• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın
bskn bskn haydi güle güle büyüt poğaçanı darısı başımıza

Bende şuan kontrole gidiyorum nasipte tek başıma gitmek de varmış eşim ve kızım olmadan içim biraz buruk
İnşallah güzel haberlerle dönerim içimde hala bir korku var sanki doktor yatışımı yapcak gibi Allhım daha çok erken dursun içimde

Selam annecikler :)
Mide yanmalarınızı sevin, gece bölünen uykularınızı da. Sık sık gelen çişinizi de, karnınızdaki hareketleri söylemiyorum bile :)
Çıkan şey çok tatlı oluyor. Pamuk gibi. Fırından çıkmış poğça gibi :)
Ayy ağlıcam gene :KK43:

Sabaha karşı 3de bacak ağrımla birlikte suyum geldi. Suyum olduğuna inanamadım. Yattım uyudum. Ara ara gelen sancılarıma uyandım. Saat başı geliyordu. Ama sancılarım karın sertleşmesi sandım...
Hastaneye gelen suyun çiş mi yoksa su mu diye baktırmaya ve artık şu enfeksiyon için ilaç verin de bacağıma vuran kasıl ağrısından kurtulayım diye düşünerek gittim.
4-5cm açıklıkla 9da ani bir yatış yapıldı. serumlar lavmanlar nst derken, sancıları keşfettim. Ağrı eşiğim çok yüksek olduğunu anladık.
2-2,5saatlik sancı sonunda 11.30gibi sıcacık poğçamın ağlasam mı ağlamasam mı diye büzüşen dudaklarını gördüm :)

Suni sancı almaya ihtiyaç olmadı. Epidural işi çok sonra aklıma geldi. Zaten epidurali ne zaman yapacaksınız diye sorduğumda 6-7cm açıklık vardı yapılmadı.
Rabbim sizlere benden daha kolay doğumlar nasip etsin inşallah :)

Şuan tek derdim doydu mu, uyuyor mu, uyusam mı, uyanır mı, emiyor ama ne kadar emiyor, memede uyuma alışkanlık yapmasın, ama sarılık da olmasın :KK43: gibi dertlerim var. Ah bir de doymak bilmeyen midem :)
Ayyy ne güzel canım.. Gozunuz aydın...sabah sabah beni aglattin :'( su an bile ağlıyorum.nasıl bir mucizedir böyle maşallah masallah maşallah ..su an yaninda ,maşallah sağlıklı ,sütunu veriyorsun ,altını twmizliyoedim ne güzel yaaaa.ben de böyle sağlıklı doğurabilecek miyim , boyle sutumu verip altini bezleyenilecek miyim ,nasıl bir bebekle karsilasacam acaba ,acaba bi sıkıntı olacak mi ...
Zaman yaklaştıkça daha bir korkuyorum.inşallah sağlıklı hayırlı pamuk gibi olur yavrum ,bütün yavrular inşallah...
Kızlar bu nasıl bir mucizedir ...sancı çekmeye raziyim yeterli Rabbimden dileğim bebegimiz sağlıkli olsunlar...korkuyorum kızlar ...Allah yar ve yardimcimiz olsun..Hadi Bismillah..

Günaydın

Bende şuan kontrole gidiyorum nasipte tek başıma gitmek de varmış eşim ve kızım olmadan içim biraz buruk
İnşallah güzel haberlerle dönerim içimde hala bir korku var sanki doktor yatışımı yapcak gibi Allhım daha çok erken dursun içimde
İnşallah hayırlı haberlerini verirsin.bekliyorum dua ediyorum sana...

Kızlar günaydın :anneadayı: bskn bskn tebrik ederim okurken çok fena oldum, ne kadar güzel anlatmışsın, Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin poğaçana :KK200:
Bu arada başıma çok kötü bişi geldi kızlar, dün gece bişiler yapıştırırken silikon tabancasıyla, bi anda elime aktı 1 lira kadar :KK1: ne kadar ağladım bilmiyorum bi kaç katman derim soyuldu saatlerce Can'ım çok kötü yandı, berbattım. Elimde buz torbası acımla gece 2 gibi yorgunluktan sızdım. Neyseki yanması şu an geçti ama çok kötü oldum. :KK43:

Kızlar günaydın :anneadayı: bskn bskn tebrik ederim okurken çok fena oldum, ne kadar güzel anlatmışsın, Allah sağlıkla büyümeyi nasip etsin poğaçana :KK200:
Bu arada başıma çok kötü bişi geldi kızlar, dün gece bişiler yapıştırırken silikon tabancasıyla, bi anda elime aktı 1 lira kadar :KK1: ne kadar ağladım bilmiyorum bi kaç katman derim soyuldu saatlerce Can'ım çok kötü yandı, berbattım. Elimde buz torbası acımla gece 2 gibi yorgunluktan sızdım. Neyseki yanması şu an geçti ama çok kötü oldum. :KK43:
Günaydın bayanlar, geçmiş olsun...

image.webp :KK75:
İnşallah hayırlı haberlerini verirsin.bekliyorum dua ediyorum sana...
Şuanda nst çektiriyorum onun sonucuyla gireceğim doktora
Velhasıl harika bir müzik dinliyorum dıptısdıptıs :KK75:

Hadi inşallah canım belkide gerek kalmaz anneeee geliyorum ben der bebişko :))
Bi arkadaşım da bugün çatı muayenesinden sonra değişik Ağrı'lar sancılardan bahsediyodu, onlada aynı günlerimiz, bu çatı muayenesinde napıyo doktorlar yaaa bilerek bişeyler mi yapıyolar içerde yoksa :)
Bişey olursa hemen yaz bize de canım :))) merakta bırakma bizi, benimde sancım mancım bişey olursa anında girip yazıcam her ayrıntıyı :)))))

Tabiki yazaeım canım pırt diye çıkmadığı sürece yazıcam:KK48: manevi teyzeleri oldunuz oğluşumun kimseye yazmadıklaeımı anlatmadıklarımı yazdım burda paylaştık :KK19: ben çok duygusal olmaya başladım zamanı geldi hala inanamıyorum:cry:

Mide yanmalarınızı sevin, gece bölünen uykularınızı da. Sık sık gelen çişinizi de, karnınızdaki hareketleri söylemiyorum bile :)

Sabaha karşı 3de bacak ağrımla birlikte suyum geldi. Suyum olduğuna inanamadım. Yattım uyudum. Ara ara gelen sancılarıma uyandım. Saat başı geliyordu. Ama sancılarım karın sertleşmesi sandım...
Hastaneye gelen suyun çiş mi yoksa su mu diye baktırmaya ve artık şu enfeksiyon için ilaç verin de bacağıma vuran kasıl ağrısından kurtulayım diye düşünerek gittim.
4-5cm açıklıkla 9da ani bir yatış yapıldı. serumlar lavmanlar nst derken, sancıları keşfettim. Ağrı eşiğim çok yüksek olduğunu anladık.
2-2,5saatlik sancı sonunda 11.30gibi sıcacık poğçamın ağlasam mı ağlamasam mı diye büzüşen dudaklarını gördüm :)
Suni sancı almaya ihtiyaç olmadı. Epidural işi çok sonra aklıma geldi. Zaten epidurali ne zaman yapacaksınız diye sorduğumda 6-7cm açıklık vardı yapılmadı.

Şuan tek derdim doydu mu, uyuyor mu, uyusam mı, uyanır mı, emiyor ama ne kadar emiyor, memede uyuma alışkanlık yapmasın, ama sarılık da olmasın :KK43: gibi dertlerim var. Ah bir de doymak bilmeyen midem :)

Gece okudum çok etkilendim canım ya :KK42:rüyalarıma girdi poğaçan öyle gibi hayal ettim pofuduk mis kokulu oyh ne güzel bakıyordur o şimdi gözün aydın canım şimdi 4. Trimestera girdin lohusalık önden önden bilgiler ver bize
:KK45:

Bu arada başıma çok kötü bişi geldi kızlar, dün gece bişiler yapıştırırken silikon tabancasıyla, bi anda elime aktı 1 lira kadar :KK1: ne kadar ağladım bilmiyorum bi kaç katman derim soyuldu saatlerce Can'ım çok kötü yandı, berbattım. Elimde buz torbası acımla gece 2 gibi yorgunluktan sızdım. Neyseki yanması şu an geçti ama çok kötü oldum.

Canım o acıyı çok iyi biliyoeum. Ben 4bucuk aylıkken yaptığımı duysan belki biraz hafifler ağrıların canım.
Yatmam gerekiyordu düşük riskinden sebep eşim çay verdi bende hiç düşünmeden içeçem ya güya hemen aldım doğru düzgün oturmadan bardak devrildi miğdem karnımın üstüne kadar komple döküldü bebeğimmmm diye bağırdım yerimden sıçradığım gibi soğuk suyun altına girdim hemen ama nasıl ağlıorum hem üşüyorum hem yanan yer yakıyor canımı hem ağlıyorum ben anne olamam bebeği şimdiden yaktım beceriksizim . Eşim telaştan ne yapacağını şaşırdı ben acımı geççtim bişey oldumu diye ağlıyorum hemen acile gittik dr bebek etkilenmez daha küçük dedi biraz rahatladım. Ama kocaman bi yanık izim vardı karnımda şuan küçüldü bana o günden hatıra kaldı :KK43:

He böyle durumlarda çok faydasını gördüğüm bi bitki var aloe vera yıllardır evimizde vardır yapraklarının içinde jel dolu koparının yaranın yanıkların üstüne koyunca ağrıyı alıyor ve çok iyi iyileştiyor okadar büyük yanık izine hiç ilaç kullanmadım gece boyu o yaprağı koydu eşim ben acıdan kıvranırken ama sonunda çok hafif lekeler kaldı avuç içi kadar bile değil

Slm kizlar ancak donebildim size herkese cok tesekkur ederim dogum yapan arkadaslarda var onlarida yebrik ediyorum allah anali babali büyütsün saglikli hayirli evlat olsun ins. Benim hikayeme gelince; gecen hafta cts gunu gumduz 4de suyum geldi hemde baya bir an dedim bu kadar su nasil sigmis karnima sonra esimi aradim o disaridaydi 20dk icinde evde oldu bende o arada hazirlandim ve doktora geldik acilmam 4cmdi ve ara ara sancilarim giriyordu bebek ters oldugu icin beni acil sezeryana aldilar kan tahlil sonuclarini beklerken cok fazla titremem oldu icten sicaklik basiyo ama yime elinde olmadan titriyosun velhasıl saat 18.38de minik tospigimin o guzel sesini duydum o ani anlatamam hickirarak aglamaya basladim bir ara anestezi doktoru korktu bisey mi var iyi misin diye sordu halbuki ben mutluluktan agliyodum sonra melegimin yuzunu gordum ve sanki yeniden dunyaya geldim. 2gun hastane kaldiktan sonra taburcu olduk bu sefer emzirme maratonlari basladi duyuyo mu sut yetiyo mu mama versem mi biberona alisir mi diye deli sorular ve uykusuz geceler.. o uykusuz gecelerde o kucuk bakislari gordugunuzde inanin yorgunluk uykusuzluk kalmiyo. Ama dun sarilik nedeniyle yatis yaptik bilirubin 17.3 cikti yanimda odada fototerapi aliyo sadece besleyecegim zaman cikariyoruz bugun 15 altina duserse aksama evimize gidecegiz buyk ihtimalle duser dediler. rabbim hepinizi bir avazda kurtarsin ve guzel bir sekilde mucizelerinize kavusun gec yazdigim icinde kusura bakmayin

Kızlar okuldan gelir gelmez evi temizlwdim.cok Yoruldum. Her yerim.agriyor.komşu geldi.dinlenemedim hiç...inşallah kötü birşey olmaz.insan korkuyor...karnım taş gibi...
yorma bacım kendini o kadar. hem okula gitmişsin hem ev temizlemişsin. her iş birden olur mu. artık esksi gibi enerjik ve hafif de değiliz. yarın misafirlerim var benim de temizliği geçen hafta yaptım bugun stünden bi süpürcem. kurabiyelerimi poğaçalarımı da yaptım attım buzluğa bi salata çeşitleri bi de börek kaldı. dinlene dinlene yaptım valla.
Yok cok sukur dunden beri kusma da kalmadi ishal de.tekrarlamaz insallah kurtulmus olurum:cry:
çok geçmiş olsun. tekrarlamaz inşallah.

Hastane çantamı da kısmen hazırladım eksik varmı ki acep :KK58:
En iyisi ben sayım
Bebek için bez ıslak mendil krem
3takım kıyafet
1penye yelek 2önlük 2kusmuk mendili
2battaniye
Ana kucağı
Emzik biberon mama kaşığı

Benim içim 2takım pijama
Loğusa terlik taç seti
Orkid depend kilot
İç çamaşırları
Makyaj malzemeleri
Benim için ıslak mendil havlu kağıt
Çorap

Hastane pamuk,hasta bezi,göğüs için krem veriyormuş odasının kapı yazısı olmayan Hoşgeldin kızım-oğlum vs gibi yazı yapıştırıyorlarmış
Bebeğe bez bornoz ve hastanenin fotoğrafçısının çektiği anne baba Bebek şeklinde çektiği resmi hediye ediyorlarmış

haayırlı uğurlu olsun arkadaşım. arkadaşlar söylemişler eksik gördüklerini. benim bebişin çantası hazır benim eşyalarım da hazır ama poşet içinde bekliyor. bi ara bavul içine yerleşticem inşallah. hastanedn güzel haberler bekleriz.

ne güzel bi anlatım ne güzel bi doğum. Allah annalı babalı büyütsün inş. darısı biz bekleyenlere.

off yanık da pek acır geçmiş olsun. inş acısı azalmıştır.

Maşallah hiç çatlağınızda yok , geçen bende girdim dünyanın en güzel sesi .....
evet pıt pıt sesleri benm ki arada parazit yaptı değişikler sesler çıkardı korktum. bi de kızlar nst de kalp atışı bir kaç kez 110 un altına düştü ve makina kırmısı sinyal verdi. bu nedemek. nst de sancıı olduğu nerden anlaşılıyor. doktoru beklmeden çıktım hemşire de gayet iyi dedi diye. uzakta hastane yenidn gitmeyi de düşünmüyorum ama arada merak etmekten de geri kalmıyorum.

Slm kizlar ancak donebildim size herkese cok tesekkur ederim dogum yapan arkadaslarda var onlarida yebrik ediyorum allah anali babali büyütsün saglikli hayirli evlat olsun ins. Benim hikayeme gelince; gecen hafta cts gunu gumduz 4de suyum geldi hemde baya bir an dedim bu kadar su nasil sigmis karnima sonra esimi aradim o disaridaydi 20dk icinde evde oldu bende o arada hazirlandim ve doktora geldik acilmam 4cmdi ve ara ara sancilarim giriyordu bebek ters oldugu icin beni acil sezeryana aldilar kan tahlil sonuclarini beklerken cok fazla titremem oldu icten sicaklik basiyo ama yime elinde olmadan titriyosun velhasıl saat 18.38de minik tospigimin o guzel sesini duydum o ani anlatamam hickirarak aglamaya basladim bir ara anestezi doktoru korktu bisey mi var iyi misin diye sordu halbuki ben mutluluktan agliyodum sonra melegimin yuzunu gordum ve sanki yeniden dunyaya geldim. 2gun hastane kaldiktan sonra taburcu olduk bu sefer emzirme maratonlari basladi duyuyo mu sut yetiyo mu mama versem mi biberona alisir mi diye deli sorular ve uykusuz geceler.. o uykusuz gecelerde o kucuk bakislari gordugunuzde inanin yorgunluk uykusuzluk kalmiyo. Ama dun sarilik nedeniyle yatis yaptik bilirubin 17.3 cikti yanimda odada fototerapi aliyo sadece besleyecegim zaman cikariyoruz bugun 15 altina duserse aksama evimize gidecegiz buyk ihtimalle duser dediler. rabbim hepinizi bir avazda kurtarsin ve guzel bir sekilde mucizelerinize kavusun gec yazdigim icinde kusura bakmayin
oy maşalah allah sağlıkla sıhhatle büüyütsün. inş sarılık değeri de düşer de bebişşinle beraber evinize dönersiniz bu geece

Sutun bol olur insallah taze anne bebisine iyi bak ,saglikla kucagina aldin ya cok sukur gerisi kendiliginden gelir zaten nasil olsa alisirsiniz birbiriniz.Ah bende bi sagsaglim yuzunu gorsem kucagima alsam ALLAH in izniyle,

hapşuuuuu..ay içim acıdı yaaa..
Ay çok yaşaa hasta mısınn, dikkat et kendine hatuunn :KK19:

Ah ne cicoş anlatmışsınnn, maşallah poğaçana da sana daa, seninki gibi güzek bi doğum nasip olsun bize de insallah :oops:

Günaydın

İnşallah nst de ultrasonundan da güzel sonuçlar çıksın canım benim :)

Geçmiş olsuunn..

Canım o acıyı çok iyi biliyoeum. Ben 4bucuk aylıkken yaptığımı duysan belki biraz hafifler ağrıların canım.
Yatmam gerekiyordu düşük riskinden sebep eşim çay verdi bende hiç düşünmeden içeçem ya güya hemen aldım doğru düzgün oturmadan bardak devrildi miğdem karnımın üstüne kadar komple döküldü bebeğimmmm diye bağırdım yerimden sıçradığım gibi soğuk suyun altına girdim hemen ama nasıl ağlıorum hem üşüyorum hem yanan yer yakıyor canımı hem ağlıyorum ben anne olamam bebeği şimdiden yaktım beceriksizim . Eşim telaştan ne yapacağını şaşırdı ben acımı geççtim bişey oldumu diye ağlıyorum hemen acile gittik dr bebek etkilenmez daha küçük dedi biraz rahatladım. Ama kocaman bi yanık izim vardı karnımda şuan küçüldü bana o günden hatıra kaldı :KK43:

He böyle durumlarda çok faydasını gördüğüm bi bitki var aloe vera yıllardır evimizde vardır yapraklarının içinde jel dolu koparının yaranın yanıkların üstüne koyunca ağrıyı alıyor ve çok iyi iyileştiyor okadar büyük yanık izine hiç ilaç kullanmadım gece boyu o yaprağı koydu eşim ben acıdan kıvranırken ama sonunda çok hafif lekeler kaldı avuç içi kadar bile değil
Ayy geçmiş gitmiş çok şükür seninki..

Est. ne kusuru.. siz iyi olun da, bebişin de insallah hemencik atlatır sonuçları iyi çıkar da evinize gidersiniz, senin poğaçanı da yerimmm :KK200:

yorma bacım kendini o kadar. hem okula gitmişsin hem ev temizlemişsin. her iş birden olur mu. artık esksi gibi enerjik ve hafif de değiliz. yarın misafirlerim var benim de temizliği geçen hafta yaptım bugun stünden bi süpürcem. kurabiyelerimi poğaçalarımı da yaptım attım buzluğa bi salata çeşitleri bi de börek kaldı. dinlene dinlene yaptım valla.

çok geçmiş olsun. tekrarlamaz inşallah.

haayırlı uğurlu olsun arkadaşım. arkadaşlar söylemişler eksik gördüklerini. benim bebişin çantası hazır benim eşyalarım da hazır ama poşet içinde bekliyor. bi ara bavul içine yerleşticem inşallah. hastanedn güzel haberler bekleriz.

ne güzel bi anlatım ne güzel bi doğum. Allah annalı babalı büyütsün inş. darısı biz bekleyenlere.

off yanık da pek acır geçmiş olsun. inş acısı azalmıştır.

evet pıt pıt sesleri benm ki arada parazit yaptı değişikler sesler çıkardı korktum. bi de kızlar nst de kalp atışı bir kaç kez 110 un altına düştü ve makina kırmısı sinyal verdi. bu nedemek. nst de sancıı olduğu nerden anlaşılıyor. doktoru beklmeden çıktım hemşire de gayet iyi dedi diye. uzakta hastane yenidn gitmeyi de düşünmüyorum ama arada merak etmekten de geri kalmıyorum.

oy maşalah allah sağlıkla sıhhatle büüyütsün. inş sarılık değeri de düşer de bebişşinle beraber evinize dönersiniz bu geece
Nst de sancı olduğu kalp atışının yanındaki sayıdan anlaşılıyo, mesela 3-5 ken sancı olduğunda birden 10-20-30-40-50-55 diye hızla değişiyo ekranda(benimki en fazla 55-60a çıktı, ama defalarca oldu, sanırım dr.umu erken doğum diye konuşturan şey bende 20 dk içinde defalarca olmasıydıo_O) zaten kağıtta da yukarı dalgalanma olarak çıkıyo o kasılmalar, ben beklerken aynı anda ekranı da o sayıları da hep izlemiştim, benim bıdığın kalp altışı genelde 120-145 arası gidip gelmişti galiba emin değilim gerçi ama kasılmalarda ve kendj hareketlerinde kalp atışı hızlanıyordu sanırım:KK14:

Yeniden selam kızlar biz dönüyoruz eve yoldayız Kızçemle
Nst em güzel çıkmış sorun yok
Usg de süperdi ilk defa yüzünü tam gördüm tombiş tombiş gözüküyordu balyanağım
:nazar::KK46::anneadayı: Birdahaki kontrolümüz 13 gün sonra ondan sonra da doğum olacak sanırım kısmetse 12Mart a günümüzü verdi :KK55:bir karışık duygular içerisindeyim birde kan tahlili yaptırdım
Genel anestezi ile sezeryan ücretine de 1250 tl dedi danışma doktorumuz fiyat vermiyormuş
Boyumuz 47cm
Kilomuzda 2440 gr olmuşuz :nazar:

Yeniden selam kızlar biz dönüyoruz eve yoldayız Kızçemle
Nst em güzel çıkmış sorun yok
Usg de süperdi ilk defa yüzünü tam gördüm tombiş tombiş gözüküyordu balyanağım
:nazar::KK46::anneadayı: Birdahaki kontrolümüz 13 gün sonra ondan sonra da doğum olacak sanırım kısmetse 12Mart a günümüzü verdi :KK55:bir karışık duygular içerisindeyim birde kan tahlili yaptırdım
Genel anestezi ile sezeryan ücretine de 1250 tl dedi danışma doktorumuz fiyat vermiyormuş
Boyumuz 47cm
Kilomuzda 2440 gr olmuşuz :nazar:
Oh masallah, gözün aydın :KK49:

Bu arada zaten aylardır kasılma sorunu yasayan ve nst ye giren hatunlara bi sorum var..
Sancılarınız 80i buluyor muydu? Veya 20dk lık bir çekimde 50-60arası sancınız kaç kez oluyodu? Benim dr abartıyo mu abartmıyo mu anlamaya çalışıyorum da..
Şimdi nst sonucuma bakıyorum, 80i az gecen bi kasılma var, birkaç tane de 40-60 arası var..

Kontrolümuz vardı bugün doktorum normal doğum olur bi sıkıntı çıkmazsa dedi çok şükür kilomuzda haftasiyla uyumlu 2.300 kaburga ağrıları ve uyuşma normalmis ve yalancı sancılar baslayabilirmis bizde durumlar böyle :) çok şükür

Back
X