- 23 Kasım 2015
- 2.980
- 4.988
- 158
- Konu Sahibi CadiKazani
- #61.201
Evet cnm ya tam olculeri versen cok iyi olacak ilk defa yapacam yayla corbasini birde sen simdi cok ii anliyosindur iki kisilik olculeri verebilirmisin yani esim corba sevmez kizim ve kendime gunluk seklinde yapmak daha iyiolmazmi
Canim yoğurt çorbası dediğin bizim klasik yayla corbasimi oluyor, eğer öyleyse ben yoğurdu sonradan değil tencerenin içine ilk koyuyorum, tencereyi ocağı koymadan yoğurt,yumurta,1 kasık un, 1 avuç kadar pirinç veya yarma yıkayıp içine atıyorum, güzelce karistiriyorum ocağa koyuyorum ama yoğurt göz göz oluncaya kadar cirpacakla karistiriyorum, yoğurt çok kaynamayacak göz göz kabarinca kaynamis su koyuyorum koyarkende hızlıca karıştır, içinin pirinci veya yarma pisene kadar arada bir karıştırıp kapatıyorum yüzüne bi küçük tavada nane yapıp koyuyorum, genelde göz kararı yapıyorum ama yapmak istersen tam ölçüde verebilirim canım, eltimin kızına çok sık yapıyorum bayılıyor bu corbaya geçen oglumada verdim cok sevdi ikisinede yedirdim
Aynı biz o öyle uykuda inlerken yatamiyorsun dimi, ben sabaha kadar başında oturdugumu biliyorum Allah im o çok küçük onun cektigi aciyi ağrıyı bana ver ben onun yerine çekerim diye ağlayarak, annelik böyle biseymis, canlari sağolsun da tek biz uyumayalim, yaşına gelince artık okadar sıkıntı yapmazlar yarı yaş yaptık tamida yaparız Allah ın izniyle