2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar benim bebeğim kilo almıyor ne yapmam lazım sütü sağıp veriyorum 2-2.5 saatte bır 70-80 cc aralığında verdık son 11 günde 130 gram almış sıcaktan olabılırsın mi süt mıktarını azaltmadım çünkü yardım lütfennn

Canim sütun ilk bölümü bildiğin su ve minerallerden oluşuyor son bölümü yağlı olan kısmı bebek o kısmı içerse kilo alıyor bebeğin bir memeni tamamen emiyor mu. Emmiyor ise yani bir memeni bitiremiyor ise bastaki sulu kisimin bir bölümünü sağ sonra bebeğini emzir bir de böyle dene istersen canım

Ben saçımı başımı yoldum resmen ağlamaktan biraz kendime geldim şimdi. Akşamdan beri uyutmak için uğraşıyorum sürekli ağlıyor iki kere banyo yaptırıyorum biraz mayışsın diye yok.saat ondu banyodan çıktık bir saate yakın emzirdim uyur diye ümitlendim ne uyuması sürekli ağlıyor emerken tekmeliyor ayağımda sallıyorum kıpır kıpır orda da ağlıyor. İnsan nasıl cinnet geçirir anladım.
:)guldurdun beni canm ....Bende çok sinirleniyorum gece belki yanlış ama beşten önce uyansada yedirmiyirum çünkü gün içinde hiç uyumadifi için ki uyusada sürekli salliycan hanfendiyi iki dakka bırakıp mutfağa gitsem agliyo salla diye gece kendimden geçmiş oluyorum hatta böyle o huysuzlanirken ben güya altını bağlamış emzirmisim gibi rüyalar görüp uykuya devam ediyorum napim ya biraz uyuyun ya bebekler

:)guldurdun beni canm ....Bende çok sinirleniyorum gece belki yanlış ama beşten önce uyansada yedirmiyirum çünkü gün içinde hiç uyumadifi için ki uyusada sürekli salliycan hanfendiyi iki dakka bırakıp mutfağa gitsem agliyo salla diye gece kendimden geçmiş oluyorum hatta böyle o huysuzlanirken ben güya altını bağlamış emzirmisim gibi rüyalar görüp uykuya devam ediyorum napim ya biraz uyuyun ya bebekler
Rüyalar efsane ya ben de geçen mızıldamasına uyandım sabah sonra uyumuşum bebeğim hala mızıldarken rüyamda dediğin gibi baktım bebeğime ama gerçekte devam ediyormuş garibim mızıldamaya eşim gelmiş işten neden bakmıyosun bebeğe mızıldıyo dedi o an farkettim hepsinin bir rüya olduğunu :)

Selam kizlar
Burdan defalarca yazmıştım kizim 4 saatten önce emmiyor sürekli uyuyor diye meğerse çocuğum idrar yollarindan enfeksiyon kapmis meme reddi de o yuzdenmis.şimdi hastanede yatıyoruz tam 7 buçuk saat emmedi bugün aç acına durdu serumla kendine geldi birde kanindaki oksijen değerine baktılar damarını çok zor buldular bütün vücudu delik deşik oldu allahım bu kadar çaresiz kalmamıştım hiç çünkü ben kızımı daha hiç katila kayıla ağlatmamıştım. Uc günlük tedaviye başladık perşembe günü idrar kültürü sonucu çıkacak onu bekliyoruz bakalım. Sizden isteğım meme reddi diye gecistirmeyin altında muhakkak bir sebeb var bu reddetmenin.birde bize dua edin eskisi gibi emsin kızım beni.allahım evlatlarımızı bize bağışlasın.amin
Oy canm benim çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun insallah biran evvel düzelir

Rüyalar efsane ya ben de geçen mızıldamasına uyandım sabah sonra uyumuşum bebeğim hala mızıldarken rüyamda dediğin gibi baktım bebeğime ama gerçekte devam ediyormuş garibim mızıldamaya eşim gelmiş işten neden bakmıyosun bebeğe mızıldıyo dedi o an farkettim hepsinin bir rüya olduğunu :)
:))evet artık halisinasyon gibi oluyo canm..hatta iki aylik asilarini vurulduğu gün çok huysuzdu atesten gece hep inlemis ama bana onlar inleme degilde horlama gibi geliyordu okadar kafam gitmiski icimden diyorum ooo iyi uyuyor iste böyle uyumayan bebek çok zor

Kizlar bebegim nerdeyse üç ayına gircek ama bazen şüpheleniyorum birtakım hareketleri çok ilgisiz mesela oyun halısı aldım sadece aynayı gördüğü için iki vurup duruyo elini agzina koyuyor ve ağlıyor yatarken göz teması nispeten fazla guluyo aguluyoda kucağa alindinda asla göz teması kurmuyor gülmüyor benim kucağıma gelince susuyor diye bisede yok beni hiç tanımıyor bazen gozunun içine kadar giriyorum bağırıyorum bakmıyor bile sadece bazen besikteyken ve altını değiştirirken bana bakıp gülüyor oyuncaklari salliyorum onunde bakmiyor bile biraz icime kurt düşmüyor değil yani

:))evet artık halisinasyon gibi oluyo canm..hatta iki aylik asilarini vurulduğu gün çok huysuzdu atesten gece hep inlemis ama bana onlar inleme degilde horlama gibi geliyordu okadar kafam gitmiski icimden diyorum ooo iyi uyuyor iste böyle uyumayan bebek çok zor
Ay çok iyi ya güldürdün beni bebeğinin huysuz haline yorulmuşluğumun arasında :)

Arkadaslar mutlu pazarlar herkese bisey soracam da biz persembe 2. Ay aşımızi yaptik hemsire 3 gun banyo yapma dedi bugun yaptim ben 3 gun dolmustur dimi yoksa bugunde mi yapmasaydım acaba

Kızlar fikrinize ihtiyacım var, oğluma mobilya besik aldık onu gunduzleri kullanıyoruz üst katta ama bizim yatak odası alt katta ve bi besige daha ihtiyacimiz var, oglum dogdugunda dedesi elleriyle tahta besik yapmış ama kapı boyasiyla boyadigi için çok boya kokuyor diye garajda beklettik, boyanali 2 ay oldu öyle bi koku yok burnunu tahtasına dayarsan hafif bi koku alıyorsun. Şimdi oğlumu o besige yatirsam boyanın zarari olurmu acaba veya boya kokusu gitsin diye yapacağım bişey varmı bana bi fikir verin

İyi akşamlar kızlar. Sizlere sormak istediğim bir konu var. Doğum parasını almak için belli bir süre varmı. İki ayı geçti doğum yapalı ama hala evrakları alıp aile ve Sosyal politikalar müdürlüğüne götürmedim. Sizler doğum paranızı aldınızmı

Canim süt alerjisi olabilir sen bir süre içinde süt olan hicbirsey yeme bir de sab simplex metsil den daha hafif. Metsil en son çare demişti doktor ve eczacı bana. Metsil ise yaramazsa başka ilaç dene yahu.sab simplex metsil benzeri değil bağırsak ve midede ki dağınık gazi toplayip tek seferde çıkarmasını sağlıyor.kiminde ise yarar kiminle yaramaz.biogania var Nurse Harvey var denemek lazım.
Bir de sen çok stres yapmışsın hiçbir öneriye açık değilsin o öyle bu böyle diye sıralıyorsun hemen keşke annen falan yanında olsa böyle kendi kendi yiyorsun üzüldüm bak şimdi.
Benimki biberon da meme de alıyor ayrıca biberon alması lazım ki sen 2 dakika rahat otururken babası yemeğini yedirebilsin böyle tüm yükü kendi omuzlarına alırsan böyle cinnet getirecek gibi olursun. Biberona alissin ki sen yemek yediğininde duşa girdiğinde vs babası besleyebilsin.
Süt diyetindeyim bir süredir, sab simplex metsille aynı ikisi de simetikon etken maddesine sahip doktorda bi bilgi sıkıntısı var sanırım en son çare metsil demiş anlamadım ne demek istediğini farklı firmalardan çıkan aynı etken maddeye sahip aynı ilaç neticede, mantığıma yatan önerilere tabi ki açığım, arkadaşımın önerisi ile doktora sorarak biogaia başladım mesela. Metsil zaten dört çocuktan birinde işe yarar dedi. Biberon ise vermiyorum çünkü çıldırsam da bebeğimde meme reddi gibi bir problemle karşılaşmak istemiyorum ki bu çok daha büyük bir sorun olur. Sizinkinde olmuyordur belki, ya da ileride karşılaşabilirsiniz bu sorunla çünkü biberon ve meme aynı mekanizmayla çalışmaz bi süre sonra bebekte emme tembelliğine meme başı karışıklığına sebep olur siz olmayan şanslılardansanız sizin adınıza sevinirim tabii. Doktorum kesinlikle meme dışında bişey verme parmak emen çocuklarda bile meme tutuşunda problem oluyor dedi. İşte her doktor başka başka..

Metsili at çöpe hiç bir ise yaramiyor. Aksam 11den sabah 9-10 a kadar agladigi oldu bebegimin. Hakkaten cinnet gecirmemek elde degil. Basima ağrılar giriyodu stresten. Bio gaia diye bi damla var çok rahatlatti. Artık sancilar azaldi,aglamalar azaldi uykusu çoğaldı. Akşamları 5 damla veriyorum kuzuya dönüyor çocuk. Doktor tavsiyesidir,hic bir yan etkisi olmadığı gibi probiyotik özelliğe sahip
Haklısın ben de biogaia başladım beş gün oldu ve cidden farketti daha huzurlu ağlıyor yine ama azaldı. He bir de süt ürünleri dietine girdim en kısa zamanda doktora götürücem alerjiden şüpheleniyorum doktorla da görüştüm ileri tetkik yaptır dedi

Yine bi atak haftasına girdik bu iki hafta sürcek bakalım ne aşamada delircem :) kızkardeşim vardı rahattım o uyutuyordu şimdi o da gitti ben sap. Ağzım açık kalıyo aralıksız 7-8 saat uyuyo diyolar 2 aylık bebeye. Benimki ilk uykusunu iki saat uyuyo sonrakiler maximum 1 saat sürüyor. 3-4 saat uyusa mutluluktan uçuyorum.

Cnm ben hast eve gelir gelmez gidip basvurdu bayramdan once de gidip cektim niye bugune kadar bekledin
İyi akşamlar kızlar. Sizlere sormak istediğim bir konu var. Doğum parasını almak için belli bir süre varmı. İki ayı geçti doğum yapalı ama hala evrakları alıp aile ve Sosyal politikalar müdürlüğüne götürmedim. Sizler doğum paranızı aldınızmı
ki?

Back