• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Evet cnm ya tam olculeri versen cok iyi olacak ilk defa yapacam yayla corbasini birde sen simdi cok ii anliyosindur iki kisilik olculeri verebilirmisin yani esim corba sevmez kizim ve kendime gunluk seklinde yapmak daha iyiolmazmi
Canim yoğurt çorbası dediğin bizim klasik yayla corbasimi oluyor, eğer öyleyse ben yoğurdu sonradan değil tencerenin içine ilk koyuyorum, tencereyi ocağı koymadan yoğurt,yumurta,1 kasık un, 1 avuç kadar pirinç veya yarma yıkayıp içine atıyorum, güzelce karistiriyorum ocağa koyuyorum ama yoğurt göz göz oluncaya kadar cirpacakla karistiriyorum, yoğurt çok kaynamayacak göz göz kabarinca kaynamis su koyuyorum koyarkende hızlıca karıştır, içinin pirinci veya yarma pisene kadar arada bir karıştırıp kapatıyorum yüzüne bi küçük tavada nane yapıp koyuyorum, genelde göz kararı yapıyorum ama yapmak istersen tam ölçüde verebilirim canım, eltimin kızına çok sık yapıyorum bayılıyor bu corbaya geçen oglumada verdim cok sevdi ikisinede yedirdim

Aynı biz o öyle uykuda inlerken yatamiyorsun dimi, ben sabaha kadar başında oturdugumu biliyorum Allah im o çok küçük onun cektigi aciyi ağrıyı bana ver ben onun yerine çekerim diye ağlayarak, annelik böyle biseymis, canlari sağolsun da tek biz uyumayalim, yaşına gelince artık okadar sıkıntı yapmazlar yarı yaş yaptık tamida yaparız Allah ın izniyle

Hip aldim cnm bende gayet tadi hos ama yemio cicibebe zararli degilmi ki bendemi cici bebe denesem ekmegi bende duydum esime diyum bi alsin bakalim onda nasil yapacsk.

Birde cnm yogurt corbasi yaptim internette tarfi aldim ama yogurt kesiliyo pisince nasil yapiyonuz siz ya
Zaten cici bebeyi toplasan üç kaşık yemiyor bir buskivi islatiyirum elma rendeleyip içine katıyorum Yumurta ve peyniri ayrı ayri veriyorum hepsinin tadını alissin diye birde dut pekmezi tattiriyorum içecek olarak da taze demlenmiş ıhlamur yada taze meyve suyu arada da anne sütü ama sağmiyorum bu aralar sütum az.cici bebe vermeden önce benimki de ağzını kitliyordu yediremiyordum yumurta ve peynire alissin diye cici bebe verdim şimdi yavaştan bebek ekmeğine alıştırıp cici bebeyi keseceğim inşallah
Yoğurt çorbası denemedim ben hiç canım
Hip aldim cnm bende gayet tadi hos ama yemio cicibebe zararli degilmi ki bendemi cici bebe denesem ekmegi bende duydum esime diyum bi alsin bakalim onda nasil yapacsk.

Birde cnm yogurt corbasi yaptim internette tarfi aldim ama yogurt kesiliyo pisince nasil yapiyonuz siz ya

E peki şimdi sen bi göğsünü emzirirken oburunde pompa sagiyorsun da bebişin ikinci memeni emmiyo mu? Emiyosa o memede süt Kalıyor mu? Yani benim küçük böceğim iki memeyide emiyor ardı ardına da. Birinde eğer süt bulamazsa ac kalır gibime geldi
Benimki pompanın sesinden acayip korkuyor ya sadece pompa değil elektrik süpürgesi mikser bunların sesinden de korkuyor :))

Canim yoğurt çorbası dediğin bizim klasik yayla corbasimi oluyor, eğer öyleyse ben yoğurdu sonradan değil tencerenin içine ilk koyuyorum, tencereyi ocağı koymadan yoğurt,yumurta,1 kasık un, 1 avuç kadar pirinç veya yarma yıkayıp içine atıyorum, güzelce karistiriyorum ocağa koyuyorum ama yoğurt göz göz oluncaya kadar cirpacakla karistiriyorum, yoğurt çok kaynamayacak göz göz kabarinca kaynamis su koyuyorum koyarkende hızlıca karıştır, içinin pirinci veya yarma pisene kadar arada bir karıştırıp kapatıyorum yüzüne bi küçük tavada nane yapıp koyuyorum, genelde göz kararı yapıyorum ama yapmak istersen tam ölçüde verebilirim canım, eltimin kızına çok sık yapıyorum bayılıyor bu corbaya geçen oglumada verdim cok sevdi ikisinede yedirdim

Aynı biz o öyle uykuda inlerken yatamiyorsun dimi, ben sabaha kadar başında oturdugumu biliyorum Allah im o çok küçük onun cektigi aciyi ağrıyı bana ver ben onun yerine çekerim diye ağlayarak, annelik böyle biseymis, canlari sağolsun da tek biz uyumayalim, yaşına gelince artık okadar sıkıntı yapmazlar yarı yaş yaptık tamida yaparız Allah ın izniyle
Ay evet kuşum yaaa. Bir gece daha böyle geçti. Bu uyumadigmiz üçüncü gece. Hem eşim hem ben ruh gibi ortalıkta dolaniyoruz.
Ay diş ise çabuk çıkar insallah. Başka bir derdi varsa da bulunur. Hem çocuğuma kıyamıyorum, hem kocama. Ay ben de çok yoruldum ne yalan soyliiiim

İyi gunler ben basindan beri hepinizin yazdiklarini okuyup takip eden biriyim kizim 27 mayis dogumlu cok sukur bugune kadar geldik sormak istedigim sutum hic ama hic yetmiyor ne yaptiysamda cogalmadi mamada asla icmedi bir aydan sonra simdi ek gidaya gecmek istiyorum ama ilk gun bir tatli kasigi tadimlik boyle boyle hergun sayinin bir kasik daha arttiricagimi okuyorum fakat bu miktar cok az degilmi doymuyoki kuzum devamli kasiga saldiriyo bir kac kasik daha versem zararli olur mu?
Canım benim bebeğimde 26 mayis dogumlu ben iki hafta önce başladım ek gıdaya. Şimdi ne verirsen ilk üç gün azar azar ve sabah ver. Alerjisi var mı diye bakmak için. Üçüncü günden sonra doymasi için arttırabilirsin. Yani önce tadımlık sonra doymalik.
Benim oğlum da doymuyor ve mamayi asla içmedi. Zaten ben de istemedim açıkçası. Ben yurt dışında yaşıyorum burda bebekler için yulaf ezmesi var. İçine şeker katılmamış organik olanından alıyorum. İçine kendi sütümü ekliyorum. Sanırım Türkiye de hipps benzer birşey yapıyor.

İlk üç gün üçer bebe kaşığı verdim. Dördüncü gün 1 çorba kasigina çıkardım. Uc gün sonra baktım daha çok yiyor 2 çorba kasigindan yapmaya başladım. Öyle böyle derken akşamları saat 7 de 3.5-4 çorba kaşığı arası yemeye başladı. Gece uykusu düzeldi. Doymaya başladı. Bu arada sabahları da oğluma elma muz ve yoğurt tanittim. Hepsi sabahları 10 da ve yine birer kaşık olarak. Sanırım elmaya alerjimiz var onu bir daha vermeyeceğim. Ama muz ve yogurdu artık istediği şekilde yiyebilir. Yarın avokadoya geçiyoruz.

Bizim bebekler daha küçük olduğundan gün boyu toplam 4 çorba kaşığını geçmemeli yedikleri. Mesela 1 çorba kaşığı yoğurt, üç dilim muz ve 2.5 çorba kaşığı yulaf ezmesiyle iki üç öğünde besleyebilirim devin i.
Yine anne sütü en değerli besin. He bir de ben akşamları bir saat önceden emziriyorum ki karnını ilk sütümle doldursun. Sonra yulaf ezmesi bilmem ne yesin. Ama hemen meme ardından vermiyorum. Çünkü devin kusuyor böyle yapınca. Sıpa tadını çok seviyor yulaf ezmesinin. Karnı tok olsa bile yiyor.

canım ben ilk çocuğuma 2 yaşına kadar hiçbir tatlı bisküvi vb vermedim. şimdi ne çikolata ne pasta sevmiyor. bu bebeğime de vermeyi hiç düşünmüyorum. bebe bisküvisi de faydasız bir karbonhidrat sonuçta

Cok katılıyorum. Şiddetle tavsiye ediyorum.
Bebe bisküvisi ve muhallebiyle büyüyen bir çocuk olarak şu anda obezim ve diyabet riski taşıyorum. Çayı dahi şekersiz içemem. Hayatım diyetisyenlerde geçti. Nolur çocuğunuza bu işkenceyi yapmayın. Doğal yiyeceklerle besleyin. İlk bir sene şeker hiç vermeyin.

Evet canim aynen dedigin gibi 1 haftadir bu yuzden birlikte yatiyorduk ama bu gece buna bir dur dedim. Evet epey yorulucam ama insallah zafer benim olucak. Kizim uyanip beni goremeyince cok agliyo. Bu gece bu yizden hic uyuyamadim. İnsallah kizim en kisa zmanda atlatir bu durumu. En ufak sesinde hemen yanina gidip uyamasini bekledim benim orda varligimi hissetmesini sagladim
Süpersin kuşum! İnşallah kızın alışacak yineden yatağına. Ve kendini mutlu etmeyi öğrenen bir biry olacak.
Bu arada ben devin e bir oyuncak aldım. Böyle hafif müziği olan, Los ışık yaratan, uykusunu getirmek için baykuş şeklinde birşey.
Devin hiiiiiiic uyuyakalmadi bu baykusla ama hep karyolasinda. Bazen dikkat ediyorum uyanınca ağlayıp beni çağırmak yerine onunla konuşuyor. Hatta öğrenmiş müziğini açıyor.
Senin kız da sever mi ki böyle bi oyuncak acaba?

Benimki pompanın sesinden acayip korkuyor ya sadece pompa değil elektrik süpürgesi mikser bunların sesinden de korkuyor :))
Alla alla pompa o kadar sesli mi senin? bende medela nin var coK az cikiyor sesi. mikser ya da elektrik süpürgesi ile karsilastirilmaz Yani.
Bu arada ise başlayınca da bebiş uyku düzenini değiştirmez inşallah. Yavrum maşallah ona pek güzel uyuyor.

Evet cnm ya tam olculeri versen cok iyi olacak ilk defa yapacam yayla corbasini birde sen simdi cok ii anliyosindur iki kisilik olculeri verebilirmisin yani esim corba sevmez kizim ve kendime gunluk seklinde yapmak daha iyiolmazmi
Hiç 2 kişilik yemek yapmadım ama yılların ev hanimiyim olculeri kafamdan hesaplayip vereyim. 1 buçuk çorba kepçesi yoğurt, 1 yumurtanın yarısını koy, 1 tatlı kaşığı un, pirinç koyarsan 1 yemek kaşığı yarma koyarsan 1 buçuk yemek kaşığı koy tencereye cirpacakla karıştır ocağa koy sık sık karıştır ilk kaynama baslayinca1 bucuk su bardağı kaynar suyu yoğurda karıştırarak koy pirinç pisene kadar sık sık karıştır tuzsuz yaparsın zaten, pistikten sonra 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ocakta isit üzerine nane at çorba nin üzerine dök bu kadar

Ay evet kuşum yaaa. Bir gece daha böyle geçti. Bu uyumadigmiz üçüncü gece. Hem eşim hem ben ruh gibi ortalıkta dolaniyoruz.
Ay diş ise çabuk çıkar insallah. Başka bir derdi varsa da bulunur. Hem çocuğuma kıyamıyorum, hem kocama. Ay ben de çok yoruldum ne yalan soyliiiim
Canım büyük bir olasılıkla diş. Bizde de huzursuz uykuları epey sürdü ama gece ağlayarak kalkmaları yada gece gece oyunlar istemesi 2 hafta sürdü. Zonbi gibi dolanıyordum. Dişini yardığı gün rahatladı. Bir hafta sonra ise güldüğünde diş görünür hale geldi ve bu bir hafta yanındaki ikinci dişin sıkıntısını çektik, geceler kabus gibiydi. Şimdi ikinci dişini yardı. Çok şükür iki gündür eski iştahına uykusuna kavuştu.

Alla alla pompa o kadar sesli mi senin? bende medela nin var coK az cikiyor sesi. mikser ya da elektrik süpürgesi ile karsilastirilmaz Yani.
Bu arada ise başlayınca da bebiş uyku düzenini değiştirmez inşallah. Yavrum maşallah ona pek güzel uyuyor.
İnşallah canım
Bendeki pompa da medelanin az çıkıyor sesi ama ona bile korkuyor çok tirsak bu kiz

İnşallah canım
Bendeki pompa da medelanin az çıkıyor sesi ama ona bile korkuyor çok tirsak bu kiz
Ay senin kız bende olsa kafayı yerdim milletin dırdırından çocuk mikser sesinden süpürge sesinden ve birisinin bağırarak sevmesinden korkuyor diye çocuğa hiç mi insan göstermedinden tutup alışsın diye çocuğa bağırıp 3 gün ağlayarak uykularından uyanmasına sebep olan yakınlarım bide ona laf ederdi :sinirli::KK62:

İyi akşamlar güzel anneler!
Biz blw yöntemiyle devam ediyoruz yer elması haşlayıp ezdim geçen gün onu bile kaşığa biraz koyup eline veriyorum kendisi yiyor :) bugün de eline denk gelck şekilde verdim yer elmasını eliyle biraz ondan yedi akşam da muz yedi :) havuç bizde egzama yaptı ki en kolay o oluyordu eline vermelik..
Zaten anne sütü ağırlıklı gittiğimiz için aklıma esince birşeyler veriyorum.o da yemek yerken yakalarsa bizi sofraya atılıyor bugün ekmek geçirdi eline baya parçaladı emdi tükürdü filan :))
6 aylık olduk ama 6.ay aşımızın tarihi gelmedi henüz gelmesini istemiyorum :110:
Prima sızdırıyordu ve poposunun arka tarafı desenli pişik olmuştu kızımın onu da değiştirdik komili kullanıyoruz ve asla sızdırmıyor :nazar:
Bizde durumlar böyle :anneadayı:

Ay senin kız bende olsa kafayı yerdim milletin dırdırından çocuk mikser sesinden süpürge sesinden ve birisinin bağırarak sevmesinden korkuyor diye çocuğa hiç mi insan göstermedinden tutup alışsın diye çocuğa bağırıp 3 gün ağlayarak uykularından uyanmasına sebep olan yakınlarım bide ona laf ederdi :sinirli::KK62:
Kiiiiiz aynı benim kızı yazmışsın oksursek korkuyor yüksek sesle gülsek korkuyor ayni şeyleri yasiyoruz canım
Ne yaptın sen amirinle konusacaktin hallettin mi iş saatlerini

Kiiiiiz aynı benim kızı yazmışsın oksursek korkuyor yüksek sesle gülsek korkuyor ayni şeyleri yasiyoruz canım
Ne yaptın sen amirinle konusacaktin hallettin mi iş saatlerini
:KK45: Bizimki de bi kere çok şapşik birşey yapmıştı eşimle aynı anda güldük yanlışlıkla korkudan nasıl ağlayacağım şaşırdı :KK53:
Konuştum canm yılbaşına kadar yine sabah gelirsin sonra yine konuşuruz dedi ama başka birime geçmem için bildirmiş beni gözden çıkarmış :mapus: ama kimse de süt izninde olan birini alıp iş öğretmeye çalışmaz bildiğin saçma sapan bir durumdayım :silah:
Senin bitti mi raporun sen ne yaptın canm?

Canım benim bebeğimde 26 mayis dogumlu ben iki hafta önce başladım ek gıdaya. Şimdi ne verirsen ilk üç gün azar azar ve sabah ver. Alerjisi var mı diye bakmak için. Üçüncü günden sonra doymasi için arttırabilirsin. Yani önce tadımlık sonra doymalik.
Benim oğlum da doymuyor ve mamayi asla içmedi. Zaten ben de istemedim açıkçası. Ben yurt dışında yaşıyorum burda bebekler için yulaf ezmesi var. İçine şeker katılmamış organik olanından alıyorum. İçine kendi sütümü ekliyorum. Sanırım Türkiye de hipps benzer birşey yapıyor.

İlk üç gün üçer bebe kaşığı verdim. Dördüncü gün 1 çorba kasigina çıkardım. Uc gün sonra baktım daha çok yiyor 2 çorba kasigindan yapmaya başladım. Öyle böyle derken akşamları saat 7 de 3.5-4 çorba kaşığı arası yemeye başladı. Gece uykusu düzeldi. Doymaya başladı. Bu arada sabahları da oğluma elma muz ve yoğurt tanittim. Hepsi sabahları 10 da ve yine birer kaşık olarak. Sanırım elmaya alerjimiz var onu bir daha vermeyeceğim. Ama muz ve yogurdu artık istediği şekilde yiyebilir. Yarın avokadoya geçiyoruz.

Bizim bebekler daha küçük olduğundan gün boyu toplam 4 çorba kaşığını geçmemeli yedikleri. Mesela 1 çorba kaşığı yoğurt, üç dilim muz ve 2.5 çorba kaşığı yulaf ezmesiyle iki üç öğünde besleyebilirim devin i.
Yine anne sütü en değerli besin. He bir de ben akşamları bir saat önceden emziriyorum ki karnını ilk sütümle doldursun. Sonra yulaf ezmesi bilmem ne yesin. Ama hemen meme ardından vermiyorum. Çünkü devin kusuyor böyle yapınca. Sıpa tadını çok seviyor yulaf ezmesinin. Karnı tok olsa bile yiyor.
Cok tesekkur ederim onerilerin icin fakat muz yiyince kabiz oluyo normal.mi bu ilk zamanlar daha dogrusu sadece bir defa verdim ondada iki gun boyunca ikindi ikindi elma suyu verdim ancak oyle kakasini yapti

Back