2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Bugün 2. ay aşısını yaptırdım oğlumun ateşi yok fakat çok huzursuz ilaç verme konusunda çok kararsız kaldım rota aşısını da yaptırmayı düşünüyorum

Bizde 2. Ay aşısını yaptırdık bugun. Kuzum çok ağladı ya içim gitti. Eli kolu rahat durmazdı simdi kuzu gibi yatıyor. Ateşi yoktu ama ağrısı oldu herhalde Calpol verdik. Yarına düzelir inşallah.:anne:

Bugün ikinci ay aşımızi yaptirdik sizinde mi bi tane bi kola bi tane bi bacaga bi tane diger bacaga yaptilar arkadaslar

Bizde 2. Ay aşısını yaptırdık bugun. Kuzum çok ağladı ya içim gitti. Eli kolu rahat durmazdı simdi kuzu gibi yatıyor. Ateşi yoktu ama ağrısı oldu herhalde Calpol verdik. Yarına düzelir inşallah.:anne:
Bizde asi olduk ates yok ama aynen sizun gibi cok huzursuz cok agladi yarim olcek verdim simdi rahhatladi biraz

Bugün ikinci ay aşımızi yaptirdik sizinde mi bi tane bi kola bi tane bi bacaga bi tane diger bacaga yaptilar arkadaslar

Evet 3 tane aşı olduk. Simdi düşünüyorum da 3 tane aşı tek günde yapılır mi ya. İşkence gibi resmen.

Bizde asi olduk ates yok ama aynen sizun gibi cok huzursuz cok agladi yarim olcek verdim simdi rahhatladi biraz

Çok üzüldüm ya hic bu kadar ağlamamıştı. Meme veriyorum biberon veriyorum almıyor. Kucağıma alıyorum olmuyor yerine bırakıyorum olmuyor konuşuyorum olmuyor hepsinde ağlıyor. Önceki ağlamaları ağlama değilmiş bugünkü ağlamasını görünce anladım. İlacı verdim soyup göğsüme yatırdım sakinleşti uyudu.

Ateşi var mıydı peki annesi?
Yok canım sadece emmiyordu haliyle emmedi gi için de bezi çok kuru oluyordu.birde kaka sayısı azalmişti yaptığında da aşırı kokuyordu. Bütün bunlar olurken de hep uyuyordu. Hani derler ya aç olan bebek ağlar. Valla benim kiz aglamadi hic

Canım ben diğer iki çocuğumda ne aşı öncesi ne aşı sonrası ilaç fitil vermedim. Emzirerek hafif atlattık. Ama sen dayanamazsan ateşini takip edip ona gore önerilen dozda bi şey verebilirsin
ateş 38.5 ise üstünü inceltip calpol verebilirsin. soğuk kompresle de düşmezse ve 39 olursa şurup vermemissen 120mg paranox fitil verebilirsin. 37.5 gibiyse genelde uyuyunca düşer.

Lastikli büyük ve kalın renkli balonları iyice yıkayıp içine az su koyup ağzını iyice bağlayıp eline verebilirsin.
Yanında olmalısın ve sık sık yikamalisin. Buzdolabı poşeti verebilirsin eline. Değişik dokulu keçe pamuk gibi kumaşları eline verebilirsin. Ce-e den anlarsa çok gülüyorlar.

Demir ilacım bitmek üzere. Bitince başlamayı düşünüyorum zaten aile hekimliği veriyormuş

Bence evde her zaman fitil bulundur 120mglık. Ateş 39 ve üzerindeyse fitil atarsin. Şurup da 38civarı düşmeyen ateşte. Üzerini inceltirsin 38 olursa 15dk sonra ölcersin. Soğuk kompres de yaparsın, yine de düşmezse verebilirsin. Ben bebeği soyup kendi tenimde uyuturdum, o da çabuk iyilestiriyor.

Canımbenim kiyamam geçmiş olsun inşallah çabuk iyileşir.
Idrari kokuyor muydu? Hatırlıyor musun? Koyu renkli miydi?
Dün sabah bebeğimin idrarı koktu aşıdandir dedim kendimce ve memeyi de reddettiği oluyor.
Ayağımda sallıyorum bi kaç dk uyuyunca emziriyorum.
Aşı huzursuz etti ama atlatılmayacak gibi değil.
Canim yazamadım girip kusura bakma.kaç saat emmek istemediğini takip et 3 veya 4 saatı geçmesin eğer geçiyorsa bi tahlil yaptir.idrari da kakasi da çok kokuyordu.aşıdan idrari hiç kokmamisti bizde.inşallah bişeyi yoktur kuzucugunun

Geçmiş olsun başka belirti yokmuydu benim oğlan da bazen reddediyo ama ben mama da veriyorum uykuda da mı emmiyrodu
Sağol canım.hiçbir şekilde emmedi benim kız emmeyince de zaten kan şekeri düşüp baygın halde uyudu uyanıp emmedi.başka belirtimiz yoktu sadece iştahsızlık ve uyku hali ha bide kakasi cisi kokuyordu son günlerde

@tlyozgr canım tekrar geçmiş olsun.
Sağol cevabın için
Benimki o kadar uyumuyor ve emiyor
Zaten ateş enfeksiyon ilerlerse oluyormuş
Bilmiyorum bekleyeceğim
Kokudan da emin olamiyorum çünkü bezi de değiştirdik
Çok huzursuz olursa gideriz doktora

Arkadaşlar bebeginiz ağlarken goz yasi dokuyo mu bizimkinin gözleri doluyor ama öyle az akiyo sanki
Bi de demiştim ya gözü az açıyor diye göz kapağı düşüklüğü olabilirmiş açabilir de dedi yakınlarında böyle bisey yaşayan varmi kızlar çok üzüldüm eğer dusukluk varsa ameliyat olucak

Arkadaşlar bebeginiz ağlarken goz yasi dokuyo mu bizimkinin gözleri doluyor ama öyle az akiyo sanki
Bi de demiştim ya gözü az açıyor diye göz kapağı düşüklüğü olabilirmiş açabilir de dedi yakınlarında böyle bisey yaşayan varmi kızlar çok üzüldüm eğer dusukluk varsa ameliyat olucak
Benim kızimda tek gözünde var canim göz kapağı düşüklüğü geçen gün doktora goturdum doktor bile ilk bakışta anlamadi ben söyleyince iyice kontrol etti evet var dedi daha gelişim çağında olduğu için müdahale edemeyiz dedi yarın da başka bir doktora daha göstereceğim bakalım o ne diyecek.bu ara hep doktordayiz ki birde böbrek büyümesi de var bizde. gozkapagi düşüklüğü ameliyatı sanıldığı kadar kötü ve zor degitmiş.gözünden yaş geliyor canım

Kızlar bebeklerınız kaç saat uyuyor benım kız gece 12 -3 sonra 5-8 sonra sankı hep uyuyor çok az uyanık oluyor varmı benım gibi olan ben kaldırıp emzırıyorum doyunca yıne uyuyor

Kızlar bebeklerınız kaç saat uyuyor benım kız gece 12 -3 sonra 5-8 sonra sankı hep uyuyor çok az uyanık oluyor varmı benım gibi olan ben kaldırıp emzırıyorum doyunca yıne uyuyor

Benimki de öyle akşam 21 civarı uyuyor. Gece ışığı bile açmıyorum sadece arada emziriyorum. Altını da sabah 5-6-7 artık ne zaman uyanirsam değiştiriyorum. Sabah 8-9 gibi uyumak istiyor ama hep memede kucakta kısa süreli. Öğleden sonra 2 gibi dalıyor arada emiyor. Ikindiden aonra sabahki gibi uyuz saatler yatana kadar sürüyor

Benim kızimda tek gözünde var canim göz kapağı düşüklüğü geçen gün doktora goturdum doktor bile ilk bakışta anlamadi ben söyleyince iyice kontrol etti evet var dedi daha gelişim çağında olduğu için müdahale edemeyiz dedi yarın da başka bir doktora daha göstereceğim bakalım o ne diyecek.bu ara hep doktordayiz ki birde böbrek büyümesi de var bizde. gozkapagi düşüklüğü ameliyatı sanıldığı kadar kötü ve zor degitmiş.gözünden yaş geliyor canım
Canım benimki baya belli oluyo maalesef her gören soruyo hatta bizde gittik göz kapağı göz bebeğini kapatmiyosa sorun yok gormesinde dedi belki de acar dedi hatta internette de okudum 6.ayda acan bile varmis bende önümüzdeki ay yeniden doktora gidicem inşallah hepimize geçmiş olsun gecer hepsi
Sen nerden ogrendin böbreklerinde büyüme olduğunu

Kızlar 13ünde 2. Ay aşılsrımızı vurulduk o gün sıkntı olmadı ama dün akşamüstünden beri agu gugu yaparken bile birden ağlamaya başlıyo ve asla susmuyor memeye tutunca daha çok ağlıyo en son bi şekilde kandırıp memeyi sokuyoruz ağzına da uyuyo.ama uyanınca yine aynı :( var mı tavsiyesi olan?

Benimki de öyle akşam 21 civarı uyuyor. Gece ışığı bile açmıyorum sadece arada emziriyorum. Altını da sabah 5-6-7 artık ne zaman uyanirsam değiştiriyorum. Sabah 8-9 gibi uyumak istiyor ama hep memede kucakta kısa süreli. Öğleden sonra 2 gibi dalıyor arada emiyor. Ikindiden aonra sabahki gibi uyuz saatler yatana kadar sürüyor
Bizde de aynı. Karanlık çökmeden uykuya dalmıyor. Akşam 21 gibi uyuyor sabah 6ya kadar iki üç kez kalkıyor ama emip geri yatıyor. Sonra sıkıntılı saatler başlıyor. Akşama kadar kucakta memede, evi gezdirerek vs geçiyor. Tabi çok yorucu oluyor. Beşer dakikalık uykusu ancak oluyor. Bir iki saat uyusa gündüz o da ben de dinleneceğiz. Yine buna çok şükür gece uykusu var.

Back