• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
bunu bende görmüştüm ama niye kullanılıyor ? Başka madde mi yok. Islak mendilde bile paraben olmasın diye dikkat ederken bile bile nasıl icireyim onu ben bebeme ? Kullanmiyorum ben. Sonucu ne olur bilemem.

Canim ilaç, ıslak mendil kadar sık kullanılan bir şey degilki, günde 3 4 damla ve sadece 1 yaşına kadar kullanılıyor. Bazı maddelerin fazlası zarar azı faydali olabiliyor ya buda öyle bişey demekki koyuyorlar içine, gereği olmayan şeyi niye koysunlar ve sağlık bakanlığı neden onaylasin, yani bende geniş kapsamli düşünmeye çalışıyorum, yeterli bilgiye sahip değilim açıkçası

ZINLAYAPAY ZINLAYAPAY canım çok büyük zararları olan abartilacak bişeye benzemiyor bu paraben

Eklentiler

• Screenshot_2016-11-15-23-21-14.png
    Screenshot_2016-11-15-23-21-14.png
    181,5 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2016-11-15-23-19-30.png
    Screenshot_2016-11-15-23-19-30.png
    180,2 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2016-11-15-23-18-51.png
    Screenshot_2016-11-15-23-18-51.png
    144 KB · Görüntüleme: 31
Canım ben de onu kullanmaya başlayacağım ancak öncesinde kan tahlili yapılacak. Haftaya 6. ay kontrolümüz var o zaman. Granüllü olduğundan nasıl veriyorsun? Ben meyve suyuna karıştırıp veririm dedim ama doğru olur mu doktora soracağım.
Aynen cnm meyvesine, meyvesuyuna karıştırıp verebilirsin. Bana da Dr öyle önerdi. 1 tatlı kaşığı meyvesine karıştırıp veriyorum.
yesilcan86 yesilcan86 canım ben seninle bu konuda aynı fikirde değilim. Başka alternatif varsa mecbur kalmadıkça parabensiz olmasını tercih ederim. Bi arkadaşıma Dr U hamileyken paraben içeren kremler kullanmamasını önermişti, şimdi ben Nasıl elimle bebeğime bunu veriyim

Bu biraz şuna benzemiş; hamilelikte lazer epilasyon yaptırılır mı? Cevap; şuana kadar Bebek üstünde bir zararı ispatlanmadı. Karar; o zmn lazer epilasyona hamileyken girerek o riski almamalısın... Ki gerçekten de öyle. Parabendeki durumda aynı bence. Kanserle doğrudan ilişkisi henüz ispat edilememiş.??? Alternatifi varsa vermemeliyim dedim. Tabi bunlar benim düşüncelerim.

KıZlar akşamları babaanne, anneanneye bazen de arkadaşlar istiyor gitmek zorunda kalıyoruz ama bütün uyku düzenimiz bozuluyor eşim dahil kimse anlamak istemiyor ben mi çok pimpirikli davranıyorum hiçbir yere gitmek istemiyorum bu yüzden normalde 10 da uyuyan çocuk 12 yi buluyor uyuması , Pazar günleri de eşim çıkmak istemiyor hafta içi akşam gidelim hafta sonu bize kalsın diye o da haklı çocukla hareket çok zormuş tabii birde eve gelince el yüz yıka ya da banyosunu yaptır iyice gecikiyoruz siz de durum nasıl

KıZlar akşamları babaanne, anneanneye bazen de arkadaşlar istiyor gitmek zorunda kalıyoruz ama bütün uyku düzenimiz bozuluyor eşim dahil kimse anlamak istemiyor ben mi çok pimpirikli davranıyorum hiçbir yere gitmek istemiyorum bu yüzden normalde 10 da uyuyan çocuk 12 yi buluyor uyuması , Pazar günleri de eşim çıkmak istemiyor hafta içi akşam gidelim hafta sonu bize kalsın diye o da haklı çocukla hareket çok zormuş tabii birde eve gelince el yüz yıka ya da banyosunu yaptır iyice gecikiyoruz siz de durum nasıl
Bence pinpirikli degilsin butun duzen alt ust oluyor kendimden biliyorum bir yere gidince ilgide kisitli oluyor haliyle evdeki gibi olamiyor tabi eslerimize gore sorun yok benimkide ayni ise gidicem diye uyuyor ben onun yuzunden uykusuz bir gece haliyle uyku saatti gectigi icin mizmizlanan aglayan bir bebek birde uykusu gelince ne yapicagini sasiriyor huzursuz oluyor bence biraz buyuyene kadar herkes birbirini mazur gorse ama neredeeee :(

Canım biz eşimin ailesinin olduğu ildeyiz (benim kimsem yok) ve akşamları hiçbir yere gitmiyoruz. Tecrübe ettik, eşim de gördü uyku düzeninin nasıl şaştığını. Artık çok söz edemiyor. Bir de eğer orada uyuduysa her sese uyanıyor. Haftasonu bir yere gittiğimizde de en geç 6-7 gibi evde olacak şekilde kalkıyoruz. Akşama kalın ısrarlarını eşim berteraf ediyor.

Slm kızlar az önce 6 ay aşısından geldi oğluşum, 8500 kilosu boyu 67 cm geldi. hemşire mercimek çorbası dışında bütün çorbaları verebilirsin dedi. yalnız ben sağlık ocağının verdiği kan damlasını paraben var diye hiç vermemiştim hemşireye bunu söyleyince iki ay sonra kan ölçümü var orda kan değerleri düşük çıkarsa daha çok yüklenebilir damlaya bu nedenle ihmal etme mutlaka ver dedi. sizler bu vegaferon dışında verdiğiniz kan damlası nedir yada sizler sağlık ocağının verdiği damlayımı kullanıyorsunuz.
ben televizyonda izlemiştim çocuk doktoru hayri gözlükgil .bütün kan damlalarında PARABEN VAR .yapılacak bişey yok çocuğunuzyn iyiliği için vermeniz gerekiyor demişti

E peki şimdi sen bi göğsünü emzirirken oburunde pompa sagiyorsun da bebişin ikinci memeni emmiyo mu? Emiyosa o memede süt Kalıyor mu? Yani benim küçük böceğim iki memeyide emiyor ardı ardına da. Birinde eğer süt bulamazsa ac kalır gibime geldi
Canım şöyleki 4saate yakın emmediği için memede süt birikiyor ve tek göğüs yeterli oluyor. Memeler bu tempoya alıştığı için de ona göre süt üretimi oluyor. Yani bir nevi arz talep ilişkisi:) Memede hiç bir zaman süt bitmez yani sonsuz kere değiştirerek emzirebilirsin. Bazen sağarken kızım emmeyi bırakıyor ozaman sağmaya devam ediyorum. Memeler ne kadar boşalırsa o kadar süt olur. Ne kadar boş meme o kadar süt yani. İkiz annelerinin sütü mesela talep fazla olduğu için bize göre daha fazla. Sağım yapıldığında da aynı mantık. Sağdıkça beyne daha fazla süte ihtiyaç var mesajı gidiyor böylelikle memeler hem bebeğe hem de pompaya süt üretiyor :)Bebekle aynı anda sağım yaptığım içinde süt akımı sağılan sütün miktarını artırıyor(MaşAllah :))İşe başlamadan önceki süreçte neredeyse hiç sağım yapmadım. Çünkü sürekli emdiği için zaten gerek olmuyor. Bebek emdikçe ihtiyacı kadar sütü üretiyor.

Gunaydin hanimlar normal dogum yapanlara bisey sorucam dikis kesiginiz arada agriyo mu yogun agri degilde hala o kesikte sizlama falan oluyo mu?
merhaba canım...ben de merak ediyorum bunu...ara ara nadiren de olsa sızı hissediyorum eğilip kalkarken...ilk 3 ay ama resmen baya hissettim...cinsel ilişkide de baya zorlanıyorum ben başta canım çok acıyor..oysa o kdr kolay bir doğumum olmuştu ki..yani psikolojim fln da bozulmadı..ama yine de hayat zindan olmaya doğru gidiyor :/

merhaba canım...ben de merak ediyorum bunu...ara ara nadiren de olsa sızı hissediyorum eğilip kalkarken...ilk 3 ay ama resmen baya hissettim...cinsel ilişkide de baya zorlanıyorum ben başta canım çok acıyor..oysa o kdr kolay bir doğumum olmuştu ki..yani psikolojim fln da bozulmadı..ama yine de hayat zindan olmaya doğru gidiyor :/
Canim dogumdan sonra kuruluk oluyor agrin sizin bu yuzdendir bide bendede bi sure oldu ama simdi normal agri falan yok cok sukur

İcime su serptin canim :) insan vicdan azabi duyuyor yoksa :) minicik seyler duysam bile mutlu oluyorum bebegime yetemiyorum diye kendimi yiyorum kilo almayinca sinirliportakal sinirliportakal
Duyma canm bakma millete ben ek gıda bile vermiyorum adam akıllı zayıf değil çünkü güçlü ve mutlu bir kızım var maşallah :nazar:

Cnm benimkisi ara ara sizliyo lababoya gittigimde (afedersiniz ) sildigimde sizliyo bide bazen iliski sonrasında sizlama oluyo.
Benim dogum kesigi agriyo o ince cizgide agri var sanki tam iyilesme olmamis

Bunca zaman yapmadiniz mi :KK57: neden cnm 6 ayi devirdik normal dogumda degil neden olmuyo ki
Benim doğumum sezeryanla oldu bebeği fazla kucakta taşıdığımda yada yorulduğumda dikiş yerlerim ağrıyor cinsel ilişki 2 defa denedik olmuyor şimdilik denemiyoruz vakitte yok zaten

Kizlar yardimm arada giriyorum genellikle okuyarak takip edebiliyorum,cok uyuyan bi yavrum yok maalesef,uyumadgi icim alissin diye gubduzleri ayakta salliyorum mecburen,hic kendi gecmiyor uykuya,yontem bilen varsa soylesin,salladiktan sonra ke di uykuya gecirebilen,iki gundur sutum cok azaldi,napcagimi bilmiyorum,sabah 80sagdim kizima tam tahilli kasik mamasiyla verdim yedi, sonra iki ekz emzirdim,uzerine disciye gitmek icin simdi sagdim iki gogsumden zorla 60cikti cok uzuliyorum iki gundur az hissediyorum ,benim kizim geceleri pek uyumuyor,bende yorgunluktan bazen yatarak emziriyorum,sabaha kadar emince bi de yorgunluktan azaldi napicam insallah duzelir:KK43:(

Kizlar yardimm arada giriyorum genellikle okuyarak takip edebiliyorum,cok uyuyan bi yavrum yok maalesef,uyumadgi icim alissin diye gubduzleri ayakta salliyorum mecburen,hic kendi gecmiyor uykuya,yontem bilen varsa soylesin,salladiktan sonra ke di uykuya gecirebilen,iki gundur sutum cok azaldi,napcagimi bilmiyorum,sabah 80sagdim kizima tam tahilli kasik mamasiyla verdim yedi, sonra iki ekz emzirdim,uzerine disciye gitmek icin simdi sagdim iki gogsumden zorla 60cikti cok uzuliyorum iki gundur az hissediyorum ,benim kizim geceleri pek uyumuyor,bende yorgunluktan bazen yatarak emziriyorum,sabaha kadar emince bi de yorgunluktan azaldi napicam insallah duzelir:KK43:(
Düzelir canım sıkma canını. Ben artık alıştım bu duruma. Çünkü bir hafta sütüm çok iyi diyorum hoop bir bakıyorum öğleden sonra sütüm hiç olmuyor. Akşam emip emip ağlayınca sağdım iki memeden toplam 20ml ancak çıktı. O yüzden doğduğundan beri ilk kez dün akşam 40-50ml mama verdim. Ama birkaç gün sonra tekrar düzeliyor. Kafaya takmamak lazım gerçekten. Bir haftaya regl olucam. Regl olanların azalıyormuş benim o dönem artıyor. Belki öncesinde de benim azalıyordur.

Sagol ya ek gida zormuş insani yaşandıriyo valla
Sen nasil veriyosun bir gun boyunca verdiklerini yazarmisin.
Canim ben sabah iyaninca emziriyorum sonra meyve rwmdeleyip veriyorum
Oglen emzirme corba mama ogle uykusundan kalkinca emzirme yoğurt bazen de sebze puresi akşam uyurkende emzirme ve mama

Back