• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben kızımda son ana kadar beklemiştim son anda benimde kordon dolanması var denildi kalp atışları yavaşlayınca doktor riske atmayıp sezeryana aldı senin daha vaktin var bebeğin kordonu çözebilirde benim son dakika anlaşıldı kordon dolanmasının olduğu ben olsam beklerdim yinede sen ve eşin iyice düşünün derim
Şu an bekliyoruz canim umarim çözer haftasi dolana kadar

Kızlar hastaneyi süsledi evime geldim son hazırlıklarımı yapıyorum merak edenler için odayı atiyorum.. hersey kendi el emeği :)) dualarinizi esirgemeyin 9 saat sonta benim için büyük gun

Canım her şey harika olmuş ellerine sağlık:) Bir an önce sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini:KK46: Güzel haberlerini bekliyoruz:)

İçeriği hem annye hem bebeğe yarıyor.ama sadece o öğünde tüketilirse şifa.bir de tek sayıda tüketilmesi sünnet.hurmada bulunan şeker monosakkarit yani basit yapıdadır.anne sütü ise disakkarittir bir çıta daha işlem yapılması lazım işe yaraması için.bebek doğar doğmaz tahnik denilen işlem yapılırsa bebeğe gerekli enerjinin %50 si hızlı bir şekild sağlanır.internetten araştırabilir ya da aşağıdaki linkten incelenebilir.

http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/yeni-dogan-ve-tahnik-mart-2014.html
Sağol Can'ım, Tahnik konusu daha önce paylaşılmıştı zaten, okumuştum biraz o Zaman, doğar doğmaz sütümden başka bişey vermem inşallah ama hemen arkasından vermek için hurması hazır :)

Kızlar hastane süsleyenler:)) hastanedeki beşiklerin çevre ölçüsünü bilen veya ölçen varsa yazabilir mi?:anneadayı:

Bu sabah kontrolümüz vardı 51 cm ve 3350 gr mız bakalım ne zaman gelecek heyecanla bekliyoruz:KK200::KK200:

evet ıkınırken ıkınırken durum çok sakat ama sanıırım normal doğumda da lağma yaptırılıyor. bi arkadaştan duymuştum bağırsak hareketlerini canlandıran bi sıvı gönderiyorlarmış sonra lavobaya gidip boşaltıyormuşşsun. eğer lağmayapılırsa böyle bi sorun olmaz
lavman ı acılma coksa ya da suyunuz geldıyse yapmıyolar kızlar.kuzenım 4 cm acılmayla gıtmıstı ve suyu gelmıstı.lavmanda butun mıde bagırsaklar bosaldıgı ıcın bebek gelebılır vc ye dusebılır demısler yapmamıs ebe.dogum anında ıkınırkende buyuk tuvaletını yapmıs zaten cok normal.herkes alısık bu duruma

Gunaydin kizlar yarin tekrar kontrolum var ben kesin sezeryan olacam karar verdik birsey sorcam dr sezeryani kesin olan birine neden acilma var mi diye bakar
Bilmem belki açılmayı kontrol eder sezeryana kadar bebek durur mu durmaz mı anlamak için olabilir ya da sezaryen beklerken aniden gelirs hazırlıklı olmak için olabilir. Benim aklıma böyle geldi

lavman ı acılma coksa ya da suyunuz geldıyse yapmıyolar kızlar.kuzenım 4 cm acılmayla gıtmıstı ve suyu gelmıstı.lavmanda butun mıde bagırsaklar bosaldıgı ıcın bebek gelebılır vc ye dusebılır demısler yapmamıs ebe.dogum anında ıkınırkende buyuk tuvaletını yapmıs zaten cok normal.herkes alısık bu duruma

Evet aynen boyle ben de 7 cm iken gittim bana da yapilmadi lavman.

Ay kızlar şu doğum sırasında tuvaletini yapma muhabbeti beni biraz ürküttü garip bir şeymiş bu arada nst ye kaçıncı haftanızda ilk girdiniz ben daha nst ye girmedim bile

Ay kızlar şu doğum sırasında tuvaletini yapma muhabbeti beni biraz ürküttü garip bir şeymiş bu arada nst ye kaçıncı haftanızda ilk girdiniz ben daha nst ye girmedim bile
34+dan beri her kontrolde giriyorum, haftada veya max. 10 günde bir

Kızlar göbeğimşn sağ tarafında bi bebek hareketi ile birlikte aynı anda sol alt kasığımda yaani tam çapraz karşısında ani bir sancı bıçak batması gibi birşey yaşıyorum acaba yalancı doğum sancısı öyle bişey mi yoksa benim sıpa biyerlerime elini mi kolunu mu sokmaya çalışıyor ya da aniden geriniyr mu bilemiyorum ben siz de oluyor mu böyle

Kizlar catim %70 uygunmus normal doguma.tahlil yaptiriyorum suan drum dogum sirasinda ugrasmamak icin tum hazirliklari bitirelim dedi.pazartesi yine kontrole gelicem.
Hadi hayırlısı olsun iyi olmuş tahlil işleri de doğum için gün söylüyor mu doktorun

Kızlar göbeğimşn sağ tarafında bi bebek hareketi ile birlikte aynı anda sol alt kasığımda yaani tam çapraz karşısında ani bir sancı bıçak batması gibi birşey yaşıyorum acaba yalancı doğum sancısı öyle bişey mi yoksa benim sıpa biyerlerime elini mi kolunu mu sokmaya çalışıyor ya da aniden geriniyr mu bilemiyorum ben siz de oluyor mu böyle
Canım sen izne ayrıldin mi ?ne yaptın ?

bettunaz bettunaz yok canım çekilir balık erkeği birde benim eşim çoookkk kardeşin en büyüğü ve inan yumurta bile kırmayı bilmiyor hatta hzır çayı dolduramazdı şimdi hala yemek tarzı bişe yapamaz ama bu hamilelikte en büyük yardımcım evi temizliyor kahvaltı hazırlıyor inan her türlü şekillenebiliyorlar annesi açısından da bakınca iyi bir evlat evlenene kadar hep ailesi kardeşleri için yaşamış hiç tedirgin olmayın balık erkeği diye :))

Benim de oldu geçtiğimiz perşembe akşamı. Aynen dediğin gibi. Ben de korktum noluyor diye sabahta doktor kontrolüm vardı sabahı zor etmiştim. Sabaha ağrım sancım geçmişti ama karnıma dokunamıyordum et kesmiş gibi acıyordu. Zor yürüdüm bir de.Doktoruma anlattım durumu normal dedi artık bu tarz sancılar olabilir dedi ama bu doğum sancısının bununla alakası yokmuş o sancı gelince anlarsın hemen doktoru araaa dersin dedi. Nasıl bişey acaba nasıl anlıcaz o sancıyı kafam da deli sorular:rolleyes:
Bende okuyorum sürekli benimki hiç doğum sancısına benzemiyor diyorum ama kendi kfama göre karar veriyorum yani anlarız herhalde doğum sancısını o kadar kolay birşey değildir birde diyorum ben gazdan bile ağladıysam doğum sancısına ne yapcam bilmiyorum :(

Ben sezeryan olcam canım oğlum biraz iri inş sende böyle ağrısız sızısız doğum yaparsın canım
Amin canım sağlıkla alırız iniallah kucağımıza bebişlerimizi benim kızın minik olmasının avantajı hiç o konuda sıkıntı yaşamıycaz ama tabi minikte olsa çatı açılma ve birsürü şey daha uygun olmalı aksi birşey olmamalı normal doğum için senin sezeryan ne zamandı canım

Back