2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizde bugün doktordan geldik kızlar bebeğimin kilo alımı yetersiz reflüsü var sanırım sütümde yetmiyo çok üzülüyorum mama vermek zorunda kalıcam sanırım onu doyuramıyorum bizede böyle olursa 4.ayda eek gıda veririz dedi doktor bakalım gaviskon verdi umarım artık az kusar dua edin kızlar kızımın kusması bi geçsin artık ya:110:
Benimde bebeğim reflü ikinci ayında sadece 670 gram aldı. Bende cok üzülüyorum. Biz de gaviskon kullanıyoruz. Bizimki uykuda da rahat edemiyor. Yavrum iniliyor resmen.

Tek basına Nasıl yılıyordunuz. Ben eşimle bile zorlanıyorum. Korkuyurum bişey olacak diye.
YouTube de acemi anne yeni Doğan bebek videosu var bi o şekilde yıkıyorum bi de küvetinin en altına battaniye gibi uzun bişey koyuyorum kaymaması için üstünden çıkan kıyafetini de kafasının altına yüksek olacak şekilde yastık gibi yapıyorum yatırıyorum küvetin içine boyundan aşağısını Güzelce yıkıyorum sonra bi elimle iki kolunun altından kavrıyorum kafasını ve Sırtını sabunluyorum cok kısa sürüyo eşim varken o stres yapıyo kendim daha rahat yıkıyorum

Bu arada birşey sorucam kızlar, başladığımız zaman ek gıdaya minnak minnak kavanozlara mayalicam yogurdunu, peki kac günlük hazırliyim her seferinde, yani mayalayip tuttuktan sonra en son kavanozun ağzını kapatınca kaç gün bekler bebek için, 1? 2? 3? Deneyimli hatunlar siz nasil yapiyordunuz yogurt işini? Ben kendimize yaptigim zaman 1 hafta rahatlikla tuketebiliyorus ama bebiş için daha taze olmalı dimi?
ben ilk çocuğumda bardaklarda mayalayarak başlamıştım. taze kırmış oluyorsun yoğurdu hem :KK66: 3 günde bir mayalıyordum, dikkat et ekşi olmasın annesi

Kızlar bi sorum olıcak size şuan 3aylık bebğim henüz adet olmadım akıntım eskisi gibi değil böyle şeffar yada beyaz değilde daha farklı böyle sarımsı bi renk kokuda var hafif doğumdan önce böyle bi akkntjm yoktu daha farklıydı sizin akkntınız nasıl adet olmayanlar hani şuan bizde yumurtlama yok ondan mı böyle acaba yoksa enfeksiyon mu bu acaba

Benimde bebeğim reflü ikinci ayında sadece 670 gram aldı. Bende cok üzülüyorum. Biz de gaviskon kullanıyoruz. Bizimki uykuda da rahat edemiyor. Yavrum iniliyor resmen.
Bizimki 3.ay 200gr anca aldı düşünün yani sürekli kusuyo artık yoruldum emzirmekten ve kusmasından gaviskon bi işe yaramadı bizde açıkcası

Kızlar bi sorum olıcak size şuan 3aylık bebğim henüz adet olmadım akıntım eskisi gibi değil böyle şeffar yada beyaz değilde daha farklı böyle sarımsı bi renk kokuda var hafif doğumdan önce böyle bi akkntjm yoktu daha farklıydı sizin akkntınız nasıl adet olmayanlar hani şuan bizde yumurtlama yok ondan mı böyle acaba yoksa enfeksiyon mu bu acaba
koku varsa bir dr a görünmeni öneririm,riske atma bence. benim bebeğim 3 buçuk aylık, ben de adet olmadım henüz.ilk bebeğimde 9 ay olmamıştım

Zaten gaviskon reflüyü azaltmak için değil. Yanmayı azaltıyor sadece. Kontrole gideceğiz bugün 15 günde kac kilo aldı bakalım.

içine göğüs pedi koyarsan hiç belli olmuyor. kaplı emzirme sütyenleri suwen almıştım ben ama hiç kullanamadım emzirirken çok zor oluyor. pedlerle o penye emzirme sütyenleri çok rahat oluyor.
tamam canım tesekuur ederım:KK66:
Zaten gaviskon reflüyü azaltmak için değil. Yanmayı azaltıyor sadece. Kontrole gideceğiz bugün 15 günde kac kilo aldı bakalım.
kusmayı engellemesı ıcın motıllıum denedınızmı işe yarayanlar varmıs nette.bızede yazdı doktorumuz ama yıne e kullanma dedı kılo alımı ıyı oldugu ıcın cok sukur.bı doktorunuza sorun ıstersenız.gavıskon aynen mıde yanmasını azaltıyo.malum hamıleyken kac sıse ıctım hatırlamıyorum

ben ilk çocuğumda bardaklarda mayalayarak başlamıştım. taze kırmış oluyorsun yoğurdu hem :KK66: 3 günde bir mayalıyordum, dikkat et ekşi olmasın annesi
Ben de 3günde bir yaparım o Zaman
Ben uzun Zaman kendim yapmıştım yoğurdumuzu, ben de ekşi sevmediğimden tatlı yapardım yoğurdumu, sıcaktan ziyade bi tık daha ılıkken mayalıyorum mis oluyodu Tatlı tatlı :)

Bende de aynı, hala açık kahve rengi-sarı arası akıntım var, ama son 2 gündür koyu kahve-kırmızı arası geldi, sanki adet olmuşum veya olacakmışım gibi, bakalım nolcak ben de bilmiyorum ne kadar sürecek dr.a sormayı da unuttum.

Selamlar 2,5 aylık oğlumun kilo alımı yavaşladığı için meme sonrası 60cc golden goat kullanmaya basladık 1 hafta önce . Hersey çok iyiydi ancak dün meme vermeye kalktıgımda deli gibi ağlamaya başlayıp meme almadı bu durumla karsılaşanınız var mıdır yakn zamanda?

Selamlar 2,5 aylık oğlumun kilo alımı yavaşladığı için meme sonrası 60cc golden goat kullanmaya basladık 1 hafta önce . Hersey çok iyiydi ancak dün meme vermeye kalktıgımda deli gibi ağlamaya başlayıp meme almadı bu durumla karsılaşanınız var mıdır yakn zamanda?
Canım benDe tam 2.5 aylıkken onu yaşadım. Gece uyurken bile göğsümü verdiğimde deli gibi ağlıyordu. Bir gün neredeyse aç kaldı. Ben mama da vermiyorum. Sonra sütümü sağıp kaşıkla verdim. Zar zor memi tuttu ama çok nadir. 2 gün bu şekilde bi meme reddi yaşadık. Çok şükür bi gce aldım emzirmeye ve emdi. Atak dönemimde oluyormuş öyle çok şükür şimdi iyiyz. Ama biberon mama meme reddini kalıcı hale getirebilir. Doktorum bana sütünü sağığ kaşıkla ver dedi.

Bugün 3 aylık kontrolümüz vardı ve oğlum sadece 600 gr. Almış zaten herkez niye zayıf bu çocuk diye mıralimi bozuyordu mana takviyeside yapıyorum ama 15 gün önce kasık fıtığı ameliyatı oldu ondan sonra mamada yememeye başladı
Hiç iştshı yok ne meme istiyo ne mama istiyo hiç vermesem aranmıcak 5900 gr. Olmuş boyuda ufaktan gidiyo bizdede hiç kusa boylu insanda yokki 59 cm çıktı boyuda
Bidahaki ay dr.da önerirse kaşık mamasına başlamayı düşünüyorum :110:

Benim oğlumda öyle kucağıma alıuorum zıplıyorum şarkı sylüyorum öyle alıyor memeyi

Bugün 3 aylık kontrolümüz vardı ve oğlum sadece 600 gr. Almış zaten herkez niye zayıf bu çocuk diye mıralimi bozuyordu mana takviyeside yapıyorum ama 15 gün önce kasık fıtığı ameliyatı oldu ondan sonra mamada yememeye başladı
Hiç iştshı yok ne meme istiyo ne mama istiyo hiç vermesem aranmıcak 5900 gr. Olmuş boyuda ufaktan gidiyo bizdede hiç kusa boylu insanda yokki 59 cm çıktı boyuda
Bidahaki ay dr.da önerirse kaşık mamasına başlamayı düşünüyorum :110:
600 gram çok az değilki. 2 aylık kontrolünde benimde 650 gram almıştık. Doktor çok iyi anne sütüne devam dedi. Bence başkalarının dediklerne kulaklarınızı tıkayın. Ağzı olan konuşuyor şu bebek meselelerinde.

Kızlar gogusleriniz dolu dolu mu yoksa emzirince mi kaynıyor.benim gogsum artık hiç dolmuyor acaba bebeğim doyuyor mu Dur emzirince kaynıyor Göğüslerim ama kafam çok karışık

600 gram çok az değilki. 2 aylık kontrolünde benimde 650 gram almıştık. Doktor çok iyi anne sütüne devam dedi. Bence başkalarının dediklerne kulaklarınızı tıkayın. Ağzı olan konuşuyor şu bebek meselelerinde.
Bence de 600 gr az değil bizimki 2 haftada 100 gr aldıgı için takviye mamaya başladık

Kızlar gogusleriniz dolu dolu mu yoksa emzirince mi kaynıyor.benim gogsum artık hiç dolmuyor acaba bebeğim doyuyor mu Dur emzirince kaynıyor Göğüslerim ama kafam çok karışık
Belli bir süreden sonra göğüsler terbiye oluyor. Korkma canım:) yumuşak olması bebeğin ihtiyacı kadar süt ürettiğini gösteriyor. Ve yumuşak göğüs daha yağlı süt verir bebeğe.

Kuzum benim yaa, annesi sen kuzunu doyuruyosundur da işte reflüsü kilo almasına iIzin vermiyo demek ki:/ peki şmdilik böyle devam mi dedi dr yoksa mama takviyesi verdi mi?
İnşallah hemencecik düzelir :)

Evet canım katılıyorum ben de sana :))

Bu arada birşey sorucam kızlar, başladığımız zaman ek gıdaya minnak minnak kavanozlara mayalicam yogurdunu, peki kac günlük hazırliyim her seferinde, yani mayalayip tuttuktan sonra en son kavanozun ağzını kapatınca kaç gün bekler bebek için, 1? 2? 3? Deneyimli hatunlar siz nasil yapiyordunuz yogurt işini? Ben kendimize yaptigim zaman 1 hafta rahatlikla tuketebiliyorus ama bebiş için daha taze olmalı dimi?

Ben ilk bebegimde hero baby kavanozlarina 3 gunluk mayaliyordum,ama bu sefer hiiic kasmayacam,evimizde kendi mayaladigimiz yogurt disinda yogurt yenmiyor zaten,ordan yedirivericem,zaten bizim 5 kiloluk sutten yaptığımız yogurt bi hafta bile dayanmiyot.

X