2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Yok canım dışarıdan dokununca hiçbir sertlik pütürlük yok sadece kızarıklığı var rengi hiç değişmiyo 1haftadır. Pazartesiye kadar geçmezse doktora götürmeyi düşünüyorum
Canım hani bir yere çarpınca falan derimize kan oturur ya ona benzettim ben. Belki elini çarptıysa kan oturmuştur. Zararsız ama geçmesi uzun sürüyor diye biliyorum

emniyet kemerinin ayarlaması yok mu? boyutuna göre sıkıştırılabiliyor olması gerekir sanki ama bilemedim modelden modele fark ediyordur mutlaka. bizimkinde 3 kademeli kemer var, iki tanesi içindeki minder varken kullanılıyor diğeri daha büyüdüğü zamanlar için. Bir de kemer koldan değil sadece bacaktan geçiyor ya da fazla küçük geliyor ben beceremiyorum koldan geçirmeyi :KK70: neyse zamanla öğrencez biz bu işi de çocuk büyüyüp gidecek o ara :KK53:
senin aldıgın ana kucagının içinde 2. bir ped var çıkarılabilir olanından.
benim aldıgımın içinde yok. ben nasılsa 7-8 aylık olana kadar kullanacak diye daha uygun fiyatlı bişi almıştım. pek teferruatlı değil.
sevi bebenin ana kucagı bel destegini sipariş ettim. onunla biraz daha düzgün durur bebişher halde.
resmen eve kapandım bu sıcakta. biraz gezelim istiyorum
bayramda da uzun yol yapacağız. arabada çocugu güvene almak lazım yani her halükarda ..

Günaydın arkadaşlar, tek tek alıntı yapamadım destek ve iyi dilekleriniz için hepinize çok tsk ederim, akşam yazmak için girdim ama halim yoktu yazamadım. Dün özel hastaneye de gittik aynı şeyleri söyledi ordaki dr da, uzun uzun anlattı korkulacak üzülecek bisey yok dedi, kalbi en az seviyede zaten 6/1 oranında onun kapanacagini hissediyorum korkmuyorum da boynu için üzülüyorum, oglum 1 sene çok sıkıntı çekecek canı çok yanacak o beni üzüyor, inşallah onca sıkıntı sonucu tamamen düzelir de cerrahi müdahale gerekmez. Oglumun canı yanmadan çabuk iyileşmesi için dua edin bize teyzeleri, vaktiniz olursa bi ayetel kursi okursanız çok seviniriz

Bu arada çok şükür gelişimi çok iyi dün tam 30.gunumuzdu oglum 5 cm uzamış 55 cm olmuş, 700 gr almış 4 bucuk kg olmuş çok şükür, bugün de ilk asimizi olacaz inşallah çok Ateşlenip rahatsız olmaz yavrum

ne güzel canım gelişimi gayet iyi ogluşun.
daha çok boydan büyümüş. maşallah ona.
umarım çok canı yanmaz evladının canım benim. dualarımızdasınız. allah acil şifa versin.

kızlar her gün ayrı bir sorunla geliyorum ama yine kafama bişey takıldı. :KK43:
işitme testi yapıldı mı herkesin? ben hastanede değil tıp merkezinde doğum yaptım. bir ay içinde hastanede işitme testi yaptır demişti doktor. İki haftadır gidiyoruz testi geçemiyor yavrum. sese tepki veriyor biliyorum, yüksek ani seslerde uykusundan uyanıyor, ama testi bir türlü geçemiyor, endişeleniyorum.
bugün tam bir aylık olduk. Doktor hep bir iki günlük bebekler gelir buraya diyince acaba biz mi geç kaldık diye merak ettim. geç yaptıran veya yaptırmayan var mı yoksa herkesin ilk gün yapıldı mı?
biz hastaneden çıkmadan dogumun 2. günü yapıldı canım.
ama daha geç yaptıran da varmış. bi sorun yoktur umarım

Kedibochi Kedibochi canım benim ablam da 15 sene önce yeğenim sürekli ağlıyor diye emziği bala ve reçele batırarak vermişti yeğenime. Bal bir buçuk iki yaşına kadar yasak diye biliyorum. Şekerli yiyecekler de öyle. Ama ablam bunu bilmiyormuş ve ben de küçüktüm hatırlıyorum sürekli reçele bala batırıp veriyorduk. Bitince tadı emziği atıyordu tekrar ağlamaya başlıyordu tekrar tekrar biz de o şekilde zapt etmeye çalışıyorduk. Ama sonra şöyle bir sıkıntı çıktı, yeğenimin süt dişleri komple çürük çıktı. Yıllarca diş doktorlarına gittiler. Yeğenim çok çekti :KK43: nedeni o muydu bilmiyorum ama biz ona bağladık. Doktor da zamanında ne demişti hatırlamıyorum şimdi. Bence kesinlikle şekerli bir şeye batırıp verme emziği.
uyarın için çok sagol canım. zaten sadece 3 kez reçele bandım bir daha vermedim. bala zaten bandırmadım sadece reçel. o da ev yapımı idi ama yine de şeker zararlı biliyorum.
sadece çok gerekirse gaz damlası ile veriyorum. yavaş yavaş alışıyor zaten.
uyarın için çok teşekkür ederim. tabi ki bebegimin dişlerinin cürük cıkmasını istemem :KK43:
Kedibochi Kedibochi bu arada ben anakucağına sevi bebenin bel destek minderini aldım. Çok kullanışlı oldu. Kızım çökmüyor ana kucağında. Tavsiye ederim.
evet canım verdim siparişini.
gerek yok diye düşünmüştüm bazıları öyle yazmıştı nette.
ama benim ana kucagımda ek ped yok ve çok çukur
insallah yarın elime ulaşır

canım benimki de öyle. kaka yaparken aglıyor. gazı filan da yok kabız da değil.
kaka yapmayı ögrenirken de böyle zorlanırlarmış. o yüzden karnını ovarak vs yardımcı olmaya çalışıyorum ya da emziriyorum bu onu sakinleştirebiliyor kimi zaman..

canımcım öncelikle bebişine geçmiş olsun.
bu arada benim aldıgım ana kucagı baby2go , şu 2 li set olanlardan. travel set yani.
içinde bebek ne kadar alttan destek bişiler de koysam 2 büklüm oluyor. rahat edemiyor gibi geliyor bana. emniyet kemeri ile benimki de sabitleniyor ama minicik cocuk için içindeki kemerler çok büyük geliyor. biraz büyümeden asla güvenemicem ve yalnız dışarı çıkarken çekine çekine çıkacağım gibi. ilk haftalar daha 11 günlükken cıkmıstık sakince uyudu ama geçenki minik kaza beni çok korkuttu. fakat yılmamalıyım biliyorum

bizim doktor devit verdi ve hiç sorunsuz kullanıyoruz canım. günde 3 damla.

canım çok çok geçmiş olsun.
umarım ciddi bişi yoktur.
benim kızımda da doktor üfürüm var dedi . takip kartına bile yzmışlar 6/1 oranındaymış.
sordum. çok az oldugu için takip edeceğiz. yeni doganlarda bir miktar olması normal dedi. çok korkutmadı bizi. bence sen de rahat olmaya çalış . madem çok azmış
doktorlar her ihtimali degerlendiriyorlar canım , malum..

iki büklüm oluyor benim kız da. rahatsız değil gibi ama boynu filan iki büklüm olunca ben onu öyle görmekten rahatsız oluyorum
gerçi ana karnında da benzer hallerdeydiler ama.. bilemedim :KK43:

Benim bebekte hızlı hızlı 5 dakikada isini bitiriyor. Üstüne, 2 saatte emmiyot

Benimde kızım en fazla 5 dk emiyo bende birtek bizde mi bi gariplik var diodum şu en az 15/20 dk emziriyom diyenlere şaşırıyom açıkcası en son on günde 240 gram kilo almıştı doktor kızdı kilo az almış dedi sık sık emzir diyodu sanırum çabuk doyuyolar gerek sık sık emzirmek gerekiyo

Canim bebeğin kilo alması iyiyse hiiccc canını sıkma kafayı da takma günde 20 ile 30 gr arası almaları gerekiyor kilo takibi yaparsan bebeğin yeterli beslenip beslenmedigini tespit edebilirsin benimki de bazen 5 dakika bazen 20 dk emiyor

Dakikasına çok takılmamak lazım bence doyuyordur çocuk. yani sütün bol muhtemelen o kadar emmek bile yetiyor çocuğa benim fikrimce. Doymayınca ortalığı inletiyorlar, hepimizin farkettiği üzere aç kalıp yemek istedikleri zamanı anlamamak mümkün değil :confused:
Bugün aşımız vardı 1 aylık olduk tam 1.460 gr almış 1 ayda iyimi bilemedim şimdilik iyiyz mama ver falan demediler bakalım 2 . Ayımızda nasıl olucak
Günaydın arkadaşlar, tek tek alıntı yapamadım destek ve iyi dilekleriniz için hepinize çok tsk ederim, akşam yazmak için girdim ama halim yoktu yazamadım. Dün özel hastaneye de gittik aynı şeyleri söyledi ordaki dr da, uzun uzun anlattı korkulacak üzülecek bisey yok dedi, kalbi en az seviyede zaten 6/1 oranında onun kapanacagini hissediyorum korkmuyorum da boynu için üzülüyorum, oglum 1 sene çok sıkıntı çekecek canı çok yanacak o beni üzüyor, inşallah onca sıkıntı sonucu tamamen düzelir de cerrahi müdahale gerekmez. Oglumun canı yanmadan çabuk iyileşmesi için dua edin bize teyzeleri, vaktiniz olursa bi ayetel kursi okursanız çok seviniriz

Bu arada çok şükür gelişimi çok iyi dün tam 30.gunumuzdu oglum 5 cm uzamış 55 cm olmuş, 700 gr almış 4 bucuk kg olmuş çok şükür, bugün de ilk asimizi olacaz inşallah çok Ateşlenip rahatsız olmaz yavrum
çok sevindim canım onuda atlatır üzülme sütüne geçmesin ilk aşı ateş yapmaz ikinci aşı yapıyo karma olduğu için 3 tane vurulcak onu iki bacak bir ağızdan verem aşısı olduğu içinde 4 gün banyo yasak

Bende ilk yoldu sandım ama yolunmuş gibi durmuyo canım 1haftadırda hiçbir değişiklik olmadı renginde şeklinde yolmuş olsa ertesi güne geçerdi diye düşünüyorum
küçük bebeklerde olur canım yüzleri çok hassas ondandır diye tahmın ediyorum bn geçmiş olsun cok takma kafana geçer inşlh

Sakin zamani yok ki. Ya memede olacak ya kucakta. Almazsam basiyor çığlığı.
Lavaboya bile gidemiyorum. Sofraya.oturup yemek.yedigim nadir. Hep ayakta atistirmaca. 2 gundur gündüz uykuları da bölük pörçük. Valla yemegi bile.ara vere vere yapıyorum onun 15 dk lik uykuları boyunca.
Asiri memeci oldu dogal olarak asiri beslenmekten.kaka bile.yesile döndü tekrar,
Denemeye devam edeceğim slingi. 1.kez.rahatca durdu icinde sadece 1 kez vw cok rahat etmiştim
Bir meme boşalmadan öbürüne geçiyorsan ondan oluyor yeşil kaka, son yağlı sütü almadığı için. Benim kızım da 2 haftalıktan beri ne uyuyordu ne huzurlu beş dk sı vardı, ben gaz çıkardığı için sıkıntısı olabileceğini hiç düşünmedim meğer gazı varmış vicdan azabından ölüyorum :( ilacı verip gaz masajı yapınca ilk defa 4 saat uyudu bebeğim

Bir meme boşalmadan öbürüne geçiyorsan ondan oluyor yeşil kaka, son yağlı sütü almadığı için. Benim kızım da 2 haftalıktan beri ne uyuyordu ne huzurlu beş dk sı vardı, ben gaz çıkardığı için sıkıntısı olabileceğini hiç düşünmedim meğer gazı varmış vicdan azabından ölüyorum :KK43: ilacı verip gaz masajı yapınca ilk defa 4 saat uyudu bebeğim
ay iki gündür maşallahı var benim kızın.
uyuyor emiyor bi daha uyuyor bi daha emiyor. çok güzel gidiyor. bir derdi vardı sanırım geçenki huysuzluğunda.
yeni anne olunca insan cehaletinden hatalar yapıyor.
ben de her bez değiştirmede değil sadece pişik olunca kremi kullancaz sandığım için minicikken yavrum pişik oldu mesela. o zaman ben de çok vicdan yapmıştım.
olur öyle . üzme kendini.
2 gündür de paso uyuduğu için sling kullanamıyoruz. artık dışarda gezerken kullanırım.
slingi de sarı aldım. valla öyle bi renk almışım ki dışarda ampül gibi parlarız artık :D

Canım hani bir yere çarpınca falan derimize kan oturur ya ona benzettim ben. Belki elini çarptıysa kan oturmuştur. Zararsız ama geçmesi uzun sürüyor diye biliyorum

İnşallah öyle bişydir canım .hafif bastırınca rengi gidiyo gibi ama bakalım pazartesiye kadar beklicem değişiklik olmazsa doktora bi gideriz sanırım

ay iki gündür maşallahı var benim kızın.
uyuyor emiyor bi daha uyuyor bi daha emiyor. çok güzel gidiyor. bir derdi vardı sanırım geçenki huysuzluğunda.
yeni anne olunca insan cehaletinden hatalar yapıyor.
ben de her bez değiştirmede değil sadece pişik olunca kremi kullancaz sandığım için minicikken yavrum pişik oldu mesela. o zaman ben de çok vicdan yapmıştım.
olur öyle . üzme kendini.
2 gündür de paso uyuduğu için sling kullanamıyoruz. artık dışarda gezerken kullanırım.
slingi de sarı aldım. valla öyle bi renk almışım ki dışarda ampül gibi parlarız artık :KK70:
Bazen büyüme ataklarında oluyor bebekler. Bazı bebekler de çok huysuz olabiliyor o dönemde. Normalden daha fazla emmek ve kucak istiyorlar daha az uyuyorlar. 10. Gün 3. Hafta 6. Hafta 3. Ay diye devam ediyor büyüme atakları. Muhtemelen senin minnoş büyüme Atağına girmiş o dönemde annesi:))

Kızlar çok zormuş lohusalıkta tecrübesiz anne olmakta... Oğlumun yüzü sivilce dolu doktor olur dedi shresrr shresrr bebeğindeki kırmızılıktan benimkinde de var sağ göz kapağında vücudunda olanlara yine geçer dedi doktor teyzesi... Çok bağırıyor kızarıyor meme tutmuyor dedik 3 aya geçer dedi yineeee gazdır gaz dedi ben hepsinde panik... İyi bakamıyor muyum bebeğim acı çekiyor diye diye paralıyorum kendimi. Bir de çok sıcak buralar evde ter ve sürekli yatakodası seansları emme uyuma ağlama bağırma gaz atakları offf hiç bitmiycek gibi geliyor. Doktor sağlık ocağının verdiği d vitamini yerine carlson d diye bişey yazdı Amerika'dan ithalmiş netten aldım diğerleri parabenliymiş ama o da ıkınmaya neden oldu sanırım çatlaklarada.... Dertliyim kızlar dertliyim yani :KK61:

İnşallah öyle bişydir canım .hafif bastırınca rengi gidiyo gibi ama bakalım pazartesiye kadar beklicem değişiklik olmazsa doktora bi gideriz sanırım

Canim doğum lekesidir o sıkıntı yapma, benim oğlumun da alnında var, eltimin kızının göz kapağında vardı kız şimdi 1 yaşında ve izden eser yok, büyüyüp derisi kalinlasmaya başlayınca silinip gidiyor o, merak etme ama takildiysa aklına dr a sorarsin

Kızlar çok zormuş lohusalıkta tecrübesiz anne olmakta... Oğlumun yüzü sivilce dolu doktor olur dedi shresrr shresrr bebeğindeki kırmızılıktan benimkinde de var sağ göz kapağında vücudunda olanlara yine geçer dedi doktor teyzesi... Çok bağırıyor kızarıyor meme tutmuyor dedik 3 aya geçer dedi yineeee gazdır gaz dedi ben hepsinde panik... İyi bakamıyor muyum bebeğim acı çekiyor diye diye paralıyorum kendimi. Bir de çok sıcak buralar evde ter ve sürekli yatakodası seansları emme uyuma ağlama bağırma gaz atakları offf hiç bitmiycek gibi geliyor. Doktor sağlık ocağının verdiği d vitamini yerine carlson d diye bişey yazdı Amerika'dan ithalmiş netten aldım diğerleri parabenliymiş ama o da ıkınmaya neden oldu sanırım çatlaklarada.... Dertliyim kızlar dertliyim yani :KK61:

Benimkide monavit aldığından beri ıkınıyo canım sürekli genel sanırım d vitaminine bağlı bişey sürekli ıkınıyo sıkıyo kendini kızarıyo çocuk

Can'ım bende troidim az çalışıyo hamilelikte 22 ye kadar yükseldi Bebek'te etkisi olma ihtimali yüksek dediler doğum yaptığım hast kan aldı sağlık ocağı on gün sonradan kan aldı Bebek'ten çok şükür bebeğimde çıkmadı yoksa ararlardı bugün 32 günlük olduk bebeği nerde her 25 günde bi test yaptırmalıyız acaba
Ben guatr hastasi olduğum icin bakıacak dedi doktor

iki büklüm oluyor benim kız da. rahatsız değil gibi ama boynu filan iki büklüm olunca ben onu öyle görmekten rahatsız oluyorum
gerçi ana karnında da benzer hallerdeydiler ama.. bilemedim :KK43:
Bence onlar rahatlar merak etme. Minder de siparis vermissin zaten daha iyi olur. Onceki mesajimda da yaz mistim anne karninda gibi hissediyorlardir.
ay evet ya, ilk resimdeki gibi olanlar çok güvensiz, annem zorla aldırmıştı bana lazım diye doktorlar da destekledi annemi, tamam düz yatıyor çocuk ama çok saçma arabada orda burda çok güvensiz ve kayıp duruyor çocuk içinde. Ve tek başıma bir yere gitmek istesem gidemiyorum arabayla.
ben ikinci resimdekinden aldım, bazalı olan. Arabada on numara emniyetli. sadece taşırken çok ağır geldi bana, çocukla birlikte 9 kilo civarı oluyor tek elle taşıyamıyorum ben. Güçten mi düştüm ne :KK53:
Eki Görüntüle 1848203
Eki Görüntüle 1848204
Baza da varmis senin gayet rahat kullanimi. Ben almadim ama onceki oglumda kullanmistim. Gayet emniyetli. Gercekten cok agir oluyor ama ben guvenilirligine veriyorum:) kimse tutmasin artik seni cik gez rahat rahat arkadasim:)
işitme testi yapıldı mı herkesin? ben hastanede değil tıp merkezinde doğum yaptım. bir ay içinde hastanede işitme testi yaptır demişti doktor. İki haftadır gidiyoruz testi geçemiyor yavrum. sese tepki veriyor biliyorum, yüksek ani seslerde uykusundan uyanıyor, ama testi bir türlü geçemiyor, endişeleniyorum.
bugün tam bir aylık olduk. Doktor hep bir iki günlük bebekler gelir buraya diyince acaba biz mi geç kaldık diye merak ettim. geç yaptıran veya yaptırmayan var mı yoksa herkesin ilk gün yapıldı mı?
Canim bizde ayni seyi yasadik. Haftasonu dogum yaptigim icin 3. gun gittik test icin tek kulaktan sinyal alamadi. Olur su vardir vs dediler. 10 gun sonra yine gittik yine ayni sonuc. Bu dogum yaptigim ozel hastane. Ayni gun devletin cocuk hastanesine gittik artik orda hemen yaptirdik ve sikinti yok sukur. Dogum yaptigim hastane ozel iyi de bi yer ama niye boyle oldu anlamadim. Cihazdan da farkediyor olabilir. Bizimki de sese tepki veriyordu. 3 gun banyo yaptirmadan git. Sen de baska biyere daha git. Sorun yoktur insallah.

Kv daha dogumum olmasina 1 ay bile dolmadan 3.kez kavga etti benimle, lohusa halimle ugrasiyo, hala yatiyorum ayaga kalmadim da, dikislerin uzerine oturma dio doktor. allahaa dua ediyorum bir an once ayaga kalkayim die, kendi ailemde ne oldugunu şaşırdı. Kızlar dua edin ne olur lütfen,

Canim biz 5. Günümüzde gitmiştik sağ ve sol kulagina kulaklık gibi birsey taktı sonra da tamam sorun yok dedi başka bir hastaneye götürsen belki cihazları bozuktur

Günaydın bayanlar

@mavitepe canım sanırım monavit benim kızada iyi gelmedi 2gündür kedi uykusu gibi en fazla uyuduğu yarım saat hemen uyanıyo kendini sıkıyo sürekli herzamankinden fazlada gaz çıkartıyo .bende monavite bağladım bu durumu

Birde göbeğinin düştüğü gün 16.gününde yani gözünün yanına bişy çıktı ilk yoldu sandım ama yolunmuş gibi değil yarın 1hafta olcak geçmiyo aynı duruyo yüzünde .ne olabikirki bu acaba
Canim geçmiş olsun Yenidoğan bebeklerin göz kapaklarında alınlarinda kırmızı lekeler çıkması normal deri çok ince olduğu için oluyor ama istersen bir doktora götür o da sana böyle derse için daha rahat eder

Kv daha dogumum olmasina 1 ay bile dolmadan 3.kez kavga etti benimle, lohusa halimle ugrasiyo, hala yatiyorum ayaga kalmadim da, dikislerin uzerine oturma dio doktor. allahaa dua ediyorum bir an once ayaga kalkayim die, kendi ailemde ne oldugunu şaşırdı. Kızlar dua edin ne olur lütfen,
Canim geçmiş olsun ne diye bu kadar çok kavga ediyor seninle normal doğum mu yaptın

Allah yardımcın olsun. İnsanın canı saydığı insanlar bile sıkıntı olabiliyorken sorunlu bir kayınvalide daha da zordur. Ama sorunu ne, sen o haldeyken hangi konuda nasıl kavga çıkarıyor merak ettim

Kızlar yaklaşık on gündür inanılmaz kemik sızım vardı. Özellikle bel sırt olmak üzere vücudumdaki tüm kemikler sızlıyordu ve kızımı taşıyacak derman olmuyordu kollarımda. Kan tahlili yaptırdık sağlık ocağında D vitamini eksikliği çıktı. Doktor devit-3 yazdı. Şimdi prospektüsü okudum anne sütünden bebeğe geçer yazıyor. Kızımda da monovit kullanıyorum. Dolayısıyla fazladan D vitamini almış olacak. Böyle bir durum yaşayan var mı? Doktor kontrolü pazartesi, o zamana kadar kullansam mı kullanmasam mı bilemedim

Back