- 5 Aralık 2015
- 355
- 461
- 53
- Konu Sahibi CadiKazani
- #61.741
Benim kız çok şükür 10 günde 230 gram almış biraz olsun rahatladım dediklerinde haklısın tabı az kılo sağlıksız demek değil de üste unsan üzülüyor halıyle bızde de oturmalar başladı desteksız dişlerımız henüz yok ama beynimde geç çıkmış zaten genetık bu olay . Devam sütü tam olarak nedır bılmıyorum doktorum mama al gece yapmadan muhallebı ver o hem uyutur hem gerçekli kalorıyı karşılar dedı mama ile devam sütü farkı nedır? Devın aç kalmıyordur Can'ım aç Bebek belkı eder kendını bu canavarlar oyuncağını alınca bıle yıkıyor ortalığı :))Kelin ilaci olsa kendi başına sürermiş ya du bakalim dediklerim ise yarayacak mi...
Şimdi öncelikle Az kilolu bebek sagliksiz gelişimi geride demek değil. Ben de sık sık kendime bunu hatırlatma ihtiyaci hissediyorum. Mesela devin neredeyse kendi kendine oturmak üzere. Destekli çok rahat oturuyor. Desteksiz de iki üç dk anca. Oturmak emeklemek bunlar hep pratikle oluyor. Ne kadar pratik yaparsa o kadar kolay olur. Ama diyelim geç oldu. Yine de sorun değil. Her bebeginn gelişimi kendine özgü. Emeklemeden yürüyen bir sürü bebek var. Benim yeğenim de yürümeden koştu mesela. Dengesini kaybetmemek için kosardi. bir süre de hep koşarak ilerledi. Yürümeyi daha geç öğrendi sıpa :)
Benim asıl korkum bebeğin aç kalıyor olması. Devin ne versen yiyor ve sürekli daha fazla istiyor. Şu aya geldik hala geceleri iki saatte bir emiyor. Öyle iki gidim da değil ha. Goguslerimi boşaltıyor. Hoş uykusuzluktan çok dolmuyo ama, o ne bulduysa hüplüyor.
Ben devam sütü aldım. Yani o da aslında 6+ ay mama. Bizimki yine icmedi derken bişi keşfettik. Devin mamayi sadece babadan yiyor. Kocam biberounun yarısına kadar veriyor bizimki cuk cuk içiyor. Ben alıyorum yarısından sonra tükürmeye başlıyor. Babasına geri veriyorum yine cuk cuk. Uc gecedir beni emdikten sonra babasından da 80cc kadar mama iciyor. Arkasından da kaşıkla üç beş kaşık su veriyorum. Gece hala iki saatte bi emiyor ama belki böyle karnı daha çok doyuyor. Bilemiyorum. Ama çocuk iciyo diye vermeye devam edeceğim herhalde.
Mama almadiysa senin minnak sen de bi dene istersen. bizz altı aydan sonra mamaya da basladik