2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım inşallah olur hayırlısıyla:) benim 2 saatte tam 6 cm birden açıldı. Bu fatma anamızın otunu yaptım ona bağlıyırum ben bulabilirsin sende götür tanında. Bide sahabei ikramın isimlerini yazıp sol bacağıma yapıştırdım. Rabbime çok şükür hepsinin faydasını gördüm. Normal doğum için hiç hazır olmadığım halde bunlarla çok şükür kolay oldu.

Biliyorum canım o otu evde duruyo inşallah kullancam Allahın izniyle işe yarar

varislerden korkma canım.benim de vajinal varis oluşmuştu hemde fındık kadar şişiyorlardı. hiç sıkıntı olmaz demişti dr um. varisleri doğumda hissetmedim bile. zorlamadı varisler beni.
canım senı bılıyorum hep senı aklıma gelıyosun onunla tesellı oluyorum zaten.ınsallah benımde sorun cımazo_O
Kızlar 18 martta Yağmur'umu dünyaya getirdim. Çok güzel bi duygu. Bekleyenler inşallah sağlıkla kavuşursunuz meleklerinize. 18 martta kızımı sezeryanla dünyaya getirmek için hastaneye gittim. 1 hafta Öncesinden nişanım gelmişti ve 1 cm açılmam vardı. Ama sancı başlamadığı için sezeryana karar vermiştik. Hastaneye Gittiğimde doktorum yine kontrol etti ve 1 cm açılmam artmamıştı. Zaten sancımda yoktu. Ama doktorum ne yaptı ne etti beni suni sancı almam konusunda kandırdı. Sonunda iiki kandırmış diyorum:KK68:her şey çok güzeldi.Hoppa Hiç ağrım yokken, bebek kanala girmemişken ve rahim duvarım çok kalınken suni sancı alıp 7 saat ağrıyla kızıma kavuştum:KK36: hiç korkmayın evet ağrı oluyor acı oluyor ama doktor kızımı kucağıma koyduğu an her şey bitti:KK200:Hoppa
doktorunuda senıde tebrık edıyorum .gozun aydın allah analı babalı buyutsun ınsallah.o dedıgın otu naptın canım bendede var kımısı suyunu ıceceksın dıyor kımı sancı basladıgında suya koyacaksın meryem suresı okunacakmıs.sure bıttıgınde dogum oluyo dıyue duydum sen nasıl yaptın

ALINTI
Eğer vücudunuz doğuma hazırsa doğumu başlatmak için çeşitli doğal yöntemlere başvurabilirsiniz...Eğer vücudunuz daha hazır değilse istediğiniz kadar uğraşın doğum başlamayacaktır. Tam olarak ne zaman hamile kaldığınızı bilemiyor olabilirsiniz. 40. haftadan önce doğumu başlatmak bebeğin tam gelişimini tamamlamadan doğmasına neden olacaktır. Bu teknikleri 40. hafta dolduktan sonra uygulayın.

Doğal metotları kullanırken, özellikle de bitkisel yöntemler ve göğüs ucunun uyarılması gibi, dikkatli olmalısınız. Fazla uyarılan rahim, arka arkaya gelen kasılmalardan yeteri kadar dinlenemeyerek bebeğin daha az oksijen almasına sebep olup kalp atışlarını düşürecektir. Bu tekniklerden herhangi birini denemeden önce doktorunuzla mutlaka konuşmalısınız.

Rahatlayın...
Eğer gergin, endişeli iseniz ya da doğumu başlatmayı kafanıza çok takmışsanız doğumun başlaması gecikecektir. Akapunktur, akupressure vücudun doğru noktalarını hedef aldıklarından sizi doğuma da hazırlayacaktır. Hamileler için yapılan özel bir masaj da rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Birçok kadının tercih ettiği aromaterapi özellikle de adaçayı kokusu gevşemeniz için birebirdir. Eğer doğumunuz gecikmişse kendinize özel bir şeyler yapın. Manikür yaptırın, yemeğe çıkın, güzel bir film görün, iyi vakit geçirmeye bakın.

Yürüyüşe çıkın...
Eğer kasılmalar başladığı halde doğum başlamamışsa yürümek doğumun başlamasını hızlandıracaktır. Bebeğin doğum pozisyonuna gelmesine de yardımcı olan yürüyüş, kasılmaların başladığı zamanda da sizi rahatlatacaktır. Ayakta dik durmak da yerçekimi yardımıyla yine bebeğin aşağıya inip doğum pozisyonu almasını sağlayacaktır.

Seks...
Seks bilinen en iyi doğal doğumu başlatma taktiğidir. Doğal prostaglandis hormonu içeren meni doğumu tetikler. Eğer bu yöntemi kullanacaksanız, cinsel ilişki sonrasında hemen ayağa kalkmayarak meninin rahim ağzında kalmasını sağlayın. Hamileliğin son dönemlerinde cinsel ilişkiye hevesli olmayan kadınlar için ise ön sevişme de işe yarayabilir. Kadın orgazmının rahim ağzını iki santimetreye kadar açtığı bilinmekte. Göğüslerinizin eşiniz tarafından uyarılması ya da üzerlerine ılık havlu konulması vücudunuzun oxytocin salgılamasına neden olur. Bu yöntemle 20 dk içinde kasılmalarınız başlamazsa durun ve ertesi gün yeniden deneyin.

Bitkiler...
Hint yağı, gecesefası çiçeği yağı gibi doğal ürünler doğumun başlamasına yardımcı olurken çeşitli yan etkileri ve komplikasyonlara sebebiyet vermeleri ihtimali yüzünden dikkatli kullanılması gerekir. Güçlü bir müshil olan hintyağı hem sizin hem de bebeğin bağırsaklarını da çalıştırabilir o nedenle dikkatli olun. Gecesefası çiçeği yağını uygulamanın ise en bilinen metodu karına değil rahim ağzına sürülmesidir. Aynı diğer yağ ve losyonlar gibi vücudunuzun nasıl bir tepki vereceği tam olarak bilinmediği ve hamilelikte ters etkilerle karşılaşma riskinin yüksek olması nedeniyle bu yağ çok da tavsiye edilmemelidir.

Acılı yiyecekler...
Bazı kadınlar bir gece önce yedikleri acılı ezme ve Adana kebabı sayesinde bebeklerini kucaklarına aldıklarına yemin edeceklerdir. Ama maalesef istatistikler pek de öyle söylemiyor. Doğum sırasında mideniz doluysa yediğiniz bütün kebapları pek de hoş olmayan bir şekilde tekrardan önünüzde görme ihtimaliniz çok yüksek.

Göğüslerin uyarılması...
Bazı kadınlar göğüs uçlarına masaj yaparak doğumu başlatmaya çalışır. Bu uyarılma sayesinde vücut pitocinin doğal şekli olan oksitosini salgılar. Oksitosin kasılmalara ve doğumun başlamasına neden olur. Bazı uzmanlar uzun ve kuvvetli rahim kasılmalarına neden olarak bebeğin kalp atışının düşmesine yol açan bu yönteme pek sıcak bakmıyorlar. Doktorunuzdan onay almadan bu yöntem ile doğumu başlatmanızı önermeyiz.

Benim gunume daha cok var ama ben agri sanci cekiyorum :KK43: tabi bosa cekiyorum çünkü hic acilmamda yok Gece uyuyamiyorum uyusam bu sefer sancilarla uyaniyorum. :KK43:
Uf ya:110: canim yaa keske bendede dogucagina dair bi belirti olsa :KK43: ewet kafama cok takiyorumm oldu olucsk oldu olucak o_O sıkildim cok stresliyim:110:

Aynen canım son günler geçmek bilmiyor bende bunaldım artık doğsun istiyorum bu arada sizin bebek kanala girdi mi benim aşağı dönmüş ama kafası yan duruyor girebilcekmi diye endişeliyim benim kızımında kilosunu anlayamıyoruz bi gidiyorum 3120 diyor 1 hafta sonra 3250 sonra birden 3050 oluyor duruşundan dolayı düzgün ölçüm alamıyorum dedi doktorum bakalım 3 kilonun altına düşmez inşallah
Kilosu nasıl olur bilmiyorum ben gecen hafta Çarşamba gittim 3 kg dedi cuma gittim 3250 dedi bu cuma da 3300 dedi hemen hemen o civarlarda doğar herhalde :) Kafası aşağıda ama kanala girdi diye bişey söylemedi onu anlamak için alttan muayene etmesi gerekmez mi beni hiç alttan muayane etmedi kanala girmiş ya da girmemiş diye bişey demedi

Kızlar benim Dr m her kontrollümde alttan muayne ediyor bugünle 5. Muayenesi oldu hatta bende yine mi dedim o_O oda evet dedi bunda bi sakınca yok dedi seni daha alıştırmak içinde yapıyorum daha çok dedi ve ben gerçekten ben kendimi çok kasmıştım şimdi daha rahatım ve o posizyona gözüm ve psikolojim daha alıştı

Hastane ikramlıklarımızı hazırladım artık gelsin çok heyecanlıyım ne bi belirti var ne bişey :KK43: böyle belirtisiz Nişanı gelmeden hemen doğuran var mı :) bende onlardan olmak istiyorum

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 86
Kızlar benim Dr m her kontrollümde alttan muayne ediyor bugünle 5. Muayenesi oldu hatta bende yine mi dedim o_O oda evet dedi bunda bi sakınca yok dedi seni daha alıştırmak içinde yapıyorum daha çok dedi ve ben gerçekten ben kendimi çok kasmıştım şimdi daha rahatım ve o posizyona gözüm ve psikolojim daha alıştı
Ben daha hiç olmadım 32 de sancımla gittiğimde acilde olan doktor bakmıştı açılma var mı diye o kadar kendi doktorum 25 martta çatı muayenesi yapıcam dedi neden son güne Bıraktı bilmiyorum

canım senı bılıyorum hep senı aklıma gelıyosun onunla tesellı oluyorum zaten.ınsallah benımde sorun cımazo_O

doktorunuda senıde tebrık edıyorum .gozun aydın allah analı babalı buyutsun ınsallah.o dedıgın otu naptın canım bendede var kımısı suyunu ıceceksın dıyor kımı sancı basladıgında suya koyacaksın meryem suresı okunacakmıs.sure bıttıgınde dogum oluyo dıyue duydum sen nasıl yaptın

Teşekkür ederim canım. Bana suni sancı verilmeye başlandı 2 cm olduktan sonra çiçeği ılık suya koydu annem yasin fatiha nas felak 3 ihlas okudu. Doğum bittiğinde iice açılmıştı suyundan yüzüme sürdük arada bişi içmek o anda yasak çünkü. Doğum bitince hmn çıkartmak lazım bide.

Ben daha hiç olmadım 32 de sancımla gittiğimde acilde olan doktor bakmıştı açılma var mı diye o kadar kendi doktorum 25 martta çatı muayenesi yapıcam dedi neden son güne Bıraktı bilmiyorum
Hıı son güne bırakması ilginç evet sen sor bence canım en azından kendini bilirsin, aslında bence Dr neyle karşılaşacağını bilmesi ve senin vücudunuda iyi tanıması için erken en azından bi iki defa yapması gerekli diye düşünüyorum ben

Canım geçen çarşamba doğum eğitimi vardı hastanenin orda eğitmen suni sancıdan bahsetti bende korkuyordum ama korkulacak hiç bişey yok bence sezaryandansa suni sancı kesinlikle
Yooo ben korkmuyordum suni sancıdan. Ama doktoruma inanılmaz güvendiğim için ne derse o:)) vardır bir bildiği ,eğer karşıyım diyorsa hayatta polemiğe girmem.nırmal doğum olana kadar bekleyeceğiz. Ama eğer olmazsa daha fazla bekleyip strese giremem . Bu şekilde olan Sezeryana da karşı değilim. 38. Haftalarda değilde 40 dan sonra doğum olacağı için ne şekilde olursa olsun kabulüm:KK66:

Herkeste aynı dert aynı heyecan. Valla ben de salı gidicem tekrar. 39 doluyo. Bakalım dr ne dicek. bEn de açılma ya da sancı olduğunu düşünmüyorum. Hissettiğim bi şey de yok. Yoruldhm ama yapacak bi şey de yok :/

Kızlar benim de kırk hafta dolmak üzere yarın kontrolüm var. Bakalım doktor ne diyecek. Hala sancı da yok nişanda gelmedi. Bebiş de oldukça hareketli. Hatta hamileliğim boyunca etmediği kadar tepiniyor içerde.
Hayırlısı olsun bakalım.

Kızlar benim de kırk hafta dolmak üzere yarın kontrolüm var. Bakalım doktor ne diyecek. Hala sancı da yok nişanda gelmedi. Bebiş de oldukça hareketli. Hatta hamileliğim boyunca etmediği kadar tepiniyor içerde.
Hayırlısı olsun bakalım.
Ya bende tam bunu sorucaktim benim bebegimde cok hareketli :emir_bebek: sabah kontrolum var uyuyamiyorum heycandanda yarin ne diycek bskalim d.ro_O

Hayırlısı olsun bakalım.
Benim hareketleri çok ağır ya mıy mıy vuruyo böyle hareket etsem mi etmesem mi der gibi bu yavaslıkla doğmaz mecbur sezeryan a alırlar beni diyorum :KK43:

Hıı son güne bırakması ilginç evet sen sor bence canım en azından kendini bilirsin, aslında bence Dr neyle karşılaşacağını bilmesi ve senin vücudunuda iyi tanıması için erken en azından bi iki defa yapması gerekli diye düşünüyorum ben
Bakalım gidince sorucam :)

Benim bebegimde cok kusuyor dogdugundan beri.10gunlukken doktora sormustum onemli degil normal demisti ama 32 gunluk olduk neredeyse her emmeden sonra kusuyor.bazen direk sut gibi bazen kesik peynir gibi.gunde enaz 2 kere ust degisiyoruz.pazartesi doktor kontrolumuz var yine sorucam bakalim.

Benimde artık cnm peynir kesigi gibi kusmaya başladı. . Bazen uykusu var direniyor hemen telden açıyorum fon sesi dalınca kapıyorum. . Birde kısımda sunu farkettim eve misafir geliginde huzursuz oluyor hep ağlıyor gecede durmuyor dengesi bozuluyo. .anlamadim gitti

Kızlar 18 martta Yağmur'umu dünyaya getirdim. Çok güzel bi duygu. Bekleyenler inşallah sağlıkla kavuşursunuz meleklerinize. 18 martta kızımı sezeryanla dünyaya getirmek için hastaneye gittim. 1 hafta Öncesinden nişanım gelmişti ve 1 cm açılmam vardı. Ama sancı başlamadığı için sezeryana karar vermiştik. Hastaneye Gittiğimde doktorum yine kontrol etti ve 1 cm açılmam artmamıştı. Zaten sancımda yoktu. Ama doktorum ne yaptı ne etti beni suni sancı almam konusunda kandırdı. Sonunda iiki kandırmış diyorum:KK68:her şey çok güzeldi.Hoppa Hiç ağrım yokken, bebek kanala girmemişken ve rahim duvarım çok kalınken suni sancı alıp 7 saat ağrıyla kızıma kavuştum:KK36: hiç korkmayın evet ağrı oluyor acı oluyor ama doktor kızımı kucağıma koyduğu an her şey bitti:KK200:Hoppa
suni sancı konusunda nihayet iyi bir haber :) Allah bebeğine uzun ömürler versin canım :KK70:

X