• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ben veriyorum canım muhallebi. yani muhallebimsi diyelim. yulaf ile irmiği karıştırıyorum birer tatlı kaşığı. önce sade yediriyorum sonra içine sebze ekliyorum öyle de yiyor. doktorum söyledi zayıf olduğundan benimki. pirinç unu vermiyorum ama onu sağlıksız diyorlar.
Ben de kilosu yerinde olmasına rağmen ki 9 kilo şimdilik muhallebi yaptım çok sevdi ama biz 5 kaşık diye sınır uyguluyoruz. Süt yasak tabikide ama ben yarım şu bardağı keçi sütü yarım bardak da su ile 2 kasik kadar organik irmigi karistirarak verdim üstüne de istersen elma istersen armut istersen de muz rendesi. Bizimkisi favorisi armut.sonra da tarçın ekliyorum. Bizimki bunu seviyor ama 5 kaşıktan sonra anne sütü alır. Süt alerji yapmadı kakasinida degistirmedi.
Valla canım yulaf unundan da yapılıyormus ben de duydum irmik bitsin unu deneyeceğim ama yulaf unu çok hızlı mantar tutarmis uzun süre bekletmemekte fayda var.

Oğlumun disleri çıktiginda ısırıyor mu diye soran arkadaşlar artık ısırıyor, az önce memeyi geç verdim diye ağzına alır almaz ısırdı sıpa, dün gecede kendi uyumadi ben uyukluyom diye ısırıyor birde utanmadan gulerek yüzüme bakıyor, felaket olacak bu minik tosuncuk
Sorma canım bir de isirdiktan sonra sen acıyla cekiyorsun o pis pis gülüyor ya. Ben eskiden neden 6. Aydan sonra meme vermediklerini anladim:KK45: hak vermiyor da değilim yani:olamaz:

Benimkide öyle ya herkeste mi aynı. bende diyordum üşütmedi de bu nasıl burnu tıkalı kaç zamandır. serum fizyolojik de sıktırmıyor. zorla kafasını tutup sıkıyoruz. çekmesi zaten ayrı dert. 3 kişi zor yapıyoruz. halen biraz tıkalı burnu düzelmedi gitti.
Canim benimki de aynı öyleydi. Ben uzun uzun anlattım bu yüzden yapıyorum senin sağlığın önemli bana izin vermeni istiyorum diye sonra nazar Aspiratöru gösterdim onunla oynadı ağzına götürmeye çalıştı önce kendimde gösterdim bak bu şekilde kullanacağım vs. Sonra işte feryat figan çektik burnundan ama 5. Seferinde uslu uslu durdu inanamadik ama her seninde yarım saat oynadı biz muhabbet ettik kendimde gösterdim falan şimdi hadi annecim pis sumukleri burnundan çekerim diyorum gösteriyorum aleti hemen isimizi hallediyoruz. Ama baya bir ugrastim.
Tırnak keserken de aynısını yapıyorum yarım saat muhabbet tırnak makası ole oynama vs. Sonra hop tırnaklarını onun görebileceği şekilde kesiyorum dikkatlice izliyor bakıyor falan.

Biz de doğduğu ilk geceden itibaren kullanmak zorunda olduğumuzdan mıdır bilmiyorum serum fizyolojik damlatınca ağzını oynatıyor, içiyor sanki kızım :) aspiratörle çekerken de uslu uslu bitirmemi bekliyor elini bile dokunmuyor :) alıştı iyice :)
Maşallah kuzuya. Burnu açılınca daha rahat nefes alacağını anlıyor demek ki minnak:)

Avakado verme diycemde bana kizma. Çünkü bizim toplumumuzun bunyesi tropikal meyvelere uygun deil.
Canim antalyada yetistiriyorlar yerli avakadolari. Zaten fiyati ithallere göre daha uygun. Yani bizim iklimimizde yetistirilebiliniyorsa yedirilebilir diye düşünüyorum ben. Bir de bebeğin yemesi için çok uygun birsey yumuşacık sindirimi kolay ve vitamin deposu.

Kızlar bebegime ne versem aynen kaka da görüyorum . Bu kötü bisi mi
Mesela dun yarmali yoğurt çorbası verdim. Hepsini gördüm. . Bagirsaklarina zarar verir mi. Pure vermem mi gerekio. Blender dan mi gecirmeliyim
Sindirilemeyen gıdalar yüzünden öyle olmuş kötü birsey değil ama vermeden önce Çatalla ezmeni öneririm. Blender i önerimiyorlar çiğneme refleksi geliştirmeyi engellediği için.

Ben de kilosu yerinde olmasına rağmen ki 9 kilo şimdilik muhallebi yaptım çok sevdi ama biz 5 kaşık diye sınır uyguluyoruz. Süt yasak tabikide ama ben yarım şu bardağı keçi sütü yarım bardak da su ile 2 kasik kadar organik irmigi karistirarak verdim üstüne de istersen elma istersen armut istersen de muz rendesi. Bizimkisi favorisi armut.sonra da tarçın ekliyorum. Bizimki bunu seviyor ama 5 kaşıktan sonra anne sütü alır. Süt alerji yapmadı kakasinida degistirmedi.
Valla canım yulaf unundan da yapılıyormus ben de duydum irmik bitsin unu deneyeceğim ama yulaf unu çok hızlı mantar tutarmis uzun süre bekletmemekte fayda var.
buzdolabında saklıyorum canım acaba ne kadar sürede mantar tutar?

Sorma canım bir de isirdiktan sonra sen acıyla cekiyorsun o pis pis gülüyor ya. Ben eskiden neden 6. Aydan sonra meme vermediklerini anladim:KK45: hak vermiyor da değilim yani:olamaz:

İsirsin canım ya onun canı sağolsun ben emzirmeye devam ederim her sekilde

Kızlar bbegime elma armut irmikten muhallebi yaptım. Kavanoz à koydum dolapta duruyor kaç gün kullanablrm yani zararlı mı bi hafta kadar tutsam versem

Kızlar bbegime elma armut irmikten muhallebi yaptım. Kavanoz à koydum dolapta duruyor kaç gün kullanablrm yani zararlı mı bi hafta kadar tutsam versem
bende bunu merak ediyorum ya. sebze alıyorum ya bir haftalık mesela toptan buharda pişirsem hepsini kavanozlara koysam öyle verebilir miyim acaba? çünkü sebze bir süre sonra ilk günkü tazeliğinde olmuyor. ne dersiniz kızlar?

Çok uzun canım 1 hafta.hergun taze yapın diyorlar ama ben 2 gün tutuyorum maksimum.ispanakli çorbayi 2. Güne bırakmıyorum ama hemen yiyor. Zaten çok az yapıyorum. 1 şu bardagina 2 kaşık irmik yaparsan 2 günde biter.

Kızlar ya kızıma akşamüstü muzlu yoğurt yedirmiştim (uzun zamandır yoğurt yedirmiyordum ) azönce uykusundan uyandı emdi filan sonra birden dolu dolu kustu bi durdu sonra yeniden kustu ve yetişkin kusmuğu gibi koktu yoğurtlu filan yoğurttan mıdır yoksa bizde olduğu gibi üşütme olabilir mi? İnşallah üşütme değildir ya :(

Kızlar ya kızıma akşamüstü muzlu yoğurt yedirmiştim (uzun zamandır yoğurt yedirmiyordum ) azönce uykusundan uyandı emdi filan sonra birden dolu dolu kustu bi durdu sonra yeniden kustu ve yetişkin kusmuğu gibi koktu yoğurtlu filan yoğurttan mıdır yoksa bizde olduğu gibi üşütme olabilir mi? İnşallah üşütme değildir ya :KK43:
canım yoğurdu soğuk mu yedirdin?

Eneeeeee devam sütü nedir bilmeyen tek ben değilmişim. Ben de oturup araştırmak durumunda kaldım. :))

Devam sütü bildiğimiz mama. Sadece 6 ayıni doldurmuş bebekler için. İçeriğinde daha fazla demir ve kalsiyum varmış öteki mamalara göre. Bir de doyursun diye fiber. Sindirimi daha zor olduğu için uzun süre mide de kalıyormuş. Bebek tok dururmus böylece.

Bizimki 1 haftada 10 gr aldığından ben devam sütüne yani mamaya başladım. 6 ay emzirip de ek gıdadan sonra mamaya başlayan bi ben varım galiba :))

Ay ama bu çocuğa ne yedirecegimi şaşırdım. Sanki bana da aç olsa oyun oynamaz surelli ağlar gibi geliyor ama... Oyundan alıp mama verince de hiiiic şikayet etmeden cuk cuk emiyor. Anlamadım ki be yaa
Yok Can'ıma tek değilsin bende mama ne bılmezken şimdi bır öğün verır oldum valla bunlar Nazlı bebekler zaten mayıs sonunda geldı benımki nazından :))) j

Kızlar ya kızıma akşamüstü muzlu yoğurt yedirmiştim (uzun zamandır yoğurt yedirmiyordum ) azönce uykusundan uyandı emdi filan sonra birden dolu dolu kustu bi durdu sonra yeniden kustu ve yetişkin kusmuğu gibi koktu yoğurtlu filan yoğurttan mıdır yoksa bizde olduğu gibi üşütme olabilir mi? İnşallah üşütme değildir ya :KK43:
Midesini üşümüştür canım, yoğurttan olduğunu sanmıyorum, benim oglumda usutunce kusmuğu kokuyor

Benim kizim fa öyle yok havuç kabak patatesi hasla, catalla ez ver. Yemiyor
Sevmiyor.
Yediğimiz corbalardan yemek sularından denedim istemeyerek ama onları azda olsa yiyor.
Anne sütü ağırlıklı gidiyoruz.
Nadiren doymazsa mama veriyorum
Daha önce yoğurt veriyordum şimdi yüzü kabardidiye kestim.
Yarin doktora gideceğiz

Cnm yogurt oyle yapiyo kustugunda bnm kizinda kokuyo hem yogurttan hemde soguk verince olabiliyo koku

Back