• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Canım bi kere sakin ol
Acaba bişey senin moralini mi bozuyor
O hisleri de emer
Destek iste birilerinden
Sen uyu dinlen onlar sevsin
müzik aç beraber dans et falan
Sakın sarsma bebegi boynu destekli tut.

Bi keresinde elim değdi kafasındaki konaklari hafifçe kaşıdım sustu ve güldü
Hiç aklımıza gelmezdi

Bi bakar mısın alt dişleri yer yapıyor olmasın?
Alt diş yerlerini kaşı bakalım susacak mi?

Hiç değilse yarım fitil at uyusun sen de dinlenirsin

Çok ağlamasın yaa
yaa maşallah senin gibi biri lazım yeni ve acemi annelerin yanına gerçekten :)
benim kızım da bu ay sadece 500-600 gr aldı ayın bitmesine 5 gün var taş çatlasa 700 gr olur herlde..moralim çok bozuldu sütüm azaldı galiba diye sonra baktım değil emiyo yutkunma sesi geliyo..aşıdan sonra 8 gün huzursuzdu sürekli ağlıyodu çok etkiledi aşı o sıralar hiç kilo almadı ondan mıdır sence bu kilo alımının azlığı?

Kizlar ne olur yardim, cildirmak uzereyim. Bebeğim 2.5 aylik, 2 3 saatte bir en fazla 15dak kafayi sürekli kaldirarak emiyor, kavga ediyo, en sonunda kiziyoz agloyo. Sizinkiler kac saatte bir kac dakika emoyor, nasil emiyor, ben anlamis degilim kizimi, surekli agliyor, katila katila , acaba ac mi? Biberondan sagdigim sutu de emiyor, kilo kaybi yok, anlam vermedim
Büyüme atağı yaşıyor olabilir bizimki de öyle çis yaparken ağlıyor mu bir bak kızarıklık falan var mi idrar yolu enfeksiyonu olmuş olmasın bir de uykusu gelip de dalamiyor olabilir bizimki genelde o yüzden çığlığı basiyor:KK34:

benim kızım da bu ay sadece 500-600 gr aldı ayın bitmesine 5 gün var taş çatlasa 700 gr olur herlde..moralim çok bozuldu sütüm azaldı galiba diye sonra baktım değil emiyo yutkunma sesi geliyo..aşıdan sonra 8 gün huzursuzdu sürekli ağlıyodu çok etkiledi aşı o sıralar hiç kilo almadı ondan mıdır sence bu kilo alımının azlığı?
Benimki de aşıdan sonra huy değiştirdi sanki o gün çok ağladı 2 gün ateşle uğraştık falan canım sıkıldı yani şimdiden 4. Ay asilarini yaptirmak istemiyorum hiç :rolleyes::rolleyes:

revve_48 revve_48 bence mevsiminde sebze meyve yedir. Kışın balkabağı çorbası daha iyi olur. Kavurup konserve de yapabilirsin ama değmez bence. Dondurucuda sebzeler uzunzaman durunca tadı bozuluyor
superselma superselma sen Süpersin. Neyse ki senin gibi deneyimli ve bilgili bir anne var grubumuzda:KK37::rapci::rapci::KK15:

Canım bi kere sakin ol
Acaba bişey senin moralini mi bozuyor
O hisleri de emer
Destek iste birilerinden
Sen uyu dinlen onlar sevsin
müzik aç beraber dans et falan
Sakın sarsma bebegi boynu destekli tut.

Bi keresinde elim değdi kafasındaki konaklari hafifçe kaşıdım sustu ve güldü
Hiç aklımıza gelmezdi

Bi bakar mısın alt dişleri yer yapıyor olmasın?
Alt diş yerlerini kaşı bakalım susacak mi?

Hiç değilse yarım fitil at uyusun sen de dinlenirsin

Çok ağlamasın yaa
Ay evet ya bende kafasındaki Konakları temizleyin konak taragi ile huzursuzluk yapan cocuk bir gülücükler atıyor bir simariyor:KK59:

Sağol canımbenim.
Aşı huysuzluk yapabilir canım ama hiç almıyor da değil.
Ben ağladığında aşı yerlerini etrflıca okşayıp hıuıu hıuıu diyordum seni anlıyorum anlamında, o da aynı efekti veriyor biraz sakinleşiyordu.

Boyu uzuyor mu kas gelişimi tepkileri nasıl?
Mutlu bi bebek mi sence?
Gece karanlıkta uyuyor değil mi?
Kucağında yürüyor musun, ya da beraber dans ediyor musunuz?
Çok kustu mu o dönemde?

Şefkat, sakinlik, ritim, karanlıkta gece güzel uyumakla tabi doymak büyütür.

Herşey yolundaysa boşver takılma her çocuk obur olmaz

Kafayi yemek üzereyim, surekli agliyo bagiryi
Canim bir ışıklar kapalı iken banyoya götür bakalım karanlık ortam fon makinasini da aç sakinlesince meme ver memede uyur gibime geliyor bir dene istersen sırtını hafifçe pispisle
Bu işe yaramazsa bence vakit kaybetmeden doktora götür reflüsu var mı baksinla veya idrar kültürü yapsinlar

Sağol canımbenim.
Aşı huysuzluk yapabilir canım ama hiç almıyor da değil.
Ben ağladığında aşı yerlerini etrflıca okşayıp hıuıu hıuıu diyordum seni anlıyorum anlamında, o da aynı efekti veriyor biraz sakinleşiyordu.

Boyu uzuyor mu kas gelişimi tepkileri nasıl?
Mutlu bi bebek mi sence?
Gece karanlıkta uyuyor değil mi?
Kucağında yürüyor musun, ya da beraber dans ediyor musunuz?
Çok kustu mu o dönemde?

Şefkat, sakinlik, ritim, karanlıkta gece güzel uyumakla tabi doymak büyütür.

Herşey yolundaysa boşver takılma her çocuk obur olmaz
bizimki o dönemde hiç sakinleşmedi uykuya dalamadı gündüzleri dalsa da hemen uyandı uyutamadım bi daha :( geceleri çok şükür 9 gibi başlayıp 6 ya kadar filan süren bir gece uykumuz var :dua:
boyu 2-3 cm uzamış en son ölçülene göre.mutlu uykusu gelene kadar gülücükler saçıyo ama uykusu gelince uyuyana kadar sakinleşmeksizin ağlıyo :(
gece sadece koridorun sarı ışığı yanıyo yatak odamızın kapısı açık yatıyoruz.
yürüyoruz dansediyoruz ben zaten o uyanık olduğu her an onun yanındayım konuşuyoruz gülüyoruz saçlarımızı tarıyoruz :)
kustu baya hatta kucağımda gezdirirken foş diye kustu koca öbek onu hiç unutmuyorum ..
doktor sütün yetmiyo mamaya başlayalım der diye korkuyorum az emdikçe sütüm de gitgide azalır diye ilk 6 ay en azından anne sütü alsa :110:

bizimki o dönemde hiç sakinleşmedi uykuya dalamadı gündüzleri dalsa da hemen uyandı uyutamadım bi daha :KK43: geceleri çok şükür 9 gibi başlayıp 6 ya kadar filan süren bir gece uykumuz var :dua:
boyu 2-3 cm uzamış en son ölçülene göre.mutlu uykusu gelene kadar gülücükler saçıyo ama uykusu gelince uyuyana kadar sakinleşmeksizin ağlıyo :KK43:
gece sadece koridorun sarı ışığı yanıyo yatak odamızın kapısı açık yatıyoruz.
yürüyoruz dansediyoruz ben zaten o uyanık olduğu her an onun yanındayım konuşuyoruz gülüyoruz saçlarımızı tarıyoruz :)
kustu baya hatta kucağımda gezdirirken foş diye kustu koca öbek onu hiç unutmuyorum ..
doktor sütün yetmiyo mamaya başlayalım der diye korkuyorum az emdikçe sütüm de gitgide azalır diye ilk 6 ay en azından anne sütü alsa :110:
Canim maşallah bebisine bir rutin tutturmussunuz yakın zaman da mı för diye kustu bu tarz kusmaya reflü belirtisi diyorlar inşallah tek seferlik kusmustur

Canim maşallah bebisine bir rutin tutturmussunuz yakın zaman da mı för diye kustu bu tarz kusmaya reflü belirtisi diyorlar inşallah tek seferlik kusmustur
tek seferdi canım bu 2.ay aşısından sonra 8 gün çok huzursuzdu kuzum ağlarken çıkardı öyle ben sakinleşsin diye kucağımda gezdirirken reflü değil muhtemelen de..çok şükür gece uykusu bakımından bi rutinimiz var az çok istisnalar dışında :dua: mesela bi kere babası gece bezini değiştirirken gülücükler saçmasına dayanamayıp sevince 2 saat oturduk hep birlikte :21::KK53: işte ben kilo alımından muzdaribim bu ay 600 gr filan aldı 3 aylık olmasına son 5 gün var kilo az alınca herşeyinden şüphelenir oldum idrarı bile keskin kokuyo gibi gelmeye başladı sıyırcam kafayı en sonunda :KK57:

superselma superselma sen Süpersin. Neyse ki senin gibi deneyimli ve bilgili bir anne var grubumuzda:KK37::rapci::rapci::KK15:

Sağol canımbenim, birbirimize ihtiyacımız var burda , ben sizlerden çok ley öğreniyorum ve sentezliyorum.

Artık hebeğimizin ne istediğini hissediyor olmak çok güzel
Az önce yemeği zar zor hallettim eşimde de durmaz oldu.
Bence banyo istiyor boynu pişti kokuyor dedim, eşim de uyfurma dedi..
Banyoda hemen meme verip tabureye oturdum, eşim suyu ayarlıyordu, bebeğim su sesini duyunca memeyi bıraktı gözlerime bakıp güldü, çok hoşumuza gitti.
banyonun sonuna doğru uykusu geldiğinden yine emdi. ZOr giydirdim şimdi emiyor yatıyoruz..

tek seferdi canım bu 2.ay aşısından sonra 8 gün çok huzursuzdu kuzum ağlarken çıkardı öyle ben sakinleşsin diye kucağımda gezdirirken reflü değil muhtemelen de..çok şükür gece uykusu bakımından bi rutinimiz var az çok istisnalar dışında :dua: mesela bi kere babası gece bezini değiştirirken gülücükler saçmasına dayanamayıp sevince 2 saat oturduk hep birlikte :21::KK53: işte ben kilo alımından muzdaribim bu ay 600 gr filan aldı 3 aylık olmasına son 5 gün var kilo az alınca herşeyinden şüphelenir oldum idrarı bile keskin kokuyo gibi gelmeye başladı sıyırcam kafayı en sonunda :KK57:

Ya mutlu nbebeğin uyuyor da
Sen de Mutlu ol canım,
Her ay 1buçuk kilo alsa obez olur artık yavaş yavaş uzayıp kilo alırlar tabi her anne 1kilo alsın istiyor da olmaysbiliyor. Sonradan da serpiliyırlar bebeklikte zayıf cılız sonra büyüyor bi bakıyorsun boy olmul1.80 m

Kizlar ne olur yardim, cildirmak uzereyim. Bebeğim 2.5 aylik, 2 3 saatte bir en fazla 15dak kafayi sürekli kaldirarak emiyor, kavga ediyo, en sonunda kiziyoz agloyo. Sizinkiler kac saatte bir kac dakika emoyor, nasil emiyor, ben anlamis degilim kizimi, surekli agliyor, katila katila , acaba ac mi? Biberondan sagdigim sutu de emiyor, kilo kaybi yok, anlam vermedim
Geçen hafta aynı durumdaydık bizde. Çok tedirgin oldum ama 3-4 gün sonra normale döndü MaşAllah . Büyüme atağı falan diye düşündüm bende.

Canim idrar tahlili yaptır ondan da emmiyor olabilir

Back