• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar hurma olayı öyle çiğneyip verme değil bide hurma özellikle umreden mekke medine hurması olsa daha makbul onlar küçük yumuşak bi hurma kendiniz yapın ben kendim yapıcam minik bi parçayı iki parmağınızla ezip krem haline getirip damağında gezdiriyorsunuz sonra parmağınızı zemzem suyuna dokundurup bi damla ağzına damlatıyorsunuz sünnet olduğu için ikisinide koydum çantama sizde kendiniz öyle yapın içiniz rahat etsin
Ben yaptim bunu tatlım bende cantama koymuştur zemin suyunun içine koydum iyice yumuşadı tadı suya geçti çıkınca ondan verdik 1 2 damla hem sarilik olmasın diye şekerli şu niyetinede geçti yani :)

Merabayin hatunlarr

Benim sıpamın yine maşallahı var gibi çıktı, mehteran gibi 2 ileri 1 geri mi gidiyo napiyo yoksa dr.mu geçen hafta yanlış ölçtü anlamadım :KK53: 10 gün önce 50cm 2900düo_O
Bugün 52-53 cm 3500gr çıktı, +-500gr sapması var ama karnıma bakıp bu bebek şuan 3.5 kg var zaten daha azı olmaz dedi. Çok ağırlaşmışsın zaten dedi, hatta yazıııkk der gibi baktı bana yarı acıyarak yarı gülümseyerek:KK48: bu hafta bol yürü merdiven in çık ki doğum başlasın artık yoksa belliki çok büyüyecek bu bebek dedi. Klasik dr söylemlerinde bulundu, zamanını beklerse 4ü geçecek normal zor olacak vs vs vs bu arada nst de sancı çıktı, hissettin mi bunları dedi, ben de karnım taş gibi oldu yine o çıktı dedim. Açılma var mı tam bakamadım biraz sıktın kendjni canını daha fazla yakmak istemedim dedi. Ben de rahat olmaya çalıştım aslında ama kastım demekki..
Yani beni sanki sezaryene ikna etmek ister gibiydi, ben de haftaya cumartesiye kadar olmazsa o gün tekrar bakıp konusalım dedim tabi dedi.
O şekilde ayrıldik :))
Annem ve kocam dr.un beni korkutup sez. yapmak istediğini söyledi, kv.m ise doktorla aynı fikirde hiç art niyet aramıyo dr.un söylediğinden.
Benim kafam karışık, sonuç bu :confused::confused::confused:

:KK8:kızlarr iyi aşşamlar herkeslere
dün tüm gece ağrılarım ve kasılmalarım oldu dra gittik yumuşama var ama açıklık yokmuş henüz yalancı sancılar kandırmış bizi:KK14: hala ağrılarım var yattım dinleneyim dedim belki geçer diye ama yok:KK43: ağrılarla uyandım inşallah çok uzun sürmez çünkü çok tedirgin ediyor beni doğum başlarsa da anlamam ki böyle kasılmayla sancı başlıyor ve geçiyor nasıl ayırt edecem gerçek sancılar başlarsa

Ben antibiyotige basladim canim hapsirik oksuruge dondu bebek alttan cikti cikacak gibiydi. Cok sukur biraz daha iyiyim simdi. Redmen gozlerimi acamiyordum kolumu kaldiramadim kac gun
O öksürüklü hastalığı bir önceki hastalığımda geçirdim 15 gün sürdü ama benim doktorum parol dan başka ilaç kullanamazsın dedi ondan da 1kere aldım o kadar malum ağrı kesici kemiklerim ağrıyordu dayanamadım
Antibiyotik ne kullandın? Sanada gelmiş geçmiş olsun bu arada
[/QUOTE]

Agumentin verdi kbb deki doktor. Kullan sakincasi yok dedi kkadin dogumcumda.

Bugun nst ve kontrol vardı oğlum çok şükür 3800 grolmuş nst de sancım çıkmadı ama 2 cm açılmam varmış salı gününe kadar bekleyelim olmazsa salı yatış yapalım dedi muaneden sonra eve gidince kanaman olurkorkma sakın dedi ama az öncegittim çıktım beş dakika sonra gittim sanki adetkanaması gibi ne zamana kadar devam ederki acaba :(

yeni dogan bebegin agzina zemzem ve hurma surulmesinden bahsedilmis. bence cok icten iyi niyetli bi adet. oglumda cay kasiginin ucuyla agzina vermis kp im. zemzem suyunu.

hurmayida yengemiz yumusak yerinden diline deyirmis. yengemiz gibi guzel kuran okusun diye kv vermis eline sen sur hurmayi agzina demis. ben o arada ameliyathanede dikislerim dikiliyordu buyuk ihtimal :) yani bebek ilk dogdugu dakkalarda zaten hurma yiyemez bilmiyorki cignemeyi maksat tatli dilli olmasi zemzemde zaten kutsal su. agizda cignendigini duymadim hurmanin. bence saglam disli de olsa cignenip verilmemeli bebege.

Merhabalar..:KK54: Ben sürekli okuyup yazdıklarınızla kendine bilgi edinmeye çalışıyorum, ama konuşmalara katılamıyorum bu 2 yada 3. yazışım olmalı, bende başımdan geçeni yazmak istedim..
36+1 deyiz bizde, 2 hafta önce kanamam oldu koyu renkte kahve gibi bi renkdeydi nişan olması için çok erkendi korktuk hem Dr gittik bebeğim aşağı indiğini söyledi 27mm uzunluk dedi, idrar testi yaptık enfeksiyon felan yoktu nts sancım yoktu (ilk ntsm di) Dr yinede gözetimde olmam için bi gece yatış verdi çok şükür sorunsuz o günü atlattık sabah çıktık..
1 hafta sonra tekrar kontrolümüz vardı sabah gittik herşey yolundaydı yine alttan muayene etti 32mm uzunluk dedi çıktık eşimin bi kaç işi vardı bende onunla arabada dolandım arabada bekledim hep onu bi defa çok az bi yürüdüm sadece sonra akşam beni eve bıraktı o bi davete gitti evde lavaboya girdim yine kanama vardı bu defa kan gibiydi tam olarak rengi ikinci peçeteyle silmemde hatta pıhtı bile geldi ama korkmadım bu defa bebeğim hareketliydi bende kendimi iyi hissediyordum eşimi aradım Dr gittik yine bişey yoktu ntsde bi tane ağrı sancım çıkmıştı ama ben hiç bişey hissetmedim..
Arabayıda yasakladı Dr çok zorunda olmadıkça şimdi evde bebeğimin gelmesini bekliyorum
5 günde felan bir kontrole gidiyoruz şimdi..
Birazcık uzun oldu galiba Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin inşallah :KK25:

Bugun nst ve kontrol vardı oğlum çok şükür 3800 grolmuş nst de sancım çıkmadı ama 2 cm açılmam varmış salı gününe kadar bekleyelim olmazsa salı yatış yapalım dedi muaneden sonra eve gidince kanaman olurkorkma sakın dedi ama az öncegittim çıktım beş dakika sonra gittim sanki adetkanaması gibi ne zamana kadar devam ederki acaba :KK43:
Bana da ikidir muayeneden sonra lekelenmen olabilir korkma diyo ama bende bişey olmadı, adet kanaması gibiyse biraz fazla mı olmuş sanki seninki de, başıma gelmediği için de bilemedim ki canım ya o_O

dün tüm gece ağrılarım ve kasılmalarım oldu dra gittik yumuşama var ama açıklık yokmuş henüz yalancı sancılar kandırmış bizi:KK14: hala ağrılarım var yattım dinleneyim dedim belki geçer diye ama yok:KK43: ağrılarla uyandım inşallah çok uzun sürmez çünkü çok tedirgin ediyor beni doğum başlarsa da anlamam ki böyle kasılmayla sancı başlıyor ve geçiyor nasıl ayırt edecem gerçek sancılar başlarsa
Canım zaman tutarak ayırt edicez sanırim, yani belli bir düzende gelip gidiyosa ağrılar ve araları sıklaşmaya başlıyosa gerçek sancılar başlamış olacak, yani öyle galiba :KK45:

Canim bayıltmadilar Ayık girdim Ayık çıktım kızımı ilk ben gördüm o an paha biçilemez tabii dikilirkende ayiktim biraz sersemlettiler ilaçla rahat edeyim diye ama kendimdeydim 3 saat sonra geçiyor uyuşukluk sütüm grldi hemen ogleden sonra yuruttuler 3 4 defa yürüdüm akşam gazimi cikarttim o şart çünkü sabahta doktor geldi öğlen çıktık evimize geldik :))dikiş ağrım çok az var ama eve geldiğimizden beri ben ilgileniyorum kizimla allah sabrini veriyor bütün agrini unutuyorsun :)hadi bakalım sende sağ saglim kucağına al prensini :)

Oyyy canım Allah razı olsun Nasıl güzel anlatmışsın yaa :) hep kötü örnekler anlatıyo millet uyuz oluyorum ama ben hep pozitif düşünüyorum, hep iyi olucam hemen iyileşicem, hemen sütüm gelicek, hemen ayağa kalkıcam hemen eve çıkıcam zorlanmicam falan hep böyle düşünüyorum düşünmeye devam edicem :)
İnşallah bende senin gibi rahat kolay atlatırım ya valla resmen moral oldun bana şu an içim rahatladı :)) Prensesin Kumsal hanım inşallah çok üzmüyordur seni gazı falan da olmasın hiçç, bol bol sütün olsun inşallahhhh :))
Bide son sorumm :) süt arttırıcı bişey kullanıyomusun, çay vs (hummana stil tea çaydan almayı düşünüyorum ben) göğüs durumun Nasıl, göğüs ucu kremi aldım ama göğüs kalkanı da almayı düşünüyorum, bide göğüs pompası almamıştım onu da alıyim dimi?

Merabayin hatunlarr

Benim sıpamın yine maşallahı var gibi çıktı, mehteran gibi 2 ileri 1 geri mi gidiyo napiyo yoksa dr.mu geçen hafta yanlış ölçtü anlamadım :KK53: 10 gün önce 50cm 2900düo_O
Bugün 52-53 cm 3500gr çıktı, +-500gr sapması var ama karnıma bakıp bu bebek şuan 3.5 kg var zaten daha azı olmaz dedi. Çok ağırlaşmışsın zaten dedi, hatta yazıııkk der gibi baktı bana yarı acıyarak yarı gülümseyerek:KK48: bu hafta bol yürü merdiven in çık ki doğum başlasın artık yoksa belliki çok büyüyecek bu bebek dedi. Klasik dr söylemlerinde bulundu, zamanını beklerse 4ü geçecek normal zor olacak vs vs vs bu arada nst de sancı çıktı, hissettin mi bunları dedi, ben de karnım taş gibi oldu yine o çıktı dedim. Açılma var mı tam bakamadım biraz sıktın kendjni canını daha fazla yakmak istemedim dedi. Ben de rahat olmaya çalıştım aslında ama kastım demekki..
Yani beni sanki sezaryene ikna etmek ister gibiydi, ben de haftaya cumartesiye kadar olmazsa o gün tekrar bakıp konusalım dedim tabi dedi.
O şekilde ayrıldik :))
Annem ve kocam dr.un beni korkutup sez. yapmak istediğini söyledi, kv.m ise doktorla aynı fikirde hiç art niyet aramıyo dr.un söylediğinden.
Benim kafam karışık, sonuç bu :confused::confused::confused:

Oyy maşallahhh 10 günde 600 gram mı almış anlamdım :) senin bebişko da atağa geçti galiba valla bizimki gibi şişko olmuşş :)))
Ay inşallah 1-2 hafta içinde normal olarak normal doğumun başlar canım, doktorlar risk almıyo biliyosun benim dr da aylardır aynı şeyi söyledi durdu 4 ü geçerse risk almam diye, hala daha süreyi uzattı normal istiyorum diye son güne verdi sezeryanı ki şu an bizimki 4 ü geçti zaten ..
Sende takma kafama çok ben taktım da noldu gördün, akışına bırak hayırlısı neyse o olsun inşallah hepimiz için ..
:KK19:

Bana da ikidir muayeneden sonra lekelenmen olabilir korkma diyo ama bende bişey olmadı, adet kanaması gibiyse biraz fazla mı olmuş sanki seninki de, başıma gelmediği için de bilemedim ki canım ya o_O
Ya adet kanamasi derken bi kez leke seklinde gelmedi devam ediyor afederisn koyu renkli pecete koymama ragmen camasirima bile gelmis bide lavibadan ciktim oturdum bes dakika sonra yine hissettim ayni sekilde gelmisti peceteye baya bende gecen hafta muane oldum gene gelebilir dedi ama gelmedi acilmam oldugundanmi ki simdi cok geliyr dicemde bide kafasi yukardaymis henuz

Naptın canım var mı gelişme, ya doğum sancını anlarsın merak etme şiddetli ve nefesin kesilir gibi oluyo, öyle uzun süren Ağrı'lardan çok farksız ..
Sen dinlen uzan, eğer düzenli gelen sancın olursa dediğim gibi nefesin kesilir gibi 1 dk lık falan o Zaman sıcak duşa falan gir iyi geliyomuş açılmaya canım ..
Ama muhtemelen yalancı sancıların devam ediyo, benim de hep yalancı sancılarım var çok sıkıldım artık :KK14:
Bazen o bile olmuyo, adet sancım oluyodu bazen bu ara o bile yok, benim hamileliğimin bittiğini düşünüyorum ya ben artık :KK53: oğluşum hareket ediyo allahtan düzenli olarak :KK6:

Bugun nst ve kontrol vardı oğlum çok şükür 3800 grolmuş nst de sancım çıkmadı ama 2 cm açılmam varmış salı gününe kadar bekleyelim olmazsa salı yatış yapalım dedi muaneden sonra eve gidince kanaman olurkorkma sakın dedi ama az öncegittim çıktım beş dakika sonra gittim sanki adetkanaması gibi ne zamana kadar devam ederki acaba :KK43:

Aaa acaba nişan mı geldi ki canım sancın falan var mı, 2 cm açılman da varmış zaten, maşallah inşallah kendi sancın gelir hemen de suni ye gerek kalmaz ..
Sancına dikkat et sıcak duş al rahatlarsın belki biraz iyi geliyomuş açılmaya falan da

Ben de sezeryan olacağım. Doktor 10 marta gün verdi ama nst de sancı görürsem daha erken alırım dedi. Her gün bir öncekinden daha zor geçiyor. Evin içinde yürümek dahi inanılmaz zorlaştı. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Halıları silmedim bugün ama :) 2 makine çamaşır yıkadım astım yarın ütüleri halledicem, yatak odasının dolaplarını Çekmece'lerini düzenledim sildim toz aldım yorgan çarşafları değiştirdim yarın yada ptesi onlarıda hallediyim temiz dursun herşey, markete gittim geldim yürümüş de oldum, genel olarak evi topladım mutfak yemek vs, hareketli geçti günüm, tık yok tabi hala sadece yorulduğum için belim ağrıyo biraz o da dinlenince geçiyo ..
Valla yarın ptesi de biraz iş yapıyim yavaş yavaş, son düzenlemeleri eksikleri hallediyim, sonra zaten annemler Çarşamba günü temizlik yapıcak son kez dip köşe, bende ptesi den sonra yatma moduna giricem valla dinleniyim perşembeye kadar :)

Oyy maşallahhh 10 günde 600 gram mı almış anlamdım :) senin bebişko da atağa geçti galiba valla bizimki gibi şişko olmuşş :)))
Ay inşallah 1-2 hafta içinde normal olarak normal doğumun başlar canım, doktorlar risk almıyo biliyosun benim dr da aylardır aynı şeyi söyledi durdu 4 ü geçerse risk almam diye, hala daha süreyi uzattı normal istiyorum diye son güne verdi sezeryanı ki şu an bizimki 4 ü geçti zaten ..
Sende takma kafama çok ben taktım da noldu gördün, akışına bırak hayırlısı neyse o olsun inşallah hepimiz için ..
:KK19:
Evet canım güya 600 gr almış 10 günde :)))
Ama bence 10gün önceki ölçüm yanlış çünkü 3 ve 4 hafta önceki kontrollerde hep 2 hafta önde çıkıyodu, şuanda da önde olduğuna göre demekki aradaki bir ölçüm biraz yanlış olmuş, yoksa el kadar bebe 10günde 600gr ı nasıl alsın zaten iriydi yani aslında :KK45:

Bir de benimkinin kafası da iyice aşağı yerleşmiş, ultrasonda normal şekilde bakarken artık kafasının tepesi görünmüyo, burnuşunu gösterdi dr ve artık baya inmiş aşağı dedi.

Bakalım hayırlısı neyse o olsun artık beklemeye geçtik zaten ne edek :KK51:

Ya adet kanamasi derken bi kez leke seklinde gelmedi devam ediyor afederisn koyu renkli pecete koymama ragmen camasirima bile gelmis bide lavibadan ciktim oturdum bes dakika sonra yine hissettim ayni sekilde gelmisti peceteye baya bende gecen hafta muane oldum gene gelebilir dedi ama gelmedi acilmam oldugundanmi ki simdi cok geliyr dicemde bide kafasi yukardaymis henuz
Hımm yarın ilk iş dr.unu bi ara bence, nolur nolmaz

Naptın canım var mı gelişme, ya doğum sancını anlarsın merak etme şiddetli ve nefesin kesilir gibi oluyo, öyle uzun süren Ağrı'lardan çok farksız ..
Sen dinlen uzan, eğer düzenli gelen sancın olursa dediğim gibi nefesin kesilir gibi 1 dk lık falan o Zaman sıcak duşa falan gir iyi geliyomuş açılmaya canım ..
Ama muhtemelen yalancı sancıların devam ediyo, benim de hep yalancı sancılarım var çok sıkıldım artık :KK14:
Bazen o bile olmuyo, adet sancım oluyodu bazen bu ara o bile yok, benim hamileliğimin bittiğini düşünüyorum ya ben artık :KK53: oğluşum hareket ediyo allahtan düzenli olarak :KK6:
Hahahha bak bu doğru tespit bence, senin vücut bence de sanki doğum sezonunu kapattı, dr marifetiyle alın bu bıdığı benim içimden diyo olabilir :KK70:

Back