How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bskn bskn inşallah bizimde böyle geçer doğumumuz canım ayy benimde en korktuğum tüy olayı jilet kullanıyorum 3 günde bile azcıkta olsa çıkıyor en büyük sıkıntım o birde normal doğumda altta dikişler olunca Nasıl hallettin tüy olayını ondan da korkuyorum canım
Sen tut onca sancı çek, minik bir dikişten kork:) henüz bakmadım dikişlerime,hatta ellemedim bile. Büyük wc için Taharet almak için duşa giriyorum her seferinde :o
ve tabi alt kısmına jilet vurmadım. Çok da uzamamışlardkr :p
Dikiş düğümü daha düşmedi. Yanlış Bir şey yaparım diye korkuyorum.

Iyi aksamlar herkese.. dogum yapanlari allah evlatlariyla bi omur ayirmasin anali babali buyuysunler ins. Darisi da bize olsunn.. ya benim biraz canim sıkkın. Sali gunu kontrole gittigimde bebegin hala ters pozisyonda oldugunu artik bundan sonra donmeyecegini soyledi doktorum. 38+6 da aliriz dedi heyecandan soramadim bile neden gununu beklemedigimizi. En azindan gununu tamamlasaydi suyu fln normalmis sancimda olmuyo cok hem Ben okuyorum 40.hafta bile donen oluyomus ama bana plesentasi onde gibi bsey soyledi. Ay heyecandan anlamadim tam valla. Ne diceksiniz kizlar. Bide neden 38+6 ki genelde o zamanmi yapiloo sezeryan
Benimki zorunlu sezeryan olacagı için 38+6 da alıcaz dedi dikişlerim oldugu için sancı çekmemem gerekiyormuş seninki neden beklemiyor anlamadım doktoruna sor bence eşi yaşlanmadıysa veya suyu azalmadaysa beklemesi gerekiyor

Nst den geliyorum. Bi tanecik kasilma cikti ancak o kadar. Benimkinin gelmeye niyeti yok herhalde. Rahim agzim da usg de göründüğü kadariyla hala kapalı. Bebisim iri bebek olacak. Daha da kilo almasin dogsun artik yaaa
ayy cok az kalmıs canım ınsan gece gunduz bekleyınce zaman gecmıyor.hayırlısıyla gelır ınsallah.bebegın suan kac kılo canım benımkıde ırı korkuyorum
Canım sonda olayını 14-15 yaşlarında deneyimledim kaza geçirmiştik takarken diğer ağrılarımdan onu hissetmemiştim çıkarırken sızladı sonra hemen geçti çok ağrılı bişey değildi diye hatırlıyorum anneanneme yılda 3-5 kez takılıyor o dayanıyorsa bizde dayanırız herhalde benim yanımda da takılmıştı hiç sesi çıkmadı lavmanda küçük çocuklarada yapılıyor ağrısız bişeymiş böyle konuşuyorum ben çok mu rahatım aslaa ama benim en büyük tedirginliğim alt tarafla uğraşmaları hastanede yattığımda hemşire fitil koycam diyordu kendim koysam diyorum kimsenin benim oramla buramla uğraşmasını hiç sevmiyorum 2sn lik fitilde bile stres oluyordum bana sorsalar ağrıya razıyım ama hemşireler benle uğraşmasın :)))
ayy malesef bende oyleyım ama onlar okadar alısık duyarsızkı canım oyuzden cok takmamak lazım.bıde sancı cekerken falan gozun gormuyo canım rahım acılmasına bakıyolar mesela ılerlemıs mı dıye ınsallah acılma artmıstır dıye baktırıyosun yanı

Gunaydin kizlar Nasilsiniz?
3 gundur oglum hasta atesleniyor dogru duzgun uyumadim kac gundur. Bugunde randevum var 2 gundur alt tarafimdaki kemikler cok agriyor. Adet sancilarimda var kontrole diye gidip dogurmaktan korkuyorum.

3 gundur oglum hasta atesleniyor dogru duzgun uyumadim kac gundur. Bugunde randevum var 2 gundur alt tarafimdaki kemikler cok agriyor. Adet sancilarimda var kontrole diye gidip dogurmaktan korkuyorum.

ayy cok az kalmıs canım ınsan gece gunduz bekleyınce zaman gecmıyor.hayırlısıyla gelır ınsallah.bebegın suan kac kılo canım benımkıde ırı korkuyorum

ayy malesef bende oyleyım ama onlar okadar alısık duyarsızkı canım oyuzden cok takmamak lazım.bıde sancı cekerken falan gozun gormuyo canım rahım acılmasına bakıyolar mesela ılerlemıs mı dıye ınsallah acılma artmıstır dıye baktırıyosun yanı

Canim tam bilmiyorum kilosunu 2 hafta once dr um olctugunde 3800 demisti dun de bi kadin dogumcu arkadasim bakti 4300 civari hesapladi ama yaklasik arti eksi 500 gr yanilma payı olabiliyor yine de 4 kilodan asagi olacagini sanmiyorum ilk oglum da 4100 gr dogmustu cunku

Ağdaya gitme işini erteliyordum biraz daha yakın olsun diye:) meğer zaten çok yakınmış :p
Anneme gelirken permatik getirmesini söyledim ama ebe kızlar biz halledicez sen sakın bir şey yapma dediler. Hasta bakıcı gelip permatik yaptı :KK43:
Zaten lazerliydi baya azdılar ama tertemiz değildim işte :/
İlk an sadece hunları düşünürken sonrasında umrunda olmuyor bu durum :)

bir daha mı görücem diye rahatlarıyordum kendimi.
Ebelerden biri annemlerin komşusu çıktı :KK70:
Amaaaann bi daha mı görüceem, hooop komşu çıktıııı :KK70::KK70::KK70:

Geçmiş olsun oğluna, inşallah en kısa zamanda toparlar, senin de Hakkı'nda hayırlısı, şimdiden korkup stres yapma canım :KK19:

Ağdaya gitme işini erteliyordum biraz daha yakın olsun diye:) meğer zaten çok yakınmış :p
Anneme gelirken permatik getirmesini söyledim ama ebe kızlar biz halledicez sen sakın bir şey yapma dediler. Hasta bakıcı gelip permatik yaptı :KK43:

Geçmiş olsun oğluna, inşallah en kısa zamanda toparlar, senin de Hakkı'nda hayırlısı, şimdiden korkup stres yapma canım :KK19:

Amin sagol canim.Allah zamaninda saglikla kucagimiza almayi nasil etsin bebeklerimizi.

Amin sagol canim.Allah zamaninda saglikla kucagimiza almayi nasil etsin bebeklerimizi.

Site bakıma alınmış ama pek iyi bakamamışlar galiba :KK53:

Günaydın, tünaydın cümleteenn :)
Bugün kardiyoloji randevum var epeydir erteliyodum, insallah bi sorun çıkmaz doğum için, son günlerde yine zorlamaya başladı kalbim beni, bakalım ne durumda :KK51: cumartesi de oğlumla randevum var bakalım ne kadar olmuş, yumusamadan sonra açılma da var mı bakalım bakalım :KK45:

:KK53: bu gece doğurursam haber veremicemmi yani ben şimdi

Kıllar tüyler bunlara takılmayalım kızlar:KK49: yurtdışında avrupada hiç temizlemiyorlar:p ben valizime bi jilrt koydum kullanabilirmiyim bilmiyorum ama bulunsun yanımda dedim.

Benim aklımda deli sorular var azcık aydınlatın beni:cool: şimdi doğum sancısı çekerken hastane önlük veriyor ama ayağımıza ne giycez o_O lohusa terliği doğumdan sonra giyilir herhalde ona göre ev terliği koyayım valize ben
ev terlıgı koyabılırsın yada hastaneden tek kullanımlıklardan verıyolar canım

Iyi aksamlar herkese.. dogum yapanlari allah evlatlariyla bi omur ayirmasin anali babali buyuysunler ins. Darisi da bize olsunn.. ya benim biraz canim sıkkın. Sali gunu kontrole gittigimde bebegin hala ters pozisyonda oldugunu artik bundan sonra donmeyecegini soyledi doktorum. 38+6 da aliriz dedi heyecandan soramadim bile neden gununu beklemedigimizi. En azindan gununu tamamlasaydi suyu fln normalmis sancimda olmuyo cok hem Ben okuyorum 40.hafta bile donen oluyomus ama bana plesentasi onde gibi bsey soyledi. Ay heyecandan anlamadim tam valla. Ne diceksiniz kizlar. Bide neden 38+6 ki genelde o zamanmi yapiloo sezeryan
komsumun bebegı son hafta dondu sezeryan olacaktı dondugu ıcın normal oldu.doktorunla alkalı bence

cok guzelmıs ya bayıldım hıkayene
Hayırlı olsun öncelikle.
Meme uçların için kalkan kullanıyormusun? Kesinlikle tek çaresi kalkan. Kremleyip kalkanları takınca ne süt kuruyor göğüs ucunda ne de diğer emzirmeye kadar göğüs ucu kaybolmuyor. Hem de yara iyileşimine yardımcı oluyor.
Bence emziren anneler için üretilmiş en önemli alet :KK66:

Bizde de gaz dün başladı. 12.günümüz :KK43: daha çok erken diye sızlanıyorum tabiki :p

Gaz için kimyon veya rezene çayını öneriyorlar. Hatta bebeğe de bir çay kaşığı verin deniyor.
gogus kalkanı ne marka kullandın canım benım cok yara olmustu ılk bebegımde
Canim tam bilmiyorum kilosunu 2 hafta once dr um olctugunde 3800 demisti dun de bi kadin dogumcu arkadasim bakti 4300 civari hesapladi ama yaklasik arti eksi 500 gr yanilma payı olabiliyor yine de 4 kilodan asagi olacagini sanmiyorum ilk oglum da 4100 gr dogmustu cunku
maasallah allah kurtarsın canım

Son dakikada sancılarla bile dönebiliyormuş, neden hemen alma peşindeler hiç anlamıyorum. Tabi bi mani varsa o ayrı

Ay ya alıntı yapamamış mesaj :KK53: neyse zaten hata veriyor sitede herşey. Kızlar gece kaç kez kalktım burnum tıkandı uyuyamadım en son 5te cebelleştim breathe right taktım 10.30 a kadar uyumuşum :KK22: pazartesi randevumuz var kızçemle Zaman geçmiyoooor :rolleyes:

Ay ya alıntı yapamamış mesaj :KK53: neyse zaten hata veriyor sitede herşey. Kızlar gece kaç kez kalktım burnum tıkandı uyuyamadım en son 5te cebelleştim breathe right taktım 10.30 a kadar uyumuşum :KK22: pazartesi randevumuz var kızçemle Zaman geçmiyoooor :rolleyes:

Ben de istiyom o kadar uyumak:) bugun esime o kadar dedim sessiz hazirlan da oglan uyanmasin az daha uyuyalim diye hakkini yemeyeyim ozen gösterdi uyarmasın diye kapiyi sessizce kapadim yataga firladim 5 dk sonra pitir pitir ayak sesleri:) velhasil 8den beri ayaktayiz biz hep

Ailedeki dpğum durumları nasıl? Genelde soya çekim olduğu için bir bakmanı tabsiye ederim. Ha illa onlara benzicek değil elbette. Ama benim annem çok kolay doğum yapmış. Ben ondan da kolay doğum yaptım.
Etrafımda boyun kısa çatın dardır, çıt kırıldımsın katlanamazsın , eğidural al diye alıl veren çoktu.
Rabbime sonsuz şükürler olsun, doktora gittiğimde 4-5cm açıklığım vardı, ve doğuma değil kontrole gitmiştim, 3saat içinde doğum yaptım. Bugün Tekrar doğuma alıcaz deseler tekrar yaparım.
Elbette sancılar sancılıydı, ama asla dayanılmaz ağrılı değildi. Epidural işini 7cm iken arkadşaım mj attı aklıma geldi ama iş işten çokktannn geçmişti. Doğuma ramak kala epidural yapılmazmış zaten :)

Uzattım ama demem o ki hiç korkmamalısınız, normal doğum zaten ne yapılması gerektiiğini vücut biliyor müdale etmeye gerek bile kalmıyor :KK66:

Annem ablamı zor doğurmuş ama suyu gelmiş hastaneye gitmeden önce ve su azaldığı için sanırım acılı doğurmuş:( ama beni çok kolay doğurmuş mesela:) ablam hep sezeryanla doğurdu normal doğumu denemedi bile;) korkuyorum evet ama en doğrusunun normal doğum olduğunu düşünüyorum sizlerin pozitif hikayelerini dinleyince de rahatlıyorum:21: sorun çıkmadıktan sonra kendi isteğimle sezeryana yönelmem büyük ihtimalle. Sancıları çekmeye razıyım keşke benimde farketmeden kontrole gittiğimde 5-6 cm açılman olmuş deseler ne şahane olur:KK50:

Back