• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Süpersin kuşum! İnşallah kızın alışacak yineden yatağına. Ve kendini mutlu etmeyi öğrenen bir biry olacak.
Bu arada ben devin e bir oyuncak aldım. Böyle hafif müziği olan, Los ışık yaratan, uykusunu getirmek için baykuş şeklinde birşey.
Devin hiiiiiiic uyuyakalmadi bu baykusla ama hep karyolasinda. Bazen dikkat ediyorum uyanınca ağlayıp beni çağırmak yerine onunla konuşuyor. Hatta öğrenmiş müziğini açıyor.
Senin kız da sever mi ki böyle bi oyuncak acaba?
Kızımı nda donencesi var onunla uyuyor genellikle projektoru falan var. Ama senin ki daha iyi gibi eliyle dokunmasi kendi acmasi falan hosuna gider diye dusunuyorum canim. Markasi neydi oyuncagin

kizlar iyi aksamlarr

bu korku olayindan ve yakinlardan konu komsudan bende muzdaripim yok topluma girmiyorsuz falan cocukk yahuu by korkmasi gayet normal

bucarada iki gubdur desdeksiz oturmayada basladik emekleme tam anlamiyla yok geri geri gidiyor popoyu kaldirip sallliyor ama yakindir disimiz yok henuz
Maasallah canim bebisine herkesten hizli cikti:KK9:bizim ki anca yurumek istiyo:KK45:

Ay canım hiç sorma blw yapıyoruz kendi başına yiyecek evladım sürekli elinden düşürdüğünü eline veriyor.boğazına kaçacak şimdi diye panik yapıyor.Ya oyuncak oynamasına bile karışıyor bak bunu salla bunu oku kitaba vurulmaz dişlik dişe götürülür yere sürtülmez :mad:
Beslenme konusunda da dediğin gibi 6 aydır su veriyor musun diye soruyordu şimdi yoğurt tadımı yaptık içine biraz da şeker koyunca yarıyormuş diyor :KK75: velhasılkelam bizimki babaannesi nezman otur derse ozaman oturacak teyzesi :KK53:
Ya sizinkiler cok komikmis:rolleyes:kitaba vurulmaz dislik yere surulmez bittim bunlara:oha:benim kp dun yakadim kendi yedigi tatlidan veriyordu..hemen kizimi aldim dedim sen napiyon ne yedirdin diyorum bisey vermedim ki diyo kizimin agzida da tatli kalintilari var. Ben ona yemesi gereken herseyi veriyorum bunlar zararli 1 yasina kadar yasak vs diyorum bisey olmaz diyo:skandal::mad:ay nasil sinir oldum

Canım ben saat 7.45 de bebeğimi emzirip evden çıkıyorum. Öğlen 11.30 da eve geliyorum. Bu arada bakıcısı kızıma 80-90 cc arası anne sütü veriyor (ikiye bölüp 45cc 45 cc gibi yaklaşık 1,5 saatte bir). Eve gelir gelmez kızımı alıp emzirirken bir yandan öğleden sonrası için sütünü sağıyorum (yaklaşık 100 cc kadar). Evden 12.45 gibi çıkıp tekrar işe gidiyorum. Akşam 17.30 da evde oluyorum genelde ve yine hemen kızımı alıp emzirirken bir yandan da sabah için sütünü sağıyorum (80-90 cc gibi çıkıyor çünkü gün içinde inanılmaz yoruluyorum şantiyedeyim). Gece gündüzün açığını kapatması için neredeyse saatte bir kalkıyor. Emip tekrar uyuyor. 3 ay oldu işe başlayalı. Bu tempoya rağmen MaşAllah 6. Ayı doldurduk sadece anne sütü ile ve doktor ek gıdaya başlatmadı. 6 ayı dolmadan. 9 Mayıs doğumlu. Tadıma dün başladım. Eline sebze filesi içinde 1dilim elma veriyorum hem oynuyor hem suyunu emiyor. Sıkılınca bırakıyor, zorlamıyorum. 3gün kuralını uygulayarak devam etmeyi düşünüyorum İnşAllah. Ayda yaklaşık 500-600 gr alıyor. Önemli olan düzen oturtmak diye düşünüyorum. Bebek adapte oluyor bir şekilde.
filenin içine koyduklarinizu hasliyor musunuz ? Geç mi kaldık bu ise bilemiyorum.

Ya sizinkiler cok komikmis:rolleyes:kitaba vurulmaz dislik yere surulmez bittim bunlara:oha:benim kp dun yakadim kendi yedigi tatlidan veriyordu..hemen kizimi aldim dedim sen napiyon ne yedirdin diyorum bisey vermedim ki diyo kizimin agzida da tatli kalintilari var. Ben ona yemesi gereken herseyi veriyorum bunlar zararli 1 yasina kadar yasak vs diyorum bisey olmaz diyo:skandal::mad:ay nasil sinir oldum
:D sorma bir de ben gülebilsem..
başka odalara gidiyorum artık duydukça sinir basmasın diye nasılsa bırak elleme diyince anlamıyorlar :KK12: yaa öyle kp olsa asla yalnız bırakmam bir daha da kucağına zor alır canım :duduk:
benimki de bir ara geldiğimde parmağını emziriyordu kızıma bir daha yalnız bırakmadım allahtan 1 hafta kalıp gitti ki ben o 1 haftada 3 kilo verdim herşeye yetişcem diye :ruh:

Yaptigim zaman basari yada başarısız oldugunu yazarim cnm :halay:
Canim yoğurda başka su koymuyorsun, verdigim olculerde yoğurt yumurta un pirinç koy tencereye iyice birbirine karıştır ondan sonra ocağa koy yoksa un topaklanir, kaynayana kadar karıştır, kaynamasida göz göz pıt pıt diye hafif kabarcik şeklinde olur, yoğurdu çok kaynatırsan kesilir, pitirciklar çıkınca hemen karıştırarak sıcak suyu koy pirinç pisene kadar sık sık karıştır pisince yuzune nane yap, anlamadigin yeri sor canım cekinme

Pirinci yoğurdu içine başta koyuyorsun en sona sadece su konur, yazdıklarımı tam okursan çok kolay yaparsın en önemlisi yoğurt çok kaynamayacak başka bişey yok
Tekrar anlatıyorum, küçük bi tencereye
1 buçuk çorba kepçesi yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 buçuk yemek kaşığı pirinç
1 yumurtanın yarısı
bunların hepsini koy tencereye karıştır sonra ocağa koy ve kaynayana kadar karıştır, kaynamaya başlar başlamaz 1 buçuk şu bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekle bi yandanda suyu eklerken karıştır, ocağın altını kıs ama kendi haline bırakma pirinç pisene kadar sık sık karıştır, pisince kapat altını. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile nane kizdir yüzüne dök

yesilcan86 yesilcan86 sabah aklıma geldiniz oğlun memeye düşkün ve kilo alımı da o yüzden iyi ya maşallah :nazar: bence sen sürekli yemekti temizlikti uğraşınca kuzm seni emmek için çağırıyor sana özleminden :KK51: benmki hep yanındayım emmekten çok oynuyor sıpa :KK53:
İnan bunu bende düşündüm acaba yavrum dinlenmem icinmi beni istiyor diye, zaten is yaparken felan benim sesimi duysa veya görse hemen kollarını bana uzatarak ağlıyor ve bana ağlarken henneh henneh diye ağlıyor acaba annemi demek istiyor diyorumda konuşması için çok erken tabi

Kızlar benim kızım da bu aralar yatağına koyduğum zaman ıkinıyor ağlıyor mızmızlanır uyumuyor ama yatağından çıkartır çıkartmaz kucağımda uyuturken hemen uykuya dalıyor acaba kızım benim kokumu özlediği için mi yada kollarında uyumak istediği için mi böyle yapıyor?

İnan bunu bende düşündüm acaba yavrum dinlenmem icinmi beni istiyor diye, zaten is yaparken felan benim sesimi duysa veya görse hemen kollarını bana uzatarak ağlıyor ve bana ağlarken henneh henneh diye ağlıyor acaba annemi demek istiyor diyorumda konuşması için çok erken tabi
valla erken mi bilmem biizmki baba demeye başladı sürekli antreman yapıyor babayı görünce de çıldırıyor. başkasının kucağında durmayı sevmiyor bende duruyor sadece bildiğin insan ayırıyor artık :D
özlüyor seni annesi ondan özleminden emip duruyor :nazar:

Kızlar benim kızım da bu aralar yatağına koyduğum zaman ıkinıyor ağlıyor mızmızlanır uyumuyor ama yatağından çıkartır çıkartmaz kucağımda uyuturken hemen uykuya dalıyor acaba kızım benim kokumu özlediği için mi yada kollarında uyumak istediği için mi böyle yapıyor?
aynı canım 6. ay sendromu bence bu da biz de bırakamıyoruz yere ve başkasında çok az duruyor illa bende duracak:anne:

Ah canım ahhh bende zaten çocuğumun bütün düzeni bozulacak diye üzülüyorum bakalım bizi neler bekliyor benim kızı da babaannesi bakacak eskiler hijyene çok önem vermiyor bizimkide kızımın ağzı aksa eliyle siliyor çok sinir oluyorum ama napayım bakicidan iyidir diye avutuyorum kendimi
İş konusunda da daha öncesinde ankarada bakanliktaydim çok rahattım insanlar çok iyi anlayışlı idi şimdi memleketimdeyim burdaki ortam tam tersi bebek olana kadar çok takıyordum herşeyi şimdi umrumda değil nerde olsa çalışırım diyorum makam sekreterliği hariç tabi :)
Kaçmasın canım uykuların ben bile gözüm arkada kalmadan gidiyorum ki babaannesi çok hijyenik değildir ben evdeyken bile ellerini öpüyor kuzumun arkadan neler yapıyor diye düşünüyorum :KK43:
Mesela kızım ben bakarken sabah uyuyor yarım saat sonra öğlen uyuyor 1-1.5 saat ama babaannesi bakarken gündüz hiç uyumuyor nerdeyse h.sonu başka h.içi başka :)) bir tek omzunda uyutabiliyormuş öyle uyutuyormuş(ben 6 aydır hiç omuzda uyuduğunu görmedim) yani bir yöntem buluyorlar..
İş konusunda ise allahtan memuruz yoksa anında işten çıkaracaklarmış diye düşündüm..bir de yarım gün gidiyorum ya bana iş vermiyorlar oturup dönüyorum.dedim amire bana iş verin yarım günde yaparım filan bana o zaman söyledi başka birime geçmemi talep ettiklerini..
İnşallah seni de idare ederler canım birim değişirse de değişsin valla kızlarımızdan kıymetli değil ya :63:

Canım sen kızın ne yiyecekse herşeyini hazırla bırak senin biraktigindan hariç birşey vermesin verirse de doktor uyardı de korksun yoksa bizim kv ler kısır bile yedirirler 6 aylık bebeye :))
Ay canım hiç sorma blw yapıyoruz kendi başına yiyecek evladım sürekli elinden düşürdüğünü eline veriyor.boğazına kaçacak şimdi diye panik yapıyor.Ya oyuncak oynamasına bile karışıyor bak bunu salla bunu oku kitaba vurulmaz dişlik dişe götürülür yere sürtülmez :mad:
Beslenme konusunda da dediğin gibi 6 aydır su veriyor musun diye soruyordu şimdi yoğurt tadımı yaptık içine biraz da şeker koyunca yarıyormuş diyor :KK75: velhasılkelam bizimki babaannesi nezman otur derse ozaman oturacak teyzesi :KK53:

Diş çıkartan anneler bana bı yardım edin ateşlenen oldu mu aramızda kaç gün sürdü ve kaç oldu atesınız testin kaç gün sonra diş patladı kızımda hafif Ateş oluyor bı 36.5 bi 37.5 dişten mi dıye düşünüyorum

Diş çıkartan anneler bana bı yardım edin ateşlenen oldu mu aramızda kaç gün sürdü ve kaç oldu atesınız testin kaç gün sonra diş patladı kızımda hafif Ateş oluyor bı 36.5 bi 37.5 dişten mi dıye düşünüyorum
Canim biz suan 4.disimizi çıkarıyoruz çok şükür ateş olmadı bizde, ilk cikardiginda gripti ağrı kesici ateş düşürücü ilaç içiyordu zaten o yüzden ateş olmadı diye düşündük, sonrakilerde de olmadi çok şükür ama biraz huzursuzluk yaşadık, özellikle geceleri uykusunda inliyor ağlıyor acı çektiği belli, devamlı emmek istiyor, eline ne geçse hirsla ağzına götürüyor, bizim het diste böyle sancılar oldu

Ah canım ahhh bende zaten çocuğumun bütün düzeni bozulacak diye üzülüyorum bakalım bizi neler bekliyor benim kızı da babaannesi bakacak eskiler hijyene çok önem vermiyor bizimkide kızımın ağzı aksa eliyle siliyor çok sinir oluyorum ama napayım bakicidan iyidir diye avutuyorum kendimi
İş konusunda da daha öncesinde ankarada bakanliktaydim çok rahattım insanlar çok iyi anlayışlı idi şimdi memleketimdeyim burdaki ortam tam tersi bebek olana kadar çok takıyordum herşeyi şimdi umrumda değil nerde olsa çalışırım diyorum makam sekreterliği hariç tabi :)
Bizimki de aynı ağzını eliyle siliyor..diyelim elini yıkadı gelip kızımın yüzüne sürüyor elinde kalan suyu da ay nasıl gıcık oldum bak yine :KK67:ben de bakıcıdan iyidir en azından canına zarar gelsin istemez diyerek avunuyorum :KK61:
Kıız bakanlıkta insanlar iyidir de böyle arkadan işler çevirmeler dedikodular devam :KK51:
Bakanlıkta böyleyse taşrayı düşünemiyorum valla :silah: ben de aynısını dedim geçen gün değişirse değişsin birim çok mu önemli her ay yine çalışıp maaşımı alacak mıyım? alacağım.kızım için önemli olan o zaten dedim :süslü:
Zaten makam sekreteri yapmazlar seni canm şu durumda sıkntı yok ozmn :KK19:

Back