Az önce talihsiz bir şey oldu. Bir anda gönderdim herkesi evden. Annemle kardeşim kalıyorlardı, her şey aniden üstüme geldi evinize gidin dedim. Düzenlerini bozuyorlar ben yalnızım diye. Allah korusun engelliymişim gibi davranıyorlar. Babam evden arıyor ne zaman geliyorsunuz, biriniz gelsin yalnız kalamıyorum diyor. bir yandan benle ilgilenip diğer yandan ona yetişmeye çalışıyorlar. Evimde rahat değiller her hallerinden belli. Kimse benim için düzen değişmek zorunda değil. Her işimi görüyorum şükürler olsun.. Topladılar valizlerini gittiler, ben evimden kovmuş sayıldım. Sinirlerim çok bozuk...Eşim öğrenirse sıkıntı olacak ne söyleyeceğim bilmiyorum. Galiba idare edeceğim, yalnız kalıp yanımdalar diyeceğim. Başıma gelecekleri biliyordum kâle almıyordum. Keşke yanımda olsaydı bunların hiçbirini yaşamak zorunda kalmayacaktım.
Canım sakın bozma moralini, bazen olabiliyor böyle durumlar, sen hamilesin, annen de kızkardeşin de anlayacak, hak verecektir duruma. Sonuçta sen empati kurup, kendini düşünmeyip, karşı tarafın iyiliği için bir şey söylemişsin. Kaldı ki bu dönemde ilk düşünmen gereken kişi kendinsin. İkisi de kanın canın böyle bir durumda kimse takılmaz olaya, sıkma canını.
Eşimle 2 defa ayrı kaldık hamilelik boyunca, birinde bir ay boyunca kayınvalidemle kaldım, halbuki yalnız kalmayı yeğlemiştim, eşim de "kalabileceğine inanıyorsan, senin tercihin önemli" demişti ama biraz da spontan gelişen olaylarla, kayınvalidem geldi yanıma, sağolsun iyidir, hoştur, anne gibidir, yardımcıdır, sevecendir ama onun rahatsız olduğunu görüyordum başka bir düzendi sonuçta, kaldı ki ben de yalnızlığı seven biriyim, bir aydan sonra eşim gelince kayınpeder de geldi, 2 defa kayınvalidem olamdan 1 ay zor idare ettiğinden dem vurdu, hamilelik hormonlarıyla çok üzülmüştüm o zaman. 2. defa eşim yurtdışına çıkacakken yine teklif ettiler yanıma gelmeyi, üstelik karar verilmiş gibiydi, normalde yapamam, söyleyemem, kırmadan söyledim, " gerek yok anne, babam da yalnız kalmasın, ben idare ediyorum, zaten tüm gün işteyim, bana gelsen de evde yalnız kalacaksın tüm gün, yine de sen bilirsin" dedim, o da gelmedi. Bazen kırmızı çizgileri çekmek gerekiyor.