2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
teşekkür ederim canım söylediğini araştırdım ama onda mümkün değil tutamazsın çok zorlarsa kanguruya koyuyorum
 
kızlar birşey sormak istiyorum dün akşam drmuz acilde nöbetçi dr olunca kızı aldım götürdüm ateşlenmeye başladı peditus dolven parol kullanmama enson 9 da parol verdim saat gece 1 oldu ateş 39 ılık suyla elini ayağını yüzünü yıkaya yıkaya zorla düşürdüm. dr ciğerler temiz dedi ama boğazda akıntı yoğun boğazlarda kızarmış biraz dedi birde azı dişler çıkıyormuş onun etkisi olabilir ama pekte dişler gibi durmuyor diye klamoks antibiyotik öksürük şurubu birde iliadin sprey verdi sprey kullanmıcan serumla açıyorum burnunu rahatlıyor. sormak istediğim bizim önde dört alt dört üstü yanlarda köpek dişi ve yan kısmındaki azı yok sonraki azı diş çıktı alt üst toplam dört birde en dipten azının çıkması erken değilmi dr söylemesine göre arka azılar ve öndeki boşluktaki dişler hepsi geliyormuş dişler nerdeyse dörder dörder çıktı
 
Canim bizim ki alt dort ust dort ciktiktan sonra azilari cikardi. Azilardan sonra kopek dislerini de cikardi. Cikmayan sadece ikinci azilar kaldi, onlar da 2 yasindan sonra cikarmis zaten. Ikinci azilar disinda eksik dis kalmadi yani. Doktorun ikinci azilarin mi geldigini soyledi yoksa birinci azilarin mi anlayamadim. Ikinci azilarsa erken ama belli olmuyor bu bidiklar cikariyor da olabilir.
 
İkinci azilar canım köpek diş ve arkada bidis eksik sonraki azı dış var bı arkadaki azı diş geliyormuş
 
İkinci azilar canım köpek diş ve arkada bidis eksik sonraki azı dış var bı arkadaki azı diş geliyormuş
normalde 2. azılar 24 ay sonra çıkar genelde ama bizim de 2. azı dişlerimiz kabardı. yakında çıkacak gibi duruyor. et parçaları olujşmuş ble üstünde artık. patlayacak. elleri ayakları yanıyodu geçen gün. ama huysuzluğu vs. yoktu. tüm gece kıpırdamadan uyudu. 2 gündür keyfi çok iyi. ama sürekli birşeyler sokuyo ağzına. çıkabilir yani cnm. illaki 24 ayı bekleyecek diye birşey yok. bebekten bebeğe değişiyor. oğlum ilk 6 aylık diş çıkardı. benim 4 aylık dişlerim çıkmaya başlamış.
 
Merhaba kızlar, bizim de üst köpek dişleri çıkıyor. Sıralamaya göre gidiyor kızımın dişleri. Köpek dişleri bi çıksa, yemegi daha rahat yer. On dişlerle et yemesi zor oluyor.

Bebeği hastalanan arkadaşlara geçmiş olsun. Bizimki de isal oldu bi 5 gün. Hemen kilo verdi. Şükür şuan iyi.

Gece cok uyanıyor. Ben azaltarak keseceğim anne sütünü bu ay içinde. 20 aylık oldu mu kesmiş olmak istiyorum.
 
Drumuzda. Biraz tersten başlamış çıkmaya ama onnemli değil demişti d vitamini kan şurubu ve b 12 kullandık desteklemiş olabileceğini düşünüyorum şuan 4 köpek diş aynı anda geliyor uçları eti yarmis sanırım ateş grip ondan ondan oldu şuanda şükür iyi
Ve çıktığım işyeri Naime psikolojik baskı yaratmışsa bende hastalığın 20 gün gecikmeli de olsa geldi
İkinciyi istiyorum ama önce ilaç kullanmam gerekiyor ve kardeşimin Nisan'da düğünü Antalya'dan Kastamonu'da ev sürmesi olacak eşya bakılacak hamileysem biraz sıkıntı olabilirdi Şubat Mart gibi ufak ufak başlamayı düşünüyorum ikinci için
 
Sizede geçmiş olsun canım.
İnşallah başarılı olursun. Daha rahat uyur diye tahmin ediyorum.
 
Merhaba kızlar 5aylık bebeğime bakıcıya başlatılacak, bakacak kişi 21yaşında eşimin bir akrabası, dikkat etmesi gereken şeyleri baltan konuşmak en iyisi, sizce neleri konuşmalıyım, nelere dikkat etmeliyim gözlemlersen? Aranızda bebeğine bakıcıya baktıran var mu? Tam gün ve yarım gün için ne kadar ücret ödüyorsunuz? Evde ne gibi işler bekliyorsunuz ?
 
Benim bakıcım sadece kızımdan sorumlu. İş yapıyordu ben istemedim. Başlangıcta a'dan z'ye her şeyi konuştum. Genede sorun yaşadim ki cok sınır koyan biri olmama rağmen. Sonra konuştuk tekrar, şükür bir duzenim var artık.

Sizinki akraba imiş, bence bu iyi olmamış. Uyardiginda alınabilir, akraba arasında olanları konuşabilir. Bu durumda evdekiler evde kalır sizin ilk kuraliniz olmalı bence.

Yaş benim için önemli bir kriter olmuştu. Yaş ve anne olması benim ilk sartimdi. Yani detaylar kişi ve aile düzenine göre değişir.

Ben ilk bir ay birlikte baktım. Her şeyi gösterdim. Kızım ile guvenli ilişki kurdu sonra bıraktım. Sizin için hayırlı olsun.
 
Selam kızlar. Bir bakıcı problemi de benden :) Gerçi bizde anneanne bakacak( yani inşallah )
Ağustos ayında işe başlayacağım fakat şimdiden beni stresi sardı. Mesele öğlen uykusu. Ben oğlumu 10 aylık olana kadar hep memede uyuttum sonra ise çok zahmetli de olsa kucağımda veya yatağında uyutmaya başladım. Yani ayakta sallamayı bilmiyor. Arada deniyorum hiç sevmiyo kalkiyo agliyo falan. Annem ise ayakta sallamaktan başka yöntem bilmiyor. Zaten bel hastası kadın benim gibi kucağında gezdirmesini isteyemem eziyet olur. Sizin bakicilariniz öğlenleri nasıl uyutuyor? 2 yaşını geçmiş olacak acaba kendi kendine uyur mu artık? Yer yatağı yapsam da yanına mi yatsa? Annem sürekli kızıyor bana çocugu sallamaya alıştırmadın diye Bu saatten sonra alıştırmak mantıklı mı?
 
Canım bizdede babaanne bakıyor hafta sonu yada ben olduğum zaman hep memede uyuyor ben evde yokken ya kendi yatıp uyuyormus yada ayakta sallıyormuş babaannesi belki sen yoksun diye ayakta uyur yada kendisi yatıp uyur bizim varlığımızı bilip nazlarinin geçeceğini biliyorlar adamına göre muamele yapıyor bu kuzucuklar
 
uykusu gelince bi şekilde uyucak ama tabi bi süre ağlıcak alışında o uyku sürecine alışcak sonuçta 2 yaşında memeden kesiceksin sen bakıyo olsan nasıl uyutcan ağırlaşmış olcak kucaktada taşınmaz
 
Bende asla ayakta sallamaya izin vermez kızım. Çünkü alistirmadim. Ama bakıcım ayakta sallıyor ve buna izin veriyor. Yani bu sorun olmaz merak etme. Ayrıca 2 yaşında bir çocuk gündüz uyumayip akşam erken de uyuyabilir. Bazıları hiç uyumuyor bile.
 
Annem birkaç kez ben dışardayken ayağında salladı uyumadı o yüzden gözü korkuyor zaten :) ama kendisi yatıp uyur belki ordan ümitliyim ben yanındayken çok uzun sürüyor ama senin dediğin gibi başkasına benim kadar nazi geçmeyecek belki daha çabuk uyuyacak yani inşallah öyle olur :)
 
Evet canım çok ağır. Bazen oturuyorum kucağımda uyuyor belki ona alışır anneanneyle de. Onlar da kendi düzenini kursun :)
 
Gündüz ayakta sallanıyor diye gece de istiyor mu mesela? Bebekler gece ve gündüz uyutulma şekillerini ayırt edebiliyormuş. İstemez diyorlar uzmanlar o yüzden.
 
Gündüz ayakta sallanıyor diye gece de istiyor mu mesela? Bebekler gece ve gündüz uyutulma şekillerini ayırt edebiliyormuş. İstemez diyorlar uzmanlar o yüzden.
benim kızım çok salıncakta sallanarak uyuyo gündüz ama benimle memede uyuyo gece bile bazen kalktığında salıncakta salla diyo bana
 
cnm sallamadan uyuması çok güzel birşey ama ayakta sallamak neden gözünde bu kadar büyüdü ki. inanki akılları erdikçe farklı metotlar bile uyduran bebekler var. eltimin kızı kolda sallayarak uyurdu. konuşmaya başlayınca ayağa kalk oturma ayakta salla derdi. kayınvalidem de ayağa kalkıp sallardı :) benim oğlum 10 aylık olduğundan beri ayakta sallayarak uyutuyoruz. çok hafif bir sallama ile. uyuduktan sonra uyanıp sallanmak vs istemez. ilk uyku geçişinde sallıyoruz. öğlen uykularında kayınvalidem bakıyor o da ayakta sallıyor ve uyuyunca yatağına yatırıyor 3 saat uyuyor. kesinlikle eltimin kızında yaptığın gibi kucağa almıyorsun kola alıştırmıyorsun dedim kolda sallamak daha zor. akşam uykusuna geçerken 20 dakika sallayıp yatağına yatırıyorum tüm gece uyuyor. kıpırdadığı zaman şşşt diyorum hemen yüzünü yastığa basıp uyumaya devam ediyor. iyi birşey değil ama korkulacak bir şey de değil ki cnm. ayakta sallamak bana göre en rahatı. ben sallanan beşik hiç almadım. 4 aylık olana kadar da memede uyurdu. 4 aydan sonra kundağa geçtik. kundağa sararken de hiç sallamazdık. anında uyurdu kollarını kundakla sıkarken. korkma yani cnm.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…