2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizde dün gitmiştik 30 günlük olduk ilk aşısı oldu yavrumun . Bir ayda 800 gr almış benim oğlumda hemşire az olduğunu söyledi ve sütü sağıp daha fazla Vermem gerektiğini söylüyor. Benim moralim bozuldu ama annem olabilir yeterki soluğu sağ olsun diyor. Her çocuk aynı olacak diye birşey yok bencede çok tak mayın kafanıza öyle aşırı bir kilosu yok Bebeğinizin moralinizi bozmayın.
Beslenme işi gerçekten problem. Ben de sadece anne sütü veriyorum ama bebeğimi bir saat emzirsem de emzirmeyi biraktiktan sonra aramaya devam ediyor doymuyor sanırım. Devamlı emmek istiyor. Sırtım tutuldu emzirmekten. Ama hala aç gibi ağlıyor ellerini kemiriyor. Günde 5 6 defa altını kirletiyor. Acaba doymuyor mu hep aklımda. O yüzden her ağladığinda meme veriyorum aç mi diye. Başka türlü nasıl sustururum bilmiyorum. Pazartesi kontrolüm uz var bakalım kilo aldı mi

bızdede hafıf sarılık var yarın 7.gunumuz.doktor sarılık 7.gun zırve yapar dedı yarın kan vercez sonucuna bakacagız ınsallah onemlı degıldır.
bıde kız bebeklerde vajınadan pembe kırmızı akıntı gelmnesı normal dıye okudum ama yınede basına gelen varmı merak ettım
ve bebegım cok agır uyuyo uyandırmak ıcın yarım saat ugrasıyorum.gece saat kurup kalkıyorum emzırmek ıcın.doktorumuz aclıktan uyudugunu soyledı cok uzuldum.sutum baya gelıyo artık ama bebegım gogusler cok dolgun sert oldugundan emezmıs karnı doymazmıs.sagıyorum gogsumu yumusatıp emzırıyrm.
bıde gozyası kanalları tıkanıkmıs bebegımın gozlerınden sarımsı akıntı gelıyo kuruyo kırpıklerı yapısıyo.masaj yapıyorum acılabılırmıs ozaman.acılmazssa 1 yasında basıt bı amelyat olması gerekıyomus.dun bunları duydukca doktorun yanında agladım sınırlerım bozuldu.:KK61::KK61::KK61:
Canım benim bizimde sarılığımız vardı 18e cıkmıştı hatta son gittiğim gün hastaneye yatrcaz diye gittik ama burda 2 arkadaşımızın tavsiyesi üzerine hurma sürdüm azıcık damağına 13e düşmüştü . Ben normalde böyle şeylere pek inanmıyordum ama gözlerinin içi bile sapsarıydı yavrumun o halini görünce ne denildiyse yaptım banyosuna altın bile koydum düşün. Ben hurmanın cok etkili olduğunu. Düşünüyorm çünki bebek sarılıkta açlık hissetmediği için uyanmıyor halsizlikten ve kan şekeri düşüyormuş bununla hurma arasında bi bağ var diye düşünmüştüm. Şimdi baya baya iyiyiz vok zor biliyorum 3 gece boyunca neler cektim uyandırcam diye . Mamada verdim ben gecede 2 kere cunki halsizlikten emmiyodu doymuyodu. Cok şükür atlattık sayılır doktpr kan almaya bile gerek duymadı. Sen sık sık emzir hatta sütünü sağıp ver en azından doyduğunu anlarsın. Ben gecede 2 kez mama 2 kezde sağıp verdim. Bide dediğim gibi hurma sürdüm ağzına 13e düşürdük cok şükür. Son olsun diye hastaneye gittik simdide kalbimizde 3 tane delik olduğu ortaya çıktı. Ama inan aklıma bile getirmiyorum sütüm gitmesin diye . Ağlama üzülme sakın bebekmiçin en önemli sey senin sütün

sütü cogaltmak icin neler yapiyorsunuz? oglum sarilik olunca cok agladim stres oldum az olan sutum daha da azaldi. nasil cogaltabilirim??? fikir verirseniz sevinirim.
Canım benim doğum sonrası sıkıntılı geçmişti anestezi sonucu sütüm konple gitmişti . Mama veriyodum yavruma ağlaya ağlaya sonra kocakarı ilacı der geçeriz ama ananem sağolsun hastaneye bulgur corbası gönderdi . Akşam yedim biraz uyiim dedim bi kalktım pijamanın önü komple ıslanmış sütten kesinlikle dene bide rezene çayı içiyorum hergün bi bardak hem bebeğin gazına iyi geliyo hemde süt yapıyo

Kızlaaaarrr nasılsınız bakalım ? Baya sessizleşmiş gerçekten buralar bebelerimiz kuduruk çıktı desenize :KK70: bizim sarılığımız geçti ama bu seferde kalbinde 3 tane delik olduğunu öğrendik . Şu masum üfürük müdür nedir ondan . Bi doktor yüksek ihtimal kapanır dedi diğeri kapanması zor dedi diğeri 1sene kontrol altında tutcaz dedi. Peki ben ne yaptım? Başlarım böyle işin ızdırabına huleeeen diyip hepsine resti çektim. Bi dahada göztepe ssknin önünden geçen popo olsun. :KK70: Velhasıl kelam bana bir cocuk kardiyologu lazım istanbul içinde özelde olur canlarım:KK43: bide anadolu yakasında iyi bi kadın doğumcu . Çünki dikişlerim enfeksiyon kaptı . Yan oturmaktan sol yanıma kıran girdi. Bi kaç güvendiğim doktor vardı onlarada kar yapdı. Devlette doğum yaptığım için kabul edemezlermiş efenim. :KK70:

Cnm benim oglumda surekli kusuyor her mamadan sonra 3/1 ini cikariyor dr soyledim onemsemedi olur dedi senin bebegin ne durumda?
Suanda böle puskurterek kusmasi azaldı ama hala kusmasi devam ediyo bakalım 13nde nolcak belli olcak bi arkadas öneride bulunmuş onları dikkate almanı tavsiye ederim bizde alcaz reflü yastığı artık oğlumu ana kucaginda yatiriyorum rahat uyuyo dik olduğu için tavsiye ederim düz ve Yan yatırınca bütün gece homurdaniyo hemen uyaniyo

başının altına ince bir yastık koyup yan yatırarak reflü pğroblemini engelleyebilirsiniz . birde mama verdikten sonra biraz dik tutup hemen yatırmamak gerekiyormuş kızlar , genelde kusmalar normal kabul ediliyor benimki de kusuyor doktor fazlasını atar demişti, sonuçta mideleri henüz gelişmedi.
Benimkinin kusmasi öyle bi kusma değil baya büyük insan gibi kusuyo fiskirtarak safrasiz şekilde ama doktorlar da kilo alımı da az olunca dikkate aldılar az kusmalar normal veya kesik kusunca sıkıntı yok ama ağzından burnundan geliyo kusunca bazen :)

Canım benim doğum sonrası sıkıntılı geçmişti anestezi sonucu sütüm konple gitmişti . Mama veriyodum yavruma ağlaya ağlaya sonra kocakarı ilacı der geçeriz ama ananem sağolsun hastaneye bulgur corbası gönderdi . Akşam yedim biraz uyiim dedim bi kalktım pijamanın önü komple ıslanmış sütten kesinlikle dene bide rezene çayı içiyorum hergün bi bardak hem bebeğin gazına iyi geliyo hemde süt yapıyo
Ben de bulguru duydum evet bugün annem kısır yaptı yedim ama bebeğime de gaz yaptı:KK43: kıvrandı valla. Benimki sürekli emmek istiyor doymuyor gibi ama sonra fazlalığı kusuyor. Sütüm yetiyor mu yetmiyor mu vallahi deliricem. Paket paket sağıp buzluğa atanlar nasıl yapıosunuz :) benim ki ancak bebeğimin içeceği kadar 1.5 /2 saatte bir doluyor. Sagcak sütüm bile yok. Doğuralı 1 hafta oldu emdikçe çoğalır diyorlar bakalım inşallah çoğalır. Rezene çayını ben de içiyorum. Bol su içiyorum bir de elma, ayva, kuru kayısı ve incirden şekersiz komposto yapıp içiyorum. Daha ne yapayım:confused:

Kızlaaaarrr nasılsınız bakalım ? Baya sessizleşmiş gerçekten buralar bebelerimiz kuduruk çıktı desenize :KK70: bizim sarılığımız geçti ama bu seferde kalbinde 3 tane delik0 olduğunu öğrendik . Şu masum üfürük müdür nedir ondan . Bi doktor yüksek ihtimal kapanır dedi diğeri kapanması zor dedi diğeri 1sene kontrol altında tutcaz dedi. Peki ben ne yaptım? Başlarım böyle işin ızdırabına huleeeen diyip hepsine resti çektim. Bi dahada göztepe ssknin önünden geçen popo olsun. :KK70: Velhasıl kelam bana bir cocuk kardiyologu lazım istanbul içinde özelde olur canlarım:KK43: bide anadolu yakasında iyi bi kadın doğumcu . Çünki dikişlerim enfeksiyon kaptı . Yan oturmaktan sol yanıma kıran girdi. Bi kaç güvendiğim doktor vardı onlarada kar yapdı. Devlette doğum yaptığım için kabul edemezlermiş efenim. :KK70:
Canım çok geçmiş olsun ya ben bi hafta içinde gittiğimde dikişlerin geçti demişti doktor bende çok şyi dikmişsin demekki iki güne ağrısı bile geçti dedim :) çok bahsettim burda o doktordan çok güveniyorum diye ama zeytinburnunda maalesef kardiyolog bi bildiğim yok ama senin için araştırırım inş bak sarılık geçti moralini bozma buda geçer inş

Ben de bulguru duydum evet bugün annem kısır yaptı yedim ama bebeğime de gaz yaptı:KK43: kıvrandı valla. Benimki sürekli emmek istiyor doymuyor gibi ama sonra fazlalığı kusuyor. Sütüm yetiyor mu yetmiyor mu vallahi deliricem. Paket paket sağıp buzluğa atanlar nasıl yapıosunuz :) benim ki ancak bebeğimin içeceği kadar 1.5 /2 saatte bir doluyor. Sagcak sütüm bile yok. Doğuralı 1 hafta oldu emdikçe çoğalır diyorlar bakalım inşallah çoğalır. Rezene çayını ben de içiyorum. Bol su içiyorum bir de elma, ayva, kuru kayısı ve incirden şekersiz komposto yapıp içiyorum. Daha ne yapayım:confused:
Canım boza içebilirsin süt arttırmakda birebirmiş ben rezene anason ıhlamur tane kimyon papatya karıştırıp çay yapıyorum balla tadlandırıp içiyorum hastanenein verdiği kitapda yazıyordu bu tarif benim bebeğim ilk doğduğunda sarılık oşduğundan emmiyordu ve sütüm dolu doluydu ağrıyordu göğsüm artık ama emmeye başladı şimdi bana sanki bomboş gibi geliyor sanki yetmiyor sanıyorum doktora her gittiğimde diyorum bi güzelde azar işitiyorum nasıl kilo alıyo o zaman diyo yani çocuk emdiği için boş olur he bide zaten dlu göğsü bebek ememezmiş illa boşaltmak gerek kusması eğer peynirimsi gibiyse zaten o doymuş almıştır vitamini hepimizin bol sütü olshnda doysun minnoşlar :)

Beslenme işi gerçekten problem. Ben de sadece anne sütü veriyorum ama bebeğimi bir saat emzirsem de emzirmeyi biraktiktan sonra aramaya devam ediyor doymuyor sanırım. Devamlı emmek istiyor. Sırtım tutuldu emzirmekten. Ama hala aç gibi ağlıyor ellerini kemiriyor. Günde 5 6 defa altını kirletiyor. Acaba doymuyor mu hep aklımda. O yüzden her ağladığinda meme veriyorum aç mi diye. Başka türlü nasıl sustururum bilmiyorum. Pazartesi kontrolüm uz var bakalım kilo aldı mi
Bebeklerimiz çok küçük zamanımızın çoğunu emzirmekte geçirmemiz normal ..Sütünüzü artırmak için her emzirmede bir iki bardak su içmeyi unutmayın...günde 3 litreden fazla içmekte sütü azaltabilir..bunada dikkat etmek lazım...Humana nın rezene çayı hem süt yapıyor hem bebeğin gazına iyi geliyor...kimyon tohumundan çay
Yapıp içtiğinizde sütünüzden bebeğe geçip bebeği rahatlatabilirsiniz...bunları yapmayı aksatmadığınıZda bebeğin daha rahat uyumasını sağlayabilirsiniz ..benim bebeğim akşamları huzursuz olduğu için ben kimyon çayını akşam yemeğinden sonra içiyorum ..rezeneyi ise günde iki kez sabah öğlenden sonra..bebeğim çok şükür rahat ve huzurlu uyuyor..su içmeyi hiç ihmal etmiyorum..

Emin ol cogalicaktir yetmiyor diye dusunup olumsuz msaj gonderme,huma still tea cayini duymussundur gercekten arttiriyor,ayriica hurma kuruyemis kuru meyve gun icerisinde atistirabilirsin gercekten ise yariyor , ve bol su ben su an bunlari tuketiyorum beyaz ekmege fazla gomulmuyorum kilodan baska bisey yapmiyo tahilli ekmek tuketiyorum , birde kuru dut atistiriyorum ,anliycan acikinca hemn yemek ve ekmege yonelmiyorum once kueu yemis kuru meyve yada o an elime ne gecerse meyve yada myveli muslili yogurt icine birazda keten tohumu katistiriyorum sutun kalitesini arttiriyormus

Bebeklerimiz çok küçük zamanımızın çoğunu emzirmekte geçirmemiz normal ..Sütünüzü artırmak için her emzirmede bir iki bardak su içmeyi unutmayın...günde 3 litreden fazla içmekte sütü azaltabilir..bunada dikkat etmek lazım...Humana nın rezene çayı hem süt yapıyor hem bebeğin gazına iyi geliyor...kimyon tohumundan çay
Yapıp içtiğinizde sütünüzden bebeğe geçip bebeği rahatlatabilirsiniz...bunları yapmayı aksatmadığınıZda bebeğin daha rahat uyumasını sağlayabilirsiniz ..benim bebeğim akşamları huzursuz olduğu için ben kimyon çayını akşam yemeğinden sonra içiyorum ..rezeneyi ise günde iki kez sabah öğlenden sonra..bebeğim çok şükür rahat ve huzurlu uyuyor..su içmeyi hiç ihmal etmiyorum..
Bende kimyondan çay yapıp içiyorum tabi düzenli değil ama koşuşturmadan unutmazsam. Benim bebeğim de 2 gün dür çok huzursuz hiç uyumaz oldu ve sürekli kucakta durmak istiyor bırakınca basıyor feryadı . İlk oğlumda böyleydi sürekli kucakta bunu alıştırma k istemiyordum ama kucaklamasam ne fayda çok ağlıyor. Akşamları da belli bir saatte hergün çok huzursuz oluyor sizde de öylemi.

Bende bir dana var canım sorma gitsin artık emzirirken bayılacak gibi oluyorum . Kısır değilde çorba şeklinde yapsan baharatsız falan belki daha iyi olur gaz açısından . Bide ablam dün kızılcık şurunu getirmiş taa mevsiminde alıp yapmıştı bana saklıyodu dolapta oda cok güzel süt Yapıyo. Dur bakalım bi hafta olmuş daha biz 17 günlük olduk emdikçe fazlalaşır. Şu sağma işi için herşeyi aldım ama bende yapamadım hala cunki emzirmekten süt kalmayacak diye korkuyorum . Bu arada gaz için napıyosun ? Egem iki gündür gazdan sebep cıldırıyo uyumuyo hiç gündüxleri o ağlıyo ben ağlıyorum :KK70:

Canım çok geçmiş olsun ya ben bi hafta içinde gittiğimde dikişlerin geçti demişti doktor bende çok şyi dikmişsin demekki iki güne ağrısı bile geçti dedim :) çok bahsettim burda o doktordan çok güveniyorum diye ama zeytinburnunda maalesef kardiyolog bi bildiğim yok ama senin için araştırırım inş bak sarılık geçti moralini bozma buda geçer inş
Zeytinburnu uzakmış. Beni biçtikleri için doğum sonrası ne halt yediler bende bilmiyorum ama sanırım iyileşiyo biraz daha iyi cınki korkudan bakamıyorum :/ .. Yok canım inan gram takmıyorum cunki yavru doğalı oldu 17 gün sıkıntı bi bırakmadı peşimizi. Benim doğum sonram onun sarılığı falan derken doktor bunu söyledi ee napalım yani yapabileceğimiz ne var dedim şimdilik hiç bişey yok bebekliğinide çocukluğunuda etkilemez dedi. E tamam o zaman dedim . Üzülmekten yavruma doyamadım. Valla bolbol öpüp kokluyorum sarılıyorum . Kolay doğurmadım ben onu anam ağladı valla hiç kendimide bebeğimide üzemem . Gecer allahıN izniyle. Haber beklerim canım bulursan

Selam arkadaşlar doğumdan sonra sütüm hemen gelmediği için mama başladılar sütüm geç geldi bu seferde az geldi emdikten sonra doymuyordu mamada veriyordum bi kaç gündür emerken ağlıyo sinirleniyo sanki emmek istemiyor uğraşıyorum mama vermim sadece emsin diye mama verince sakinleşiyo çocuğum moralim çok bozuk ne yapsbilirim sütüm hala az çekiyo çekiyo az geliyo yoruluyo mama kolayına geliyo sanırım ne yapıcam bilmiyorum moralim çok bozuk

Selam arkadaşlar doğumdan sonra sütüm hemen gelmediği için mama başladılar sütüm geç geldi bu seferde az geldi emdikten sonra doymuyordu mamada veriyordum bi kaç gündür emerken ağlıyo sinirleniyo sanki emmek istemiyor uğraşıyorum mama vermim sadece emsin diye mama verince sakinleşiyo çocuğum moralim çok bozuk ne yapsbilirim sütüm hala az çekiyo çekiyo az geliyo yoruluyo mama kolayına geliyo sanırım ne yapıcam bilmiyorum moralim çok bozuk
Aynı durumdayız canım seni çok iyi anlıyorum. Ilk kızımda da aynı şeyleri yaşamıştım. Olmayınca olmuyor veya az oluyor artmıyor ve doktorlar da dahil herkes seni suçluyor di mi sana tavsiyem kendini üzmeyi bırak ve bu durumu kabul et, ben öyle yapıyorum ümidini kaybetme her fırsatta emzir şifa niyetine. Doymadığından emin Olduğum zaman mama takviyesi yapıyorum mecburen.

Çok teşekkür ederim. Bol bol su içiyorum. Süt artırıcı eczaneden çay aldım ama humana değil. Bitmek üzere zaten bitince humana alırım. Kimyon çayı nasıl onu bilmiyorum

Aynı durumdayız canım seni çok iyi anlıyorum. Ilk kızımda da aynı şeyleri yaşamıştım. Olmayınca olmuyor veya az oluyor artmıyor ve doktorlar da dahil herkes seni suçluyor di mi sana tavsiyem kendini üzmeyi bırak ve bu durumu kabul et, ben öyle yapıyorum ümidini kaybetme her fırsatta emzir şifa niyetine. Doymadığından emin Olduğum zaman mama takviyesi yapıyorum mecburen.
Ayy evet kendi sıkıntım yetmiyomuş gibi doktor ve çevredekilerin lafları ayrı sağlık ocağında aşısı vardı ordaki doktor ve hemşire resmen mama veriyorum diye azarladı tersledi zatn vicdanen rahatsız oluyorum mama veriyorum diye allah yardımcımız olsun

X