2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Ben bir kere zeytin yağı sürüp beklettim bir kere de fucidin krem sürdüm her seferinde de kahverengi yeri ile birlikte ağzına almasına dikkat ettim kızımın çok şükür düzeldi.ben de onları yapmadan önce kaç gün çektim bigün baktım kızım kanlı kustu o Zaman aklıma geleni uyguladım.inşallah senin de çarçabuk geçer

Ben dört günlükken sarılık için kan aldırmaya gittim doktor gitmisken tüm testleri yapalım dedi kan alacaklar 4 tüp ilk tüpü aldılar ikinci tüpü taktılar kan akarken donuyor çok korktum yenidogandan hemşire geldi öyle söylemişti yeni doğanların kanı çabuk pihtilasirmis diye inşallah bebisinde önemli birşey yoktur mübarek günlerin yüzü suyu hurmetine iyi dileklerin için teşekkürler :)

Canim tupleri nasil doldurdular yani igne takip tupun icine mi damlattilar yoksa buyukler gibi mi yapıldı birde biz yenidogan degiliz ki 43 günlük olduk ama

İğne takip tüpün içine damlattilar canım kan gelmeyince bileğine bastırdılar falan çokta büyük değil canım 43 tabi doktorlar daha iyi bilir ama inşallah benim dediğim gibidir birde tst sonuçları için tek hastahaneye bağlı kalma derim

Tsh icin hem dogum yaptigum hst de hemde 10 gun sonra saglik ocaginda baktılar

Bacağından çıkmadı iğne kolundan çıktı çok hareket etti beceremedi kadın 2 kez deldi.. geldikten sonra saat 2 gibi bi çay kaşığı verdim bide şimdi verdim yatarken de ne olur ne olmaz diye ama çok şükür çok huzursuzlugü olmadı sanki bakalım bu gece nasıl gececek

bizde kaka kokmuyor sanırım, ya da bana kötü gelmiyor kokusu ki farketmiyorum :)

Canım ben ek gıdaya geçene kadar bebeklerin kakası kokmuyor diye biliyordum. Ama benim kızımın kakası doğduğundan beri hep çok kokuyor
Benimkide kokuyor usutuyorsun diyorlar bazende yeşil kakasi eskimiş süt gibi kokuyor

kıyamam kuzuma ya, çok geçmiş olsun, umarım bi sorun çıkmaz. Bizde sadece topuk kanı alındı iki kere onda bile içim gitti benim. Hiç dayanamıyorum çocukların ağlamasına yaa..

Ay sorma o topuk kanını, yavrum aglamaktan mosmor oldu dayanamadım onla berabere ağladım, aglamasina hiç dayanamıyorum

Canim gunlerdir girip bakamiyorum.
Simdi yazdiklarini gordum.
Oncelikle sakin ol. Bebisinin yasadiklari zor ama cok sancili bi surwc degil. Kafasindaki cikintiyla ilgili bilgik yok ama anladigim kadariyla cok twhlikeli degil.
Kalbine gelince.
Ben hamileyken cocuk kalp dr una gittim. Orda dr um kalple kalpteki deliklerle ilgili cok detayli bilgi verdi bize.
Aslinda her yeni dogan kalpte delikle dogarmis bu anne karninda kalpteki kan akisinin ters olmasindan kaynakli bir durummus. Ama bu aciklik bir hafta icerisinde kapanirmis.
Bazi bebeklerde kapanmayabilirmis. Acikligin ne kadar olduguna. Cocugun nefes almada veya genel saglik durumunda bi skinti olup olmama durumuna goree mudahale gerekirmis. Buda 1.5 yasindan sonea netlik kazanirmis. Yani bebegin buyuk olasilikla kalpten dolayi herhangi bir mudahale gormiycek sadece takip edilcek.
Birde hic kapanmayabilirmis o aciklik yine saglik durumu iyiyse bi mudahale yapilmiyor. Ama bebek tikaniyorsa vs orayi ameliyatla kapatiyorlsrmis bisey takiyorlasrmis o acikliga. O yuzden kalbini ferah tut tatlim. Uzucu yasadiklarin ama tedavisi olan seyler allahin izniyle.
Cok opuyorum seni ve bebeghini

Canim o sut azalmasindan kaynaklanmiyor. Yani gece bagirip emmemesi.
Ayni seyi yasadim bende iki gece. Sonra geceleri sutumu biberonla veridim aglaanlar kesildi.
Ben sorunun su oldugunu dusundum. Gece uykusu daha agir oluyor. Hemen karnini doyurup uyumak ostiyor. Emmekte zahmetli geliyor basiyuor yaygarayi.
Yani sutum var gce bitme azalma ihtimali yok ki sagiyorum artik geceleri iyide sut geliyor. Yani bizim bebelerinki tembellikten bence canim

Tatlim ilk gece zor sonrasi kolay. Gerci sen atlattin bile sanirim. Bende oglumun3.5 aylikken sunnet ettirmistim.

Ev geldigimiz ilk gunler bi hafta boyunca kakasi yesildi. Ama oyle agrisi var gibide degildi. Sonra sariya dondu rengi.

Oglumda yaptirdim rota asisi kizimda da kesinlikle yaptiricam.
Rota viruse yakalansalar bile asi olan bebekler daha hafif atlatiyor.

Selam herkese sakinlesmis buralar. Nerdeyse bir haftalik gecmisi kisa surede gozden gecirdim.
mavitepe S sevim1991 guz_1 kizlar defne kizcemi sormussunuz.
Cok sukur sorunsuz geciyor evdeki gunlerimiz. Sorunsuz derken saglik acisindan soeunsuz. Yoksa abisel durumlardan dolayi kiskanclik sorunlari yasadik bi hayli. Ama onlarda azaldi baya.
Defne kizcem 2 kg i devirdi cok sukur. Premature kiyafetleri dolduruyor artik. Baya ele avuca gelen bi bebe oldu
Benim en buyuk skintim bu aralar giydirmek yani ne giydiricemi bilememek. Hava cok isindi yaniyoruz evde. Ama ben emin olamiyorum az m giydirsem cok mu oldu ortsem mi kalin mi ortsem ince mi. Birde ustunu degistirdikten hemen sonra pespese hapsurmya basliyor. Acaba usudugunden mi hapsurur? Yoksa kiyafetlerin tozumu hapsurtuyor? Sizde durumlar nedir?
Birde sicaklarin birden bu kadar bastirmasi bizi eve kapatti. Bibhafta oncesine kadar hergun cikip 2 saat gezinip geliyorduk. Simdi onuda yapamiyoruz. E birde ramazan o yuzden aksam gezmeside cok yapamiyrouz. Cunku iftardan hemen sonra Alikaan yatiyor.
Neyse iste kizlar boyle kosturmacali geciyor gunler.
Defne kizimdan bi fotoyla kapatayim mesajimi uzerinde yenidogan yelegi var kizcemin. Hala yenidogan kiyafetler icin yolumuz var ama artik iconde kaybolmuyor hic olmazsa

Canım bende çok acı çektim ama bi kaç gün pompa ile Sağip verdim o arafa düzeldi sonra bi daha gerek kalmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…