2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Tuvalet eğitimi nasıl veriliyor ve başlamak gerektiğine dair sinyaller neler bilen biri varsa anlatabilir mi

Yaz bitsin bu yazı wc aramakla geçirmeyeyim diyordum ama ya geç kalırsam diye de korkuyorum
Canim tuvaletinin geldiği söylüyor, tuvaletinden rahatsızlık duyuyor ise ve sabah bazı günler altını açtığında kuru oluyor ise kritik dönem demektir. Başlayabilirsiniz. Senin kızın bezini bağlatmak istemiyormus, aslında bu isaret olabilir.
 
Benim kızım bildiğin aşık memeye. Babasi da bunu görüyor 24 aylık olana kadar devam edelim istiyor. Baba destek olmadan kesemem. Çünkü memede uyuyor, kestim mi babasınin uyutmasi gerekiyor. Baba kız koolisyon kurdular :)

Çocuk sözkonusu olunca plan kavramı yalan oluyor...
 
PembeLokum canım bebeklerimiz artık bireyselligini fark ediyor. Yani "benlik" dedigimiz şey gelişiyor. İki yaş sendromu dedikleri bu. Kendi isteklerini ifade etmeyi, hoşuna giden gitmeyen seylerin olduğunu ve bunun kendi elinde olduğunu ruhsal olarak icsellestiriyor. Bu dönem cok onemli. Onların dikkatini dagitmaktan ziyade, sen bundan hoşlandım bundan hoşlanmadın, bunu güzelce ifade edersen uygunsa olabilir gibi onun benliğine hitap eden ve destekleyici olmak önemli.

Anneden bağımsız bir ben var artık. Annelerde bu benin gelişimi için uygun ortamı sunmalı. Uygun ortam ozellikle sınır koymalisin. Kurallar net olmalı. Tepkisizlikten ziyade kizdigini hoşuna gittiğini vs yani duygularını net göstermelisin. Senin öfken ya da tepki vermemen demek her seyin aynı olduğu anlamını verir ona. İlk hafta seni zorlicak kuralları asla istemicek ama sonra ona da iyi gelecek. Kabaca bilgilendirme oldu sana.
 
Dediğin gibi canım su aralar eğer hircinsa önce benli dinlerinin diyorum geliyor karşıma gözlerini dikiyor gözlerime anlatiyorua tamam diyor anlaştık diyor ondan sonra izin vermem gereken bişeyler izin veriyorum yok zararlı ise çok canını yakmadan bak nasıl acitti gibi onun zararlı olduğunun farkına varmasina calisiyorum yok ben iyi değil öfkeli İsem daha hırçın laftan sözden anlamayan vuran bir cocuk oluyor şuan memeden kesme aşamalarına basladim bende ne kadar doğru bilmiyorum ama kendimce doğru olanı yapmaya çalışıyorum önceki gün mama dedi oturduk konuştuk şimdi vericem ama başka istemek yok senin dişlerin çıktı kocaman oldun yemeğini bile kendin yiyebiliyorsun bazen dedim meme artar acı olmaya başlamış başka olmasın dedim tamam dedi emdi sonra istedi anlaşmıştır dedim tekrar istemedi uyku vakti istiyor dün istemedi iki kere emdi üçüncüde artık bıraktı uyuyalım bak mama bitmiş dedim yarım saat falan döndü ama uyudu sabah ezanına kadar hiç kalkmadan sabah ezanı istedi azıcık verdim anlattım yine bıraktı cumaya kadar bu şekilde psikolojik olarak hazırlayıp c.tesi pazar hiç vermemeyi sabır taşı diye birşey aldım onunla kesmeyi düşünüyorum
 

Canım beni az çok tanıyorsun İnan çıldırma noktasına geldim sağa sola vuruyorum elimde ne eşya varsa duvara fırlatıyorum gerçekten nasıl atlatacağım bu süreci bilmiyorum kreşe versem faydası olur mu ki evde Zaten kumandayı ve telefonu elinden alamıyorum tv telefon başında vakit geçireceğine kreşe gitse daha mı iyi olur ki
 
Uyandığımızda bezini değiştireyim dedim hay demez olaydım sanki bilmiyormuş gibi Zaten çok hasta hem bağırıp duruyor sürekli evde hem de çıplak oraya buraya tuvaletini yapıyor sürekli konuşmaya çalışıyorum güzelce sarılayım sakinleştireyim diyorum yok olmuyor bir güzel dövsem valla kendime gelecem herhalde 24 saat otursun tv başında ne diye uğraşıyorsam ben en iyisi bu kızı kreşe felan vereyim
 
Canım vaktin olmadığını biliyorum ama çıplak gezerken 15-20 dakikada bir kızım çiş geldimi diye sorsan yada fırsat buldukça tuvalete tutsan o arada da bizde tuvalete yapıyoruz bez bağlamıyoruz çiş tuvalete yapılır gibi konuşsan belki alışır gider
 

Vakti geldi belki de bilmiyorum aslında sadece bez değil çorap bile giymek istemiyor ki anlamadım vakti geldi mi gelmedi mi eline telefon verip YouTube açarsam eğer üstünü de giyiniyor Bezi de taktırıyor
 
Valla anneannesine gönderdim içim acıdı biraz ama eşyalarını hazırladım gönderdim

Öğle uykusu zamanı geri getirecek ..

Sürekli tv telefon takılmasındansa kreşe göndermeye ne diyorsunuz ?

Böyle değildi çok güzel kendi kendine oynardı kardeşiyle oynardı ne olduysa son 1 hafta 10 günde oldu evde kahvaltı hariç tv açmazdım telefonu da elime almazdım istemesin diye çok güZel vakit geçiriyorduk boyama yapar şarkılar söylerdik tüm gün ama son gümlerde o kadar çok bağırıyor ki Kardeşi artık çok korkuyor ben de yeter yaw bağırmasın artık diye tv karşısına oturtuyorum sonra tv yi kapatıyorum 10-15 dk sakiniz sonea gene başlıyor bağırmalara sonra ya tv ya telefon gene ..

Şu sendrom bitene kadar kreşe versem ne bileyim anneanneye mi göndersem her gün
 
Yani annesi olarak en iyi sen bilirsin tabi ama önce oyun gruplarını filan denesen? Ya da anneanne her gün parka filan götürse mümkün olduğunda sen de eşlik etsen??

Acaba enerjisini mi atamıyor?? Ya da enerjisini atsa biraz daha sakinler mi acaba?

Ben kendi adıma yuvaya verdiğime çok memnunum, alıştı da.. Yuva her gün facebook sayfasından foto paylaşıyor, bakıyorum özellikle son iki haftadır çok mutlu çıkmış resimlerde. Daha aktif olmaya başlamış vs..

Ama acaba kardeş geldikten sonra yuvaya gitmek kızını olumsuz etkiler mi? Evden gönderilmiş hisseder mi? Ben sırf bu soru yüzünden erkenden verdim kreşe. Hala doğru karar mı yüzde yüz emin değilim, kardeş geldikten sonra göreceğiz doğru cevabı.

İstersen bir karar vermeden önce pedagoga danış canım. Ne kadar hislerimiz genelde bizi doğru yönlendirse de bazı noktalarda bir uzmana danışmakta fayda var.
 
Evde sıkılıyor olabilirmi değişiklik olsun haftanın belli günleri yada yarim gün değişiklik olacak şekilde düşünebilirsin kresi kendi isteği ile gitmek isterse ikinci bebek yeni yeni etkilemeye başlamış olabilirmi kıskandigi için böyle yapabilir mi
 
Bakıcım hiç istemedi aslında oğlumu kreşe vermemi :) Çok seviyor, kıyamam diyordu.. Hala bazen kızıyor bana, özledim oğlumu diyor :) Ben de 40 gün daha sabret, yeni bebek vericem ellerine diyorum :)

Bakıcımla da oturup konuştum bu kreş durumunu, o bakarım dedi ama zaten eylül-ekim gibi verecektim kreşe. Sadece kardeşin gelmesini olumsuz karşılamasın, evden çıkışını bebekle bağdaştırmasın diye erkenden verdim ben.

Dış ticaretle uğraşıyorum canım, yurt dışından Türkiye'deki ilaç üreticilerine hammadde getiriyoruz. Kendi ofisim, o yüzden hala çalışmaya devam. Muhtemelen de 38.haftaya kadar çalışırım. Sonrası Allah kerim..
 

4.5 ay oldu kardeş geleli kendini kovulmuş hisseder mi bilmiyorum sürekli parka götürüyorum oğlan uyurken başında annem duruyor götürüyorum sürekli anneanne ve dedesi tiyatroya oraya buraya götürüyor Zaten daha ne yapalım bu Kıza bilmiyorum

Yuvadan yana korkum sürekli hasta olursa diye ama artık yaz geliyor sürekli hasta olurlar mı ki


4.5 Aydan sonra mı etkilemeye başladı bilmiyorum oyun gruplarına gitmeyi düşünüyorum ama küçüğü de götürmeliyim ya da onu bırakmalıyım anneanneye .. ama ben beni özlesin biraz istiyorum sanki ben olmayayım yanında
 
Benim eşim de artık emzirmesen diye baskı yapıyor bana :) Diyorum 40 gün sonra doğuracağım, çocuk o kadar sürede unutmaz memeyi. Sonra yine emecek. Ne diye 40 gün için kendimi de çocuğu da perişan edeyim?

Benim kız da babayla bir olur mu acaba böyle.. Gözüm korktu şimdi :))
 
Valla bizimki ilk hafta kaptı şifayı.. İki gün ateşlendi ama sonra çabuk toparladı. Hani ilaç tavsiye etmek ne derece doğru bilmiyorum ama ben arı sütü-bal-propolis verdim bütün kış. Şimdi havalar ısınmaya başlayınca Umca diye bir takviye var, iki gündür ona başladım.

Ama biliyorum ki daha çooook hasta olacak ve de eve bana ve kızıma getirecek.
 

Off bizde de küçüğe bulaştırdı işte havalar dengesiz parka vs gidince kaptı şifayı oğlana bulaştırdı haliyle oğlan fena ateşlendi gece ikisi de hasta işte ..
 
Canım, hastalığa yapacak birşey yok. Çocuklarımız artık herşeyle temas halinde.. Evde kapalı tutma şansımız yok ki..

Evet canım .. çocuklarımı kendim büyüteceğim deyip dururdum galiba kızı kreşe başlatıp oğlana iyi bir bakıcı bulup çalışmaya başlayacağım ben de yeni adli yılda (Eylül’den sonra)

Sen de bu Arada meslek icabı ilaçlarla epey haşır neşirsindir ? Bulamadığımız bir ilaç filan olursa danışalım mı sana
 

Genelde veteriner ilaçlarıyla ilgileniyoruz, beşeri bizde çok az ama yardımcı olabileceğim birşey olursa seve seve :)

Sana naçizane bir tavsiye, çocuklarını hep kendin büyütmek istediğin için söylüyorum, işe döneceksen sebeplerinden emin olarak dön olur mu, sonra kendine vicdan yapma. Yani bu çalkantılı dönemde hepimizin yıldığı zamanlar oluyor, senin işin kat kat zor. Gerçekten çalışmak mı istiyorsun yoksa çocuklardan biraz uzaklaşmak mı? Eğer biraz kendine ayıracak zamana ihtiyacın varsa etrafından destek alarak önce bunu yapıp rahatlamaya çalış. Çünkü bakıcılı kreşli bir düzen oturtup sonra aa olmadı demek daha kötü.

Lütfen yanlış anlama söylediklerimi, bazen ben de biri oğlumu gelse götürse de ben kafamı dinlesem diyorum. Hepimiz bu cinnet anlarını yaşıyoruz ve çooook normal. Kalıcı kararlar vermeden önce sebeplerinden emin olmakta fayda var diye düşünüyorum sadece.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…