- 2 Mart 2016
- 532
- 1.159
- Konu Sahibi Ikra meyra
- #1.181
canım yumurtayı en önemli kılan 2 özelliği var, kalsiyum ve protein.. 1 adet haşlanmış yumurtadan alacağın kalsiyum 1 kase yoğurda eşit, proteini de gün içinde ızgara veya haşlanmış et, tavuk, balık ile dengeleyebilirsin..Bir de ben yumurtadan çok tiksiniyorum hiç yiyemiyorum kızlar. Hamilelikte her sabah bir yumurta yemek çok önemli diye okudum ama yiyemiyorum Onun dışında sütüde soğukken dikiyorum bir çırpıda ancak öyle icebiliyorum. Sabahları badem ve kuru üzüm yiyorum başka ekstra bir şey yapmıyorum. Bi de bol su içmeye çalışıyorum
AdAraS a katılıyorum diğer besinlerle takviye etmeye çalışmak lazım.. bir de önemli olan yiyeceklerin tüketim şekilleri, sebzeleri az pişmiş, et ürünlerini tam pişmiş tüketmek lazım. öğünlerin yanında çay veya yoğurt yerine salata yemek, yoğurt ve çayı yemekten en az 1 saat sonra ara öğünlerde tüketmeye çalışmak lazım..
son bişey daha hiç bir yiyecek için tiksiniyorum, yiyemiyorum diye dillendirip beynimize telkinde bulumamak lazım, bikaç ay sonra belki de geçecek olacak durumu kalıcı hale getirmeyi önlemek için..