Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
nst de sancı çıktığında doğumun habercisi oluyor diye biliyorum.Kızlar bir şey soracam.nst de sancinin olması mi iyi olmaması mi
Naptın canım var mı gelişme, ya doğum sancını anlarsın merak etme şiddetli ve nefesin kesilir gibi oluyo, öyle uzun süren Ağrı'lardan çok farksız ..
Sen dinlen uzan, eğer düzenli gelen sancın olursa dediğim gibi nefesin kesilir gibi 1 dk lık falan o Zaman sıcak duşa falan gir iyi geliyomuş açılmaya canım ..
Ama muhtemelen yalancı sancıların devam ediyo, benim de hep yalancı sancılarım var çok sıkıldım artık
Bazen o bile olmuyo, adet sancım oluyodu bazen bu ara o bile yok, benim hamileliğimin bittiğini düşünüyorum ya ben artık oğluşum hareket ediyo allahtan düzenli olarak
Ya bence bu ölçümlerde hata var kabul etmiyorummm umursamıyorum benimde bi 2600 çıkıyor bi 2900 sonra tekrar ölçüyor 2700 ne yani çocuk ord akilo alıp veriyormu bi kaç gün içinde ben sancıları bekliyim kiloya takılmadan diyorum ama druma kalsa sezeryanla alcak benimde kafamı karıştırdı bugün yine pis adamm anneme anlattım boşver kızım sancı çekme sezeryanla alsınlar diyor zaten karışık kafamı anacuğumda kurcalıyorMerabayin hatunlarr
Benim sıpamın yine maşallahı var gibi çıktı, mehteran gibi 2 ileri 1 geri mi gidiyo napiyo yoksa dr.mu geçen hafta yanlış ölçtü anlamadım 10 gün önce 50cm 2900dü
Bugün 52-53 cm 3500gr çıktı, +-500gr sapması var ama karnıma bakıp bu bebek şuan 3.5 kg var zaten daha azı olmaz dedi. Çok ağırlaşmışsın zaten dedi, hatta yazıııkk der gibi baktı bana yarı acıyarak yarı gülümseyerek bu hafta bol yürü merdiven in çık ki doğum başlasın artık yoksa belliki çok büyüyecek bu bebek dedi. Klasik dr söylemlerinde bulundu, zamanını beklerse 4ü geçecek normal zor olacak vs vs vs bu arada nst de sancı çıktı, hissettin mi bunları dedi, ben de karnım taş gibi oldu yine o çıktı dedim. Açılma var mı tam bakamadım biraz sıktın kendjni canını daha fazla yakmak istemedim dedi. Ben de rahat olmaya çalıştım aslında ama kastım demekki..
Yani beni sanki sezaryene ikna etmek ister gibiydi, ben de haftaya cumartesiye kadar olmazsa o gün tekrar bakıp konusalım dedim tabi dedi.
O şekilde ayrıldik :))
Annem ve kocam dr.un beni korkutup sez. yapmak istediğini söyledi, kv.m ise doktorla aynı fikirde hiç art niyet aramıyo dr.un söylediğinden.
Benim kafam karışık, sonuç bu
gözün aydın olsun.Allah analı babalı büyütsün tatlım.darsı bize olsun inşallah.maşallah sizeİkram kollarında uyuyor suan.. 3400 kg 53 cm geldi..Allah hepinizin yardimcisı olsun..doğum sonrası daha zor inanin buna..zorluğu atlatmak için tek çözüm mutluluk ve sabır. . Allah geride kalan arkadaslarimin allah yardımcısı olsun.. bebeğini kucağına alanlara da bol sütler...
göğüs ucu çatlağı için ne yaptılar tatlım çok merak ettim? belki bize de faydası olur:)Merhabalar,hamileyken hic gecmeyen zaman bebisler gelince hizla geciyor.biz 10gunluk olduk bile.bu 10 gun icinde karnimda buyudugu gunleride ozledim,cabucak geldigi icin tesekkurde ettim kizima.lohusalik halleri gebelikten betermis onu anladim ama :)ilk gunlerden deneyimlediklerimi paylasayim istedim sizinle.Gogus kalkaniniz yoksa mutlaka edinin cunku bu gunlerde en yakin arkadasiniz oluyorlar.hastaneden geldiginiz ilk gunler mesane kulodunu icat edene tesekkur ediyorsunuz.2 emzirme atleti yeter diyordum yetmiyormus.2 tane daha siparis verdim.o gunlerce ozenip tek tek utuleyip yerlestirdigim dolap varya simdi carsamba pazari gibi:)) hele surekli kusan bi bebeginiz olursa o herseyi takim giydiririm hevesleriniz askida kaliyor.benimkinin suan bi elinde beyaz bi elinde pembe eldiven var:)) az gelen su faturalarina yakin zamanda hasretle bakacagim cunku 10 gun icinde sadece bebegin 3 makina esyasi yikandi:)esyalarini hazirlarken aman ne cok almisim dedigim agiz mendillerini simdi iyiki o kadar cok almisim diyorum cunku mustafa keser misali elinizde hep bir mendille dolasiyorsunuz:)ben hamileyken gogus pompasi almamistim gerek olursa aliriz nasilsa diye.gecen aksam esim saat 9bucukta e bebek kapanmadan kosa kosa pompa almaya gitti.o kadar kampanyali zamanlarini kacirdim diyede hayiflanmadim degil:)evde dut kompostosu,incir kürleri,serbet tarifleri havada ucusuyor.anneler hangisi daha cok sut yapar yarisina girdiler bile.bide gogus ucu catlamasi var.dogumdan 1 ay once krem surmeye baslasam bile yinede ufak tefek catlamalar oldu.ama onun icinde tabiki anne-kayinvalide tavsiyesi uygulandi.modern cag bambaska oneriler sunsada bize eskilerin bildiklerine kiymet vermek lazimmis.uzun oldu biraz ama bebekli gunlerden nacizane tavsiyeler simdilik boyle.bebegini kucagina alan annelere hayirli olsun.bekleyenleride Rabbim bir avazda kurtarsin dedikleri dogruymus.benim avazlar biraz fazlaydi ama siz tek seferde kurtulun insallah:)
1 adet sogani ikiye bolup ocagin uzerinde bi tarafini pisirdiler.sicagi biraz gectikten sonra pisen taraflari gogsume koyup bekleyebildigim kadar bekledim.kokusu biraz bayiltsada ise yariyor.bebek emecegi zaman suyla bi guzel temizleyip emzirebiliyorsunuz bebek kokudan etkilenmiyor:)göğüs ucu çatlağı için ne yaptılar tatlım çok merak ettim? belki bize de faydası olur:)
Sezeryandan korkmaaa. Bende normal doğumu çok istiyordum ama sezeryanda abartıldığı kadar yok. Tabi ki ağrı oluyor ama geçiyor gidiyor. Evladının kokusu yetiyor herşeyin acısını silmeye. Sende hiççç korkma. O mucizevi anı yaşayacaksın oğluşunu kucağına alacaksın. Emzireceksin. Ağlayacaksın mutluluktan. Anne olacaksın. Cennet serilecek ayaklarının altına. Ağlayan çocuk sende susacak sadece, senin kokunda. Vs vs. Güzel yönlerini anlatmakla bitmez. Acıda neymiş :) Ameliyattta dua edecek çok vakit oldu. Hepinize dua ettim. Kendi kendime güle güle. İsimleri bilmiyorum ya baby23 Gasoline SiremimS L luckky teztez vs. diye diye ettim dua. Aklıma gelmeyenleri de topiktekiler diye genelledim :) hepiniz güzel haberler vereceksiniz inanıyorumArada yaz ama bizeee :)) önerilerde bulun biz acemi annelere Can'ım inşallah herşey yolundadır ..
Oğluşumla bende öpüyoruz sizi :))
takvimimiz ayni anda bitiyor benimde oglum olacak insallah bekliyoruz bekliyoruz gelsinler sag salimAnnesi niye öyle diyorsun oğluşun seni düşünüyor belki perşembeye kadar dinlensin sonra hep benimle ilgilencek diyordur
benim aynen öyle devam ediyor adet sancılarım arada kasılmalar ama dediğin gibi nefesimi kesmiyor biraz terletiyor okadar ozaman ben nefesimi kesecek sancıları bekliyim bu son günler sanki hiç geçmiyor gibi 9 ay bekledik 1 hafta çok uzun geldi sabırsızlanıyorum artık oğlumu özledim bennnnn
Ay Can'ım Allah razı olsun sen evladını mis gibi aldın kucağına darısı biz almayanlara inşallah şimdi güle güle büyütün inşallah eşinle birlikteSezeryandan korkmaaa. Bende normal doğumu çok istiyordum ama sezeryanda abartıldığı kadar yok. Tabi ki ağrı oluyor ama geçiyor gidiyor. Evladının kokusu yetiyor herşeyin acısını silmeye. Sende hiççç korkma. O mucizevi anı yaşayacaksın oğluşunu kucağına alacaksın. Emzireceksin. Ağlayacaksın mutluluktan. Anne olacaksın. Cennet serilecek ayaklarının altına. Ağlayan çocuk sende susacak sadece, senin kokunda. Vs vs. Güzel yönlerini anlatmakla bitmez. Acıda neymiş :) Ameliyattta dua edecek çok vakit oldu. Hepinize dua ettim. Kendi kendime güle güle. İsimleri bilmiyorum ya baby23 Gasoline SiremimS L luckky teztez vs. diye diye ettim dua. Aklıma gelmeyenleri de topiktekiler diye genelledim :) hepiniz güzel haberler vereceksiniz inanıyorum
Eline sağlık cnm cıvıl cıvıl görünüyorKizcemin.kurabisleri bittii naEki Görüntüle 1784127 Eki Görüntüle 1784128 Eki Görüntüle 1784129 sil olmus kızlar
Bende ayva çekirdeği jeli önerisi aldım çok etkiliymis şimdiden biriktiriyorum çekirdeklerigöğüs ucu çatlağı için ne yaptılar tatlım çok merak ettim? belki bize de faydası olur:)
evet canım pasta malzemelerı satan bı yerden hazır alım.200 gramlık kutularda 4 renk aldım.50 adet kurabıye kapladımÇ
çok hoş olmuş cnm şeker hamurunu hazır mı aldın
canım netten aldım kurabıye tarıfını butık kurabıye tarıfı yazdım herhangı bırını denedım.gerı kalanı da kurabıye kalıpları ıle seker hamuruyla susledımTarif istiyoruz
canım ılk dogumumda aaynı senın yasadıklarını yasadım muayneden kaynaklı kanama.ıkı gun surmustu ve bel agrım da eslık etmıstı.ıkı gun daha bekledık sancım gelmeyınce sunı sancıı ıle dogum yaptımBugun nst ve kontrol vardı oğlum çok şükür 3800 grolmuş nst de sancım çıkmadı ama 2 cm açılmam varmış salı gününe kadar bekleyelim olmazsa salı yatış yapalım dedi muaneden sonra eve gidince kanaman olurkorkma sakın dedi ama az öncegittim çıktım beş dakika sonra gittim sanki adetkanaması gibi ne zamana kadar devam ederki acaba
gecmıs olsun canım bebişinin hareketlerını kontrol et doktora gıdıyosun zaten ınsallah saglıklıca kavusursun bebısıneMerhabalar.. Ben sürekli okuyup yazdıklarınızla kendine bilgi edinmeye çalışıyorum, ama konuşmalara katılamıyorum bu 2 yada 3. yazışım olmalı, bende başımdan geçeni yazmak istedim..
36+1 deyiz bizde, 2 hafta önce kanamam oldu koyu renkte kahve gibi bi renkdeydi nişan olması için çok erkendi korktuk hem Dr gittik bebeğim aşağı indiğini söyledi 27mm uzunluk dedi, idrar testi yaptık enfeksiyon felan yoktu nts sancım yoktu (ilk ntsm di) Dr yinede gözetimde olmam için bi gece yatış verdi çok şükür sorunsuz o günü atlattık sabah çıktık..
1 hafta sonra tekrar kontrolümüz vardı sabah gittik herşey yolundaydı yine alttan muayene etti 32mm uzunluk dedi çıktık eşimin bi kaç işi vardı bende onunla arabada dolandım arabada bekledim hep onu bi defa çok az bi yürüdüm sadece sonra akşam beni eve bıraktı o bi davete gitti evde lavaboya girdim yine kanama vardı bu defa kan gibiydi tam olarak rengi ikinci peçeteyle silmemde hatta pıhtı bile geldi ama korkmadım bu defa bebeğim hareketliydi bende kendimi iyi hissediyordum eşimi aradım Dr gittik yine bişey yoktu ntsde bi tane ağrı sancım çıkmıştı ama ben hiç bişey hissetmedim..
Arabayıda yasakladı Dr çok zorunda olmadıkça şimdi evde bebeğimin gelmesini bekliyorum
5 günde felan bir kontrole gidiyoruz şimdi..
Birazcık uzun oldu galiba Allah hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin inşallah
ılk gebelıgımde bende kk da yazan ıhtıyac lıstesını almıstım ama bazıları cok gereksız.mesela gogus kalkanı gogsun yara olacagı zaman alınabılır.pompaya hıc ıhtıyacın olmayabılır ben hepsını almıstım sımdı dolap beklıyor.humana da eczane ve marketlerde kolaylıkla bulunuyo ama alınabılınır zararı olmaz ıcersın canımOyyy canım Allah razı olsun Nasıl güzel anlatmışsın yaa :) hep kötü örnekler anlatıyo millet uyuz oluyorum ama ben hep pozitif düşünüyorum, hep iyi olucam hemen iyileşicem, hemen sütüm gelicek, hemen ayağa kalkıcam hemen eve çıkıcam zorlanmicam falan hep böyle düşünüyorum düşünmeye devam edicem :)
İnşallah bende senin gibi rahat kolay atlatırım ya valla resmen moral oldun bana şu an içim rahatladı :)) Prensesin Kumsal hanım inşallah çok üzmüyordur seni gazı falan da olmasın hiçç, bol bol sütün olsun inşallahhhh :))
Bide son sorumm :) süt arttırıcı bişey kullanıyomusun, çay vs (hummana stil tea çaydan almayı düşünüyorum ben) göğüs durumun Nasıl, göğüs ucu kremi aldım ama göğüs kalkanı da almayı düşünüyorum, bide göğüs pompası almamıştım onu da alıyim dimi?
malesef bende vajınal varıs olustu oyuzden sol bacagımdan kasıklara dogru agrım var canım senınkı varıs degıldır ınsallahBenim de sağ bacagimin kasikla birleştiği yer ağrıyor. Hatta yurumemi bile engelliyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
son haftalarda ısen sancı olması ıyı.ama rısklı haftalarda ısen sancı cıkması kotu erken doguma sebep olabılır cunkuKızlar bir şey soracam.nst de sancinin olması mi iyi olmaması mi
tesekkur ederım canım cok sagolEline sağlık cnm cıvıl cıvıl görünüyor