2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Valla mirandacim bende yalnizlardanim eşim çok yoğun çalışıyor gece 12 de geliyor o sırada bebis uyumuş oluyor her yere yetmeye çalışıyorum bi misafir furyasids beni bekliyor biraz bebisin büyümesini beklediler bizlerisensuz birakna arada gir neşe ve güzel enerjini ver topige konyadan sevgilerle paşayıbenim iiçin op

Selam anneler
Okuyorum takip ediyorum ama yazamıyorum maşallah bebeklerimiz büyüdü bile
Sütünün az olduğunu düşünen anneler olmuş her annenin sütü bebeğine yetermiş (bir sağlık problemi olması hariç). Sütü arttıran şey bol bol emzirmek yemekle içmeyle çok da alakası yok. Yapmamız gereken booool bol emzirmek onun dışında dengeli beslenmeli bol su içmeli ve dinlemeliyiz. Bebeğin az kilo almasının sebebi son süte ulaşamaması olabilir her seferinde ayrı göğsü vermek yerine en son hangisini verdiyseniz yine ondan başlayın ve diğerine geçmeden bebeğin o göğsü iyi boşalttığından emin olun. bebek emmek istediği sürece iki göğüste istediğiniz kadar döndürebilirsiniz. Mama veren anneler kademeli şekilde mamayı azaltabilir (günde 10 CC) tamamen mamadan kurtulabilirsiniz. Benim öğrendiklerim de bunlar umarım faydası olur.
Benim bebeğim de 79 günlük oldu 3530 doğmuştu ikinci ay kontrolünde 5900 dü. Boyu da 9 cm uzadı şükür herşey yolunda. Herkese bol sütlü bol emzirmeli gecelere

Mrb annisler cuma günü 2. Ay asimizi olduk ama iz henüz yok biraz araştırdım bazı yerlerde iz olmazsa aşı tutmamış demektir yaziyo bazı yerlerde de zamanla kabuklanma olacak yaziyo siizlerin bebislerin aşı izi nasıl ?

Valla zor şekerim işiniz çok! Benim annem Ağustos sonuna kadar yanımda. Sonra bir hafta sonra ben gideceğim turkiyeye. Eylül sonunda dönücez. Yani eşim ben bebiş kaldığımızda oğlum 4 Aylık olmuş olacak. O zaman bile daha 8 ay evdeyim. Bir yaşına bastginda ise dönmüş olacağım.
Yine de çok zor. Bebeğimi çoooook sevdim ama ikinciyi yapmam herhalde.

Owww mayis annelerinın incisi .. duzmus de duzmusss. Çok Haklisn bacim. . Şükür doktorà gitmelik hal bulmadım kendim de. Her bebek farklı gerçekten . Öpüyorumseni ve devin bebeki

merhaba anneler biz ikinci ay aşımızı olamadık. çünkü bu ay aşısını hemen tam gün dolunca yapmıyorlarmış sizinde öylemi yoksa oldunuzmu tam gününde? bir de ateş falan oldumu aşıdan sonra

Owww mayis annelerinın incisi .. duzmus de duzmusss. Çok Haklisn bacim. . Şükür doktorà gitmelik hal bulmadım kendim de. Her bebek farklı gerçekten . Öpüyorumseni ve devin bebeki
Kuşum doktora zaten sürekli gidiyoruz. Gittiğimizde de sorularımızı tabii ki soracağız. Bunda kötü birşey yok ki. Bir bilene danışmak doğrusu. Ben her ay doktora anlatıyorum bunları. Kaç kere kaka yapıyor kaç kere emiyor kaç kere yıkanıyor. Bunda anormal bişi var mı diye soruyorum hep.

Mesela devin her gün yikanmaktan hoşlanmıyor. Çünkü onu yıkarken benim canım çıkıyor ve böyle zamanlarda stres arttığı için o da ağlamaya başlıyor. Ama üç günde bir yikaninca hem o hem ben rahat ediyoruz. Gelen giden herkes bana kızdı bu yüzden. Bebeğini pis tutuyorsun hastalik kapar bir sürü şey dediler. Ben doktora danistim. Kadın bana dedi ki her ailenin yaşam tarzı farklı. Size uyan üç günde bir yıkanmaksa üç günde bir yıkan. Bebek rahatsız olduğu her anı sana söyleyecektir. Onu dinle yeter dedi.
Ve hakikaten normalde üç günde bir yıkıyorum ama bazı günler çok sıcak olunca (malum kanada da her gün çok sıcak olmuyor) o zamanlar devin çok huysuzlaniyor ve resmen yikanana kadar mizmizlaniyor. Sonra bi suya girip çıkıyor hop rahatlıyor. Yani Dr çok haklı. Sürekli yanlış yapıyorsun diyen koca karı takimi da çok haksız. O yüzden aman ayipmis yok eksik kalmışım diye düşünmeden Dr la konuşmak en iyisi. Hem en doğrusunu onlar biliyor hem de yargılamadan cevap veriyorlar.

Aman neyse :) senin küçük paşa nasıl? Iyice dombili oldular artık. Isıra ısıra sevme zamanıdir.

En iyisini yapiosun öğrenmek sormak en iyisi. Mesela ben d vitamini kullanmıyorum yavrumda. Dün duydumkj anne sütünde d vitamin ı yokmuş . Sen kullanio musun. Yarın 2. Ay aşımı z var . Gidnce sorayım.neden beni yonlendirmediler. .
Aynen canım ya 1 ay önceki o minnak halinden eser kalmadı. Zaten 2760 doğmuştu kuzum zayıftı şimdi 5 ü görürum inşallah yarın. Yanoslar doldu kuzumun.
Ailemin yanındayim ben dé geçen yaz ki gibi keyifli zamanlar gecirmesem de geçio günler . Okul başlayınca napcaz bakaalim.
Ablam dà doğum yaptı onun bebişi daha 1 aylık değil é tabi o prenses in yanında benim somurtuk paşam koca abi gibi kalıo. Bazen diom.nerden çıktı bu bebek haliyle ilgi ona kayiyo. Tabi bi de oğlumu çirkin çirkin ! Die sevenleri yola sim var. Kakali Totosunu koklasin öyle diyenler deyip gülüo rum artık. .

Evet tatlım D vitamini kullanıyorum ben. Her gün bi damla emzigine damlatiyom. Ama bazen emzigi ativeriyo ağzından. Ne kadar alıyor bilemiyorum.
İkinci damlayı da vermek istemiyorum çünkü d vitamini vücuttan atılmıyor. Çok biriktirmek iyi deil.

Ama bence sen çok şanslısın. Şimdi ilgi belki bolunuyo ama çocuğun büyüdüğünde kuzeni olacak. Bayramlarda oynayacak arkadaşı olacak. Benim yavrumun tek kuzeni ondan 11 yaş büyük demir abisi. Hoş çok sevdiler birbirlerini ama yine de aynı olmayacak. Benim de kuzenlerim ya hep 10 yaş büyük ya da hep o kadar küçük. Ben bayramları hep yalnız hep tek tabanca geçirdim. O yüzden üzülme. Seneye yaz göreceksin çok mutlu olcak küçük paşa.

Ayrıca bırak çirkin desinler be voronesim. Nazar degicegine... Gözü olan çok! Gözleri çıksın. Kimse güzel demesin de kem gözler bakmasın.

Maşallah paşaya!

Ay canım güzel hoş yazmissinda ben senin kadar şanslı değilim, malum kv ile beraber oturuyorum ayrıca evleri yapılana kadar eltim kaynim da bizde kalıyor 14 aylık kızları dogdugundan beri benim elimde zaten yani 2 çocuğum var sayılır. Oğlum uyursa kızımın peşinden koşturuyorum kız uyursa oglumla uğraşıyorum, ikisini birden uyurken yakalarsam ev işi bulaşık çamaşır, kv hasta cok ugrasamiyor kiz oglani cok kiskaniyor asiri huysuz oldu onun disinda oglene yemek bekleyen kv kp aksama yemek bekleyen kv kp eş elti kayın, surekli gezmek isteyen kiz surekli emmek isteyen oglan inan wc ye gidemiyorum aksama kadar, yemeği ayak üstü ne yedim yedim oda sırf sütüm azalmasın diye, lafa gelincede kimse beni begenmez o eksik kalmış bu niye böyle olmamış şurası kirli kalmış cildirmaya az kaldı valla bi cinnet her şeyi bitirir deyip bayramlik agzimi actiracaklar bana sonunda, neyse benim derdim bitmez burda kesiyim oğlan uyudu çamaşır toplayıp yerlestirip yeni yikanani asacam ve yeniden çamaşır atacam is çok by

Allah yardımcın olsun canm inşallah bu tempoda sütüne birşey olmaz ben okurken yoruldum

Valla kuşum biliyorum çok zor ama bu durumdan kurtulman lazım. Yani ben hep diyorum cevrenizdekileri boylr alıştırmayin diye. Herkes rahatına düşkün. O zaman siz de düşkün olacaksınız biraz. Azıcık yoruldum diye agliyiverin. Yrdim isteyin. Annecim yardımima koş diyiverin. Yne mi olmadı? O zaman bayiliverin herkesin ortasında. Sonra da beni çok yordunuz deyiverin.
Öyle böyle yolunuzu bulun arkadaşlar. Şimdi nazlanmazsaniz ne zaman nazlanacaksiniz? Kaldı ki bu naz da değil. Hakikaten gerekli!

Çok çok haklısın da lanet olsun içimdeki insan sevgisine, ha bir şu söz var, bu ciğeri itler yesin dayanamiyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…