• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canim ben yaptım bu tarifle bebe buskivisi ama hiç güzel olmadı böyle yapıp Da beğenmeyen birkaç arkadaşım yine var biz beceremedik belkide hazır alıp veriyorum zaten kahvaltıda 3 tane ancak yiyor
Peyniraltı suyunu ben sebze corbalarina katıyorum küçük bir tablet
Birkaç sorum olacak tecrübeli anneler. Bizim doktorumuz ek gıdanın 2. aşamasına geçebiliriz dedi. Bizim bızdık biraz zayıf olduğundan baya abarttı ek gıdayı. Muhallebisine bebe bisküvisi koyun dedi. Peynir verin dedi. Ben peyniri kendim yaptım. Sorum şu ki peynir altı suyunu nasıl kullanabilirim? Bizim bızdığa verebilir miyim?
Diğer sorum da bebe bisküvisi tariflerine baktım kendim yapayım diye.
2 çay bardağı tam buğday unu
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı kayısı püresi
yazmışlar. Burda tam buğday unu kullanamayız değil mi? Sizlerden yapan var mı? Varsa tarif paylaşırsa çok sevinirim :hamarat: :KK15:

Canim

Bu dönemde kaybetme duygusu yaşıyormuş bebekler ondan olabilir dış cikaracaktir senin kokunla rahatlıyor olabilir canım
Bizim dr umuz yatağına giydiğin bir tişörtünü koy dedi ben 1 gece giyindiğim tişörtü koydum gece onu elleyim bazen yüzüne götürüyor uyuyor dene istersen

Hangi marka veriyorsun ben hipp aldim sevmedi zorlama yiyordu ama pakette kuf kokudu vardi biraktim almayi eski usul cici bebe verdim yedi tabi şekeri yerinde ondan tatlı geldi yedi bebek ekmekleri oluyormus yarın marketten onu alıp deneyeceğim
Kızlar benim kizim hic bebe biskuvisini sevmedi yemio ya

Hip aldim cnm bende gayet tadi hos ama yemio cicibebe zararli degilmi ki bendemi cici bebe denesem ekmegi bende duydum esime diyum bi alsin bakalim onda nasil yapacsk.

Birde cnm yogurt corbasi yaptim internette tarfi aldim ama yogurt kesiliyo pisince nasil yapiyonuz siz ya
Hangi marka veriyorsun ben hipp aldim sevmedi zorlama yiyordu ama pakette kuf kokudu vardi biraktim almayi eski usul cici bebe verdim yedi tabi şekeri yerinde ondan tatlı geldi yedi bebek ekmekleri oluyormus yarın marketten onu alıp deneyeceğim

Maşallah seninki öğle uyjularini güzel uyuyor. Devin 3 kere uyuyor onlarda 30-45 dk arasi
Benim kızda gece 23 30 gibi uyur aslında erkene çekebilirim uyku düzeni şöyle sabah 9-9.30 kalkış 11.00uyku 13.30 uyku 17.00uyku 19.00 uyku bu saatlerde uyuduğunda bazen 1 bazen 1buçuk saat uyuyor tabi çıt ses olmayacak :)nefes alsam uyanır gece de 22.30 gibi başlar uyuklamaya.

Oyy oyy kusmasa iyiymiş canım benimki yüzünü buruştura buruştura yemişti :)) havuç verdikten sonra egzama çıktı onla ilgili mi bilmiyorum ama havucu kestm vermiyorum artık..bu arada blw için havucu haşlayıp verdim eline parça pinçik etti ve kakasında havuç parçası vardı yiyor demek ki :))
Biz dün yoğurt da tattık.ben kaşığa yoğurt koydum biraz kaşığı kızımın eline verdim o kadar iştahla ağzına götürdü ki her seferinde :)) ben daha önce kaşığını veriyordum eline dişlerini kaşıyor emiyordu..baya yoğurt yedikten sonra farketti ağzına birşeyler girdiğini.ayrıca başkasının kaşıkla yedirmediniz sevmiyor ağlıyor..
Bu arada o elma suyuna yüz buruşturan çoçuğum dün brokoli tattı ve sevdi blw yöntemiyle :)) bizim düşüncelerimizi yalanlıyorlar :KK45:
Aaaa bak sen cadıya. Elmaya hayır brokoliye evet ha??? Çok ilginç :))
Devin de yogurdu çok sevdi. Demek ki vu bebislerin zevkleri benzer

miranda_1986 miranda_1986 yinede dr a götürmek istersen götür, damagina sürmek için jel veriyorlar türkiyede kasintisini alsın diye, eltimin kızı geç çıkardı 8 aylık vardı galiba ona dr vermişti, tabi ben ağzına surdum o yüzüme bakarak sapur şupur emmisti, sizin ordada bi care dusunmuslerdir elbet danışmak ta fayda var
Ay kuzummmm bu söylediklerinin aynısı devin de de var biliyor musun?? Yavrum köpek yavrusu gibi her gördüğünun elini ısırıyor. Ay dün gece de çok zorlandık. Sabaha kadar ağladı devin. Kalkıyorum bakıyorum uyanmamış. Uykusunda ağlıyor öyle. Başında bekliyorum beş dk sonra kendi kendine uyuyakaliyor. Sabaha kadar 45 dk 1 saatte bir böyle geçti. Sabah 5 ti uyuduğumda.

Hosgeldin canim ozlettin kendini:KK66:canim ben kziimi 40 ciktiktan sonra once banyo emzirme derken en gec 7.5 uyutmaya alistirmistim 7 olunca kendi uykusu geliyordu cok sukur ve kendi yataginda yatardi ben saatimi kurar o uyanmadan ben uyanir emzirir yatarirdim. Sabahda 7 gibi tam olarak uyanirdi. Su bir haftadir kizim uyuyor biraz sonra hemen uyanip aglmaaya basliyor. Basını oksuyorun konusuyorum yok agliyo. Alincaya kadar susmuyo. Alip tekrar uyutuyorum yatiriyorum yine ayni seyler. Alip kendi odamiza gidiyorum yanina yatiyorum hemencecik uyuyo. Noldu kizima bilmiyorum. Lutfen bana bi akil verin. Gunduzleri birlikte uyuyoruz bana mi alisti yoksa dis mi cikariyor
Şimdi tam da bildiğimden değil ama kitabımda okuduğumu söyleyeyim sana. Ingilizcede separation anxiety dedikleri sanırım türkçesi anneden ayrılma paniği gibi bişi bu. Bebekler 6 aylık olana kadar annesinden farklı bir birey olduğunu anlayamazmis. Anne ve kendisini tek beden sanırmis. Ama ek gıdaya başladıkça da yavaş yavaş ben ve o anlayışı gelisirmis. Bazı bebeklerin bunu kabullenmesi dhaa zor olurmuş. Sanırım senin minnak da öyle birşey yaşıyor. Biraz yorulacaksin ama ben senin yerinde olsam onu ne gündüz ne gece yatağıma almaz, kendi besiginde uyuması için desteklerdim.

Hip aldim cnm bende gayet tadi hos ama yemio cicibebe zararli degilmi ki bendemi cici bebe denesem ekmegi bende duydum esime diyum bi alsin bakalim onda nasil yapacsk.

Birde cnm yogurt corbasi yaptim internette tarfi aldim ama yogurt kesiliyo pisince nasil yapiyonuz siz ya
Canım yogurdu direk çorbanın içine koyma. Çorba içine kaynatigin suyun iki üç kepçe kadarını bir kaba alıp yogurdu içine koy. Ben cirpiyorum bu ikisini. Sonra bu karisimdan bir kepçe alıp sıcak suyun (yani çorbanın) içine koyup iyice karıştırıyorum. Iyice karışınca bir kepçe daha. Sonra en son kepçe. Çorba kaynarkende biraz telle cirpiyorum hiç kesilmiyor.

Canım ben iş yerinde sağım yapamıyorum. Kendimce şöyle bir formül buldum : Bebeğim emerken aynı anda sağım yapıyorum. Yani böylelikle süt akımını daha çok yakalama imkanı oluyor. Ve süt miktarında %100 é yakın etkiliyor. Ben iş yerinde sağım yapsam eminim 3-4 seferde toplamda 150 cc çıkaramam. Bebeğim emmediği zamanlarda sağımlarım 30-40 cc yi geçmemiştir. Mesela sabah işe giderken emziriyorsan eğer bir yandan da sağmayı dene. Aynı şekilde işten gelincede. Alıştıktan sonra farkı hissedeceksin bence. Avent elektrikli kullaniyorum bende yalnız silikon ucunu takmıyorum. Hastane tipi kullanmadım hiç sadece duyumum sağım konusunda iyi olduğu.

Canım sağım süt için ölçüt değil. Diğer yorumumda da söylediğim gibi denediğim formül tuttu diyelim. Bir de iş arkadaşlarım da dahil bir çok kişi bu tempoda 6. Ayı tamamlayamayacağımı muhakkak mama vermem gerektiğini sütümün zamanla azalacağını söylediler ama kulaklarımı tıkadım hep ve yorum yapmalarına da izin vermedim. Allah hepimizin yavrularına sağlık versin:)
E peki şimdi sen bi göğsünü emzirirken oburunde pompa sagiyorsun da bebişin ikinci memeni emmiyo mu? Emiyosa o memede süt Kalıyor mu? Yani benim küçük böceğim iki memeyide emiyor ardı ardına da. Birinde eğer süt bulamazsa ac kalır gibime geldi

Canim yoğurt çorbası dediğin bizim klasik yayla corbasimi oluyor, eğer öyleyse ben yoğurdu sonradan değil tencerenin içine ilk koyuyorum, tencereyi ocağı koymadan yoğurt,yumurta,1 kasık un, 1 avuç kadar pirinç veya yarma yıkayıp içine atıyorum, güzelce karistiriyorum ocağa koyuyorum ama yoğurt göz göz oluncaya kadar cirpacakla karistiriyorum, yoğurt çok kaynamayacak göz göz kabarinca kaynamis su koyuyorum koyarkende hızlıca karıştır, içinin pirinci veya yarma pisene kadar arada bir karıştırıp kapatıyorum yüzüne bi küçük tavada nane yapıp koyuyorum, genelde göz kararı yapıyorum ama yapmak istersen tam ölçüde verebilirim canım, eltimin kızına çok sık yapıyorum bayılıyor bu corbaya geçen oglumada verdim cok sevdi ikisinede yedirdim

Ay kuzummmm bu söylediklerinin aynısı devin de de var biliyor musun?? Yavrum köpek yavrusu gibi her gördüğünun elini ısırıyor. Ay dün gece de çok zorlandık. Sabaha kadar ağladı devin. Kalkıyorum bakıyorum uyanmamış. Uykusunda ağlıyor öyle. Başında bekliyorum beş dk sonra kendi kendine uyuyakaliyor. Sabaha kadar 45 dk 1 saatte bir böyle geçti. Sabah 5 ti uyuduğumda.
Aynı biz o öyle uykuda inlerken yatamiyorsun dimi, ben sabaha kadar başında oturdugumu biliyorum Allah im o çok küçük onun cektigi aciyi ağrıyı bana ver ben onun yerine çekerim diye ağlayarak, annelik böyle biseymis, canlari sağolsun da tek biz uyumayalim, yaşına gelince artık okadar sıkıntı yapmazlar yarı yaş yaptık tamida yaparız Allah ın izniyle

Kızlar benim kizim hic bebe biskuvisini sevmedi yemio ya
canım ben ilk çocuğuma 2 yaşına kadar hiçbir tatlı bisküvi vb vermedim. şimdi ne çikolata ne pasta sevmiyor. bu bebeğime de vermeyi hiç düşünmüyorum. bebe bisküvisi de faydasız bir karbonhidrat sonuçta

Canim ben yaptım bu tarifle bebe buskivisi ama hiç güzel olmadı böyle yapıp Da beğenmeyen birkaç arkadaşım yine var biz beceremedik belkide hazır alıp veriyorum zaten kahvaltıda 3 tane ancak yiyor
Peyniraltı suyunu ben sebze corbalarina katıyorum küçük bir tablet
Peynir alti suyu ne kadar dayaniyor dolapta.kac hunluk yapiosun cnm

İyi gunler ben basindan beri hepinizin yazdiklarini okuyup takip eden biriyim kizim 27 mayis dogumlu cok sukur bugune kadar geldik sormak istedigim sutum hic ama hic yetmiyor ne yaptiysamda cogalmadi mamada asla icmedi bir aydan sonra simdi ek gidaya gecmek istiyorum ama ilk gun bir tatli kasigi tadimlik boyle boyle hergun sayinin bir kasik daha arttiricagimi okuyorum fakat bu miktar cok az degilmi doymuyoki kuzum devamli kasiga saldiriyo bir kac kasik daha versem zararli olur mu?

Şimdi tam da bildiğimden değil ama kitabımda okuduğumu söyleyeyim sana. Ingilizcede separation anxiety dedikleri sanırım türkçesi anneden ayrılma paniği gibi bişi bu. Bebekler 6 aylık olana kadar annesinden farklı bir birey olduğunu anlayamazmis. Anne ve kendisini tek beden sanırmis. Ama ek gıdaya başladıkça da yavaş yavaş ben ve o anlayışı gelisirmis. Bazı bebeklerin bunu kabullenmesi dhaa zor olurmuş. Sanırım senin minnak da öyle birşey yaşıyor. Biraz yorulacaksin ama ben senin yerinde olsam onu ne gündüz ne gece yatağıma almaz, kendi besiginde uyuması için desteklerdim.
Evet canim aynen dedigin gibi 1 haftadir bu yuzden birlikte yatiyorduk ama bu gece buna bir dur dedim. Evet epey yorulucam ama insallah zafer benim olucak. Kizim uyanip beni goremeyince cok agliyo. Bu gece bu yizden hic uyuyamadim. İnsallah kizim en kisa zmanda atlatir bu durumu. En ufak sesinde hemen yanina gidip uyamasini bekledim benim orda varligimi hissetmesini sagladim

Back