• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Benim sancım çok kısa sürdü canım, sezeryandan 8 saat sonra ayağa kaldırdılar dahada oturmadim, sadece anesteziden ilk uyanırken sancım oldu, başkada sancı cekmedim desem yeridir, bunyem taş gibi çıktı maşallah, biraz bunye meselesi diye düşünüyorum. Korseyi daha hic kullanmadım dr 40 in çıkınca kullan dedi bana öyle yapcam. İnşallah tez zamanda acıların diner de keyifli keyifli bebeğine bakarsın
Maşallah sana yaa. Benim de sezeryandan bir kaç saat sonra wc ye götürüp yikadilar. Ben ayaktaydım ama hala sonda ve serum takılıydi. Benim kendi başıma ayaklanmam 1 günü buldu. Onda da çok yavaş hareket ediyordum. 3. Gün hastaneden çıkarken kendim yürüyüp devin i tasiyabiliyordum ama çok çabuk yoruluyordum ve bayağı ağrı kesici aldım :)
Sen maşallah çabuk toparlanmissin

Merhaba kızlar,
Öncelikle zaman zaman girip okusamda uzun zamandır birşey yazamadım. Cep telimden okumak kolay ama yazmak imkansıza yakın. Bu sebepten özür diliyorum.
Bizi sorarsanız kızımla 15 günlük olduk. Popişinde oluşan - dikkat ettiğimi düşünmeme rağmen- pişik haricinde anormal bir durum yok. Emiyor ve düzenli - düzensiz uyuyor.
Kv dem gitti ve yalnız kaldık. Ama zaten bir kaç günlük yalnız kalma deneyimim vardı. Çokta korkmuyorum. Birbirimize alıştık gibi. Biraz daha büyürse rahatça dışarı da çıkabileceğiz tek başımıza. Ama ben en azından 1 aylık olana kadar çok çıkmama taraftarıyım. Çünkü oto koltuğundan çok küçük oldugu için ne kadar arkaya bişiler ile - kazak vs gibi - desteklesem de kayıyor içinde.

miranda_1986 miranda_1986 bu arada devinin fotolarını gördüm. Çok tatlı ve yakışıklı bir melez olacağı belli. Maşallah minişe.
Benim kızımı da aynen bana benzetiyorlar. Babası esmer ama bizim kız süt gibi bembeyaz. Gerçi ben hep hamile iken eşime benzer diye hayal etmiştim ama böyle oldu. Gerçi daha küçük değişir diyorlar.
Yalnız insan yanında iken birini özler mi bilemezdim. Babasına da çok aşığım ama minik aşkım bir saat fazla uyusa özlüyorum.
Uyansa da emzirsem, ilgilensem diye. Oysa uyumasını bekliyorum kimi zaman ben de azıcıkta olsa uyusam diye.

Şimdilik bizden bu kadar. Tüm tatlı anneleri ve bal bebeklerini öperim..

sevgilerimle
Şeri.. :KK200:
Sericimmmm sekerimmmm :) bence devin kıllı bi maymun. Ama benim maymunum :) annelik ne güzel bir duyguymuş! Aşk dolu. Çok sevdim ben. Belli ki sende çok sevmişsin küçük ece vera yi. Isimleriyle yasasinlar. uzun ömürlü olsunlar.
Benim bir yanım çok buruk. Çünkü kedim küstü bana :( kokumu taniyamiyo ve devin in aglamasindan çok korkuyor. Artık evde yeri olmadığını düşünüyor. Sürekli köşelerde saklanıyor ve kendini hiç sevdirmiyor. Yediği yemek bile azaldi. Ona içim gidiyor. Bu dikişli halimle yerlerde sürünüp yanına yatıyorum. Bazen teslim olup kucağımda ağlıyor. Ama çoğu zaman kaçıyor. Devin e alıştığı günü iple çekiyorum. O zaman herşey daha güzel olacak.
Devin aslında açık tenli ama babasının kopyası. Hatta daha çok kayinpederim. Hamileyken bana benzesin diyordum ama şimdi hoşuma gidiyor biraz babasına benzemesi. Bir de eşimin baba olması beni çok duygulandıriyor. Inanamiyorum ondaki değişime. İkimiz de yeniden doğmuş gibiyiz. Çok değişik çok güzel çok derin duygular.
Ağrısına acısına kat kat degiyormus. Umarım hepimizin mutluluğu daim olur.
:anne::anne::KK46::KK46::nazar::nazar::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:

Canım nasılsın. Bebişinİ de gördüm. Masallahhhhh. .. sezeryan ikimizinde doğum şekli oldu. Nasip. Ben kendim tercih edip güle oynaya gittim doğuma ama tabi sonrasi zormuş. .Senin de adet lerin ağrılı mj .benim sanırım öyle geçen ağrılı adet günlerimin hatrina :KK43: doğum günü gecesi ölüyordum dedim artık. Hele ilk kalkma anı. .
Neyse şükür rabbim bebişlerimizı sağlıkla verdi. Öpüyorum çok.
Evet canım gerçekten nasip. Ben hiç istememiştim sezeryani ama boylesiymis. Yapilasi bişi yok.
Benim adetlerim sancılı değil de emzirirken kasılma yaşıyorum sadece. Rahim küçüldüğü için. Bir de kanamam çok az benim. Günde iki üç damla. Dr temizlemiş kanın çoğunu. Sezeryanda yapıyorlarmış böyle bazen.
Benim dikişlerim bir hafta çok acıdı. Yatağım yüksek benim. İnerken canım yanıyor. Dikislerimin çevresi morardı. Ama dr geçer dedi müdahaleye gerek görmedi. Bir de devinin biraz sariligi vardı. Onun için çok bunalıma girdim. Ama 6. Günümüzde sariligin geçtiğini öğrendim. O zamandan beri çok sorunum yok.
Ben her gün dışarı çıkıyorum. Tabi eşim yardımcı oluyor. Ama en az yarım saat bir saat yürüyorum. Devin de çok seviyor gezmeyi. Sanırım bu bize iyi geliyor.
Dün arkadaşlarla buluşup cay içtik bile. Devin tam üç saat uyudu arabasında. Çok da memnun gözüküyordu halinden. Akşamları bol bol güneşe çıkarıyorum. Hem benim moralimi düzeltiyor. Hem de devin D vitamini alıyor.
Moral çok önemliymis iyileşmek için. Ben 7. Gunumden itibaren ilaç almayı kestim. Ama dedim ya devin in sariligi gidince zaten iyileşmeye başlamıştım ben. Neyse ki 40 indan sonra herşey birden düzeliyor. Az kaldı canım. Ha gayret bize :)

dagatesi dagatesi maşallah sen ne dayanıklıymissin arkadaşım. Ben on saat kendi sancimi çektim de nefes egzersizleri ve yürüyerek geçirdim. On saatin sonunda suni verdiler. Daha ilk sancı da at gibi tepindim. Eşimin elini kiriyordum nerdeyse. Üçüncü sancida epidural diye ortalığı yıktım. On onbeş sancı ya cekmisimdir ya cekmemisimdir suniyle. Ondan sonra epidural etki etti. Ama o yaşadığım en büyük acıydı benim ve hakikaten dayanabilecegim bişi değildi. Hayatımda öyle acıyla inleyip ağlamadım ben. Anneciğim bayıldı korkudan! Dr bi de ona sakinleştirici verdi.

vorones vorones canım sana bakınıyordum gördüm doğum yapmışsın gözün aydın kuzum,sağlıkla büyüsün inşallah ömer erdi :KK200: sende biran önce toparlan inşallah
Bir de sevgili mayıs anneleri vorones yazdı mı diye bakınırken birkaç gönderi gördüm,bende şubat annesiyim kızım 4 aylık oldu şükür bebeğiniz şuan çok küçük lütfen emzirirken dakika tutmayın,yeni emdi deyip 2 saati bilmem neyi beklemeyin ne zaman isterse emzirin 3 aya kadar,çünkü yenidoğanlar sadece acıktığı için emmek istemez şuan onun için büyük travma sizden koptu,o karanlık suyla dolu korunaklı karından ayrılıp bir sürü sesin,ışığın,uyaranın olduğu dünyaya geldi tek bildiği tanıdığı sizsiniz korkar emmek ister,sizin kokunuzu ister,uyumak için ister ilk 3 ay zor geçiyor ama dayanın bebeğinizi en güvende hissettiği yerden koynunuzdan ayırmayın varsın ev işi kalsın,yemek geç pişsin 3 aydan sonrası rahatlık.
Uzun yazdım kusuruma bakmayın,kızımı görmeye gelenler bizim uykularımız senin olsun deyip gitmişlerdi çok hoşuma gitmişti o zaman ,bizimde uykularımız sizin olsun güle güle sağlıkla büyüsün yavrularınız:nazar::anne:

Ayy Allah razı olsun ne güzel yazmışsınız biz daha bir aylığız düzen falan yok tabi

Maşallah sana yaa. Benim de sezeryandan bir kaç saat sonra wc ye götürüp yikadilar. Ben ayaktaydım ama hala sonda ve serum takılıydi. Benim kendi başıma ayaklanmam 1 günü buldu. Onda da çok yavaş hareket ediyordum. 3. Gün hastaneden çıkarken kendim yürüyüp devin i tasiyabiliyordum ama çok çabuk yoruluyordum ve bayağı ağrı kesici aldım :)
Sen maşallah çabuk toparlanmissin

Çok şükür canım valla çok korkuyordum ayağa kalkamam hemen diye, şükürler olsun kı Rabbim güç verdi, belkide o korkunun etkisiyle kalktım, hatta ilk yurutmelerinde yengem vardı yanımda odanın önüne çıkınca yengemide geri yolladım ki çocuk odada tek kalmasin diye, tek başıma tutuna tutuna yürüdüm. Bugün 20.günümüz tek sıkıntım oglum artık çok az uyuyor ve uyanikken hep emmek istiyor, çocuğum iyice toplansin açığını toklugunu uykusunu bilsin düzene girsin istiyorum :anne:

Deneyimli annisler bişey sorcam, biz bugün 20 günlük olduk oglumla, hastanedeyken 2 saatte bir uyandirip karnini doyur dediler bugüne kadar gece gündüz öyle yaptım bende ama merak ediyorum ne zamana kadar bu şekilde devam edecem bilmiyorum. Mesela ilk zamanlar uyanmayan oglum şimdi uyumuyor, gece 2 bucukta zor bela uyuttum 4 bucukta uyandı bi dahada uyumadi hep emmek istiyor. Ogleden sonra 3 bucukta yıkayıp uyuttum suan 3 saattir uyuyor, uyandirip doyursammi yoksa az daha uyusa mi bilmiyorum, yardım edin lütfen

Selam kızlar ayın 2sinde minik meleğimi spinal sezeryanla kucağıma aldım. 2650 gr doğdu fıstığım sağlıklı şükür. Tek sıkıntımız süt. İlk 2 gün gelmedi 3. Gün yani dün geldi ilk kez ama kızım ilk günden beri iyi emmiyor 3-4 defa çekiyor duruyor sonra tekrar 3-4 defa çekiyor yani 10 dk emzirdiysem 3 dksı emiyor geri kalanı boş geçiyor. İlk günden beri mama verdim mecbur ama öncesinde hep emzirip sonra mamasını veriyorum dün süt gelince o da ememeyince göğüslerim ağrıdı şişti iyice. Bugün lansinoh elektrikli süt sağma makinası aldım birazdan onu kullanmaya başlıycam inş artar sütüm. Allahım doğum yapmamışlara hayırlı doğumlar doğum yapmışlara da neşeyle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş

Anneler bebeklerinizi göbeği dustukten sonra hemn yıkadınız mi ? :KK31:

Bebeğimin göbeği biraz önce düştü .

Annem yarın yikariz diye tutturdu.

Nette baktım göbek dustukten sonra 3-4 gün sadece silme banyosu yaptırın falan yaziyo .

Annemde alınıyo :işsiz:
Canım bana doğum yaptığım hastanede bebek hemşiresi göbeği düştükten 2 gün sonra yıkamalısın dedi

Selam kızlar benim bebişim henüz kanala girmemiş :KK43: sizlerden son dakkada giren var mı ? 41i bekletti mi doktorlarınız ilk gebeliğim :KK43:

Benimde girmedi canım 39+3 te evde suyum geldi hastaneye gittikten yarım saat sonra kendi sancılarım başladı gittikçe şiddetlendi gece 12den sabah 10a kadar sancı çektim ama yinede giremedi kanala ben çektiğim sancılarla kaldım en kotktuğum şey başıma geldi hemen sezeryana alındım.ama korktuğum kadar kötü değilmiş ayın 26sında doğum yaptım hastanede bile ayağa kalktıktan donra hep hareket halindeydim şimdi tamamen toparlandım diyebilirim arada sızlıyo ama o kadarda kötü değil çok şükür :)

Selamlaaar

Doğumdan beridir zaman o kadar çabuk geçiyoki bebeğimden başka hiçbirşeyi görmüyo gözüm :anne:
6.günümüzde ilk kontrolümüzde sarılıpı biraz yüksek çıktı kızımın ama 2gün sonrası düzeldi çok şükür şimdi o derin uykularımız yok 2saat olmadan uyanıyo kendisi ve neredeyse 4-5saat uyumadığı oluyo sürekli meme istiyo bu arada acaba doymuyomu diye düşünmeye başladım .uyanık kaldığı uzun saatlerde en son mamada veriyorum doymuyo diye sarılık riskindende korktuğum için riske atmak istemiyorum.

Birde göğüs uçlarım fena halde yara oldu lanolin krem kullanıyorum ama pek faydadı yok sanki emerken kopartıyo gibi canım yanıyo :silah:
Bi çözümü varmı nasıl iyileşecek ne zaman geçecek bu sancı :KK61:

dagatesi dagatesi maşallah sen ne dayanıklıymissin arkadaşım. Ben on saat kendi sancimi çektim de nefes egzersizleri ve yürüyerek geçirdim. On saatin sonunda suni verdiler. Daha ilk sancı da at gibi tepindim. Eşimin elini kiriyordum nerdeyse. Üçüncü sancida epidural diye ortalığı yıktım. On onbeş sancı ya cekmisimdir ya cekmemisimdir suniyle. Ondan sonra epidural etki etti. Ama o yaşadığım en büyük acıydı benim ve hakikaten dayanabilecegim bişi değildi. Hayatımda öyle acıyla inleyip ağlamadım ben. Anneciğim bayıldı korkudan! Dr bi de ona sakinleştirici verdi.
annelik ne zor dimi sen kucağına alabilmek için sancılar acılar çek sonra büyüdümü seni dinlemesin takmasın ;( allah hepsini aallaha yakışır kul efendimize güzel ümmet anaa babasına hayırlı evlat etsin inşşlh

Selam kızlar ayın 2sinde minik meleğimi spinal sezeryanla kucağıma aldım. 2650 gr doğdu fıstığım sağlıklı şükür. Tek sıkıntımız süt. İlk 2 gün gelmedi 3. Gün yani dün geldi ilk kez ama kızım ilk günden beri iyi emmiyor 3-4 defa çekiyor duruyor sonra tekrar 3-4 defa çekiyor yani 10 dk emzirdiysem 3 dksı emiyor geri kalanı boş geçiyor. İlk günden beri mama verdim mecbur ama öncesinde hep emzirip sonra mamasını veriyorum dün süt gelince o da ememeyince göğüslerim ağrıdı şişti iyice. Bugün lansinoh elektrikli süt sağma makinası aldım birazdan onu kullanmaya başlıycam inş artar sütüm. Allahım doğum yapmamışlara hayırlı doğumlar doğum yapmışlara da neşeyle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inş
canım öyle yapması çok normal küçük daha ve cabuk yoruluyo ama bebeğin emip göğsünü kaynattığında içmediği süütü akıt akıtki sütün yenilenip çoğalsın sarılığına dikkat et yeter ;)

Benimde girmedi canım 39+3 te evde suyum geldi hastaneye gittikten yarım saat sonra kendi sancılarım başladı gittikçe şiddetlendi gece 12den sabah 10a kadar sancı çektim ama yinede giremedi kanala ben çektiğim sancılarla kaldım en kotktuğum şey başıma geldi hemen sezeryana alındım.ama korktuğum kadar kötü değilmiş ayın 26sında doğum yaptım hastanede bile ayağa kalktıktan donra hep hareket halindeydim şimdi tamamen toparlandım diyebilirim arada sızlıyo ama o kadarda kötü değil çok şükür :)
Geçmiş olsun canım eskiden nasıl giriyormuş bu bebeler kanala anlamadım millet tarla dağ tepe doğururmuş

superselma superselma hayırlı olsun canım bizimde son günlerde az alıyor öncesi çok iyiydi 10 günde 100 gr dr bir şey dedimi akış hızı falan da gayet iyi ama neden olabilirmiş siz bunun için doğumu önceye aldınız mı bizim suyumuzda bir sorun yok şu an için.
Sağlıkla büyüt bebeğini inşallah :)

Geçmiş olsun canım eskiden nasıl giriyormuş bu bebeler kanala anlamadım millet tarla dağ tepe doğururmuş

Saol canım.Ben doktorların oyunu olduğunu düşünüyorum canım .hastaneye ilk gittiğimde yapılan muayenede sancıların çok iyi böyle giderse sabaha kalmaz doğum diyen ebe doktor gelip muayene ettikten sonra dayanabilecekmisin sancılara yapabilecekmisin diye tamamen moral bozukluğu yarattı.sadece kendi sancımla 10saatte 6cm açılmam oldu ama o kadar saat içinde ebe 3-4defa belki muayene etti ve her muayenede yok aynı 3-4cm değişen bişey yok dedi en son doktor geldiğinde 6cm ama kanala girmiyo böyle olursa kafası şişer sorumluluk alamam dedi sezeryanı mecbur kabul ettik .

S
Saol canım.Ben doktorların oyunu olduğunu düşünüyorum canım .hastaneye ilk gittiğimde yapılan muayenede sancıların çok iyi böyle giderse sabaha kalmaz doğum diyen ebe doktor gelip muayene ettikten sonra dayanabilecekmisin sancılara yapabilecekmisin diye tamamen moral bozukluğu yarattı.sadece kendi sancımla 10saatte 6cm açılmam oldu ama o kadar saat içinde ebe 3-4defa belki muayene etti ve her muayenede yok aynı 3-4cm değişen bişey yok dedi en son doktor geldiğinde 6cm ama kanala girmiyo böyle olursa kafası şişer sorumluluk alamam dedi sezeryanı mecbur kabul ettik .
Sağlık bakanı açıklama yaptı artık sezeryan yapan özel hastaneler takip edilecekmiş belki bi nebze insafa gelirler. Öenmli olan bebeğin sağlığı napalım şimdiden sonrası güzel olsun

C

Canim bebeğin büyüdükçe sütünü tam içecek o makineye bile ihtiyacın kalmıyor bende ilk hafta çok sagdim şimdi hiç kullanmıyorum

Kızlar sezeryan sonrasi kaç günde normal yerinizden kalkıp egilmekler yürümek ler yaptınız. 5. Günüm hala yattığım yerde eşim olmadan kalkamiyorum çok acio karnım
Bi de karnını bağlayan var mj. Wc ye giderken falan . Sıkıca bağliyorm karnımı bant kısmına gelmeden . Yatınca çıkarıyorm. Korse almıştım dà çok kullanışsiz oldu. Böyle bi atki ile sıktıryorum . Yanlış mı yapıyorm
Canım ben sezaryandan sonraki gun gunduz kalkmada zorlanmistim ama gecesinde kendim kalkıp yuruyebiliyordum hatta gaz için koridorda filan dolanmıştım tek başıma.
Dikislerine gelmeyecek gibi baglarsan sorun olmaz ama ddikkat et dikislerine gelmesin canim en azından doktor kontrolüne kadar. o zaman doktoruna sorarsin muhtemelen korse de kullanabileceğini soyler. Hareket etmeye çalış en kısa zamanda toparlanirsin umarım :)

annelik ne zor dimi sen kucağına alabilmek için sancılar acılar çek sonra büyüdümü seni dinlemesin takmasın ;( allah hepsini aallaha yakışır kul efendimize güzel ümmet anaa babasına hayırlı evlat etsin inşşlh

canım öyle yapması çok normal küçük daha ve cabuk yoruluyo ama bebeğin emip göğsünü kaynattığında içmediği süütü akıt akıtki sütün yenilenip çoğalsın sarılığına dikkat et yeter :KK66:

Ay evet inşallah canım. Annelik görevimizi en güzel şekilde yapıp onları iyi yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız tabi. Ama gerisi onlara kalmış... Umarım iyi ahlak alabilirler bizden. Başkasına saygı duymayı öğrenirler.
Ama yine de feda olsun beeee. Hiç gözümde değil verdiği acı sancı uğraş. Çok ayrı bi sevgiymis bu :)

Evet canım gerçekten nasip. Ben hiç istememiştim sezeryani ama boylesiymis. Yapilasi bişi yok.
Benim adetlerim sancılı değil de emzirirken kasılma yaşıyorum sadece. Rahim küçüldüğü için. Bir de kanamam çok az benim. Günde iki üç damla. Dr temizlemiş kanın çoğunu. Sezeryanda yapıyorlarmış böyle bazen.
Benim dikişlerim bir hafta çok acıdı. Yatağım yüksek benim. İnerken canım yanıyor. Dikislerimin çevresi morardı. Ama dr geçer dedi müdahaleye gerek görmedi. Bir de devinin biraz sariligi vardı. Onun için çok bunalıma girdim. Ama 6. Günümüzde sariligin geçtiğini öğrendim. O zamandan beri çok sorunum yok.
Ben her gün dışarı çıkıyorum. Tabi eşim yardımcı oluyor. Ama en az yarım saat bir saat yürüyorum. Devin de çok seviyor gezmeyi. Sanırım bu bize iyi geliyor.
Dün arkadaşlarla buluşup cay içtik bile. Devin tam üç saat uyudu arabasında. Çok da memnun gözüküyordu halinden. Akşamları bol bol güneşe çıkarıyorum. Hem benim moralimi düzeltiyor. Hem de devin D vitamini alıyor.
Moral çok önemliymis iyileşmek için. Ben 7. Gunumden itibaren ilaç almayı kestim. Ama dedim ya devin in sariligi gidince zaten iyileşmeye başlamıştım ben. Neyse ki 40 indan sonra herşey birden düzeliyor. Az kaldı canım. Ha gayret bize :)
Ay Mirandam. Sağol moral oldun. Dimi. Ya.neleri atlattık geldim ben de 5. Günume. Ben hala eşim kaldırmasà kalıom yattığım yerde . Henüz dışarı çıkmadım ama yarın topuk kanı için sağlık ocağına gidelim dedik . Ayrı bi heyecan olucak bana . Hala pijamali geziom evde yatak yorgan. Yarın çıkmak iyi olacak. Benim de hastane den çıkış gününde çocuk doktoru sarılık var gibi kan verin sonuca bakalım dedi neyse zaten bi kaç tüp alınan kan içimi parçaladı derken hemşireler içeri geldi yatişi yapılacak bebeğin siz taburcusunuz gidebilir siniz bebeğin babası gelsin dediler. Ama o an bittim resmen.eşim gitti geldi ki değer tedavi gerektireck kadar değil hemsireler yanlış anlamis dedi . :oha::oha: bu nasil yanlış anlaşılma. . :deli: neyse sonra bin şükür ettim de anladım ki benim ağrılarım vs. Bi yana bebeğim sağlıklı olsun da gerisi tirt:süslü:

Back