2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Ya kızlar benim oğlum 5 dakıka emiyo vallhı tuttum oda benim zorumla baştaki kaynayan sütü alıp bırakıyo uyanıksa 3 dakka gece uykusunda 6 7 oda uyuduğu için meme ağzından cıkıyo allah allah bizdemi bi terslik var acaba :işsiz:
Benim bebekte hızlı hızlı 5 dakikada isini bitiriyor. Üstüne, 2 saatte emmiyot

rulem rulem mavitepe mavitepe ve arkadaşlar dr dan geldik daha kötü oldum, boyundaki çıkınti bebeğim makat gelisli olduğu için kan pihtilanmasi olmuş, merkezdeki ünv hastanesine sevk etti,takip altında olması gerekiyormus ilk egzersizle düzeltmeye calisacaklar olmazsa cerrahi müdahele yaparlar dedi. Onu geçtim attıkta daha kötü bişey saha öğrendim, çocuk dr u muayene etti ve kalbinde ufurum var dedi yani kalbi delikmis yavrumun, derecesi çok düşük ana yinede samsuna götürün buralarda cihaz yok onlar daha net tespit eder dedi, öyle kötüyüm ki, sabah devlete gitmistik şimdide özel hastaneye götürecem bakalım o ne diyecek, dua edin bize teyzeleri yavrum daha çok küçük nasıl kaldırsın onca tedaviyi

Hiç bozma moralini bis neler yaşadık el kadar bebeğim ameliyat oldu kalbe giden damarlarda terslik vardı düzeltilebilir çok şükür bebekler çok güçlü şimdi bebeğim o kadar iyi ki uzulme

Erkegin korunmasindan yanayım ben kadının korunması riskli geliyo bana tekrar bebek dusunenler icin tabi

bence ilaç vs kullanmak sakıncalı emziriyoruz sonuçta. aile hekimi de aynı şekilde erkeğin korunmasını öneriyoruz demişti. Bence de mantıklı olan o gibi. bendeki dikişler fena o konu çok uzak daha bana, ama bence olması gereken erkeğin korunması diye düşünüyorum.
Sorduğum iki doktor biri doğum yaptıran dokturum diğeri farklı bi doğum doktoru spirali önerdi 40 bitince gel diyo bende o yüzden arada kaldım burada fikir danışmak istedim

omnivit kullanıyorum canım. ama günlük 15 damla verirken zor oluyo
Canım bende omnivit veriyorum bir ay dolana kadar 5 damla bi ayı dolduktan sonra 10 damla dedi çocuk doktoru ben anlamadım her doktor ayrı ayrı şeyler söylüyo bunun haricinde verdiğin başka vitamin ilacı varmk

Ya kızlar benim oğlum 5 dakıka emiyo vallhı tuttum oda benim zorumla baştaki kaynayan sütü alıp bırakıyo uyanıksa 3 dakka gece uykusunda 6 7 oda uyuduğu için meme ağzından cıkıyo allah allah bizdemi bi terslik var acaba :işsiz:

BENDE de aynı canım en fazla 10 dk emiyor kendi bırakıyor demekki doyuyor kilo alımı nasıl bebeğinin.bu ara gece uykusu ağırlaştı zor uyandiriyorum emmiyor uykusunu bırakıp. Dün gece bende uyuyakalmisim 4 saat kesintisiz uyumusuz:))))
Benimde kızım en fazla 5 dk emiyo bende birtek bizde mi bi gariplik var diodum şu en az 15/20 dk emziriyom diyenlere şaşırıyom açıkcası en son on günde 240 gram kilo almıştı doktor kızdı kilo az almış dedi sık sık emzir diyodu sanırum çabuk doyuyolar gerek sık sık emzirmek gerekiyo

Benimde kızım en fazla 5 dk emiyo bende birtek bizde mi bi gariplik var diodum şu en az 15/20 dk emziriyom diyenlere şaşırıyom açıkcası en son on günde 240 gram kilo almıştı doktor kızdı kilo az almış dedi sık sık emzir diyodu sanırum çabuk doyuyolar gerek sık sık emzirmek gerekiyo

Sütün yogunken çabuk doyuyor olabilir canım, veya bebeğin güçlü çekiyordur. Benim bebeğim zayıf. Nerdeyse hep uyuyor. Memede uyumak istiyor. Zaten zayıf diye emzik de vermek istemiyorum emebildigi kadar emsin. Ondan değerli bi işim de yok emsin diyorum. Dura dura emiyor ve az az çekiyor. Oğlum daha kilolu doğmuştu, çabuk doyardi ve memeyi boşaltırdı, güçlü çekerdi.

doğru hatırlıyorsun canım. bana rahat geçti gibi geldi doğum, sanırım ağrı eşiğim yüksekmiş benim pek bişey hissetmedim 7-8 cm açılma olana kadar. sonrası da çok sürmedi rahattı benim bir çok kişiye göre. sadece çocuk inmedi aşağıya doktor kafasını tutup kanala oturttu ondan sonra suyu patlattı. doğum öyle başladı bu arada kafasına kan toplamış, bir de benim çıkış noktaları biraz darmış, doktor kesi atıcaz demişti ama kesi dışında da çok fazla yırtık oluştu bende. Bugün bir ay doldu hala oturduğumda ağrıyor dikiş yerleri. Bunlar zamanla geçer hiç sıkıntı değil. Kafasındaki şişlik gitti bile. Doğum kanalından geçerken sıkışmış çocuk ki bu konuda doktorun da yapacak bişeyi yok, o arada kemiği kırılmış. Neyse ki kırılabilecek en iyi kemik kırılmış, tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden iyileşecekmiş bir hafta farketmedik bile kırık kemik olduğunu. dikkatli olmak gerekecek 3-4 ay. ciddi bir yaralanma bir sıkıntı yaşamadık ya bebek de ben de bu kadarına şükrediyorum artık. :KK66:

Canım çok geçmiş olsun. Ben de doğumunun bu detaylarını bilmiyordum. Sadece çok yırtığın olduğunu biliyordum. Allah tekrarından beterinden esirgesin inş.

Benim kiz sonunda emzigi aldi da uyutabildim.
O atti.ben.inatla.verdim
Memede.durmaktan artik uclari yara olmaya başlamıştı
Canim yaniyordu
Umarim alismistir.
4 farklı marka emzik aldim.i.ih.reddetti.
4.tl lik bakkal emziginde karar kildi.

Catlak tos tos:KK70:
Emzikbüyük rahatlık canm he dusuyo veriyosun falan ama aglamiyo en azından çoğu zamn

N
kızlar yine bir konuda yardım isteyeceğim sizden. Aile hekimi monovit d3 vitamini verdi günde 3 damla içsin dedi. Damlayı verdiğimizden itibaren çocuğun ne uyuyabildi ne de doğru dürüst emebildi. Sütlerim boşa gitti, biberonla bile yediremedim. Sürekli huzursuz mızır mızır, ağladı durdu sabahlara kadar. günde en fazla 2-2,5 saat uyuyabildi. geri kalan 22 saatte huzursuz ağladı. dün vermedim damlayı akşamına toparladı, hem uyuyor hem de eski düzen emiyor. bu durumu yaşayan var mı?
Prospektüste yan etkisi yok yazıyor ama ben kararsız kaldım. Başka bir vitamin kullanan var mı acaba? ya da kullanmasak ne olur acep? :KK64:
Bende veriyorum bir sıkıntı olmadi canm allah allah ...ama ben doktoragittimde ilk sordukları d vitamini kullaniyosun dimi oluyo bence kullanmalisin

Canim bebeğin kilo alması iyiyse hiiccc canını sıkma kafayı da takma günde 20 ile 30 gr arası almaları gerekiyor kilo takibi yaparsan bebeğin yeterli beslenip beslenmedigini tespit edebilirsin benimki de bazen 5 dakika bazen 20 dk emiyor

Emzikbüyük rahatlık canm he dusuyo veriyosun falan ama aglamiyo en azından çoğu zamn
Dun aksamdan.beri karni.toksa alti temiz ise.her.ağladığında veriyorum
Atiyor ama.gaz.damlasi.filan.sürüp verdim
Yanlis.olduğunu biliyorum ama bir.kac kere.azcik.recele.banip.vermistim.sonra gaz.damlasi.daha.mantıklı ve saglikli.geldi.
Once.tatliyi emip atıyordu inatla tutturdum. Arada yine atsada yine epey gelisme.var
Bugün cok rahat ettim,
Ama.tam olarak alışamadı hala inatla tukurebiliyor
Esim.40 i.cikana kadar verme.diyor ama nasil meme.bağımlısı oldugunu.gordu kendisi.de.
Elini.yumruk yapio emiyor
Parmak emmeye alisirsa daha.kotu dedim
Ikna.oldu

canim benimki de neko wrap. Penye gibi. Ben oncesinde mutlaka emziriyorum ve altini degisiyorum.ve normale gore 1 kat daha az giydiriyorum. Benim evim soguk hala bazen elektrikli soba yakiyorum yattigi odada. 1
5 saat kaldigi oluyor bu sartlarda. Huysuzzlaninca balkona cikariyorum. Daha sicak olmasina ragmen sorun olmuyor.
Benimkinin alti temiz ve yeni emmis olsada yine emmek istiyor.
Emince.yine altini.dolduruyor
Kısır döngü
Neyse su emzige alisirsa asiri beslemek zorunda.kalmam.ve slinge koyabilirim inşallah

rulem rulem mavitepe mavitepe ve arkadaşlar dr dan geldik daha kötü oldum, boyundaki çıkınti bebeğim makat gelisli olduğu için kan pihtilanmasi olmuş, merkezdeki ünv hastanesine sevk etti,takip altında olması gerekiyormus ilk egzersizle düzeltmeye calisacaklar olmazsa cerrahi müdahele yaparlar dedi. Onu geçtim attıkta daha kötü bişey saha öğrendim, çocuk dr u muayene etti ve kalbinde ufurum var dedi yani kalbi delikmis yavrumun, derecesi çok düşük ana yinede samsuna götürün buralarda cihaz yok onlar daha net tespit eder dedi, öyle kötüyüm ki, sabah devlete gitmistik şimdide özel hastaneye götürecem bakalım o ne diyecek, dua edin bize teyzeleri yavrum daha çok küçük nasıl kaldırsın onca tedaviyi
Canım benim Allah sifa versin inşallah çabucak iyilesir yavrun dualarimiz onunla

Canım dua edelim ve kan pıhtılaşması ilk egzersizle geçsin inş. Kalp üfürüğü de bebeklerde çok yaygın, büyüdükçe kendiliğinden düzeliyor diye biliyorum. İnş yoktur varsa da en basit haliyle vardır inş. Olumlu düşün olumlu olsun inş. Her şey dua ve sabır ile. Dua et bol bol.
Özel hastaneye gitcez demişsin orada ne dediler ?

Kedibochi Kedibochi canım benim ablam da 15 sene önce yeğenim sürekli ağlıyor diye emziği bala ve reçele batırarak vermişti yeğenime. Bal bir buçuk iki yaşına kadar yasak diye biliyorum. Şekerli yiyecekler de öyle. Ama ablam bunu bilmiyormuş ve ben de küçüktüm hatırlıyorum sürekli reçele bala batırıp veriyorduk. Bitince tadı emziği atıyordu tekrar ağlamaya başlıyordu tekrar tekrar biz de o şekilde zapt etmeye çalışıyorduk. Ama sonra şöyle bir sıkıntı çıktı, yeğenimin süt dişleri komple çürük çıktı. Yıllarca diş doktorlarına gittiler. Yeğenim çok çekti :( nedeni o muydu bilmiyorum ama biz ona bağladık. Doktor da zamanında ne demişti hatırlamıyorum şimdi. Bence kesinlikle şekerli bir şeye batırıp verme emziği.

Sütün yogunken çabuk doyuyor olabilir canım, veya bebeğin güçlü çekiyordur. Benim bebeğim zayıf. Nerdeyse hep uyuyor. Memede uyumak istiyor. Zaten zayıf diye emzik de vermek istemiyorum emebildigi kadar emsin. Ondan değerli bi işim de yok emsin diyorum. Dura dura emiyor ve az az çekiyor. Ogğlum daha kilolu doğmuştu, çabuk doyardi ve memeyi boşaltırdı, güçlü çekerdi.
İnşallah öyledir ya insan ilk Bebek olunca çok beceriksiz ve deneyimsiz oluyo açıkcası

mavitepe mavitepe canım o verilen damla bebeklerde gaz yapıyormuş benim çocuk doktorum inafantum verdi onu kullanıyorum bir pipet dolusu veriyorum bebekler için çok önemliymis damlayi değiştir ama vermeyi birakma

Canim de vitaminini vermezsen basının önündeki ve arkasındaki 2 bingildagi da kapanmaz bingildagin kapanması için önemli ama bazı doktorların 6. Aydan sonra da vitaminini başlattıklarını duydum ayrıca çocuğu günde 10 dakika güneşe çıkarmak gerekiyormuş de vitamini için ama usur diye daha hic cikarmadim ben de vitaminin yanında rezene anason ve kimyon karışımı verdiğim için çocuğa tat duygusu iyice karisti:KK76::KK76::deli: ama istersen de vitaminin markasını değiştir o markanın içinde ayçekirdegi yağı var destekleyici olarak.

omnivit kullanıyorum canım. ama günlük 15 damla verirken zor oluyo

Bir de anne sütünden geçmeyen tek vitamin d vitamini olduğu için ısrarla kullanmamizi öneriyorlar canım 15. Günden sonra başlıyoruz tam kolik zamanı

Canim cok geçmiş olsun inş Bebis çok hızlı sağlığına kavuşur Kıyamam ben ona.

N

Bende veriyorum bir sıkıntı olmadi canm allah allah ...ama ben doktoragittimde ilk sordukları d vitamini kullaniyosun dimi oluyo bence kullanmalisin

kızlar teşekkür ederim, devit aldık bakalım bugün de onu denicem. Bu arada aklınızda bulunsun pencereden güneş aldırıyordum ben hep, o işe yaramıyormuş, direk güneş ışığı görmesi gerekiyormuş d vitamininin aktive olması için. Çıkarıcaz artık yavaş yavaş dışarı ;)

Back