Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal mi oldu doğumunuz. Süreç Hakkı'nda bilgi bekliyoruz sizden. Ben o kadar cahil hissediyorum ki kendimi.
nasıl başladı canım doğumun? önce su mu geldi sancı mı geldi? nerdeydin ne yapıyordun :) panik oldunuz mu hastaneye giderken? izine daha yeni ayrılmışsın doktorun erken doğacağını öngörmemmişmiydi? felan müsait bi zamanda bizimle ayrıntıları da paylaşırsan seviniriz.
bu arada artık 40 haftadan önce doğan bebeklerin kalan vakitleri doğum izni sonuna ekleniyormuş o 3 haftayı da ekletebilirsin yani
tarihimiz aynı, heyecanlandım yaaaaa... çantamı falan hazırliim ben en iyisi. analı babalı sağlıkla büyüsün kuzucuk
Maşallahh, normal dogumla gelmiş gözün aydınn :))
Sağlıklı bol sütlü gazsız günlerin olsun kuzunla, günümüz de aynıymış, darısı hayırlısıyla vakti zamanı geldiğinde bizim başımıza inşallah, ilk fırsatta detayları bekleriz :))
Seninle ayni gundeyiz canim sende dogum belirtisi bisi varmiMart anneleri martı bekleyemedi vallaha doğuran doğurana maşallah, çok heyecanlı oluyo
Canım kanala girdiyse doğum heran olabilir benimde doğum sancisi gibi deildi agri gelip makatinda ikinma yani kabizda zorlanarak yaparız ya onun gibiyse git hemenDogum yapmis annelere bisi sorucam cevaplarmisiz canlarim .... Benim bebis doum kanalna inmis kac gecedir agrilarim vardi dokdor biraz daha dursun falan dedi ama bugun cok sancim oldu ve agrimda var ama dogum agrisi deil sizce dogumum yakinmi nolur bisiler soyleyin ben hep beklemekten sikildim evden disari cikamiyorum yaaa
Aynen benim de öyle basliyor sanci Once nefessiz kaliyorum sonra karnimda rahatsizlik hissi Nefessiz kalinca cok korkuyorum Allah yardımcımız olsunGeçmiş olsun canım..inşallah saglicakla hayırla booolll bereketle kucagimiza alırız yavrularimizi....herkesin bünyesi farklıdır
Seni en iyi doktorun bilir.kimi ilaca başlar kimi bırakır.sen bunlara takılma.sana neyin iyi gelip gelmediğini doktorun bilir...
Sancı konusunda da gece ve uyanınca ,uzandığım yerden kalkınca çok agriyor.ay bi de sabah ise giderken dün yaptığım mercimek çorbasını iceyim dedim.ikinci tabağı içerken göbeğimin üstünde çok kötü bir ağrı hissettim.anlatamam.nefes alamadim...gozlerim doldu.ona yakın derin nefes alıp verdim.esimi uyandirayim dedim ama.panik yapmasını istemedim.doğum sancısı olsa uyandirirdim am doğum sancısı değildi galiba..yuriyemedim yaa...coookk kötü oldum...kendime gelene kadar ise de geç kaldım tabi...Allah kimseye göstermesin inşallah...
Ben dün 6 saat arayla yemek yedim arada sadece bikac tane findik yemistim ve acikmadan zorla akşam bi sandvic yedim Bebegimde cok hareket etmedi onu da ac bıraktım diye kendime kizdim Biz yemesek nasil kilo alicak bu yavrucaklarBen resmennzorla yiyorum. Bebek olmasa Bi gün resmen ac duyucağım. Yemek yapmak da gelmiyor içimden.
Bebegim saglikli bir sekilde dunyaya geldi dualarini esirgemeyen herkese cok tesekkurler
Selamlar :)
Kızım pazartesi günü normal doğumla dünyaya geldi. 37. Haftamiz tam dolmamisti ama 37 haftalık diyebiriz . 2890 gr ve 49 cm. Ben yönetim beklerken minnak oldu kızım :)
Şubat annesi oldum yani ben :)
Cok güzel bi hamilelik dönemi geçirdim çok şükür,cumartesi günü doktora gittim ilk nst bağlandı ultrason fln herşey güzel bi sorun yok,bebeğin başı olması gereken yerde kilosu 2900 boyu 50cm olrk göründü..
İzne yeni ayrildgm için cumartesi günü biraz gezdik esimle , pazar da dinleneyim dedim,hastane cantam bile hazır değildi,en azından gotureceklerimi çıkarayim acil bisey olursa cantya atarız dedim eşyaları çıkardım...akşam uyuklamisim biraz yatagima gitmek için kalkınca suyum geldi - kendimi zorlayacak biseyde yapmamistim- biraz panik oldum gözlerim doldu hemen,napicam dedim..eşim sağolsun hemen sakinlestirdi beni,ben duş alırken o eşyaları hazırladı,hastaneyi arayıp haber verdik.gece 1de hastanedeydik. Suyum geldgi için geri gönderme diler, sancim fln yoktu nst ye bağladılar bebek biraz yorgun diye serum verdiler,sezeryan olablr diye kontrol ettiler sürekli,suni sancı vermediler..muayeneden sonra sbh 4gibi sancim ufak ufak başladı.. Nst ye baglandgm sureler dışında genelde ayakta gezerek atlattım sancıları.. Sadece son zamanlarda açıklık iyice artınca sancı biraz fazla oldu...bi ara modem bulundu yediklerini çıkardım nefesim kesildi oksijen bağlandı,o zaman ben epidrl istiyorum dedim,açıklık kontrolü yapıldı epidrl gerek yok dedi ebeler.. Biraz daha güçlendi nedense o zaman :) yapabilrm dedim :)....... Bence sancı kısmı dgl son ikinma kısmı zordu, öncesinde biraz bilgili olsam belki daha kolay yapablrdm..ikinma kısmında çok beceriksiz oldgm halde 5-6 kerede doğdu sanırım bebeğim.. Ufak bi doktor müdahalesi var bi kaç dikiş... Doğunca ztn acı anında gitti,allah herkese hayırlısini nasip etsin :)
Kesinlikle hepimizin yapabileceği bisey normal dogum-aksi bir durum yoksa tabi... Kolay mi bence değil ama dayanılabilir :)). "Cennet annelerin ayaklarının altındadır"
Tüm annelere güzel bi doğum hayırlı evlatlar diliyorum :)
Tekrar yaşadım doğumumu :)Cok güzel bi hamilelik dönemi geçirdim çok şükür,cumartesi günü doktora gittim ilk nst bağlandı ultrason fln herşey güzel bi sorun yok,bebeğin başı olması gereken yerde kilosu 2900 boyu 50cm olrk göründü..
İzne yeni ayrildgm için cumartesi günü biraz gezdik esimle , pazar da dinleneyim dedim,hastane cantam bile hazır değildi,en azından gotureceklerimi çıkarayim acil bisey olursa cantya atarız dedim eşyaları çıkardım...akşam uyuklamisim biraz yatagima gitmek için kalkınca suyum geldi - kendimi zorlayacak biseyde yapmamistim- biraz panik oldum gözlerim doldu hemen,napicam dedim..eşim sağolsun hemen sakinlestirdi beni,ben duş alırken o eşyaları hazırladı,hastaneyi arayıp haber verdik.gece 1de hastanedeydik. Suyum geldgi için geri gönderme diler, sancim fln yoktu nst ye bağladılar bebek biraz yorgun diye serum verdiler,sezeryan olablr diye kontrol ettiler sürekli,suni sancı vermediler..muayeneden sonra sbh 4gibi sancim ufak ufak başladı.. Nst ye baglandgm sureler dışında genelde ayakta gezerek atlattım sancıları.. Sadece son zamanlarda açıklık iyice artınca sancı biraz fazla oldu...bi ara modem bulundu yediklerini çıkardım nefesim kesildi oksijen bağlandı,o zaman ben epidrl istiyorum dedim,açıklık kontrolü yapıldı epidrl gerek yok dedi ebeler.. Biraz daha güçlendi nedense o zaman :) yapabilrm dedim :)....... Bence sancı kısmı dgl son ikinma kısmı zordu, öncesinde biraz bilgili olsam belki daha kolay yapablrdm..ikinma kısmında çok beceriksiz oldgm halde 5-6 kerede doğdu sanırım bebeğim.. Ufak bi doktor müdahalesi var bi kaç dikiş... Doğunca ztn acı anında gitti,allah herkese hayırlısini nasip etsin :)
Kesinlikle hepimizin yapabileceği bisey normal dogum-aksi bir durum yoksa tabi... Kolay mi bence değil ama dayanılabilir :)). "Cennet annelerin ayaklarının altındadır"
Tüm annelere güzel bi doğum hayırlı evlatlar diliyorum :)
Benim iki gün önce kanalda dğldi. Ertesi gün indi ve doğuma girdimDogum yapmis annelere bisi sorucam cevaplarmisiz canlarim .... Benim bebis doum kanalna inmis kac gecedir agrilarim vardi dokdor biraz daha dursun falan dedi ama bugun cok sancim oldu ve agrimda var ama dogum agrisi deil sizce dogumum yakinmi nolur bisiler soyleyin ben hep beklemekten sikildim evden disari cikamiyorum yaaa
Güle güle büyütün inşallahBugün 1 haftalik olduk teyzeleriii cok şükür herşey yolunda meme uçları için zeytinyagi cok faydali bebisiniz emince sürün gogus pedi kullanin rezene tohumu alın kaynatin hergün aksamlari için cok faydali haa bide bebek icin ayak altlarina acı elma yağı sürün ben bunları uyguluyorum oğlumun sistemini çözdüm maşallah geceleri çok rahatım herseyiyle ilgileniyorum
Aman allahım komşu çıktı demek en azından yabancıya gitmemiş misaliAğdaya gitme işini erteliyordum biraz daha yakın olsun diye:) meğer zaten çok yakınmış
Anneme gelirken permatik getirmesini söyledim ama ebe kızlar biz halledicez sen sakın bir şey yapma dediler. Hasta bakıcı gelip permatik yaptı
Zaten lazerliydi baya azdılar ama tertemiz değildim işte :/
İlk an sadece hunları düşünürken sonrasında umrunda olmuyor bu durum :)
bir daha mı görücem diye rahatlarıyordum kendimi.
Ebelerden biri annemlerin komşusu çıktı
Maşallah.. Allah muhabbetinizi arttirsin.. Artik altın damlasi da gelince eviniz daha güzel huzurlu olur insAllahKızlar ya ne güzel maşallah yavrularinizi kucaginiza aldınız.Allah size bağışlasin.çok heyecanliyim ben.dün akşam esimle TV izlerken kanepede uzanmistim. Baktim bizimki hareket ediyor.özellikle sol yanında baya hareketliydi...ben de babasını sessizce cagirdim. Sesli cagirdigim zaman bizim kız hareketi kesiyor :) sonra babası karnima dokununca hareketi hissetti.adam bi tuhaf oldu.gözleri doldu.duygulandigi için mi bilmiyorum ama bi değişik oldu :) elini karnına bastırma yazık kıza.kötü olur icerde diye bana kızdı :) açıkçası böyle kizmasina da sevinmedim değil :) kızını sahiplenmesi hoşuma gitti.tabi ki sahiplenecek çünkü bu bebeği ben tek basıma yapmadım de mi :) ..
Yazık adama ,onceleri gebelihimden dolayı yatakta çok hareket ettiğim ve horladigim için uykusunu alamıyordu salonda yatiuordu şimdi doğum yaklaştı diye yanında yatıyor horlamama rağmen :)geceleri tuvalete giderken beni de kaldırıyor tek başına gittiğimde korkttugum için kalkmiuordum tutuyordum o da ben tutup da rahatsız olmayayim diye beni kaldiyor tuvalete ..ayy esimi çok seviyorum kızlar yaaa