2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bu arada hanimlar bu hafta ici bebek icin kuran okutucam, mevlüt tarzını sevmedigim için kuran okicaz ama ikramlar ağırlama vs mevlüt gibi olacak
Size de danışayım dedim..
Şöyle ki;
Kavurma pilav yapıcaz
Sarma getiricek yengem
Marketten ayran alicaz
Baby shower dan kalan mavili pecetelerimiz var zaten
Ayran olacagi icin ekstra mesrubat bardak vs almicam
Tatli olarak baklava alicaz heraldr

??Bunlarin yanina kucuk birer dilim su böreğine gerek var mı? Fazla mı olur?
??Tatlıyı bir gün önce eşim akşam alsa sorun olmaz heralde?

Bebekler icin olan minik mevlit şekeri kutularindan aldik mavi beyaz puantiyeli, icini doldurmak icin seker ve lokum aldik, onlari doldurup vericez

Hediyelik olarak da kalpli şeffaf kutuda kokulu mavi tespih aldim gg.dan onu vericez

Cagirdigim kisi sayisi 40-50 falandir max., hepsi gelemez heralde (benim akrabalara mesafe olarak uzaktayım bayağı) ama kac kisi gelecek hic bir fikrim yok, bu da beni zorluyo, yani hazirlik yaparken eti pilavi kac kisiye gore ayarlicaz kafam karisiyo 20 kişi mi olacak 40 mı belli değil.. herkesi de tekrar arayamam ya geliyo musun gelmiyo musun diye :)) lcv gibi :)) ama cok yapicaz tabi mecbur nolur nolmaz diye..

Bebekle de temizlik gercekten yapilmiyo bu arada bunu tekrar anladim.. 3 gün kaldı ben hala bebegi uyuttukca ses cikarmadan temizlik yapmaya calisiyorum.. malum benim bıdık 1 saatten fazla uyumuyo ve çıt desen uyanıyo.. hamilelikte ve bebek dogduktan sonra tenizlik işini bi kenara biraktigimi da düsünürsek ne kadar zor durumda olduğumu tahmin edersiniz heralde

Son düzenleme:
Bence su böreğine gerek yo pilav dolma yeterli genelde öyle yapılıyor zaten baklava bi gün önceden al hiç bişey olmaz, sonuçta baklava hemen bozulup bayatlamaz pilavı benim annecim çok güzel yapar bizim orada mevlit pilavları annemden sorulur genelde tavuklu yapar , yanlış hatırlamıyorsam 1 kilo pirinçten yapılan pilavı 10 kişi yiyor yani 10 porsiyon pilav çıkıyo , siz en az 4 ,5 kilodan yapsanız anca yeter bence Eti'de akşamdan haşlarsınız sabahta kavurup hazır edersiniz ,pilavıda küçük teflonsa azar azar bikaç seferde yapıp büyük derin bir tencerede toplarsınız bu battaniyeye sarıp belletirsiniz hem dinlenmiş olur hem sıcak kalır ,servis içinde kullan at tabak ve plastik kaşık alın büyük çöp poşeti almayı unutmayın yemek sonrası tabakları boş ayran bardaklarını toplamak için şimdiden ALLAH kabul etsin. Ay kız bendemi gelsem Canım çekti beeee o Mevlüt pilavı bi başka kokuyo bee

Bizde de mevlit pilavi annemden sorulur, ama annem buyuk tencerede tek seferde yapiyo:) eti dedigin gibi bi gun once haslicaz, o gun oglene dogru kavurucaz
Kopuk tabak plastik kasik catallar ve bunlarin toplanacagi buyuk cop posetleri hepsini aldik dun :)
4kilo pirinc, 5 kilo da et alicaz diye konustuk fazla olsun az olmasin diye, kalirsa da bikac gun yer dururuz artik :)))
Ayrica sagol canim amin, yakin olsak beklerim derdim valla tahmin ederim caninin cektigini mevlut pilavina ben de dayanamam ☺

peki almak için ne yapmak gerekiyor Canım nereye müracaat edilecek evrak falan gereklimi yazarmışım lütfen
Bir de emzirme parasi veriyomus devlet, 102 tl galiba, onu da ziraatten aliyosun, bunun icin dogum yaptigim hastanenin sgk bölümüyle telefonda gorustum, o kadar, onlar sisteme bi rapor mu ne giriyolarmis, senin adina basvuru gibj oluyomus, ayin 8iyle 14ü arasi ziraatten sgk li olan eşin adina yatiyo

Biz, amaaan kim ugrasicak 100 lira 300 lira icin demedik, aldik hepsini, oğluşa altın aldık bunlarla da, onun kısmetidir ilerde birikimine bi damla olsun kuzumun :)

Can'ım biri sorucam bu parayı alabilmek için nereye müracaat etmek gerekiyor anlayabilirmişim ne yapılmadı gerektiğini ben ise Anadolu yakasında oturuyorum
aile sosyal politikalar il müdürlüğü ne başvuruyorsun bebeğin kimliğini de yanına al,tc si lazım. sonra ptt ye annenin adına yatırıyorlar 1-2 aya kadar

Onu eşime sorup sana yazarım :)
SabırsıLıkla bekliyorum
valla benimde Hakkı'm olanı 1 lira bile olsa bırakmaya niyetim yok sonuçta devlet bunu ödüyor dimi ama Almanyalımda devletimi kalsın

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Sorularım dışında ekstra bilgiler bile vermişsiniz çok saolunSizlerin tavsiyesiyle bir şeylere karar vericem inşallah Allah bizlere bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı sizlere de bebişlerinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah

Bez slepyy Islak mendil de uni baby

Pasıma makinası Sütü çoğaltıyor ilk günler göğüslerim doldu cok sert oldu omuzlarımı ağrıtı kızım hepsini boşaltmadıgı için mecburen sağdım .. Ve ciddi anlamda çoğaldığını gördüm .. Markası mamajo biberon olarak Avent cam yeni Doğan aldım ilk günler sağdım verdim dışarı çıkarken emzirdim ardından göğsümde kalanı sağdım ama şuan biberonu almıyo kızım tükürüyor veya öğürüyor ... Ilk günler gayet alıyordu .. Ateş ölçer de wee temassız aldım cok memnunum emzik te wee aldım ama onu da tükürüyor :) bizim ki baya uyanık memenin tadını Aldı emzik va kabul etmıyor :)

SabırsıLıkla bekliyorum

valla benimde Hakkı'm olanı 1 lira bile olsa bırakmaya niyetim yok sonuçta devlet bunu ödüyor dimi ama Almanyalımda devletimi kalsın
Birakma tabi, herkesin bi isine yarar elbet :)
Bu arada berkencan da yazmis zaten, aile sosyal politikalar il müdürlüğü ne eşin kimlikle birlikte başvurabilir, benimki bebegin kimligini cikardiginda basvurmus ayni yerleske icindeymis, ertesi ay almistim ben de ptt den.

Beşik de geçici olarak sepet olanlardan aldım baş ucumda duruyor 6. Aya kadar onda yatD sonrasında tekrar mobilya düşünüyorum kısmetse

Merhaba siz hangi kaynaktan öğrendiniz acaba mükellef olupta kaza gerektirmediğini öyle ise iyi çünkü ilk bebeğimdede hamileliğimin son ayındaydım tutamadım halende kazasını yapamadım kaldımı kalıyor. Bende araştırdım biraz ama sonra kazası yapılmalı diyor. Güvenilir bir kaynaktan öğrendiyseniz bende tutmayacağım. Çünkü kendime pekte umudum yok zaten.

Arkadaşlar merhabalar. Araştırmalar neticesinde ben biberon olarak Dr. Brown almayı düşünüyorum . Bu biberonun da 3 çeşidi var; doğal akış geniş ağızlı, doğal akış standart ve geniş ağızlı diye. Bu biberon hakkında bilgisi olan var mı hangisini almalıyım sizce.

Ben doğal akış standart kullanıyorum çok rahat gelmesin memeyi unutmasın diye

Kızlar şu rota virüs aşısını yaptırıcak mısınız sizben kararsızım doktor bize bıraktı açıkcası siz ne yapıcaksınız yan etkileri varmış sanırım
Ben de sirf yan etkisinden korktugum icin yaptirmayacam galiba.hala kararsizim ama cok nadir de olsa bir risk var bagirsak dugumlenmesi hep aklimda benim de.napsam bilmiyorum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…