• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Hayir canim sutum maalesef yetersiz sut mama ek gida seklinde gidiyoruz. Tabi ek gida doyum luk degil. Doktorum gayet normal buluyo gelişimini. Tam ideal olan diyor..onemli.zaten sağlığı bence cok kilosuna takilmamak lazim. Senin bebis nasil kac kilo
Canım ben de kilosunu önemsemiyordum aslında ama eşim iki gün önce bu kız hiç büyümedi deyince kafama takıldı. Doktor da pek memnun kalmamıştı son kontrolde. Meyve tattırmaya başlayalım demişti. 5. Ay kontrolünde 7500gr 65cm boyu. 3240gr 51cm doğmuştu. Bebeğim iştahsız, memeye malesef düşkün değil. On gün sonra 6. Ay kontrolümüz var çok merak ediyorum. Öyle böyle çok şükür 6. Ayları gördük. Ek gıdalara başlarız inş.

Canım ben de kilosunu önemsemiyordum aslında ama eşim iki gün önce bu kız hiç büyümedi deyince kafama takıldı. Doktor da pek memnun kalmamıştı son kontrolde. Meyve tattırmaya başlayalım demişti. 5. Ay kontrolünde 7500gr 65cm boyu. 3240gr 51cm doğmuştu. Bebeğim iştahsız, memeye malesef düşkün değil. On gün sonra 6. Ay kontrolümüz var çok merak ediyorum. Öyle böyle çok şükür 6. Ayları gördük. Ek gıdalara başlarız inş.
Daha ne olsun canm benimki 6 aylık oldu 7200 gram hala ki seninkiyle aynı Doğum kilosu ve boyu..

Canim bebeginin maasallahi var sakin sikinti yapma. Benim kizim 6. Ayinda o kiloda degil. Su buyumemia gelişme mis diyenlere de sinir oluyorum

Daha ne olsun canm benimki 6 aylık oldu 7200 gram hala ki seninkiyle aynı Doğum kilosu ve boyu..
Canim bebeginin maasallahi var sakin sikinti yapma. Benim kizim 6. Ayinda o kiloda degil. Su buyumemia gelişme mis diyenlere de sinir oluyorum
Aynen kızlar ben de öyle düşünüyordum aslında. Hiç de takmazdım milletin ne dediğini ama son kontrolde doktorun memnuniyetsizliği ve eşimin söylediği canımı sıkmıştı. O zaman kulakları tıkayıp emzirmeye devam. Hepimizin evlatları sağlıkla büyüsün inş.

Kızlar, kızıma yeni oyuncaklar almak istiyorum. Hem eğitici hem eğlendirici olsun ve 6 aya uygun tabi. Fisher price internet sitesinden baktım biraz ama sizin alıp da memnun kaldığınız varsa tavsiye edebilir misiniz ?

Kızlar, kızıma yeni oyuncaklar almak istiyorum. Hem eğitici hem eğlendirici olsun ve 6 aya uygun tabi. Fisher price internet sitesinden baktım biraz ama sizin alıp da memnun kaldığınız varsa tavsiye edebilir misiniz ?
ben instagramdan birkaç çocuk gelişimcisi takip ediyorum. Geçenlerde yazmıştı sayfasına. iç içe geçen kutular, doldur boşalt oyunları, üst üste konan küpler, toplar, kitaplar, hacıyatmazlar, düğmeli renkli müzikli oyuncaklar, su oyunu, toprakla kumla oynama, çeşitli dokulara dokunma gibi şeyler yazmış. ben şimdi içiçe geçen kutular almayı düşünüyorum. ve de birkaç oyuncak daha. şimdilik kitaplarımız var pearson kitapları. Onlara bakıyoruz birlikte. artık sayfalarını kendisi çevirebiliyor. :KK73:

ben instagramdan birkaç çocuk gelişimcisi takip ediyorum. Geçenlerde yazmıştı sayfasına. iç içe geçen kutular, doldur boşalt oyunları, üst üste konan küpler, toplar, kitaplar, hacıyatmazlar, düğmeli renkli müzikli oyuncaklar, su oyunu, toprakla kumla oynama, çeşitli dokulara dokunma gibi şeyler yazmış. ben şimdi içiçe geçen kutular almayı düşünüyorum. ve de birkaç oyuncak daha. şimdilik kitaplarımız var pearson kitapları. Onlara bakıyoruz birlikte. artık sayfalarını kendisi çevirebiliyor. :KK73:
Bizede yazarmisin markalari vesaire :) birde gelisimcinin hesabıni rica edebilir miyim... :)

Senin yine iki posetmis ben bir buzluk dolusu attım çöpe içmedi benim kız hepsinin tadı bozulmuştu 3 ay dolmadan şimdi de dolaba atacak kadar sütum olmuyor malesef hiç sağmiyorum artık. Napalım hayırlısı

Ym
Tadi bozulmuyor lipazlar ayriliyoe aslinda zehir gibi oluyor ayni uykuda iciyor benimki o tat olmasin diye cezvede cizlatmak lazim hic denemedim erindimm.

Kızlar merhaba ben haziran annesiyim.. bir sorum olacak ben ek gidaya baslayacagim blw yapacaktim reflu olayi gecince vazgectim ileriye attim 5 ay 4 Günlüğüz hala baslamadim havuc hasladim buharda versem miki.
Siz nelerle basladiniz ne kadar porsiyonlarla ne zaman pirinc unu kullandiniz mi ne zaman verdiniz mesela ..

Birde .. kızım geceleri uyumuyo 12 ye kadarda yatiyor 8 de kaldirsam.mi acaba.://

Kilomuz 6850 idi pazartesi boy 66 reflu mamasi kullaniyoruz simdilik sagarak veriyorum doktor az diyor 6600 den geldik en son .. 7 gunde 125 gr aldi ilaca baslayali.. en az 150 200 olmali diyor. Mamaya baslayali tartilmadi. O kadar.istahsiz ki. Uzun zamandir.anne sutu ile gidiyorduk. en son bu zamana kadar 17 gunde 120 almisti. simdide mama kopuklu kaliyo illet mama gaz yapiyor sanki kabiz ve de. gun.kurusu suyu mullansam miki.

Son düzenleme:
Dokun hisset öğren kitapları dimi ben de alıcam onlardan. Bakayım öyle oyuncaklara da. Sağol canım :KK68:

Kelin ilaci olsa kendi başına sürermiş (: canim benimde senden kalir pek yanim yok cunku benim kizimda pek bisey yemio zar zor cabaliyorum.

yogurt veriyorum arada sabahları hipp tahil bazli ek gidaya yarim yumurta biraz labne peynir tatli kasigi pekmez karistirip veriyorum. Arada corba yapiyorum ama yese keşke hopp çöpe gidio.

Uyku meselesine gelince benim kizimda ayni oyle geceleri 12 ye kadar uyanik sabah 10 veya 11 gibi uyaniyo gunduzleri de iki kere 20 dk kestirmelik yatiyo 6. Ay bugun bitiyo 7500 kilo 67 cm olduk
Kızlar merhaba ben haziran annesiyim.. bir sorum olacak ben ek gidaya baslayacagim blw yapacaktim reflu olayi gecince vazgectim ileriye attim 5 ay 4 Günlüğüz hala baslamadim havuc hasladim buharda versem miki.
Siz nelerle basladiniz ne kadar porsiyonlarla ne zaman pirinc unu kullandiniz mi ne zaman verdiniz mesela ..

Birde .. kızım geceleri uyumuyo 12 ye kadarda yatiyor 8 de kaldirsam.mi acaba.://

Kilomuz 6850 idi pazartesi boy 66 reflu mamasi kullaniyoruz simdilik sagarak veriyorum doktor az diyor 6600 den geldik en son .. 7 gunde 125 gr aldi ilaca baslayali.. en az 150 200 olmali diyor. Mamaya baslayali tartilmadi. O kadar.istahsiz ki. Uzun zamandir.anne sutu ile gidiyorduk. en son bu zamana kadar 17 gunde 120 almisti. simdide mama kopuklu kaliyo illet mama gaz yapiyor sanki kabiz ve de. gun.kurusu suyu mullansam miki.

Valla hazır mama paklar beni. Kendimde o potansiyeli de goremiom zaten . Biraz araştır yim bakalım sağol yorumun icib
Canım bebeğinin gelişimi iyiyse zaten sütün yetiyordur. 6. aydan önce başlama derim ben. Zamanı geldiğinde ek gıdada korkulacak bir şey yok. Yavaş yavaş yavrularımızı yormadan ve zorlamadan alıştırmakta fayda var. Kafanda büyütme.

kızlar tam gün çalışıp annesütü ve ekgıda veren, mama vermeyen var mı??? iş yerinde sütünüzü sağınca kaç cc çıkıyor??? bebeğimin öğünlerinde ek gıda anne sütüne göre çok daha fazla. bebeğime ağır gelir mi acaba mama mı vermeliyim
Canım ben saat 7.45 de bebeğimi emzirip evden çıkıyorum. Öğlen 11.30 da eve geliyorum. Bu arada bakıcısı kızıma 80-90 cc arası anne sütü veriyor (ikiye bölüp 45cc 45 cc gibi yaklaşık 1,5 saatte bir). Eve gelir gelmez kızımı alıp emzirirken bir yandan öğleden sonrası için sütünü sağıyorum (yaklaşık 100 cc kadar). Evden 12.45 gibi çıkıp tekrar işe gidiyorum. Akşam 17.30 da evde oluyorum genelde ve yine hemen kızımı alıp emzirirken bir yandan da sabah için sütünü sağıyorum (80-90 cc gibi çıkıyor çünkü gün içinde inanılmaz yoruluyorum şantiyedeyim). Gece gündüzün açığını kapatması için neredeyse saatte bir kalkıyor. Emip tekrar uyuyor. 3 ay oldu işe başlayalı. Bu tempoya rağmen MaşAllah 6. Ayı doldurduk sadece anne sütü ile ve doktor ek gıdaya başlatmadı. 6 ayı dolmadan. 9 Mayıs doğumlu. Tadıma dün başladım. Eline sebze filesi içinde 1dilim elma veriyorum hem oynuyor hem suyunu emiyor. Sıkılınca bırakıyor, zorlamıyorum. 3gün kuralını uygulayarak devam etmeyi düşünüyorum İnşAllah. Ayda yaklaşık 500-600 gr alıyor. Önemli olan düzen oturtmak diye düşünüyorum. Bebek adapte oluyor bir şekilde.

DOKTORDAN doktora değişiyor valla hangisine güveneceğiz bilmiyorum bende vermek istiyorum kemik suyu hazırladım buz torbalarina doldurdum attım dolaba neyseki 15 gün sonra 7.ay bitecek sayılır yavaştan haftada bir iki corbalarina atarım
Doktorlar bebek beslenmesi üzerine ayrıntılı ders almıyorlarki fakültede kendini geliştirenini bulmak da şans biraz.

Canım ben saat 7.45 de bebeğimi emzirip evden çıkıyorum. Öğlen 11.30 da eve geliyorum. Bu arada bakıcısı kızıma 80-90 cc arası anne sütü veriyor (ikiye bölüp 45cc 45 cc gibi yaklaşık 1,5 saatte bir). Eve gelir gelmez kızımı alıp emzirirken bir yandan öğleden sonrası için sütünü sağıyorum (yaklaşık 100 cc kadar). Evden 12.45 gibi çıkıp tekrar işe gidiyorum. Akşam 17.30 da evde oluyorum genelde ve yine hemen kızımı alıp emzirirken bir yandan da sabah için sütünü sağıyorum (80-90 cc gibi çıkıyor çünkü gün içinde inanılmaz yoruluyorum şantiyedeyim). Gece gündüzün açığını kapatması için neredeyse saatte bir kalkıyor. Emip tekrar uyuyor. 3 ay oldu işe başlayalı. Bu tempoya rağmen MaşAllah 6. Ayı doldurduk sadece anne sütü ile ve doktor ek gıdaya başlatmadı. 6 ayı dolmadan. 9 Mayıs doğumlu. Tadıma dün başladım. Eline sebze filesi içinde 1dilim elma veriyorum hem oynuyor hem suyunu emiyor. Sıkılınca bırakıyor, zorlamıyorum. 3gün kuralını uygulayarak devam etmeyi düşünüyorum İnşAllah. Ayda yaklaşık 500-600 gr alıyor. Önemli olan düzen oturtmak diye düşünüyorum. Bebek adapte oluyor bir şekilde.

Ben ek gıdaya geçtim baya baya yemeye başladı. Tabi zorlanıyoruz yedirirken... Benim öğlen eve gelme şansım yok, iş yerinde 3 -4 kez sağmama rağmen toplam 150cc gibi bişi çıkıyo. Çok değil yani... Acaba mama vermeli miyim diye düşünüyorum.
Bir de ben avent elektrikli pompa kullanıyorum ama hastane tipi kiralasam mı diye de düşünüyorum, daha fazla çıkar diyorlar. Bu konuda fikrin var mı

Hayırlı uğurlu olsun mirandacım :)) bizimki meyve sularına bile yüz buruşturuyor zaten kaşığı her uzattığımda kendi tutuyor hepsini döküyor :)) ben de bi otursun blw yapcm kendi yemek istiyor madem yesin :)
Ay kuşum dhaa yeni girebildim. Mesajına anca cevap veriyorum. Devin elmayı hiç sevmedi benim. Suyuna bile yüz burusturdu. 4 gün verdim, 4. Gün de ne yediyse kustu. Sonra 3 gün muz verdim ezip. Onu da tek başına sevmedi. İçine az sütümü sıktım da öyle yedi. Ay bunlar bu kadar tatlı meyveleri bile yemiyosa kabak verince nolcakkk.
Yarın yoğurt vereceğim bakalım. Evde kendim yaptım. Allahtan eksi olmamış. İnşallah ona da yüz burusmaz.
Bu arada ben kaşığı en sonunda veriyordum devin in eline. Dişlerini kasıyor onunla. Bir de kendini besler gibi yapıyor. Ama bir iki kere çok soktu kaşığı. Damagini acıttı. Şimdi bir ucunu kendim tutuyorim. İçinde az yulaf ezmesi bırakıyorum kasigin. Bayağı ağzına alıp götürüyor. Blw ya ne meraklı bu çocuklar yaaa. Ama hala küçükler. Ben 7. Ay bitince falan yapıcam herhalde blw.

Bu arada miranda_1986 miranda_1986 canim nereleedesin
Ay devin le uğraşıyorum kuzum nerelerde olayım. Sıpa hiç bırakmıyor ki az gelip yazayım. Her gece yatarken diyorum ki kk ye bakmadım bi bakayım da yazayım. Sonra uuku tatlı geliyor bi bakmışım emzirmeyi uyutmaydi derken hop sabah olmuş. Sabah diyorum bugün muhakkak yazıcam. Hop gece olmuş yine aynı hikaye

Özledim ama sizi. İnşallah mesaj kaçırıp da kimseyi kirmamisimdir.

Ay maşallah canım ne güzel sütün varmış. Kıçını kası nazar değmesin. Ben ek gıdanın içine süt koyuyorum 80 CC kadar onu da üç bazen dört kere de anca sagıyorum. Ve beni deli gibi yoruyor bu işlem. Sen süper kadın gibi bir de işten gelip gidip yapıyorsun bunları. Valla bravo!!

Back