- 26 Haziran 2016
- 22
- 3
- 34
Ben ilk başta kasikla vermeye başladım 5 kaşık falan.diliyle oynuyordu.3 gündür de wee baby nin ufacık alıştırma biberonu var su için onunla veriyorum.Çok geçmiş olsun, şmdi nasıl düzelmiştir insallah biraz..
3ay kontrolünde dr.umuza sormuştuk su vermeye gerek var mı diye, hani yaz geldi çok terliyo ama herzamanki gibi emiyo aradaki sıvı kaybını suyla mı kapatmk gerek diye, gerek yok dedi bize, bu arada sadece anne sütü alıyo bizimki de, dr gerek yok suya ama vermenizin de hiç bi zararı yok siz nasıl istersenjz dedi, biz de 2-3 gündür deneme amaçlı veriyoruz, günde 1 er kez denedik zaten zorlamadan, 10ml falan içti ben de çok şişmesin diye fazla vermedim ama günde en az 2-3 kez vericem artık cünkü yataktan her kalktığında sucuk gibi.. bu arada bayılarak içmiyo benimki suyu, ama biberondan mı yoksa şekerli anne sütünden sonra su yavan geliyo da ondan mı bilemedim :))
Benimki de çok akıtıyo, dr diş hazırlığından olabilir önemli değil dedi :)
Biz diş kaşıyıcı aldık hem sulu hem susuz, bi de oyuncaklı aldık iyi oldu, hem parmağım yerine onları çiğniyo hem de yatırdığım yerde oyalanıyo en azından 15 dk falan çamaşırımı asabiliyorum veya bulaşık makinasını boşaltabiliyorum, yoksa parmağımı canımı yakacak kadar ısırıyodu
Mama kaşığı kutulu yokmuş civilde, sonra ebebekten bakarız dedik, güneş için şapka baktık o da yokmuş ona da sonra bakalım dedik
Bu qrada ek gıdaya geçeceği zaman için bahçeden kompostoluk erik, dut vs toplayıp buzluğa attım, organik organik yer artık kışın da :)
Başka doktor gidin kafanız almıyorsa birinden bırakın bence o doktoru herkes parasıyla muayene ediyor bazı doktorları anlamıyorum hiç sanki bedava bakıyo senin hastaların olmasa ne ekmek parası kazanacaksın acabaSlm arkadaşlar oğlum hasta oldu bikaç gün önce öksürmeye başladı hemen dr a götürdük muayene etti ilaç yazmadı ateş olursa gel dedi başından savar gibi gönderdi bugün yine götürdük çünkü öksürügü ilerledi bu sefer nezle olmuş dedi ilaç yazdı surubun tadı çok kötü içmek istemiyor moralim çok bozuldu
Cnm bizimkide ellerinden tutuncs kalkıyor artık yan zaten dönüyordu ama yüz üstü dönemiyor bizimki oyun halısıda var ağzına götürüyor oyuncakları tutuyor ağzına götürüyor ama uzun süreli elinde hiç bişey tutmuyo bırakıyo yarım dakika sonra bide kafamızı tutuyoruz ama böyle titriyo bilmemki ne zaman düzelirHer bebek aynı değildir canım benim ki kafasını tutuyor ellerinden tutunca poposunun üstüne oturuyor ama hemen kaldırıyorum oturmuyorum bi de yan dönmeye basladı bi kaç güne yüz üstü de döner cok çabalıyor çünkü oyun halısının cok faydasını gördüm ben oyuncakları iki eliyle tutup agzına Götürmeye calısıyor
Canim dutlari hiç bi işlem yapmadan direk küçük tupper'lara koydum attım buzluğa, hoşaflık erikleri de sudan geçirdim bi börtü böceği gitsin diye, buzdolqbı poştlerine koydum attım, nasıl vereceğimi henüz bilmediğim için çiğden attım, yani az suyla kaynatıp suyunu mu içiricem komposto gibi yoksa erikleri püre yapıp püre halinde mi vericem, hiç bilmiyorum şuan dr.umuza da danışıcam ona göre artık, bir de zaten hepsini kaynatip komposto olarak veya püre halinde de atabilirdim ama çok olduğu için uğraşacak zamanım da yok şan o yüzden çiğden attım hepsini, malatyadan da kayısımız geliyo onu da atarım yine çiğden, şeftali ağacımız yok o da olmayiversin buzlukta, mevsimi gecmeden onun da tadina bakar kış gelince de kış meyvelerini yer biraz da :)Canım onları nasıl attın Buzluga ben de yapmak istiyorum şansımıza ek gıdaya geçeceğimiz dönem şeftali Kayısı vs olmayacak onları da vermek istiyorum komposto yapacak olan var mı
Ah keşkee, ama mümkün değil benim yapmam, benim sıpadan fırsat bulup çamaşırı zor topluyorum ben, sürekli oyun masal hikaye kitap çıngırak oyuncakValla ben bu aralar pek bi heveslendim kendim yapicam oyun halisini. Su bayram ciksin aradan ilk isim onu yapmak olacaknetten oyun halisi arastirirken pek cok annenin kendi yaptiklari oyun halilarini gorunce cok hosuma gitti. Boyle seylerle ugrasmayi cok seviyorum. Dogumdan once lohusa terligimide kendim suslemistim.
E daha ne, herşeyi yapıyomuş işte annesi, 3 aylik bebeden 6aylik performansı bekleme sen deCnm bizimkide ellerinden tutuncs kalkıyor artık yan zaten dönüyordu ama yüz üstü dönemiyor bizimki oyun halısıda var ağzına götürüyor oyuncakları tutuyor ağzına götürüyor ama uzun süreli elinde hiç bişey tutmuyo bırakıyo yarım dakika sonra bide kafamızı tutuyoruz ama böyle titriyo bilmemki ne zaman düzelir
Tekmele oyna var cnm bizde oyuncaklarını çok seviyo bizimki baya bi vakit geçiriyo ama her zaman değil cnm bazen ağlayıp durur yatmak istemez onda bile bazende oynar bizimkisiCanim dutlari hiç bi işlem yapmadan direk küçük tupper'lara koydum attım buzluğa, hoşaflık erikleri de sudan geçirdim bi börtü böceği gitsin diye, buzdolqbı poştlerine koydum attım, nasıl vereceğimi henüz bilmediğim için çiğden attım, yani az suyla kaynatıp suyunu mu içiricem komposto gibi yoksa erikleri püre yapıp püre halinde mi vericem, hiç bilmiyorum şuan dr.umuza da danışıcam ona göre artık, bir de zaten hepsini kaynatip komposto olarak veya püre halinde de atabilirdim ama çok olduğu için uğraşacak zamanım da yok şan o yüzden çiğden attım hepsini, malatyadan da kayısımız geliyo onu da atarım yine çiğden, şeftali ağacımız yok o da olmayiversin buzlukta, mevsimi gecmeden onun da tadina bakar kış gelince de kış meyvelerini yer biraz da :)
Ah keşkee, ama mümkün değil benim yapmam, benim sıpadan fırsat bulup çamaşırı zor topluyorum ben, sürekli oyun masal hikaye kitap çıngırak oyuncakhiçbjrşeye vakit kalmıyo
E daha ne, herşeyi yapıyomuş işte annesi, 3 aylik bebeden 6aylik performansı bekleme sen de
Bu arada oyun halisi kosnusunda fikir veren herkese cok tesekkur ederim, sanirim ucuz bisey alicam cunku benimki herseyden cabuk sıkılıyo, 1 ay oynayip bikarsa yazik gunah olur 200-300lira vermiyim diyorum, 100lira civarinda bisey alirim yeter, ince olursa altina ananesi bi ped diker elyafli tamam iştezaten cingirakli dis kasimali hayvancikli bir suru oyuncak aldik oyalansin diye yattigi yere takiyorum cani isterse 10-20dk oyalaniyo, bakalim hali ne kadar ise yarayacak annesinin kuzusunda
Ah cnm ya ne zor olmuştur değil mi ya ben şimdiden düşüniyorum ne yapıcam diye ekimdr başlıycam işe ben daha var ama işte ilk bebeğim çok zorIşe baslayan var mi arkadaslar? Benim bugun ikinci günüm. Bir ogluma anneannesi bir ogluma da babasi bakti. Bu hafta duzen böyle. Bayramdan sonra babanne devr alacak cocuklari.
Ah cnm ya ne zor olmuştur değil mi ya ben şimdiden düşüniyorum ne yapıcam diye ekimdr başlıycam işe ben daha var ama işte ilk bebeğim çok zor
13 haziranda başladım ben de.öğretmen olduğumdan bir hafta rapor aldım sonra seminerlerde yanimda götürdüm.cuma günü tekrar tatile çıkacağız.eylülde nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.bakıcı ayarlamaya çalışıyorumIşe baslayan var mi arkadaslar? Benim bugun ikinci günüm. Bir ogluma anneannesi bir ogluma da babasi bakti. Bu hafta duzen böyle. Bayramdan sonra babanne devr alacak cocuklari.
BendeBen ilk başta kasikla vermeye başladım 5 kaşık falan.diliyle oynuyordu.3 gündür de wee baby nin ufacık alıştırma biberonu var su için onunla veriyorum.
Cnm bende öyleyim hala maaş alıyorum ama evdeyim henüz ücretsiz izin eylülde seminerlere de gitmeyi düşünmüyorum sonra bayram zaten ondan sonra başlıycam artık 5saat yokum evde kızıma annem bakıcak ikinci dönem bi yaşına gelince bakıcı artık kayınvalidemi hiç istemiyorum yanımda olsun ya herşey dert valla off inşallah kolay bi süreç olur benim içinValla aslinda cok zorlandigimi soyleyemem zaten cok gec gelmiyorum. Ayrica hala maas aliyor olmak cok guzel:)
Canım bende su veriyorum özellikle doktorum her gittiğimde söylüyor şu verin diye gerçi bizim böbrek kanalında genişleme var belki o yüzden olabilirMerhaba arkadaşlar. Aranızda bebise su vermeye başlayan var mi
Canım benim oğlumda 3 ay bir haftalık hamilelikten bu yana hafif düzeyde böbrek kanalında genişlik var. Temmuz da takibe yine götüreceğiz. Su verin falan demedi bu güne kadar hiç bir doktor sadece anne sütü alıyo.inşallah geçer bu tür tüm problemler hepimizin bebekleri için de.Canım bende su veriyorum özellikle doktorum her gittiğimde söylüyor şu verin diye gerçi bizim böbrek kanalında genişleme var belki o yüzden olabilir
bizde doğduğundan beri mafolduk gitgel hastanelere sizin doktorlar ne diyorlar peki nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz biz hergün antibiyotik veriyoruzCanım benim oğlumda 3 ay bir haftalık hamilelikten bu yana hafif düzeyde böbrek kanalında genişlik var. Temmuz da takibe yine götüreceğiz. Su verin falan demedi bu güne kadar hiç bir doktor sadece anne sütü alıyo.inşallah geçer bu tür tüm problemler hepimizin bebekleri için de.
Ben merakla okuyorum cevap yazmasm da gelişimlerini bebeklerinzn.benimki de bir haftadır falan ara ara dönmeye başladı yüzüstü ama devamı yok çırpınıyo ondan sonra:)ellerini henüz pek kullanmyo fazla ilgilenmiyorum üç yaşında da bir abisi olduğundan.
Hepsine Allah sağlıklı güzel ömürler versin iyi ki varlar
Ben annemi de kayinvalidemi de istemiyorum.ikisi de geldiğinde ayri sikintilar yasadik.bakicıyla da sıkıntı yasarsam ücretsiz izine cıkacagımBende
Cnm bende öyleyim hala maaş alıyorum ama evdeyim henüz ücretsiz izin eylülde seminerlere de gitmeyi düşünmüyorum sonra bayram zaten ondan sonra başlıycam artık 5saat yokum evde kızıma annem bakıcak ikinci dönem bi yaşına gelince bakıcı artık kayınvalidemi hiç istemiyorum yanımda olsun ya herşey dert valla off inşallah kolay bi süreç olur benim için
Vitamini bilmem de demiri yiyeceklerle saglayamazsin. Gece uyaninca ic hemen geri yat ben oyle yapardim.arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Doğduğundan bu yana biz de takip ediliyoruz. O kadar sık değil bir ayda bir falan. Tek tarafında var genişleme en fazla 8 mm ölçüldü bu güne kadar. Bu genişliğin azalıp azalmadgi yada artip artmayacgna bakıyolar ultrasonla. Çocuk nefrolojisine gidiyoruz. Bir defa nefroloji profesöru bulamadık artık ne olacağı belli olsun diye çocuk ürolojisine gittik profesör direk bize sintigrafi çektirin getirin dedi o da radyasyon içerdiği için çektirmedk sorunun nerden olduğu henüz belli değil bu yüzden. Zaten buna nefroloji gerek yok şimdilik dedi. İdrar yolu enfeksiyou olmaması gerekli inşallah Allah korur ve geçer bu durumları. Antibiyotik falan vermiyoruz biz su da vermiyoruz bunu söyleyen olmadı bize yani. Üniversiteye gidiyoruz takibi için dört aylıkken yine gideceğiz bakalım. Siz nereye gidiyorsunzbizde doğduğundan beri mafolduk gitgel hastanelere sizin doktorlar ne diyorlar peki nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz biz hergün antibiyotik veriyoruz
Ben ilk 1 ay kullandim vitamin Demir hapini doktorum hic vermedi demir seviyem sinirda olmasina ragmen dogal yollarla iyi beslenerek almami soyledi Bende bebegimde hicbi sikinti yasamadik Dogumdan sonra gunde 2 tane kullandim demir hapini Bebeg ayrica kiloluda doğdu Bence kendini zorlama haplar konusundaarkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben
Cnm valla bende istemiyorum aynen kayınvalidemi annemde gelse ayrı sıkıntılar olur ama tercihim annemde.n yana bi yaşına kadar sonra bakıcı düşünüyrum evime gelsin istiyorım ama işe çok erken gidiyorum o saatte evime gelebilecek bakıcı bulmam gerek oturduğım yerde baya dağ başı diyebilirim çünküBen annemi de kayinvalidemi de istemiyorum.ikisi de geldiğinde ayri sikintilar yasadik.bakicıyla da sıkıntı yasarsam ücretsiz izine cıkacagım