2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar...uyutmuyor kızım bu saatte daha doğmadan uykularım kaçtı :KK70: adet sancıları,bıçak batmaları,nefes darlığı,bir de bugün kalp çarpıntısı eklendi gece :KK43: Gece boyunca adamı da uyutmadım.Baktım işe gidecek sabah en iyisi diğer odada internete gireyim dedim.Perşembeye ne kaldı şurada..Ah be kızım nerelerde kaldın :KK43:

Mrb arkadaslar 15mart aceleci kuzumu sagsalim kucagima aldim. 38hafta sezaryan olacaktim gece suyum geldi sezaryenle kizimi dunyaya getirdim.Allaha cok sukur iyiyiz.darisi sizlere insallah.

yarın yatışım olacak hastaneye 40+4 üz. suni sancıyla normal doğum olacak inşallah. doktorum bekleme taraftarı değil mekonyum muhabbetinden dolayı. ben de ısrar edemedim o yüzden bekleyelim diye.
Allah yardimcin olsun cnm. Suni sanci ben de aldim. O kadar kotu degil korkma.Epidural düşünür musun ?

O çayların gerçekten faydası oluyor galiba biraz biraz artar gibi oldu ama yinede yeterli değil. Emzirmek çok zor oluyor az gelince bebek hırslanıp ağlıyor.benim de yemediğim bir şey kalmadı ama gelecek olsa su bile yarar. Biraz da genetik bu durum herhalde
Genetik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Benim annemin sütü resmen fiskirirdi. Ben de damla damla geliyor. Dereotu da süt yapıyormuş bu arada

Teşekkür ederim canım. Bana suni sancı verilmeye başlandı 2 cm olduktan sonra çiçeği ılık suya koydu annem yasin fatiha nas felak 3 ihlas okudu. Doğum bittiğinde iice açılmıştı suyundan yüzüme sürdük arada bişi içmek o anda yasak çünkü. Doğum bitince hmn çıkartmak lazım bide.
Tamam canım tesekkur ederım bu yogunluktada cevap verdın ayrıca.bızdeoyle yapalım ınsallah kolay kısa dogumlarımız olur.saglıkla kavusalım

yarın yatışım olacak hastaneye 40+4 üz. suni sancıyla normal doğum olacak inşallah. doktorum bekleme taraftarı değil mekonyum muhabbetinden dolayı. ben de ısrar edemedim o yüzden bekleyelim diye.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşallah. Benim de kontrolüm var bugün 40+1deyim bakalım ne diyecek çok heyecanlıyım

Canim sende durumlar nasil
Yeni geldim hastaneden. Her şey yolunda, nst iyi suyu iyi. Bi tane 80 lik sancım çıktı ben hissetmedim :KK53: kanalda, aşağı inmiş, açılma yok yumuşama var. Durumlar böyle. Stripleme denilen işlemi yaptı doktorum bi heves bekliyorum cumadan önce kendi gelsin diye :KK53: ama sağlıklı olması yetiyor aslında. Allah'a şükür kalp atışları iyi olsun artık önemli değil :KK200: bana bi rahatlama geldi çok keyifli ayrıldım hastaneden niyeyse :KK70: senden naber?

Yeni geldim hastaneden. Her şey yolunda, nst iyi suyu iyi. Bi tane 80 lik sancım çıktı ben hissetmedim :KK53: kanalda, aşağı inmiş, açılma yok yumuşama var. Durumlar böyle. Stripleme denilen işlemi yaptı doktorum bi heves bekliyorum cumadan önce kendi gelsin diye :KK53: ama sağlıklı olması yetiyor aslında. Allah'a şükür kalp atışları iyi olsun artık önemli değil :KK200: bana bi rahatlama geldi çok keyifli ayrıldım hastaneden niyeyse :KK70: senden naber?
Ne işe yarıyor canım o işlem ?

Ne işe yarıyor canım o işlem ?

Çatı muayenesi yapar gibi alttan iki parmakla zar sıyırma işlemimiymiş neymiş :) bizim doktor acayip orjinal bi normal doğumcu sanırım :KK53: çocuk bu işlemden sonra bi hafta içinde kendiliğinden geliyormuş genelde. Doktorumu çok seviyorum umarım işe yarar yaptığı :KK51:

Ben cumartesi kontroldeyken kalp atislari yavaslamis demisti doktorum ondan sonra obur doktoruma gittim o hersey normal merak etme dedi sezeryan yapsin die oyle korkutmiluslar seni dedi bende artik ona gitmicem ikinci doktoruma gidicem kismetse bugun kontrolum var oleden sonra yine bakalim durumlar nasil ama ben cok korkuyorum iki gundur hep agliyorum cok korkuyorum bisi olucak die bugun doktor riskli beklemiyelim derse hemen sezeryani kabul edicem boyle agladikca uzuldukce bebeyime daha cok zarar veriyorum biliyorum ama napim tutamiyorum kendimi :KK43:

Ben cumartesi kontroldeyken kalp atislari yavaslamis demisti doktorum ondan sonra obur doktoruma gittim o hersey normal merak etme dedi sezeryan yapsin die oyle korkutmiluslar seni dedi bende artik ona gitmicem ikinci doktoruma gidicem kismetse bugun kontrolum var oleden sonra yine bakalim durumlar nasil ama ben cok korkuyorum iki gundur hep agliyorum cok korkuyorum bisi olucak die bugun doktor riskli beklemiyelim derse hemen sezeryani kabul edicem boyle agladikca uzuldukce bebeyime daha cok zarar veriyorum biliyorum ama napim tutamiyorum kendimi :KK43:
Canım o kalp yavaşlaması mevzuu hem cihaza hem senin yediğin şeylere hem de bebeğin hareketlerine bağlı, benim de bi kez öyle çıktı doktorum hemen tatlı yedirdi bana bi daha yaptı herşey yoluna girmişti. Hemen moralini bozma yani. Bugün yaz muayenenden sonra merak ettim.

Kızlar stripleme denen işlemi büyük bi doğum hastanesinin sitesinde buldum;

NASIL YAPILIR?

Eylemin başlatılması için birçok metod vardır ve doktor kontrolünde olmalıdır.

Zarların sıyrılması

Zarları ayırmak için doktor rahim ağzını eldivenli parmağı ile kontrol eder sonra parmağı ile zarları rahim duvarından sıyırmaya çalışır. Bu muayene esnasında hafif bir rahatsızlık ve sonrasında lekelenme tarzında kanam olabilir.

Zarların sıyrılması dokudan bazı hormonların salınımına yol açarak rahim ağzının açılmasına ve kasılmaların başlamasına yol açar. Bu muayene doktorun ofisinde ya da hastanede yapılabilir. Kanama artarsa mutlaka doktorunuzu durumdan haberdar edin.

Amniyotik zarların açılması

Eğer henüz suyunuz gelediyse doğum kesesinin açılması kasılmaların başlamasına neden olabilir. Doktor keseyi delerek suyu boşaltır, bu esnada bir miktar rahatsızlık hissi olabilir.

Zar sıyrılması denen o işte. Yani stripleme

Merhaba kızlar...uyutmuyor kızım bu saatte daha doğmadan uykularım kaçtı :KK70: adet sancıları,bıçak batmaları,nefes darlığı,bir de bugün kalp çarpıntısı eklendi gece :KK43: Gece boyunca adamı da uyutmadım.Baktım işe gidecek sabah en iyisi diğer odada internete gireyim dedim.Perşembeye ne kaldı şurada..Ah be kızım nerelerde kaldın :KK43:
uyku konusunda iyi günleriniz, keyfini çıkarın her an'ın... :KK54::KK54:

NASIL YAPILIR?

Zarların sıyrılması

Zarları ayırmak için doktor rahim ağzını eldivenli parmağı ile kontrol eder sonra parmağı ile zarları rahim duvarından sıyırmaya çalışır. Bu muayene esnasında hafif bir rahatsızlık ve sonrasında lekelenme tarzında kanam olabilir.

Zarların sıyrılması dokudan bazı hormonların salınımına yol açarak rahim ağzının açılmasına ve kasılmaların başlamasına yol açar. Bu muayene doktorun ofisinde ya da hastanede yapılabilir. Kanama artarsa mutlaka doktorunuzu durumdan haberdar edin.

Eğer henüz suyunuz gelediyse doğum kesesinin açılması kasılmaların başlamasına neden olabilir. Doktor keseyi delerek suyu boşaltır, bu esnada bir miktar rahatsızlık hissi olabilir.

ilkkez duydum sagol canım mıadı dolan gebelere yapılıyodur sanırım.doktorunu takdır ettım dogrusu.boyle doktorların sayısı artmalı

NASIL YAPILIR?

Zarların sıyrılması

Anladım canım kanaman oldu mu işlemden sonra peki canın yandı mı benim doktorum da normal doğumcu kendisi sezeryan istiyorum diyen gebeleri başka doktora gönderiyor sadece mecburi sezeryan yapıyor . Beni cuma günü çatı muayenesi yapacagını söyledi son günümde yani acaba o da bana bu işlemi mi uygulayacak .. Doktorun önceden söyledi mi yapcaz diye peki ?

Herkese merhaba . inşallah keyifler yerindedir. Biz bugün 17.20de tam bir haftamizi doldurucaz :) minigim yavaş yavaş büyüyor. Gobegi hala düşmedi. Sezeryan olan arkadaşlara bisey sorucam benim dünden beri sol kasığımda agrim oluyor ve zorluyor beni. Boyle birşey yasayan var mi

Anladım canım kanaman oldu mu işlemden sonra peki canın yandı mı benim doktorum da normal doğumcu kendisi sezeryan istiyorum diyen gebeleri başka doktora gönderiyor sadece mecburi sezeryan yapıyor . Beni cuma günü çatı muayenesi yapacagını söyledi son günümde yani acaba o da bana bu işlemi mi uygulayacak .. Doktorun önceden söyledi mi yapcaz diye peki ?
Yok daha bugün oldu işlem kanama yok. Canım yanmadı aslında sadece o rahatsızlık hissi oluyo çatı muayenesi gibi zaten 10 Saniye sürdü sürmedi. Yalnız bunu 40 haftan dolunca yapıyorlar, hatta 42 ama biz cumaya kadar beklemeye karar verdiğimiz için bugün yaptı. Bugün 40+2 yiz biz

X