• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar, bebeği geç yatanlar. Bizim de devin 11-12 gibi yatıyordu. Bu konuda internet de her yerde düzene oturtun akşamları banyo saati olsun falan filan yazıyor. Ama ben her akşam yikayamiyorum devini. Çok zor oluyor. Bir de cildi çok kuruyor.
Neyse geçen gün kitabımda tam da bu konuyu yazmış. Gece yikayamasaniz da belirli bir düzene girin diye. Bir de oyuncaklarina muhakkak iyi geceler diyip Bye bye desin yazmış. Biz ek gidayada başlayınca şöyle oldu. Saat 7 de devin ek gidasini alıyor. Sonra bir saat babayla oyun. 8 de ışıkları kisiyoruz. Ve oyuncaklarla kedimize iyi geceler merasimi başlıyor. 8 çeyrek gibi tüm ışıklar kapanıp devin in müzikli zimbirtisi var yıldızlı falan ışık veriyor onu açıyoruz ve emmeye geçiyoruz. Devin 8: 30 da bayılmış ve kendi yatağında uyumuş oluyor. 4 günde oturdu bu düzene. Dr 7bucukta uyusun dedi ama o zaman babasını hiç göremiyor. O yüzden biz böyle rahat ettik

Yaaa oyle mi tadı çok kötü olmuştu ama koku da vardı bozuk gibi 3 ay bitiminde rengi de değişik gibiydi ben tadına baktım yiyemedim Onun için kızıma hiç denetmedim canım
Tadi bozulmuyor lipazlar ayriliyoe aslinda zehir gibi oluyor ayni uykuda iciyor benimki o tat olmasin diye cezvede cizlatmak lazim hic denemedim erindimm.

Tabiiii sodunumuzu yok mu? Olma mı!!!
Diş çıkarmış bebek anneleri. Devin bir iki gündür uykusundan ağlayarak uyanıyor. Gece gündüz hiç farketmiyor. Emzigini veriyorum hemen atıyor. Elimi ısıra ısıra uykuya tekrar geçiyor. Hatta doğru düzgün uyanmıyor açıkçası. Ben dişe bağladım ama hakikaten diş mi yoksa yavrumun başka bir derdi mi var anlamış değilim.
Sorum şu ki dis ise bu şekilde kaç gün gidiyor? 10 gün içinde çıkmazsa Dr A mi götürsem acaba diye düşünüyorum...

Kızlar, bebeği geç yatanlar. Bizim de devin 11-12 gibi yatıyordu. Bu konuda internet de her yerde düzene oturtun akşamları banyo saati olsun falan filan yazıyor. Ama ben her akşam yikayamiyorum devini. Çok zor oluyor. Bir de cildi çok kuruyor.
Neyse geçen gün kitabımda tam da bu konuyu yazmış. Gece yikayamasaniz da belirli bir düzene girin diye. Bir de oyuncaklarina muhakkak iyi geceler diyip Bye bye desin yazmış. Biz ek gidayada başlayınca şöyle oldu. Saat 7 de devin ek gidasini alıyor. Sonra bir saat babayla oyun. 8 de ışıkları kisiyoruz. Ve oyuncaklarla kedimize iyi geceler merasimi başlıyor. 8 çeyrek gibi tüm ışıklar kapanıp devin in müzikli zimbirtisi var yıldızlı falan ışık veriyor onu açıyoruz ve emmeye geçiyoruz. Devin 8: 30 da bayılmış ve kendi yatağında uyumuş oluyor. 4 günde oturdu bu düzene. Dr 7bucukta uyusun dedi ama o zaman babasını hiç göremiyor. O yüzden biz böyle rahat ettik
Benim kızda gece 23 30 gibi uyur aslında erkene çekebilirim uyku düzeni şöyle sabah 9-9.30 kalkış 11.00uyku 13.30 uyku 17.00uyku 19.00 uyku bu saatlerde uyuduğunda bazen 1 bazen 1buçuk saat uyuyor tabi çıt ses olmayacak :)nefes alsam uyanır gece de 22.30 gibi başlar uyuklamaya.

Kelin ilaci olsa kendi başına sürermiş :-) canim benimde senden kalir pek yanim yok cunku benim kizimda pek bisey yemio zar zor cabaliyorum.

yogurt veriyorum arada sabahları hipp tahil bazli ek gidaya yarim yumurta biraz labne peynir tatli kasigi pekmez karistirip veriyorum. Arada corba yapiyorum ama yese keşke hopp çöpe gidio.

Uyku meselesine gelince benim kizimda ayni oyle geceleri 12 ye kadar uyanik sabah 10 veya 11 gibi uyaniyo gunduzleri de iki kere 20 dk kestirmelik yatiyo 6. Ay bugun bitiyo 7500 kilo 67 cm olduk
Olsun vajim yine bir seyler yiyormus kahvalti falan demi ama. masallah. kahvaltiyi erkene ceksen acikir miki acep bilemedim bizim boyle devam ederse ben 8 de kalkmasini istiyorum ://

Ay kuşum dhaa yeni girebildim. Mesajına anca cevap veriyorum. Devin elmayı hiç sevmedi benim. Suyuna bile yüz burusturdu. 4 gün verdim, 4. Gün de ne yediyse kustu. Sonra 3 gün muz verdim ezip. Onu da tek başına sevmedi. İçine az sütümü sıktım da öyle yedi. Ay bunlar bu kadar tatlı meyveleri bile yemiyosa kabak verince nolcakkk.
Yarın yoğurt vereceğim bakalım. Evde kendim yaptım. Allahtan eksi olmamış. İnşallah ona da yüz burusmaz.
Bu arada ben kaşığı en sonunda veriyordum devin in eline. Dişlerini kasıyor onunla. Bir de kendini besler gibi yapıyor. Ama bir iki kere çok soktu kaşığı. Damagini acıttı. Şimdi bir ucunu kendim tutuyorim. İçinde az yulaf ezmesi bırakıyorum kasigin. Bayağı ağzına alıp götürüyor. Blw ya ne meraklı bu çocuklar yaaa. Ama hala küçükler. Ben 7. Ay bitince falan yapıcam herhalde blw.
Oyy oyy kusmasa iyiymiş canım benimki yüzünü buruştura buruştura yemişti :)) havuç verdikten sonra egzama çıktı onla ilgili mi bilmiyorum ama havucu kestm vermiyorum artık..bu arada blw için havucu haşlayıp verdim eline parça pinçik etti ve kakasında havuç parçası vardı yiyor demek ki :))
Biz dün yoğurt da tattık.ben kaşığa yoğurt koydum biraz kaşığı kızımın eline verdim o kadar iştahla ağzına götürdü ki her seferinde :)) ben daha önce kaşığını veriyordum eline dişlerini kaşıyor emiyordu..baya yoğurt yedikten sonra farketti ağzına birşeyler girdiğini.ayrıca başkasının kaşıkla yedirmediniz sevmiyor ağlıyor..
Bu arada o elma suyuna yüz buruşturan çoçuğum dün brokoli tattı ve sevdi blw yöntemiyle :)) bizim düşüncelerimizi yalanlıyorlar :KK45:

Canim hoşgeldin öncelikle ozluyoruz seni, benim 0glumun maşallah düzeni güzel, gündüz ve geceyi biliyoruz zaten artık, gündüz evde gürültü olmazsa 2 3 saat kadar uyur uyanır emer oynar debelenir 2 saat sonra gözleri ovusturmaya başlar emzirir yatiririm yine uyur 2 saat kadar, yani ortalama 2 saat uyur 2 saat uyanık kalır yine 2 saat uyur aksama kadar böyle gidiyor, akşam kendime göre yatiriyorum ev topla mutfak topla derken 10 bucuk 11 civarı gece uykumuza başlıyoruz, istersek daha erken uyuruz ama bizim yatagimiz alt katta ben iş yaparken onu tek başına alt kata birakamadigim için bu şekil gidiyoruz simdilik

Tabiiii sodunumuzu yok mu? Olma mı!!!
Diş çıkarmış bebek anneleri. Devin bir iki gündür uykusundan ağlayarak uyanıyor. Gece gündüz hiç farketmiyor. Emzigini veriyorum hemen atıyor. Elimi ısıra ısıra uykuya tekrar geçiyor. Hatta doğru düzgün uyanmıyor açıkçası. Ben dişe bağladım ama hakikaten diş mi yoksa yavrumun başka bir derdi mi var anlamış değilim.
Sorum şu ki dis ise bu şekilde kaç gün gidiyor? 10 gün içinde çıkmazsa Dr A mi götürsem acaba diye düşünüyorum...
Canim 3 tane dişimiz var 4.yolda olduğu için ilk ben yaziyim, benim anladigim kadarıyla bebekten bebeğe değişiyor diş ciksarma süresi, emir sancı çekiyor ama çok uzamiyor allahtan en gec 1 haftada çıkıyor, bu sürede uykusunda ağlıyor, inliyor, acıtan yerini bilir gibi parmağını diş çıkardığı yere koyup emiyor benim parmağımi isirmaya çalışıyor, cok sukur cok uzun surmuyor en gec 1 haftada cikiyor, şimdi 3.diş üstten çıktı ya agzini sıkıp dişleri gicirdatiyor 4 yolda yine huzursuz

miranda_1986 miranda_1986 yinede dr a götürmek istersen götür, damagina sürmek için jel veriyorlar türkiyede kasintisini alsın diye, eltimin kızı geç çıkardı 8 aylık vardı galiba ona dr vermişti, tabi ben ağzına surdum o yüzüme bakarak sapur şupur emmisti, sizin ordada bi care dusunmuslerdir elbet danışmak ta fayda var

Ay devin le uğraşıyorum kuzum nerelerde olayım. Sıpa hiç bırakmıyor ki az gelip yazayım. Her gece yatarken diyorum ki kk ye bakmadım bi bakayım da yazayım. Sonra uuku tatlı geliyor bi bakmışım emzirmeyi uyutmaydi derken hop sabah olmuş. Sabah diyorum bugün muhakkak yazıcam. Hop gece olmuş yine aynı hikaye

Özledim ama sizi. İnşallah mesaj kaçırıp da kimseyi kirmamisimdir.
Hosgeldin canim ozlettin kendini:KK66:canim ben kziimi 40 ciktiktan sonra once banyo emzirme derken en gec 7.5 uyutmaya alistirmistim 7 olunca kendi uykusu geliyordu cok sukur ve kendi yataginda yatardi ben saatimi kurar o uyanmadan ben uyanir emzirir yatarirdim. Sabahda 7 gibi tam olarak uyanirdi. Su bir haftadir kizim uyuyor biraz sonra hemen uyanip aglmaaya basliyor. Basını oksuyorun konusuyorum yok agliyo. Alincaya kadar susmuyo. Alip tekrar uyutuyorum yatiriyorum yine ayni seyler. Alip kendi odamiza gidiyorum yanina yatiyorum hemencecik uyuyo. Noldu kizima bilmiyorum. Lutfen bana bi akil verin. Gunduzleri birlikte uyuyoruz bana mi alisti yoksa dis mi cikariyor

Ben ek gıdaya geçtim baya baya yemeye başladı. Tabi zorlanıyoruz yedirirken... Benim öğlen eve gelme şansım yok, iş yerinde 3 -4 kez sağmama rağmen toplam 150cc gibi bişi çıkıyo. Çok değil yani... Acaba mama vermeli miyim diye düşünüyorum.
Bir de ben avent elektrikli pompa kullanıyorum ama hastane tipi kiralasam mı diye de düşünüyorum, daha fazla çıkar diyorlar. Bu konuda fikrin var mı
Canım ben iş yerinde sağım yapamıyorum. Kendimce şöyle bir formül buldum : Bebeğim emerken aynı anda sağım yapıyorum. Yani böylelikle süt akımını daha çok yakalama imkanı oluyor. Ve süt miktarında %100 é yakın etkiliyor. Ben iş yerinde sağım yapsam eminim 3-4 seferde toplamda 150 cc çıkaramam. Bebeğim emmediği zamanlarda sağımlarım 30-40 cc yi geçmemiştir. Mesela sabah işe giderken emziriyorsan eğer bir yandan da sağmayı dene. Aynı şekilde işten gelincede. Alıştıktan sonra farkı hissedeceksin bence. Avent elektrikli kullaniyorum bende yalnız silikon ucunu takmıyorum. Hastane tipi kullanmadım hiç sadece duyumum sağım konusunda iyi olduğu.
Ay maşallah canım ne güzel sütün varmış. Kıçını kası nazar değmesin. Ben ek gıdanın içine süt koyuyorum 80 CC kadar onu da üç bazen dört kere de anca sagıyorum. Ve beni deli gibi yoruyor bu işlem. Sen süper kadın gibi bir de işten gelip gidip yapıyorsun bunları. Val
Ay maşallah canım ne güzel sütün varmış. Kıçını kası nazar değmesin. Ben ek gıdanın içine süt koyuyorum 80 CC kadar onu da üç bazen dört kere de anca sagıyorum. Ve beni deli gibi yoruyor bu işlem. Sen süper kadın gibi bir de işten gelip gidip yapıyorsun bunları. Valla bravo!!
Canım sağım süt için ölçüt değil. Diğer yorumumda da söylediğim gibi denediğim formül tuttu diyelim. Bir de iş arkadaşlarım da dahil bir çok kişi bu tempoda 6. Ayı tamamlayamayacağımı muhakkak mama vermem gerektiğini sütümün zamanla azalacağını söylediler ama kulaklarımı tıkadım hep ve yorum yapmalarına da izin vermedim. Allah hepimizin yavrularına sağlık versin:)

Canim erken degilmi desteksiz oturmasi icin benim kizimda oturmuyo mesela biraz zayif oluncada daha etkisi var oyuzden korkma tabi dedigin gibi tecrubeli anneler de cevaplarsa icin rahatlar
Canim desteksiz oturamadigi icin değil di bu söylediğim. Tabi bunun icin dha erken sagol canim:KK68::KK60:benim sorum kizimin uyanmalari bensiz uyumamasi

Kızlar bebeğime yatmadan önce pirinç unla muahllabı içine yarım bebe bisküvi si kirp verdım. Bi fincanın yarısı kadar yedi. Ama çok emme isteği oluo yani yetemiiom die yaptım. Öğlen de yoğurt vermistim 3 4 kaşık kadar
Biliorum blv ciler vs. Karşı buduruma ama napiyim kolay gelio ya. Evde sebze var hala bi çorba yapamadım kuzuma

Arkadaşlar kızım 19 Mayıs doğumlu destekli oturabiliyor destek yoksa öne ve yana doğru düşüyor sizde durum nedir
Benim oglum 17 mayis doğumlu canım daha bizimki de kendi başına oturamiyor pat pat düşüyor sağa sola

Tecrubeli anneler veya bi fikri olan anneler neden bana cevap yazmiyo:KK43:

Canim desteksiz oturamadigi icin değil di bu söylediğim. Tabi bunun icin dha erken sagol canim:KK68::KK60:benim sorum kizimin uyanmalari bensiz uyumamasi
Bu dönem bütün bebekler aynı galiba oglumda öyle canım bi arkadas daha sormuştu benzerini, büyüme atağı dedikleri şey galiba

Bugün aşı günümüzdü kızlar. Doktorumuz 4 aşı yerine 3 aşı yaptı. Bir tanesi 2 aşıyı da içeriyormuş ama paralı aşı. Biz yaptırdık canı daha fazla acımasın diye. Sizin de aklınızda olsun.

Birkaç sorum olacak tecrübeli anneler. Bizim doktorumuz ek gıdanın 2. aşamasına geçebiliriz dedi. Bizim bızdık biraz zayıf olduğundan baya abarttı ek gıdayı. Muhallebisine bebe bisküvisi koyun dedi. Peynir verin dedi. Ben peyniri kendim yaptım. Sorum şu ki peynir altı suyunu nasıl kullanabilirim? Bizim bızdığa verebilir miyim?
Diğer sorum da bebe bisküvisi tariflerine baktım kendim yapayım diye.
2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı kayısı püresi
yazmışlar. Burda tam buğday unu kullanamayız değil mi? Sizlerden yapan var mı? Varsa tarif paylaşırsa çok sevinirim :hamarat: :KK15:

Back