2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Günaydın anneler. Aranızda ücretsiz izne ayrılmayı düşünen var mı? Ohal de mümkün mü acaba? Ben eylülde alacaktım ama şimdi nasıl olacak bilmiyorum :KK64:Size danışmak istedim..

Kafam karman çorman oldu yahu Biberona alıştırmaya çalışıyorum ama bir çok yerde de biberona alışan bebek anneyi emmeyi bırakır anne sütünü biberonla vermeyin kaşıkla verin yazıyor. 1kaşık rezeneyi bile zor verirken o kadar sütü nasıl kaşıkla vereceğiz anlamış değilim. Kaşık biberon kullanan var mı aranızda? Pöfff

Canim facede emzirmeyle ilgili bir grup var.orada nasil yapman gerektigine dair bilgiler var.zaten biberon meme reddine sebeb olabilecegi icin 0-6 alistirma bardagi oneriyolarlar.istersen bir arastir.
Kizimda cok cektim biberon almadi cocugum ac kaldi kasikla cok zor oldu goguslerim sisti cok ağladım. Allah yardimcin olsun. Ama oglumda onu goze alamadim calismiycam. Sıkıntı cekeriz ama yapack bişey yokaz yeriz olani giyeriz.

Kafam karman çorman oldu yahu Biberona alıştırmaya çalışıyorum ama bir çok yerde de biberona alışan bebek anneyi emmeyi bırakır anne sütünü biberonla vermeyin kaşıkla verin yazıyor. 1kaşık rezeneyi bile zor verirken o kadar sütü nasıl kaşıkla vereceğiz anlamış değilim. Kaşık biberon kullanan var mı aranızda? Pöfff
Kaşıkla almadi benim kizim. Biberinla 3 4 kereyi gecmicek sekilde doktor verebilirsin dedi.

Cnm kan tahlili yaptilar plt degeri cok dusuk cikti norml degerler 150-400 arasindaydi kizimin 82 cikti kan hastaligi olabilir dediler cok korktuk 2 gun sonra tekrar tahlil verdik bu sefer 609 cikti bu seferde yüksekti doktor takip altina aldi iki haftada tahlil veriyom gecen gun tekrar tahlil verdik ozmn da 200 cikti cok sukur normalseviyeye gelmisti ama bir ay sonra yine kan tahlili verecez umarım kucuk oldugu icindir bu arada kalp doktoruna goturyn dedi doktor morarma icin kalbinde biraz aciklik ve ince bi damar varmis bebeklerde oluyomus 2 yasina kadar gecer dedi
Istersen sende bi götür morarma icin erken teshis onemli bisey oldugunu sanmiyorum ama eger endiseleniyosan gosternekten bisey cikmaz cnm
Canım Çok geçmiş olsun inş önemli bir şey değildir. Nasıl bir morarmaydı? Ben de emzirirken yan tuttuğumdan altta kalan bacağı hafif morarıyor gibi. Ben o bacağa baskı olduğu içim oluyor diye normal düşünüyordum

kızlar geçenlerde bebeğimin ağzında pamukçuk olmuştu, bende karbonat veya başka birşey kullanmadan geçer diye umutlanmış sadece her emmesinden sonra ağzında süt lekesi kalmasın diye bir iki çay kaşığı su vermiştim. ama şuan geldiğimiz nokta bebeğimde çok az pamukçuk var ve benim her iki göğüs başımın göğsüme birleşitği yerde yarıklar oluştu. resmen emzirirken çığlık çığlığayım. ne yapabilirim bu yarıkların iyileşmesi için. zeytin yağı sürüyordum ilk zamanlar iyi geliyordu ama sık sık emzirdiğim için yarıklar derinleşti. çözüm önerileriniz neler, aranızda pamukçuktan dolayı göğsü yarılan varmı?

Cnm bende geçen hafta genel cerraha gittim hem göğüa ucu çatlakları hemde göğsümde emzirme sonrası şiddetli bi ağrı oluyodu onun için. Çatlaklar için fito krem diye bi ilaç verdi bayaa iyi geldi kullan istersen sende.

Canim ilk dogum yaptığımda hemsireler banada kaşıkla ver biberon verme dedi mama veriyordum zaten sütüm yoktu, baktım beni emmek istemiyor çünkü kasikla öyle kolayina gittiki çocuğun likir likir akıyor gogsumu almak istemiyor biberona döndüm çocuk emmeyi öğrendi göğsumu aldı çok şükür, şuan sadece beni emiyor biberon kullanmıyorum, kasikla da vermeyi kimseye onermiyorum

Günaydın anneler. Aranızda ücretsiz izne ayrılmayı düşünen var mı? Ohal de mümkün mü acaba? Ben eylülde alacaktım ama şimdi nasıl olacak bilmiyorum :KK64:Size danışmak istedim..
Canim bende aynı durumdayım ne izin ne rapor nasıl olacak bilemiyorum mecbur ücretsiz izin gibi görünüyor

kızlar geçenlerde bebeğimin ağzında pamukçuk olmuştu, bende karbonat veya başka birşey kullanmadan geçer diye umutlanmış sadece her emmesinden sonra ağzında süt lekesi kalmasın diye bir iki çay kaşığı su vermiştim. ama şuan geldiğimiz nokta bebeğimde çok az pamukçuk var ve benim her iki göğüs başımın göğsüme birleşitği yerde yarıklar oluştu. resmen emzirirken çığlık çığlığayım. ne yapabilirim bu yarıkların iyileşmesi için. zeytin yağı sürüyordum ilk zamanlar iyi geliyordu ama sık sık emzirdiğim için yarıklar derinleşti. çözüm önerileriniz neler, aranızda pamukçuktan dolayı göğsü yarılan varmı?
Valla canım neden dolayı bilmiyorum ama çok kötü yarıldı göğüslerim haftalarca çektim.göğüs kalkanı aldım bide silşkon göğüs ucu bşraz onla emzirdim krem sürüp göğüs kalkanlarınıda taktım şimdi şükür iyi.

Canim biberonu 2. Aydan itibaren alıştırin diyenler var.ben açıkçası hem biberon hem meme hem kaşık kullanıyorum örneğin büyüme atağı döneminde çok
Bakalım nasıl olacak? :KK64:

İnşallah ücretsiz izin alabiliriz.. Yoksa çok küçükler daha...:KK43:

6 ay boyunca günde 3 saat süt izni var 2 saat de yarım gün izin biraz da ona güveniyorum çok şükür bu izinler geldi de biraz nefes alabilecegiz

Hani parmagini sert bi seyle baglarsin kan gitmez ya morarir boyle simsiyah sekikde oyle cnm belden asagi öyle olmustu bebegim
Canım Çok geçmiş olsun inş önemli bir şey değildir. Nasıl bir morarmaydı? Ben de emzirirken yan tuttuğumdan altta kalan bacağı hafif morarıyor gibi. Ben o bacağa baskı olduğu içim oluyor diye normal düşünüyordum

Canim biberonu 2. Aydan itibaren alıştırin diyenler var.ben açıkçası hem biberon hem meme hem kaşık kullanıyorum örneğin büyüme atağı döneminde çok

6 ay boyunca günde 3 saat süt izni var 2 saat de yarım gün izin biraz da ona güveniyorum çok şükür bu izinler geldi de biraz nefes alabilecegiz
2 saat yarım gün izin nerden peki canm?

2 saat yarım gün izin nerden peki canm?
Canim doğum iznininin bittiği günden itibaren ya 6 ay boyunca 3 saat süt iznini yada 2 ay boyunca yarım gün iznimi kullanicam diye dilekçe veriyorsun. 2 ay boyunca yarım gün iznini kullandığında da 4 ay boyunca 3 saat süt iznini yine de kullanabiliyormussun Başbakanlığın tebliğ i var orada yazıyor bir bak istersen

Canim doğum iznininin bittiği günden itibaren ya 6 ay boyunca 3 saat süt iznini yada 2 ay boyunca yarım gün iznimi kullanicam diye dilekçe veriyorsun. 2 ay boyunca yarım gün iznini kullandığında da 4 ay boyunca 3 saat süt iznini yine de kullanabiliyormussun Başbakanlığın tebliğ i var orada yazıyor bir bak istersen
Tebliğde 657 nin 104.md f fıkrasına değinmiş orda da ya 2 ay ya 6 ay diyo Canım tercih edilmesi gerekiyomuş :/

Back