- 26 Haziran 2016
- 22
- 3
- 34
Benim oğlumda 6 martta doğdu kilosu 6650 gr.doktor sadece minyon olduğunu söyledi.tabi doğum kilosu da önemli galiba kilo alımını kontrol içinHerkese merhaba uzun Zaman oldu bakamadım 23 mart da doğmuştu benim kızım sizlere danışmak istedim sadece anne sütü ile besleniyor 6600 kg boyu da 68 cm doktorumuz kg alımının yetersiz olduğunu mama vermem gerektiğini söyledi Ama kızım biberon kabul etmiyor kaşıkla verdim bu sefer de kustuısrarla zorla vereceksin diyor baya Can'ım sıkıldı sizde durumlar ne çok mu zayıf kızım ?
Çok geçmiş olsun canım benimkide iyileşti çok şükür genel anestezili olduğundan aç kaldı çok ağladı karnı doyunca sakinledi bidaha da çok şükür sorun olmadı sünnet olayıda bitti çok şükür hatırlamıcak ilerdemerhaba cnm. oglum iyilesti bile ,oldu bitti. o gun lokal oldu biliyosun biz yanindaydik. yatmak zorunda oldugu icin biraz kizdi agladi ama operasyon bitince kucagima aldigim anda sustu. bugün 10.gün artik iyilesti. ama hic eziyet etmedi oldugu gunden beri sünnet nedeniyle acisi yoktu sanirim.agri kesici bile vermedim.2 saatte 1 krem surerek bezini degistirip kapattik gece gunduz 5 gun. kontrol yapildi 5. gun. gayet iyi bitti iyilesti dedi doktoru.
senin oglun nasil oldu?
Allah yardımcınız olsun inşallah hemen iyileşir miniğinizO şekilde kaşıkla veriyordum, eşim şırınga almaya gitti Ada'm 4 defa kustuysa şırıngada fayda etmez iğneye geçin demiş akşam hastaneye gidicez bakalım, az önce çay kaşığının ucuyla çok az Ateş düşürücü verdim kusuyor gibi oldu yine devam etmedim
Benim kızım ilk ay 1200 aldı sonra kg alımı yavaşladı dediğini uygulucam iştahlı biri değilim reflüm var ne yesem ağır geliyor hamile gibi kusmalarım devam ediyor 9 ay kustum geçer dedim geçmedi ne yesem içim bulanıyor dün öğlen 4 de yedim aksamına istifra ettim ayran yapıp içtim bişey yiyemeden uyudum belki de düzgün beslenemediğim için fazla kg alamıyor ama dediğinizi uygulucam bebeğim için Dua edin sütüm yağlansın ve bebeğim toparlasın eşim ve ben minyon değiliz boyumuz ve kg gayet yerinde bakalım bu ay neler olacakbu kilo olayini da anlamiyorum. genetik degil mi bu kilo boy. saglikliysa gerisi bos ayrica boyu da gayet iyi seninkinin ama bana da ilk aylarda kilo almiyor diyolardi . doktorum protein agirlikli beslenmemi soyledi. bol peynir ye cerez gibi dedi git gel at agzina dedi. su yerine bol ayran ic dedi.ben dediklerini uygulayinca benim bebegim o ay 1 kilo 250 gr aldi. sonra her ay boyle devam etti kilo alimi. sen de yediklerinle sutunu yaglandirabilirsin belki. onemli olan sutun cok olmasi degil besleyici olmasi bence. benim sutum bebegime yetecek kadar ama iyi kg aliyor.her bebek farklidir ve karsilastirmamak gerekir ama benim ki 4. ay kontrolunde 7.250 kg ve 65 cm idi. simdi 8.200 falan olmustur boyu da 68 cm falan olmustur biz evde ölcüyoruz sürekli. cmt 5 aylik olacak.3500kg 51 cm dogmustu. kilo alimi dedigim gibi 2.aydan itibaren iyilesti.
Kaç kg doğdu oğlunuz biz minyon bi aile değiliz ama doktor ısrarla mama diyor mamaya yönlendirdiği için doktoru bile değiştirmeyi düşünüyorumBenim oğlumda 6 martta doğdu kilosu 6650 gr.doktor sadece minyon olduğunu söyledi.tabi doğum kilosu da önemli galiba kilo alımını kontrol için
Bizimki 2810 gr doğdu.ek gıda veriyor musunuzKaç kg doğdu oğlunuz biz minyon bi aile değiliz ama doktor ısrarla mama diyor mamaya yönlendirdiği için doktoru bile değiştirmeyi düşünüyorum
aynen. tereddüt ettik korktuk ama iyi ki yaptirmisizÇok geçmiş olsun canım benimkide iyileşti çok şükür genel anestezili olduğundan aç kaldı çok ağladı karnı doyunca sakinledi bidaha da çok şükür sorun olmadı sünnet olayıda bitti çok şükür hatırlamıcak ilerde
evet beslenmeyle alakali olabilir. düzgün beslenmesi gerekiyor emziren annelerin. özellikle protein agirlikli. biraz dikkat edersen bebegin toparlanir insallah. tabii ki ederim biran önce kilo alsin minnosBenim kızım ilk ay 1200 aldı sonra kg alımı yavaşladı dediğini uygulucam iştahlı biri değilim reflüm var ne yesem ağır geliyor hamile gibi kusmalarım devam ediyor 9 ay kustum geçer dedim geçmedi ne yesem içim bulanıyor dün öğlen 4 de yedim aksamına istifra ettim ayran yapıp içtim bişey yiyemeden uyudum belki de düzgün beslenemediğim için fazla kg alamıyor ama dediğinizi uygulucam bebeğim için Dua edin sütüm yağlansın ve bebeğim toparlasın eşim ve ben minyon değiliz boyumuz ve kg gayet yerinde bakalım bu ay neler olacak
Bişey olmaz korkma :) benimki minikken çok oluyo artik her gecen ay azaliyo, şimdi her emme de en fazla bir kez cok tazyikli geldigi anlarda oluyo eskisi kadar siddetli de degil zaten, hem neges alip ayni anda yutkunmak zorunda kalinca genzine kacar nrmaldir, benimkinin bir ara durup dururken de tükürüğü genzine kaciyodu dis hazirligindan salyasi coktur onemli degil demisti dr, o da gecti gibi artik, simdi biberonla su icerken cok kotu oluyo ona dikkat etmeye calisiyorum, velhasılı korkma yani bisey olmaz Allah in izniyle :)Bebeğim emerken genelde tıkanıyorçok korkutuyor beni. Alıp karnından tutup sırtına vuruyorum hafifçe ama korkuyorum çok ,ya yutamaz da bişey olursa diye sizlere de oluyor mu ??
Cok gecmis olsun kuzuyaa, hic bir fikrim yok hic kullanmadim ilac simdiye kadar insallah tez zamanda şifasını bulur minik bıdık :)Merhabalar kızlar dün gece bebeğimin ateşi 37.7 derece çıktı çok endişelenmemeye çalıştım sabah banyosunu yaptım öğlen tekrar yükseldi Dr gittik kanında enfeksiyon çıktı Dr Cefaks antibiyotik ve Calpol ateş düşürücü verdi antibiyotikği hiç Bi şekilde kabul etmiyor akşam 2 defa verdim her dafesında çok fena kustu Calpol u da sevmedi şimdi verdim ateşi 38 olmuş yine kustu yarım fitil verdim çok morelim bozuk bebeğim kabul etmiyor bunları ne yapıcam bilmiyorum(
Aslinda abartili bi eksikligi de yokmus kilosunun falan niye oyle israr etmiski mama diye, baska bi dr a da gorunseniz mi acaba? Kizlarin dedigi gibi sen de yiyeceklerine dikkat et bakalim bi 10 gün, bir şmdi tart bebeğini evde, bir de 10 gün sonra bak bakalım bir iyileşme var mı? 10 gün beklemekten bi zarar gelmez bence mama diye tutturma şimdilik, 6600 tehlikeli olacak kadar az bi kilo degil 5ay icin bence, insallah bu ay minnak bıdık biraz daha fazla alir da senin de icin rahat eder annesi :)Herkese merhaba uzun Zaman oldu bakamadım 23 mart da doğmuştu benim kızım sizlere danışmak istedim sadece anne sütü ile besleniyor 6600 kg boyu da 68 cm doktorumuz kg alımının yetersiz olduğunu mama vermem gerektiğini söyledi Ama kızım biberon kabul etmiyor kaşıkla verdim bu sefer de kustuısrarla zorla vereceksin diyor baya Can'ım sıkıldı sizde durumlar ne çok mu zayıf kızım ?
Ya ben de bayiliyorum zaten saclarina da babasi sordu gecen gun biz bunu ne zaman traş ettirixez diye :)) dur dedim bismillah ne traşı:) ordan aklima geldi soriyim dedimYaaa ben bilemiyorum :) seviyorum saclarini kesmesek nolur kiigozune falan gelcek gibi olsa ben hafif keserim yeter diye dusunuyorum
Aynen benim de onun da saclar fena dokuluyo bu aralar. Onun bazi yerleri kel bazi yerleri sacli komik de duruyo:) bakalim gerekirse kestiririzYa ben de bayiliyorum zaten saclarina da babasi sordu gecen gun biz bunu ne zaman traş ettirixez diye :)) dur dedim bismillah ne traşı:) ordan aklima geldi soriyim dedim
Bizimkinin dogdugunda degil de su ara cok saci dokuluyo, elinden parmaklarindan sac toplamaktan helak oldum hep agzina giriyo parmaklarindan, yatagini falan da bu kedi tuyu toplayan yapiskan etiketli rulolarla temizliyorum :)))
Aynen, hatta benim saclarim cok azaldi bir dermatologa gitmem lazim en acilinden cunku sacimin en az yarisi dokuldu, lastik ve tokalardan olcebiliyorum, kus kadar kaldi sacimAynen benim de onun da saclar fena dokuluyo bu aralar. Onun bazi yerleri kel bazi yerleri sacli komik de duruyo:) bakalim gerekirse kestiririz
Sadece anne sütü ek Gıdaya henüz geçmedikBizimki 2810 gr doğdu.ek gıda veriyor musunuz
Al ben den de o kadarAynen, hatta benim saclarim cok azaldi bir dermatologa gitmem lazim en acilinden cunku sacimin en az yarisi dokuldu, lastik ve tokalardan olcebiliyorum, kus kadar kaldi sacim
evet demir eksikliğinden genelde oluyomuş, benim bir de ekstra streslerim var.. dediğin gibi kesin kel kalıcam heralde, 3-4 ay önce 2 kez zor doladığım saç lastiğimi şuan 5kez dolayabiliyorumAl ben den de o kadarkestirdim yine de durmadı kesilmesi sağlık ocağındaki ebe kan hapı ve vitamin kullanmamı söyledi emzirme süresinde dökülmey devam edermiş bizim kız 2 sene emerse ben kesin KEL
Bu arada saçlı erkek bebiklwrin anneleriii, saçları ne zaman kestirmeyi düsünüyorsunuz veya kestirmeyi dusunuyor musunuz ☺
Ay inşallah ya :)Bişey olmaz korkma :) benimki minikken çok oluyo artik her gecen ay azaliyo, şimdi her emme de en fazla bir kez cok tazyikli geldigi anlarda oluyo eskisi kadar siddetli de degil zaten, hem neges alip ayni anda yutkunmak zorunda kalinca genzine kacar nrmaldir, benimkinin bir ara durup dururken de tükürüğü genzine kaciyodu dis hazirligindan salyasi coktur onemli degil demisti dr, o da gecti gibi artik, simdi biberonla su icerken cok kotu oluyo ona dikkat etmeye calisiyorum, velhasılı korkma yani bisey olmaz Allah in izniyle :)
Cok gecmis olsun kuzuyaa, hic bir fikrim yok hic kullanmadim ilac simdiye kadar insallah tez zamanda şifasını bulur minik bıdık :)
Aslinda abartili bi eksikligi de yokmus kilosunun falan niye oyle israr etmiski mama diye, baska bi dr a da gorunseniz mi acaba? Kizlarin dedigi gibi sen de yiyeceklerine dikkat et bakalim bi 10 gün, bir şmdi tart bebeğini evde, bir de 10 gün sonra bak bakalım bir iyileşme var mı? 10 gün beklemekten bi zarar gelmez bence mama diye tutturma şimdilik, 6600 tehlikeli olacak kadar az bi kilo degil 5ay icin bence, insallah bu ay minnak bıdık biraz daha fazla alir da senin de icin rahat eder annesi :)
Hayırlı olsun darısı damatlığına,benimki 35 günlükken oldu.Sonrasında pipisine hiç dokunmadım.Geçen ay yıkaken pipisinde peynir kesiği vardı,derisini babası itti mayasır olmuş.Her banyoda yıkayarak temizledim.Çok üzüldüm.En son bir hafta önce bezini açtım ucu kızarık kanamış.Hemen sünnetçiye gönderdik,muayane çağırdı gittik.Sünnet derisi yapışmış .Eliyle açtı .Eti yapışmıştı.Çok ağladı.Her bezi açmamda zeytin yağı sürmemi söyledi.Ben bilgisizliğime geldi.Kızlar dikkat edin.......merhaba cnm. oglum iyilesti bile ,oldu bitti. o gun lokal oldu biliyosun biz yanindaydik. yatmak zorunda oldugu icin biraz kizdi agladi ama operasyon bitince kucagima aldigim anda sustu. bugün 10.gün artik iyilesti. ama hic eziyet etmedi oldugu gunden beri sünnet nedeniyle acisi yoktu sanirim.agri kesici bile vermedim.2 saatte 1 krem surerek bezini degistirip kapattik gece gunduz 5 gun. kontrol yapildi 5. gun. gayet iyi bitti iyilesti dedi doktoru.
senin oglun nasil oldu?