- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #57.721
Anladm canm ben hemn kızarıp kabuklanir sanmıştım öyle değilmis demk kiCanım benimki 100 günlük daha yeni kirmizilasti kabuk falan bağlamadı
Valla zor şekerim işiniz çok! Benim annem Ağustos sonuna kadar yanımda. Sonra bir hafta sonra ben gideceğim turkiyeye. Eylül sonunda dönücez. Yani eşim ben bebiş kaldığımızda oğlum 4 Aylık olmuş olacak. O zaman bile daha 8 ay evdeyim. Bir yaşına bastginda ise dönmüş olacağım.Valla mirandacim bende yalnizlardanim eşim çok yoğun çalışıyor gece 12 de geliyor o sırada bebis uyumuş oluyor her yere yetmeye çalışıyorum bi misafir furyasids beni bekliyor biraz bebisin büyümesini beklediler bizlerisensuz birakna arada gir neşe ve güzel enerjini ver topige konyadan sevgilerle paşayıbenim iiçin op
Owww mayis annelerinın incisi .. duzmus de duzmusss. Çok Haklisn bacim. . Şükür doktorà gitmelik hal bulmadım kendim de. Her bebek farklı gerçekten . Öpüyorumseni ve devin bebekiEvet kızlar uzun zamandır girmiyordum. Bugün biraz okudum. Baktım ki herkes bebeğim yeterince büyümüş mü diye soruyor. Bu konuda kendi bilgilerimi sizinle paylaşmak isterim:
1. Bebeğin büyümesi her bebek için farklı olur. Başkalarıyla karsilastirmayin. Bunun yerine büyüme grafikleri var. Ben ingilizce olarak baby care diye bi uygulama indirdim. Her ölçüsünü (boy kilo ve kafa çemberi) oraya not ediyorum. Grafiğe göre az ya da çok olduğunu gösteriyor. Ama google lasaniz bulabilirsinizde.
2. Bebeğin yeterince kilo aldığını üç şeyden öğrenebilirsiniz. Günde 30 gr alıyor mu? Yani ayda 30x30=900 gr. Her gün en az 4 kere cisli bezi çıkıyor mu? Günde bir kere kaka yapıyor mu? Bunların hepsine hayır dediyseniz doktorla konuşmanın ve mama ilave etmenin zamanıdir. Ama biri eksik ise sutunuzu cogaltmaya ve emzirme saatlerinizi değiştirmeye bakın. Ayrıca dinlenin. Öğlenleri bir saat uyumak benim iki mememi de en çok dolduran taktik. Mesela benim oğlum haftada 5 kere kaka yapıyor. Ama 3500 doğdu ve tam iki aylıkken 5700 çıktı. Ayrıca yeterince cisli bezi de var. O yüzden mamaya gerek yok. Onun yerine su alimimi ve öğlen uykularımı arttırdım. Bir de kalsiyum alımını. Süt dereotu peynir.
3. Bebeğiniz mutlu mu? Eğer bebek sürekli aç ise durmadan ağlayacaktir. Bunu her gün yapıyor mu? Mesela hiç size gülümsüyor mu? Oyuncaklarla ilgileniyor mu? Eğer bunları yapıyorsa bebek doyuyor demektir. Yok sürekli ağlıyorsa o zaman da doktorla konuşmanın vaktidir.
4. Bebek arada bir ağlayacaktir ve annelerin dediği gibi aç olacaktir. Mesela benim oglum iki üç haftada bir gün falan hiç durmadan agliyo ve emmek istiyor. Bu çok normal. Çünkü bebek büyüdükce daha çok süt lazım. Daha çok süt uretmemiz için, bebeğin daha çok emmesi lazım. Yani iki üç haftada bir oğlum benim sütümü arttırmak için sürekli emmek istiyor ve ememedigi zaman da ağlıyor. Kabul etmem gerekirse o günler çok yoruluyorum. Sürekli ağlaması beni çok üzüyor. Uykusuzluk hatta yemek yiyememek ve hatta wc ye dahi gidememek çok zor. Öyle günlere adapte olmak için muhakkak yardım alıyorum. Mesela buzlukta mikrodalgaya atabileceğim yemekler oluyor. Gaz çıkarma ve bez değiştirme işlemlerini annem ya da eşim yapıyor ben dokunmuyorum bile. Dinlenebildigim her Sn dinleniyorum. Ve et meyve gibi enerji veren yiyecekleri daha çok tüketiyorum. En az 3 lt su ictgimden emin oluyorum. (12 bardak su!) Yine de hala tam adapte olabilmiş değilim. Ve şanslı olduğumun da farkındayım. Bir çok kadın böyle günlerde yardım alamıyor. Ama bir şekilde hazirlanmamiz şart. Belki önceden buzluğa kendimiz yemek atabiliriz ya da buz dolabında kendimiz icin içmeye hazır küçük sisede sütler bulundurabiliriz. Nasıl adapte olacağınız size ve yaşam tarzınıza bağlı.
5. Unutmayın mama ya da ek gıda bebeğimiz için zararlı değil ama anne sütünden alabileceği vitaminlere engel. Bi kere hiç bir mama anne sütünün yerini karşılamıyor. Hatta sagip biberonla bebeğe kendi sütümüzü vermek bile bebeğe ayni vitamini vermiyor. Çünkü meme ucu bebeğin salyasindan, emme gücünden ihtiyacını bulup sütü ona göre ayarlıyor. Mesela on beş dklik bir emme de ilk iki üç dk sıvı ihtiyacını karşılamak için daha çok sulu bir süt üretiyor. Sonra protein ve vitaminleri daha fazla olan koyu kıvamlı bir süt. En son bir iki dk için de doymasi için daha yağlı bir süt. Yani bebeğin neye ihtiyacı varsa o. Hastaysa mesela o anda antibiyotik üretiyor ve bebeğe veriyor. Bunları bebeğin şişeden ve ya kasiktan alması imkansız. O yüzden başka hiç bir çare kalmadıkça bebeğe ek gıda vermeyin. Hatta pompayi bile bir kenariya koyun. Memenin bebeğe ihtiyacı var; aynı bebeğin memeye ihtiyacı olduğu gibi.
6. Fazla telaşı ve üzüntüyü bırakın. Sizin ruh haliniz ne ise bebeginizinki de o. Yaz aylarında olduğumuz için şanslıyız. Gündüzleri sabah çok sıcak olmadan hem siz hem bebeğinizi güneşe çıkartın. Güneş hem size hem bebeğe mutluluk verecektir. Temiz hava da öyle. Arada arkadaşlarinixi davet edin. Ya da eşinizle dışarı çıkın. Mutlu bir anne olmanıza hiç bir şey engel değil. Kendinizi hayattan soyutlarsaniz mutsuz olacak ve bebeği yeterince besleyemeyeceksiniz. Hiç bir neden yokken bile zorla gülümsemek insanın seratonin yani mutluluk hormonunu attırıyor. Kendinizi mutlu olmaya itin.
Sizi ve minnak bebislerinizi çoook seviyor, kocaman kocaman öpüyorum. Ay azıcık da popolarindan ısırdım :)))
Maşallah hepimize!
Biz tam gününde olduk. Ateş olmadı. Akşama doğru biraz huzursuz oldu o kadar.merhaba anneler biz ikinci ay aşımızı olamadık. çünkü bu ay aşısını hemen tam gün dolunca yapmıyorlarmış sizinde öylemi yoksa oldunuzmu tam gününde? bir de ateş falan oldumu aşıdan sonra
Kuşum doktora zaten sürekli gidiyoruz. Gittiğimizde de sorularımızı tabii ki soracağız. Bunda kötü birşey yok ki. Bir bilene danışmak doğrusu. Ben her ay doktora anlatıyorum bunları. Kaç kere kaka yapıyor kaç kere emiyor kaç kere yıkanıyor. Bunda anormal bişi var mı diye soruyorum hep.Owww mayis annelerinın incisi .. duzmus de duzmusss. Çok Haklisn bacim. . Şükür doktorà gitmelik hal bulmadım kendim de. Her bebek farklı gerçekten . Öpüyorumseni ve devin bebeki
En iyisini yapiosun öğrenmek sormak en iyisi. Mesela ben d vitamini kullanmıyorum yavrumda. Dün duydumkj anne sütünde d vitamin ı yokmuş . Sen kullanio musun. Yarın 2. Ay aşımı z var . Gidnce sorayım.neden beni yonlendirmediler. .Kuşum doktora zaten sürekli gidiyoruz. Gittiğimizde de sorularımızı tabii ki soracağız. Bunda kötü birşey yok ki. Bir bilene danışmak doğrusu. Ben her ay doktora anlatıyorum bunları. Kaç kere kaka yapıyor kaç kere emiyor kaç kere yıkanıyor. Bunda anormal bişi var mı diye soruyorum hep.
Mesela devin her gün yikanmaktan hoşlanmıyor. Çünkü onu yıkarken benim canım çıkıyor ve böyle zamanlarda stres arttığı için o da ağlamaya başlıyor. Ama üç günde bir yikaninca hem o hem ben rahat ediyoruz. Gelen giden herkes bana kızdı bu yüzden. Bebeğini pis tutuyorsun hastalik kapar bir sürü şey dediler. Ben doktora danistim. Kadın bana dedi ki her ailenin yaşam tarzı farklı. Size uyan üç günde bir yıkanmaksa üç günde bir yıkan. Bebek rahatsız olduğu her anı sana söyleyecektir. Onu dinle yeter dedi.
Ve hakikaten normalde üç günde bir yıkıyorum ama bazı günler çok sıcak olunca (malum kanada da her gün çok sıcak olmuyor) o zamanlar devin çok huysuzlaniyor ve resmen yikanana kadar mizmizlaniyor. Sonra bi suya girip çıkıyor hop rahatlıyor. Yani Dr çok haklı. Sürekli yanlış yapıyorsun diyen koca karı takimi da çok haksız. O yüzden aman ayipmis yok eksik kalmışım diye düşünmeden Dr la konuşmak en iyisi. Hem en doğrusunu onlar biliyor hem de yargılamadan cevap veriyorlar.
Aman neyse :) senin küçük paşa nasıl? Iyice dombili oldular artık. Isıra ısıra sevme zamanıdir.
En iyisini yapiosun öğrenmek sormak en iyisi. Mesela ben d vitamini kullanmıyorum yavrumda. Dün duydumkj anne sütünde d vitamin ı yokmuş . Sen kullanio musun. Yarın 2. Ay aşımı z var . Gidnce sorayım.neden beni yonlendirmediler. .
Aynen canım ya 1 ay önceki o minnak halinden eser kalmadı. Zaten 2760 doğmuştu kuzum zayıftı şimdi 5 ü görürum inşallah yarın. Yanoslar doldu kuzumun.
Ailemin yanındayim ben dé geçen yaz ki gibi keyifli zamanlar gecirmesem de geçio günler . Okul başlayınca napcaz bakaalim.
Ablam dà doğum yaptı onun bebişi daha 1 aylık değil é tabi o prenses in yanında benim somurtuk paşam koca abi gibi kalıo. Bazen diom.nerden çıktı bu bebek haliyle ilgi ona kayiyo. Tabi bi de oğlumu çirkin çirkin ! Die sevenleri yola sim var. Kakali Totosunu koklasin öyle diyenler deyip gülüo rum artık. .
Mayıs anneleri yoķsa benim bebegim mi cok zayif bi fikri olan varmi iki aylik bebekleriniz kac kiloydu yazarmisiniz lutfen ona gore onlemimi alim
Evet kızlar uzun zamandır girmiyordum. Bugün biraz okudum. Baktım ki herkes bebeğim yeterince büyümüş mü diye soruyor. Bu konuda kendi bilgilerimi sizinle paylaşmak isterim:
1. Bebeğin büyümesi her bebek için farklı olur. Başkalarıyla karsilastirmayin. Bunun yerine büyüme grafikleri var. Ben ingilizce olarak baby care diye bi uygulama indirdim. Her ölçüsünü (boy kilo ve kafa çemberi) oraya not ediyorum. Grafiğe göre az ya da çok olduğunu gösteriyor. Ama google lasaniz bulabilirsinizde.
2. Bebeğin yeterince kilo aldığını üç şeyden öğrenebilirsiniz. Günde 30 gr alıyor mu? Yani ayda 30x30=900 gr. Her gün en az 4 kere cisli bezi çıkıyor mu? Günde bir kere kaka yapıyor mu? Bunların hepsine hayır dediyseniz doktorla konuşmanın ve mama ilave etmenin zamanıdir. Ama biri eksik ise sutunuzu cogaltmaya ve emzirme saatlerinizi değiştirmeye bakın. Ayrıca dinlenin. Öğlenleri bir saat uyumak benim iki mememi de en çok dolduran taktik. Mesela benim oğlum haftada 5 kere kaka yapıyor. Ama 3500 doğdu ve tam iki aylıkken 5700 çıktı. Ayrıca yeterince cisli bezi de var. O yüzden mamaya gerek yok. Onun yerine su alimimi ve öğlen uykularımı arttırdım. Bir de kalsiyum alımını. Süt dereotu peynir.
3. Bebeğiniz mutlu mu? Eğer bebek sürekli aç ise durmadan ağlayacaktir. Bunu her gün yapıyor mu? Mesela hiç size gülümsüyor mu? Oyuncaklarla ilgileniyor mu? Eğer bunları yapıyorsa bebek doyuyor demektir. Yok sürekli ağlıyorsa o zaman da doktorla konuşmanın vaktidir.
4. Bebek arada bir ağlayacaktir ve annelerin dediği gibi aç olacaktir. Mesela benim oglum iki üç haftada bir gün falan hiç durmadan agliyo ve emmek istiyor. Bu çok normal. Çünkü bebek büyüdükce daha çok süt lazım. Daha çok süt uretmemiz için, bebeğin daha çok emmesi lazım. Yani iki üç haftada bir oğlum benim sütümü arttırmak için sürekli emmek istiyor ve ememedigi zaman da ağlıyor. Kabul etmem gerekirse o günler çok yoruluyorum. Sürekli ağlaması beni çok üzüyor. Uykusuzluk hatta yemek yiyememek ve hatta wc ye dahi gidememek çok zor. Öyle günlere adapte olmak için muhakkak yardım alıyorum. Mesela buzlukta mikrodalgaya atabileceğim yemekler oluyor. Gaz çıkarma ve bez değiştirme işlemlerini annem ya da eşim yapıyor ben dokunmuyorum bile. Dinlenebildigim her Sn dinleniyorum. Ve et meyve gibi enerji veren yiyecekleri daha çok tüketiyorum. En az 3 lt su ictgimden emin oluyorum. (12 bardak su!) Yine de hala tam adapte olabilmiş değilim. Ve şanslı olduğumun da farkındayım. Bir çok kadın böyle günlerde yardım alamıyor. Ama bir şekilde hazirlanmamiz şart. Belki önceden buzluğa kendimiz yemek atabiliriz ya da buz dolabında kendimiz icin içmeye hazır küçük sisede sütler bulundurabiliriz. Nasıl adapte olacağınız size ve yaşam tarzınıza bağlı.
5. Unutmayın mama ya da ek gıda bebeğimiz için zararlı değil ama anne sütünden alabileceği vitaminlere engel. Bi kere hiç bir mama anne sütünün yerini karşılamıyor. Hatta sagip biberonla bebeğe kendi sütümüzü vermek bile bebeğe ayni vitamini vermiyor. Çünkü meme ucu bebeğin salyasindan, emme gücünden ihtiyacını bulup sütü ona göre ayarlıyor. Mesela on beş dklik bir emme de ilk iki üç dk sıvı ihtiyacını karşılamak için daha çok sulu bir süt üretiyor. Sonra protein ve vitaminleri daha fazla olan koyu kıvamlı bir süt. En son bir iki dk için de doymasi için daha yağlı bir süt. Yani bebeğin neye ihtiyacı varsa o. Hastaysa mesela o anda antibiyotik üretiyor ve bebeğe veriyor. Bunları bebeğin şişeden ve ya kasiktan alması imkansız. O yüzden başka hiç bir çare kalmadıkça bebeğe ek gıda vermeyin. Hatta pompayi bile bir kenariya koyun. Memenin bebeğe ihtiyacı var; aynı bebeğin memeye ihtiyacı olduğu gibi.
6. Fazla telaşı ve üzüntüyü bırakın. Sizin ruh haliniz ne ise bebeginizinki de o. Yaz aylarında olduğumuz için şanslıyız. Gündüzleri sabah çok sıcak olmadan hem siz hem bebeğinizi güneşe çıkartın. Güneş hem size hem bebeğe mutluluk verecektir. Temiz hava da öyle. Arada arkadaşlarinixi davet edin. Ya da eşinizle dışarı çıkın. Mutlu bir anne olmanıza hiç bir şey engel değil. Kendinizi hayattan soyutlarsaniz mutsuz olacak ve bebeği yeterince besleyemeyeceksiniz. Hiç bir neden yokken bile zorla gülümsemek insanın seratonin yani mutluluk hormonunu attırıyor. Kendinizi mutlu olmaya itin.
Sizi ve minnak bebislerinizi çoook seviyor, kocaman kocaman öpüyorum. Ay azıcık da popolarindan ısırdım :)))
Maşallah hepimize!
Allah yardımcın olsun canm inşallah bu tempoda sütüne birşey olmaz ben okurken yoruldumAy canım güzel hoş yazmissinda ben senin kadar şanslı değilim, malum kv ile beraber oturuyorum ayrıca evleri yapılana kadar eltim kaynim da bizde kalıyor 14 aylık kızları dogdugundan beri benim elimde zaten yani 2 çocuğum var sayılır. Oğlum uyursa kızımın peşinden koşturuyorum kız uyursa oglumla uğraşıyorum, ikisini birden uyurken yakalarsam ev işi bulaşık çamaşır, kv hasta cok ugrasamiyor kiz oglani cok kiskaniyor asiri huysuz oldu onun disinda oglene yemek bekleyen kv kp aksama yemek bekleyen kv kp eş elti kayın, surekli gezmek isteyen kiz surekli emmek isteyen oglan inan wc ye gidemiyorum aksama kadar, yemeği ayak üstü ne yedim yedim oda sırf sütüm azalmasın diye, lafa gelincede kimse beni begenmez o eksik kalmış bu niye böyle olmamış şurası kirli kalmış cildirmaya az kaldı valla bi cinnet her şeyi bitirir deyip bayramlik agzimi actiracaklar bana sonunda, neyse benim derdim bitmez burda kesiyim oğlan uyudu çamaşır toplayıp yerlestirip yeni yikanani asacam ve yeniden çamaşır atacam is çok by
Valla kuşum biliyorum çok zor ama bu durumdan kurtulman lazım. Yani ben hep diyorum cevrenizdekileri boylr alıştırmayin diye. Herkes rahatına düşkün. O zaman siz de düşkün olacaksınız biraz. Azıcık yoruldum diye agliyiverin. Yrdim isteyin. Annecim yardımima koş diyiverin. Yne mi olmadı? O zaman bayiliverin herkesin ortasında. Sonra da beni çok yordunuz deyiverin.Ay canım güzel hoş yazmissinda ben senin kadar şanslı değilim, malum kv ile beraber oturuyorum ayrıca evleri yapılana kadar eltim kaynim da bizde kalıyor 14 aylık kızları dogdugundan beri benim elimde zaten yani 2 çocuğum var sayılır. Oğlum uyursa kızımın peşinden koşturuyorum kız uyursa oglumla uğraşıyorum, ikisini birden uyurken yakalarsam ev işi bulaşık çamaşır, kv hasta cok ugrasamiyor kiz oglani cok kiskaniyor asiri huysuz oldu onun disinda oglene yemek bekleyen kv kp aksama yemek bekleyen kv kp eş elti kayın, surekli gezmek isteyen kiz surekli emmek isteyen oglan inan wc ye gidemiyorum aksama kadar, yemeği ayak üstü ne yedim yedim oda sırf sütüm azalmasın diye, lafa gelincede kimse beni begenmez o eksik kalmış bu niye böyle olmamış şurası kirli kalmış cildirmaya az kaldı valla bi cinnet her şeyi bitirir deyip bayramlik agzimi actiracaklar bana sonunda, neyse benim derdim bitmez burda kesiyim oğlan uyudu çamaşır toplayıp yerlestirip yeni yikanani asacam ve yeniden çamaşır atacam is çok by
Allah yardımcın olsun canm inşallah bu tempoda sütüne birşey olmaz ben okurken yoruldum
Valla kuşum biliyorum çok zor ama bu durumdan kurtulman lazım. Yani ben hep diyorum cevrenizdekileri boylr alıştırmayin diye. Herkes rahatına düşkün. O zaman siz de düşkün olacaksınız biraz. Azıcık yoruldum diye agliyiverin. Yrdim isteyin. Annecim yardımima koş diyiverin. Yne mi olmadı? O zaman bayiliverin herkesin ortasında. Sonra da beni çok yordunuz deyiverin.
Öyle böyle yolunuzu bulun arkadaşlar. Şimdi nazlanmazsaniz ne zaman nazlanacaksiniz? Kaldı ki bu naz da değil. Hakikaten gerekli!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?