2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Slm ben bugün niyetlendim ama zor oluyo bende bi denemek amaçlı tuttum hem emziriyorum hemde mama veriyorum sanırım tutmucam diğer günler bende merak ediyorum diğer arkadaşlar ne yaptı?

Bende bugün niyetlendimşimdilik bi sıkıntım yok. Ama 1 gün tutup 1 gün tutmamayı düşünüyorum. Rabbim yardım ediyor çok şükür.

Ben tutuyorum canım. Sadece anne sütü veriyorum. Denemek için tuttum. Niyetimle birlikte inancımda sütümün daha da artacağına dairdi. Suanda da hiçbir sorun yaşamadım cok sukur. Allah kolaylığını veriyor. Tabi kişi kendini daha iyi bilir.

Birde 3 5 gündür bişey öğrenmiş dilini ağzının içinde sakız çiğner gibi çiğniyor çok komik oluyo niye yapıyo acaba
Benim bidik da hergün yeni şeyler icat ediyo :))
Bigün bakmışsın ağzının içinde dilini emiyo bigün alt dudağını.. hem de şapur şupur :)))
Diyorum ki konuşurken, hayirlisiyla seni yiyip bitirmeden büyütebilsem.. :))
Artık çok sükür sohbet muhabbet agular bugular gırla..
Hergecen gun bakisi, hareketleri, ellerini kontrolu hersey daha anlamli, daha bilerek yapmaya basladi, bugunleri gosteren Allahimiza sukurler olsun..:)

Bu arada 5-10 sn tutuyo başını sonra bi tarafa devriliyo haliyle yoruluyo sonra tekrar kalkiyo böyle böyle kontrolünü zamanla saglayacak zaten henüz çok erken. :)

Bu arada dr 2 ay kontrolünde bu erkenden oturmak isteyecek sırt kaslari icin calistir herhun mutlaka demisti, dedigi oldu, biraz genis acili tutmaya calisiyorum yok anacim 90derece dimdik oturacakmis, olm sen kendini 3 yasinda mi zannediyosun dur daha 3 ayliksin diyorum:)))

Kafein bebeğe geçer ve huzursuzluk uykusuzluk yapabilir, bence ara ver, ben haftada veya 10günde bir bi fincan nescafe veya latte iciyorum o kaa, tutmaya calisiyorum kendimi, tut bence sen de yazik gunah kafein bu minicik bebisin bunyesinde ne isi var.

Benim zorlanmakla falan ilgili çok şükür şimdiye kadar bi sıkıntım olmamıştı ama süt olayından korktuğum için niyetlenmedim, başta çok tereddüt ettim ilk kez orucumu bırakacağım diye ama bebeğim önemli şuan, böyle de bir iznim varken Allah tarafından oğlumu riske atamam dedim ve tutmuyorum bu senelik böyle oldu:)
Kizarikliklar icin hic bir fikrim yok dr.una danış bence, gecmjs olsun kuzuya

Bu arada hemen hemen her uyuyup uyanmasinda ust degistiriyoruz, cok terliyo, bazen kisa kol bazen uzun kol giydiriyorum, simdiden boylerse temmuz agustos sicaklarinda ciplak mi tutucam bu cocugu napcam :)))

Kızlar rota virüsü aşısı yaptırmak istiyorum 3doz olanı mı 2doz olanı mı yaptırmam daha iyi sizce kararsızım siz hangisini yaptırdjnız acaba bilgilendirirseniz sevinirim

Kızlar bi kaç gündür Can'ım sıkkın bebişinin kakasında minik kan gördüm aslında öyle kakasıyla fazla uğraşmam kontrol etmem ama geçen gün bi bakayım dedim bide ne görmeyim dikiş ipliği gibi minicik süt alerjisi olabilirmiş 2 gündür peynir yoğurt süt ürünleri falan yemiyorum bakalım düzelecekmi kafam çok karıştı yine ya sütüm azalırsa diyorum süt yoğurt zaten pek yemiyorum ama buzdolabını açınca gözüme ilk çarpan peynir oluyo napıcam bilmiyorum . Gece rüyamdada bebeğimi görüyorum alerjıden ağzı burnu şişmiş olarak gece yataktan bi fırladım kendimi bebeğimin beşiğinin önünde buldum neyseki çok şükür rüyaymış kafayı yemezsem iyidir , bu arada başına buna benzer bişey gelen varmı yada bununla ilgili bir bilgisi olan

Maşallah nette bebek arabası araştırması yaparken senin paylaşımların çıktı ve bütün aldıklarına bakmış oldum, özenle seçildiği çok belli hepsinin. Allah sağsağlim kucağına almayı nasip etsin, sansla mutlulukla doğsun kızın :)

Kızımın burnu tıkalı hırıl hırıl nefes alıyor ara sıra öksürüğü de var gece daha fenaydı şimdi açtım burun serumuy la öksürüğü kesildi burnuna damla damlatınca hapşırıyo o şekilde su gibi geliyor burnundan serumla çekiyorum doktora gitmelimiyim Ateş'i vs yok

Bu arada ek gıda için yavaştan alışverişe baslayacagım çıktıkça alayım birden eşime Yük Olmasın diye düşündüm yoğurt makinası Sinbo alacağım hem fiyatı cok uygun hem de Kullanıcı yorumlarında olumsuz bi yoruma rastlamadım .. Termos ta almayı düşünüyorum Çorba için biz gezinti bi aile olduğumuzdan eminim dısarı da cok işime yarar Onunda markası skip hop :) ek gıdayla ilgili yazılar okuyorum sürekli BLW yöntemini uygulamayı düşünüyorum kısmetse ve gecen gün bi uzman doktoru dinledim ek gıdaya geçişte bebekler susarlar ve su istediklerini söyleyemezler eğer sürekli aynı suluktan verirseniz bebek ona alışır suyla onu bağdaştırıyor ve susadığı da ona uzanır diyor aynı suluktan 2 ya da 3 tane alayım diyorum basına bişey gelir vs öğrenme süresi çabuk olsun diye belki bu fikir sizinde işinize yarar :)

Kızlar rota virüsü aşısı yaptırmak istiyorum 3doz olanı mı 2doz olanı mı yaptırmam daha iyi sizce kararsızım siz hangisini yaptırdjnız acaba bilgilendirirseniz sevinirim
Ben 2 doz olanı yaptırcam kısmetse sağlık Ocağındaki ebemiz onu önerdi aynı işi Görüyor 3 doz olanı Alıp uğraşmayalım dedi çünkü canlı aşı OLDUĞUNU belirtti 2 dozda diğer aşıların düzenini bozmaz dedi

Aile hekimindeki hemsire 2 doz dedi, ama dr oglusun defterine 3 doz yazmis, hemsire 3ay kontrolunde dr.unuza sorun sizi 3 doz konusunda ikna ederse oyle yaparsiniz ama biz 2 oneriyoruz dedi
Bu cmt insallah kontrole gidicez bakalim dr ne dicek.. ona gore karar vericez ins.

Bence dr.una gorunmeyi ihmal etme bu konuda, onun disinda sut alerjisiyle ugrasan arkadaslar vardi yazarlar gorunce fikirlerini
Cok gecmis olsun, operim kuzuyu :)

rota virüsün yaptırmaktan vazgeçtim, umarım ishal mishal olmadan sağlıkla büyür bebişlerimiz. diğer oğlumda acd3 kullanmıştım d vitaminini, kullanan var muı ACD3 ü. günde kaç damla veriliyordu hatırlayamadım

canım erkenden oturmak ısteyecek demıs ya neye gore dedı doktor bunu.benım kızda kustugu ıcın yastıkla yatırıyorum 30 derecelık egımle.boynunu kaldırıp kalkmaya calısıyo cenesını gogsune dogru cekıyo .2aylıktan berı yapıyo bunu.oglum bu hareketı yapmaya 4-5aylıkken baslamıstı sanırım.senın tosuncuk ne yapıyo merak ettım.doktorun ne tavsıye ettı

canım yakın bı arkadsımın oglunda var sut allerjısı.ıkı bucuk yasında oldu oglu.teshıs koyuldugundan berı dıyet yapıyo ıkı yıldır yaklasık sut urunlerı tuketmıyo.hatta ınek etı falanda yapıyomus et de yemıyodu.bır yasından sonra yavas yavas yemeye basladı ama kakasında kan gorunce tekrar dıyete devam ettı.ama bebegı maasallah cok saglıklı kılosu boyu cok ıyı.sen ıcını ferah tut ınsallah onemlı bırseydegıldır

bızde hafıf oksuruyorduk bende goturup goturmeme konusunda tereddut ettım ama anne sutuyle gectı allaha sukur ılerlemedı.ınsallah ılerlemez canım.bızdede ates yoktu aynı dedıgın belırtıler vardı

bızı bu konuda sık sık bılgılendırırsen sevınırım canım tesekkurler bılgıler ıcın

dogumdan sonra sac dokulmesı yasayan var mı kızlar cok kotu dokuluyo benım saclarım
Benimde çok dökülüyor hamileyken hiç dökülmezdi doğum yapar yapmaz başladı hemen hormonlardan herhalde diye düşünüyorum..bi de Büyükler Bebek anneyi tanımaya başlayınca annenin sacları dökülmeye başlar özellikle ön kısımlar derler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…