- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.261
Benim yegenim :) 11 aylik olana kadar dis cikarmadi sonra da hizla cikardi hepsini.Pazartesi bebeğim 8 aylık oluyor inşaAllah ve henüz hiç diş çıkarmadı hiç öyle kabarma fln da yok
Bizim gibi olan var mı?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim yegenim :) 11 aylik olana kadar dis cikarmadi sonra da hizla cikardi hepsini.Pazartesi bebeğim 8 aylık oluyor inşaAllah ve henüz hiç diş çıkarmadı hiç öyle kabarma fln da yok
Bizim gibi olan var mı?
Bizimde bir tane çıktı canım daha belli olmuyor hiç bir bakmışsın diş var. Doğruluğunu sormadım tabi ama büyükler geç çıkan dişsağlam olur derler. 18 aya kadar diş çıkarmayabilir demişti doktor son kontrolde daha dişi çıkmadı demiştim. Hem iyi tarafından bak sen emziriyorsun o tek diş bile bazen çok can yakıyor:)Pazartesi bebeğim 8 aylık oluyor inşaAllah ve henüz hiç diş çıkarmadı hiç öyle kabarma fln da yok
Bizim gibi olan var mı?
Normal canım 12 aylık olup dişi olmayan bebek gördüm. Buna da normal deniyor. Benim bebeğim de hiç emeklemiyor mesela. Bi ara takmıştım ama gördüm ki her bebeğin gelişimi farklı seyrediyor.Pazartesi bebeğim 8 aylık oluyor inşaAllah ve henüz hiç diş çıkarmadı hiç öyle kabarma fln da yok
Bizim gibi olan var mı?
Pazartesi bebeğim 8 aylık oluyor inşaAllah ve henüz hiç diş çıkarmadı hiç öyle kabarma fln da yok
Bizim gibi olan var mı?
Masallah canim yedinci yolda demek:) her bebek farkli gelisiyor tabi. Ek gida konusu sIkInti tabi ama sadece anne sutu ile beslendiyse zor oluyor alismalari ama alisir merak etme. Hos dojtorlar tersini soyler ama cevremdekilerden tecrube ettigime gore mama alan bebekler daha kolay alisiyor sanki. Yada oyle tesaduf ediyor.İyi mi kötü mü bilemedim kızlar ama 14 haziran doğumlu bebegim 6 tane dişi var yedinci de gelmek üzere... ilk kızım da çok erken cikarmisti bu da öyle ama diş çıkarmak genetik önemli olan 7 8 yaşına kadar bu dişlere sağlam bakmak. Kızım bu kadar dişe rağmen hiç birşey yemiyor o da ayrı konu şaşırdım kaldım ek gidaya hiç alışamadı sadece yoğurt çorbası ni biraz yiyor ve bi kaç meyve
Haklisin canim her bebek farklı biliyorum üstelik ilk tecrübem de değil ama annelik iste yemediğin de dayanamıyorum aç gibi geliyor sürekli ilk 6 ay su bile vermedim sadece emzirdim ve ek gidaya o yüzden zor alışıyor bence deMasallah canim yedinci yolda demek:) her bebek farkli gelisiyor tabi. Ek gida konusu sIkInti tabi ama sadece anne sutu ile beslendiyse zor oluyor alismalari ama alisir merak etme. Hos dojtorlar tersini soyler ama cevremdekilerden tecrube ettigime gore mama alan bebekler daha kolay alisiyor sanki. Yada oyle tesaduf ediyor.
Bence tamamen bebegimiz belirliyor dogruyu net bir dogru yok bazi konularda. Mesela ilk ek gidaya elma armut ile basladik iki hafta sadece meyve yedi ki meyveylle baslayan bebekler digerlerini reddeder diyor cogu gorus ama benim oglum simdi meyve yemiyor sebze pureleri corbalar vs bayiliyor yani bu yaramazlar bizi parmaginda oynatiyor onlar ne derse o
Ilk seferde reddedebilir canim bence seyreltip yarin tekrar dene icine varsa etsuyu yada tavuksuyu ekle az miktar tadini degistirsin biraz. Ben iki gun oldum deneyeli sevdi bizimki insallah seninkide sever birsuru cesit var icinde vitamin deposu:)Ya kizlar bugun ilk kez ogluma tarhana yaptim tukurup ogurdu.. normalde sebze corbasini dolu dolu bir kase icerdi..
Ogurunce zorlamadim emzirdim uyutuyorum simdi.. acaba kivamli mi geldi, yarin seyreltip mi versem yoksa vermesem mi??
Canim zaten kemik suyu da koymustum icine. Ilk kez yedigi biseye bu tepkiyi verdi sasirdim resmen :)Ilk seferde reddedebilir canim bence seyreltip yarin tekrar dene icine varsa etsuyu yada tavuksuyu ekle az miktar tadini degistirsin biraz. Ben iki gun oldum deneyeli sevdi bizimki insallah seninkide sever birsuru cesit var icinde vitamin deposu:)
Masallah ona ben kiyma ekliyorum purelerine ama kofte hic denemedim balik tavuk yedi kifteyide deneyeyim. Bulgur pilavi cok saglikli gaz yaptimi canim ben cesaret edemedim daha. belkide o anda denk gelmistir yarinda ayni tepkiyi verirse birsure deneme belki tadini sevmemistirCanim zaten kemik suyu da koymustum icine. Ilk kez yedigi biseye bu tepkiyi verdi sasirdim resmen :)
Kofte tavuk balik sebze corbasi meyve yogurt yumurta bulgur pilavi.. hepsini nerdeyse tepkisiz yedi cocuk, tarhana corbasina gelince irkildi resmen.
Biz bizz:)
Benim kizimla Seninki nin arasında bir hafta var. Seninki bir hafta büyük:)) henüz dış yok ama bütün belirtileri var.
Büyük kizimi n 6.ayda iki dışı aynı gün çıkmıştı .
İlk dişini tam 12. Ay çıkaran ahpabımız var canım, takılma buna hiç
Hmmm tamam canımBenim yegenim :) 11 aylik olana kadar dis cikarmadi sonra da hizla cikardi hepsini.
Ben de işin emzirme yanını düşününce iyi oluyor tabi böyle :)Bizimde bir tane çıktı canım daha belli olmuyor hiç bir bakmışsın diş var. Doğruluğunu sormadım tabi ama büyükler geç çıkan dişsağlam olur derler. 18 aya kadar diş çıkarmayabilir demişti doktor son kontrolde daha dişi çıkmadı demiştim. Hem iyi tarafından bak sen emziriyorsun o tek diş bile bazen çok can yakıyor:)
Normal canım 12 aylık olup dişi olmayan bebek gördüm. Buna da normal deniyor. Benim bebeğim de hiç emeklemiyor mesela. Bi ara takmıştım ama gördüm ki her bebeğin gelişimi farklı seyrediyor.
Ayni canim 6 haziran doğumlu oğlum ve hic disi yok .tum belirtileri var ama gorunurde bisey yok.
Bence aynı şekilde ertesi gün tekrar denemelisin. 5 dakika önce hayır dediklerine farklı bir sunum ile evet diyebiliyorlar. Bu sadece yemek için geçerli değil, her sey için. Dediklerini yiyen bebek tarhanayi da severek yer gibi. Benim kızım tarhanayi baya sevdi.Ya kizlar bugun ilk kez ogluma tarhana yaptim tukurup ogurdu.. normalde sebze corbasini dolu dolu bir kase icerdi..
Ogurunce zorlamadim emzirdim uyutuyorum simdi.. acaba kivamli mi geldi, yarin seyreltip mi versem yoksa vermesem mi??
Ekşi gelmiş olabilir, seyreltsen belki sever. Bir de bir iki kaşık yoğurt da ekleyebilirsinYa kizlar bugun ilk kez ogluma tarhana yaptim tukurup ogurdu.. normalde sebze corbasini dolu dolu bir kase icerdi..
Bizim doktorumuz hicbiseyle ilgili miktar vermedi canim, ben ne kadar yerse veriyorum o yuzden. Doydugunu belli ediyor zaten zorlamiyorum hemen kaldiriyorum mama sandalyesinden. Balik konusunda sadece dip baligi olmasin diye uyardi o kadar.Bence aynı şekilde ertesi gün tekrar denemelisin. 5 dakika önce hayır dediklerine farklı bir sunum ile evet diyebiliyorlar. Bu sadece yemek için geçerli değil, her sey için. Dediklerini yiyen bebek tarhanayi da severek yer gibi. Benim kızım tarhanayi baya sevdi.
Balık konusunda kızım hamsi başta olmak üzere balığı çok sevdi şükürler olsun ama ben korkuyorum ya...ne kadar vermeli ki? Hamsi 2 tane diye biliyorum ama ben 1 tane verdim. O kadar faydalı bir besin ki mahrum kalmasın bebegim diye düşündüm!?
Ya tadina ben de baktim gayet guzeldi ama belki onun damak tadina uymadi.. yogurdu cok seviyor, dedigin gibi olmadi oyle deneyeyim.Ekşi gelmiş olabilir, seyreltsen belki sever. Bir de bir iki kaşık yoğurt da ekleyebilirsin
Ya tadina ben de baktim gayet guzeldi ama belki onun damak tadina uymadi.. yogurdu cok seviyor, dedigin gibi olmadi oyle deneyeyim.Ekşi gelmiş olabilir, seyreltsen belki sever. Bir de bir iki kaşık yoğurt da ekleyebilirsin
Yok canim gaz yapmadi ama bizimki zaten 3 aydan sonra gaz problemini halletmisti. Senin ufaklik gazliysa bi tatli kasigi kadar dene bakalim ne olacak.. bulgur pilavi yedigi zaman bizimki daha guzel tuvalete cikiyor.Masallah ona ben kiyma ekliyorum purelerine ama kofte hic denemedim balik tavuk yedi kifteyide deneyeyim. Bulgur pilavi cok saglikli gaz yaptimi canim ben cesaret edemedim daha. belkide o anda denk gelmistir yarinda ayni tepkiyi verirse birsure deneme belki tadini sevmemistir