2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
@rulem mavitepe mavitepe ve arkadaşlar dr dan geldik daha kötü oldum, boyundaki çıkınti bebeğim makat gelisli olduğu için kan pihtilanmasi olmuş, merkezdeki ünv hastanesine sevk etti,takip altında olması gerekiyormus ilk egzersizle düzeltmeye calisacaklar olmazsa cerrahi müdahele yaparlar dedi. Onu geçtim attıkta daha kötü bişey saha öğrendim, çocuk dr u muayene etti ve kalbinde ufurum var dedi yani kalbi delikmis yavrumun, derecesi çok düşük ana yinede samsuna götürün buralarda cihaz yok onlar daha net tespit eder dedi, öyle kötüyüm ki, sabah devlete gitmistik şimdide özel hastaneye götürecem bakalım o ne diyecek, dua edin bize teyzeleri yavrum daha çok küçük nasıl kaldırsın onca tedaviyi

canım benim çok geçmiş olsun, bebekler gerçekten inanılmaz bi hızla toparlanıp iyileşiyorlar, bence egzersizle kendiliğinden toparlanır. sen güçlü ol ki bebeğin pozitif etkilensin senden. bu günler geçecek elbet. Azcık sabır ve iyi bir moral lazım sadece ;)

Bende liteway set kullaniyorum cnm:) sadece minderiyle yatiriyorum ekstra bisey koymuyorum. Bizimki de pek seviyor orda sıkış sıkış yatmayi:) ana kucagi su dumduz canta gibi olanlar galiba. Bana cok kullanissiz geliyor onlar hic almadim.

ay evet ya, ilk resimdeki gibi olanlar çok güvensiz, annem zorla aldırmıştı bana lazım diye doktorlar da destekledi annemi, tamam düz yatıyor çocuk ama çok saçma arabada orda burda çok güvensiz ve kayıp duruyor çocuk içinde. Ve tek başıma bir yere gitmek istesem gidemiyorum arabayla.
ben ikinci resimdekinden aldım, bazalı olan. Arabada on numara emniyetli. sadece taşırken çok ağır geldi bana, çocukla birlikte 9 kilo civarı oluyor tek elle taşıyamıyorum ben. Güçten mi düştüm ne :KK53:
a.jpg
b.jpg

canım benimki de öyle. kaka yaparken aglıyor. gazı filan da yok kabız da değil.
kaka yapmayı ögrenirken de böyle zorlanırlarmış. o yüzden karnını ovarak vs yardımcı olmaya çalışıyorum ya da emziriyorum bu onu sakinleştirebiliyor kimi zaman..

canımcım öncelikle bebişine geçmiş olsun.
bu arada benim aldıgım ana kucagı baby2go , şu 2 li set olanlardan. travel set yani.
içinde bebek ne kadar alttan destek bişiler de koysam 2 büklüm oluyor. rahat edemiyor gibi geliyor bana. emniyet kemeri ile benimki de sabitleniyor ama minicik cocuk için içindeki kemerler çok büyük geliyor. biraz büyümeden asla güvenemicem ve yalnız dışarı çıkarken çekine çekine çıkacağım gibi. ilk haftalar daha 11 günlükken cıkmıstık sakince uyudu ama geçenki minik kaza beni çok korkuttu. fakat yılmamalıyım biliyorum

bizim doktor devit verdi ve hiç sorunsuz kullanıyoruz canım. günde 3 damla.

canım çok çok geçmiş olsun.
umarım ciddi bişi yoktur.
benim kızımda da doktor üfürüm var dedi . takip kartına bile yzmışlar 6/1 oranındaymış.
sordum. çok az oldugu için takip edeceğiz. yeni doganlarda bir miktar olması normal dedi. çok korkutmadı bizi. bence sen de rahat olmaya çalış . madem çok azmış
doktorlar her ihtimali degerlendiriyorlar canım , malum..

iki büklüm oluyor benim kız da. rahatsız değil gibi ama boynu filan iki büklüm olunca ben onu öyle görmekten rahatsız oluyorum
gerçi ana karnında da benzer hallerdeydiler ama.. bilemedim :KK43:

emniyet kemerinin ayarlaması yok mu? boyutuna göre sıkıştırılabiliyor olması gerekir sanki ama bilemedim modelden modele fark ediyordur mutlaka. bizimkinde 3 kademeli kemer var, iki tanesi içindeki minder varken kullanılıyor diğeri daha büyüdüğü zamanlar için. Bir de kemer koldan değil sadece bacaktan geçiyor ya da fazla küçük geliyor ben beceremiyorum koldan geçirmeyi :KK70: neyse zamanla öğrencez biz bu işi de çocuk büyüyüp gidecek o ara :KK53:

Ya kızlar benim oğlum 5 dakıka emiyo vallhı tuttum oda benim zorumla baştaki kaynayan sütü alıp bırakıyo uyanıksa 3 dakka gece uykusunda 6 7 oda uyuduğu için meme ağzından cıkıyo allah allah bizdemi bi terslik var acaba :işsiz:

Dakikasına çok takılmamak lazım bence doyuyordur çocuk. yani sütün bol muhtemelen o kadar emmek bile yetiyor çocuğa benim fikrimce. Doymayınca ortalığı inletiyorlar, hepimizin farkettiği üzere aç kalıp yemek istedikleri zamanı anlamamak mümkün değil :confused:

Sorduğum iki doktor biri doğum yaptıran dokturum diğeri farklı bi doğum doktoru spirali önerdi 40 bitince gel diyo bende o yüzden arada kaldım burada fikir danışmak istedim

o da mantıklıymış, ben doğum kontrol haplarından bahsetmiştim. Bizim hap kullanmamız yerine bizim kocaların korunmaları bebek için daha az zararlı diye. Uzun süreli korunmak adına spiral mantıklı ;)

Günaydın arkadaşlar, tek tek alıntı yapamadım destek ve iyi dilekleriniz için hepinize çok tsk ederim, akşam yazmak için girdim ama halim yoktu yazamadım. Dün özel hastaneye de gittik aynı şeyleri söyledi ordaki dr da, uzun uzun anlattı korkulacak üzülecek bisey yok dedi, kalbi en az seviyede zaten 6/1 oranında onun kapanacagini hissediyorum korkmuyorum da boynu için üzülüyorum, oglum 1 sene çok sıkıntı çekecek canı çok yanacak o beni üzüyor, inşallah onca sıkıntı sonucu tamamen düzelir de cerrahi müdahale gerekmez. Oglumun canı yanmadan çabuk iyileşmesi için dua edin bize teyzeleri, vaktiniz olursa bi ayetel kursi okursanız çok seviniriz

Bu arada çok şükür gelişimi çok iyi dün tam 30.gunumuzdu oglum 5 cm uzamış 55 cm olmuş, 700 gr almış 4 bucuk kg olmuş çok şükür, bugün de ilk asimizi olacaz inşallah çok Ateşlenip rahatsız olmaz yavrum

kızlar her gün ayrı bir sorunla geliyorum ama yine kafama bişey takıldı. :KK43:
işitme testi yapıldı mı herkesin? ben hastanede değil tıp merkezinde doğum yaptım. bir ay içinde hastanede işitme testi yaptır demişti doktor. İki haftadır gidiyoruz testi geçemiyor yavrum. sese tepki veriyor biliyorum, yüksek ani seslerde uykusundan uyanıyor, ama testi bir türlü geçemiyor, endişeleniyorum.
bugün tam bir aylık olduk. Doktor hep bir iki günlük bebekler gelir buraya diyince acaba biz mi geç kaldık diye merak ettim. geç yaptıran veya yaptırmayan var mı yoksa herkesin ilk gün yapıldı mı?

Günaydın arkadaşlar, tek tek alıntı yapamadım destek ve iyi dilekleriniz için hepinize çok tsk ederim, akşam yazmak için girdim ama halim yoktu yazamadım. Dün özel hastaneye de gittik aynı şeyleri söyledi ordaki dr da, uzun uzun anlattı korkulacak üzülecek bisey yok dedi, kalbi en az seviyede zaten 6/1 oranında onun kapanacagini hissediyorum korkmuyorum da boynu için üzülüyorum, oglum 1 sene çok sıkıntı çekecek canı çok yanacak o beni üzüyor, inşallah onca sıkıntı sonucu tamamen düzelir de cerrahi müdahale gerekmez. Oglumun canı yanmadan çabuk iyileşmesi için dua edin bize teyzeleri, vaktiniz olursa bi ayetel kursi okursanız çok seviniriz

Bu arada çok şükür gelişimi çok iyi dün tam 30.gunumuzdu oglum 5 cm uzamış 55 cm olmuş, 700 gr almış 4 bucuk kg olmuş çok şükür, bugün de ilk asimizi olacaz inşallah çok Ateşlenip rahatsız olmaz yavrum

gelişiminin güzel olması sevindirici, Allahın izniyle diğer sorunlar da hızlıca yok olur inşallah. ilk aşımızı biz de dün olduk, hepatit b aşısıymış o sıkıntılı olmuyormuş. Bizde de sorun olmadı, herşey normaldi. ama ikinci aydaki aşılar ateş yapıyormuş malesef.. bir ay sonra bakalım ne yapcaz..

işitme testi yapıldı mı herkesin? ben hastanede değil tıp merkezinde doğum yaptım. bir ay içinde hastanede işitme testi yaptır demişti doktor. İki haftadır gidiyoruz testi geçemiyor yavrum. sese tepki veriyor biliyorum, yüksek ani seslerde uykusundan uyanıyor, ama testi bir türlü geçemiyor, endişeleniyorum.
bugün tam bir aylık olduk. Doktor hep bir iki günlük bebekler gelir buraya diyince acaba biz mi geç kaldık diye merak ettim. geç yaptıran veya yaptırmayan var mı yoksa herkesin ilk gün yapıldı mı?

Biz dördüncü gün devlet hastanesinde yaptırdık. Banyo yaptırmadan götürdük. Kulağında su kalırsa testi geçemiyorlar. Uykuda test yapılıyor diye biliyorum. İnşallah bi dahakine geçer

Günaydın bayanlar

mavitepe mavitepe canım sanırım monavit benim kızada iyi gelmedi 2gündür kedi uykusu gibi en fazla uyuduğu yarım saat hemen uyanıyo kendini sıkıyo sürekli herzamankinden fazlada gaz çıkartıyo .bende monavite bağladım bu durumu

Birde göbeğinin düştüğü gün 16.gününde yani gözünün yanına bişy çıktı ilk yoldu sandım ama yolunmuş gibi değil yarın 1hafta olcak geçmiyo aynı duruyo yüzünde .ne olabikirki bu acaba

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    23,7 KB · Görüntüleme: 74
Günaydın bayanlar

mavitepe mavitepe canım sanırım monavit benim kızada iyi gelmedi 2gündür kedi uykusu gibi en fazla uyuduğu yarım saat hemen uyanıyo kendini sıkıyo sürekli herzamankinden fazlada gaz çıkartıyo .bende monavite bağladım bu durumu

Birde göbeğinin düştüğü gün 16.gününde yani gözünün yanına bişy çıktı ilk yoldu sandım ama yolunmuş gibi değil yarın 1hafta olcak geçmiyo aynı duruyo yüzünde .ne olabikirki bu acaba

Gece yanığı gibi sanki ben de bilemedim. Önemsiz bi şeydir inşallah

Canım bende omnivit veriyorum bir ay dolana kadar 5 damla bi ayı dolduktan sonra 10 damla dedi çocuk doktoru ben anlamadım her doktor ayrı ayrı şeyler söylüyo bunun haricinde verdiğin başka vitamin ilacı varmk
ben de şaşırdım canım şimdi. fazla verirsem de bıngıldağı erken kapanır. arayıp tekrar sorayım olmazsa.başka vitamin yok canım sağlık ocağı devit veriyordu ama omnivit yazıldığını duyunca fazla gelir dediler.

Sorduğum iki doktor biri doğum yaptıran dokturum diğeri farklı bi doğum doktoru spirali önerdi 40 bitince gel diyo bende o yüzden arada kaldım burada fikir danışmak istedim
ben spirali hiç kullanmadım canım. ama kullanan bir arkadaşımın spirali yerinden oynamıştı. o yüzden bana pek sıcak gelmiyor.

Benim oglanin doğduğu hastanede alet yoktu yapmadilar sonra kalp problemi çıkınca geç kaldık ama sorun olmadi çocuk hastanesinde yaptirdik 40 gunlukken çok derin uykuda olmasi lazim dediler uyudu çok şükür ikisinden de geçtik

bebeğin kulağının içi ıslak oluyormuş bazen o zaman testi geçemiyor.ama zamanla geçiyor. büyük ihtimalle öyledir mavitepe korkma yani

Günaydın bayanlar

oyy kuzum maşallah. :nazar::nazar::KK46:
gözü ile ilgili bi fikrim yok açıkcası. Tırnaklarıyla yolmuş olabilir veya sivilce gibi bişey çıkmış olabilir. Sivrisinek olsa anlaşılır dimi? bilemedim ki..

image.jpeg
Günaydın bayanlar

Benim kızımda da olmuştu aynısı. O kısım biraz sert dimi. Dr alerjik dedi bize krem verdi. Kremi kullandıktan 2-3 gğn sonra geçti. Kremin resmini yüklüyorum.

oyy kuzum maşallah. :nazar::nazar::KK46:
gözü ile ilgili bi fikrim yok açıkcası. Tırnaklarıyla yolmuş olabilir veya sivilce gibi bişey çıkmış olabilir. Sivrisinek olsa anlaşılır dimi? bilemedim ki..

Bende ilk yoldu sandım ama yolunmuş gibi durmuyo canım 1haftadırda hiçbir değişiklik olmadı renginde şeklinde yolmuş olsa ertesi güne geçerdi diye düşünüyorum

Eki Görüntüle 1848269
Benim kızımda da olmuştu aynısı. O kısım biraz sert dimi. Dr alerjik dedi bize krem verdi. Kremi kullandıktan 2-3 gğn sonra geçti. Kremin resmini yüklüyorum.

Yok canım dışarıdan dokununca hiçbir sertlik pütürlük yok sadece kızarıklığı var rengi hiç değişmiyo 1haftadır. Pazartesiye kadar geçmezse doktora götürmeyi düşünüyorum

Back