2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ay iki gündür maşallahı var benim kızın.
uyuyor emiyor bi daha uyuyor bi daha emiyor. çok güzel gidiyor. bir derdi vardı sanırım geçenki huysuzluğunda.
yeni anne olunca insan cehaletinden hatalar yapıyor.
ben de her bez değiştirmede değil sadece pişik olunca kremi kullancaz sandığım için minicikken yavrum pişik oldu mesela. o zaman ben de çok vicdan yapmıştım.
olur öyle . üzme kendini.
2 gündür de paso uyuduğu için sling kullanamıyoruz. artık dışarda gezerken kullanırım.
slingi de sarı aldım. valla öyle bi renk almışım ki dışarda ampül gibi parlarız artık :KK70:
Benimki de kırmızı henüz yaygınlaşmadı sling kullanımı sanırım beni gören önce bombacı filan sanıp dehşete düşüyor herkes ne olduğunu anlamaya çalışır gibi bakıyor benim minnoş sabah onda bir kalktı bir daha uyumak yok arada on onbeş dk şekerleme sadece slinge sardım çıktık dondurma yemeye mışıl mışıl uyuyor neyse gece uyusun da razıyım yarım saatte bir kalkıyordu mahvetti beni gözlerimi tanıyamaz oldum

Kızlar yaklaşık on gündür inanılmaz kemik sızım vardı. Özellikle bel sırt olmak üzere vücudumdaki tüm kemikler sızlıyordu ve kızımı taşıyacak derman olmuyordu kollarımda. Kan tahlili yaptırdık sağlık ocağında D vitamini eksikliği çıktı. Doktor devit-3 yazdı. Şimdi prospektüsü okudum anne sütünden bebeğe geçer yazıyor. Kızımda da monovit kullanıyorum. Dolayısıyla fazladan D vitamini almış olacak. Böyle bir durum yaşayan var mı? Doktor kontrolü pazartesi, o zamana kadar kullansam mı kullanmasam mı bilemedim
Yaz ayındayız 15.00 ten sonra güneşe çıkar doktor kontrolüne kadar kullanma bence yani ben olsam öyle yapardım

Kızlar çok zormuş lohusalıkta tecrübesiz anne olmakta... Oğlumun yüzü sivilce dolu doktor olur dedi @shresrr bebeğindeki kırmızılıktan benimkinde de var sağ göz kapağında vücudunda olanlara yine geçer dedi doktor teyzesi... Çok bağırıyor kızarıyor meme tutmuyor dedik 3 aya geçer dedi yineeee gazdır gaz dedi ben hepsinde panik... İyi bakamıyor muyum bebeğim acı çekiyor diye diye paralıyorum kendimi. Bir de çok sıcak buralar evde ter ve sürekli yatakodası seansları emme uyuma ağlama bağırma gaz atakları offf hiç bitmiycek gibi geliyor. Doktor sağlık ocağının verdiği d vitamini yerine carlson d diye bişey yazdı Amerika'dan ithalmiş netten aldım diğerleri parabenliymiş ama o da ıkınmaya neden oldu sanırım çatlaklarada.... Dertliyim kızlar dertliyim yani :KK61:
Herkes bu günler geçecek diyor ben de aynıyım geçmesini bekliyorum. Bize sadece sabır gerek arkadaşım yapacak başka hiçbir şey yok

Kv daha dogumum olmasina 1 ay bile dolmadan 3.kez kavga etti benimle, lohusa halimle ugrasiyo, hala yatiyorum ayaga kalmadim da, dikislerin uzerine oturma dio doktor. allahaa dua ediyorum bir an once ayaga kalkayim die, kendi ailemde ne oldugunu şaşırdı. Kızlar dua edin ne olur lütfen,

Sabret canım en azından yatmana izin vermiş. Benim kv de ilk doğumda memleketten gelip bana etmediğini bırakmamıştı. Eltiler gorumceler şişirip yollamışlar. Doğuma gitmeden bile iki elini beline koyup beni .....mi ayırıp s.ktir etmekle tehdit etti. Zaten o anda açılmam vardı ayrılıyordu bi taraflarim, sanci çekiyordum. Esimin yanında ilgili davraniyordu. Hiç yatırmadi kilo vereyim diye. Yatarak emziremedim. Oturamiyordum da.. 1hafta sonra geceleri yatarak emzirmeye başladım. Eşim işten gelince yatirmadiniz mi diye hergün çıkışirdi. Yattı diye yalan da söylerlerdi...

Ama 17gün sonra gittiler ertesi günü bağıra bağıra aglamıştım herşey birden üstüme kalınca. Üstelik yemeğimi de ikinci günden itibaren ben yapmıştım. Kahvaltilarini da ben hazirliyordum. Çamaşırlari ben hallediyordum. Görümcem de vardi. Sofrayi kaldırıp bulasiklari hallediyordu evi süpürüyordu. Bebeğe gözü gibi bakan vardi en azindan.

Annem beni kv nin insafına teslim etmişti. Yillar geçti. Çok tartıştık. Taht kavgalariydi sanki.

Şimdi kv kıymetimi anladı. Eşim beni haklı da bulsa genç olan ben olduğum için beni sustururdu ama artık gerek yok.

Kv artik beni kıskanmıyor, bana saygi duyuyor ve beni takdir ediyor, diğer 4geliniyle kıyasladı herhalde.. Bi de şişiren yok şimdi memlekete taşındık aynı sokaktayiz. Herkesin ne oldugunu iyi görüyor

Ilk hafta gece gündüz ayakta durmaktan ayaklarım belim sirtim mahvolmusti. Bebeğimi ayakta emzirebiliyordum. Sırf kv mama diye tutturduğu için mamaya gerek kalmasın diye. Meme ucunu iki elimle zor tutturuyordum minigime.

Sen de kendini topla ayaga kalk. Benim 15.günüm. Bu sefer sezeryan oldum ve afedersin eşek gibi eve yemeğe ve 3 çocuğa idare edecek kadar yetisiyorum dinlene dinlene...

Kızlar önce mama verip şimdi sadece anne sütü olarak devam edenler bebeğinize su veriyomusunuz

Bebeğe. Su vermek kandaki sodyum oranını arttırıyor bu bebeklerin böbrekleri icin 6 aylık olana kadar iyi degıl kızlar

Bazen dışarı çıktığımizda eve gelince iki uc cay kasigi veriyorum canim çünkü disari cok sicak
. Başta benim göğüslerim çok yara oldu başta bizde 1 2 gün aralarda toplasanız 5 biberon 60cc mama verdik şimdi iiyim allah şükür ama mama verdim diye su vermem gereki mi herkes dışardan mama verdin suda vermartık normal insan gibi suya ihtiyacı var bende korktum 2 gündür hiç du vermedim bebeğime sadece emzirdim cünki

Kızlar bebeğimin Yuzu iki yanağı da böyle. Arttıkça arttı. Neden acaba .. zararlı değil dien var ama. Endişeleniyorum
2016-06-18 10.32.25.jpg

Kızlar bebeğimin Yuzu iki yanağı da böyle. Arttıkça arttı. Neden acaba .. zararlı değil dien var ama. EndişeleniyorumEki Görüntüle 1848643
Canım endişelenme benim bebeğimin yüzü de böyle sivilceler çıktı doktora götürdük dioderma krem verdi sürdüm tabi hemen geçmedi ama 10 gün falan sürüyo geçmesi bizim tam geçmedi ama çok az kaldı yüzübde

Canım endişelenme benim bebeğimin yüzü de böyle sivilceler çıktı doktora götürdük dioderma krem verdi sürdüm tabi hemen geçmedi ama 10 gün falan sürüyo geçmesi bizim tam geçmedi ama çok az kaldı yüzübde
Ben goturmesem bişe surmesem olur mj ki . Neden olurms peki doktor bişi dedi mi

Canım öyle bişey sürmeden geçermi bilemiyorum ama doktor bebeği görünce kızdı hiç iyi bakamamışsın dedi hergün hergün banyo yaptırmamı söyledi sebebi de güya iyyi bakamamışım bebeğime

Canım Merhaba benim bebeğim bugün 58 günlük oldu aynı sivilceler oğluma da vardı bizim Dr ya çok otunun yada sıcak tutuyorsunuz dedi sıcak tutmuyorum dedim ama evet çok öpüyorum gerçekten dedim 3 hafta önce karar verdik günde 1 kere öpmek hakkımız olacak dedik başka öpmedik optirmedik bide yıkarken ben yüzüne çok su değdiemiyor dum gözüne kaçar aman bişey olur diye yüzünde her yıkamada çok hafif elimde kopukleyip yıkadım krem filan kullanmadım 1 haftada zaten kirmiziliklari sonmustu şimdide bazıları siyah nokta gibi oldu ama sonuç olarak geçti bende pazartesi o siyah nokta gibi kalanları sorucam doktora bakalım ne dicek

İnşallah... Netten baktım şimdi şekil olarak benziyo ama bilemedim. Bide damar beni diye bişy var ona da benzettim. İnşallah hemen geçecek bişydir
Canım sordun mu bende merak ettim şimdi sanki orayı yolmusta kan oturmuş gibi duruyo ama büyüdükçe geçer bence

Canim geçmiş olsun ne diye bu kadar çok kavga ediyor seninle normal doğum mu yaptın
Canim geçmiş olsun ne diye bu kadar çok kavga ediyor seninle normal doğum mu yaptın
Evet canim normal, dikisler tutmadi 2hafta sonra yeniden atildi, oturamiyorum. Yatıyorum. Oglunu annemin bizde kalisini , bebegi , surekli kendiylw beni kiyasliyor. Hakaret ediyo bana lohusa halimle. Obur dünyada vebalini nasi vericek merak ediyorum

Back