aynı benim yapacağım şeyi yapmışsın canım, muhtemelen şimdiye kadar her şeyi kendin yaptın hayatında hep kendi işini kendin halletmeye alıştın. benzer bir durumu geçen aylarda yaşadım ben de. ablam başka şehirde evli benim, annemler memlekette ben ayrı bir şehirde. annemler tabi toruna bir heves gelmek istiyorlar bana yardım etmek istiyor annem özellikle. babamsa biraz bencildir, evleneli bana da ablama da ziyarete gelmedi ve buraya böyle hemen benim yanıma gelecekler diye ablam bana demediğini bırakmadı geçende, baya baya düşmanına konuşur gibi konuştu. ben işin aslını araştırdım ki babam ablama demiş benim ihtiyacım varmış da çağırmışım gibi. oysaki ablamın kıskançlığını bildiğimden daha çok önceden bizimkilere demiştim ilk önce ablama gidin kalın sonra bana doğuma yakın gelcekseniz gelin diye. babam orada rahat edemediği için gitmedi tabi. ben sürekli iyiyim deyip yalan söyleyip oyalıyorum geç gelmeleri için. benim babam da yalnız kalamıyor diye anneme de her konuşmamızda evde tek daha rahatım sonra gel diyorum ve bu aralar eşime de diyorum acaba doğumum biraz erken olur mu, onlar gelmeden doğurmak istiyorum diye. seni anlıyorum canım. ama senin durumunda çok önemli bir fark var, eşin de yanında değil. tam bilmiyorum sen istanbulda mısın, annenler izmire mi gitti yoksa aynı şehirde misin? aynı şehirdeysen zor da olsa idare edebilirsin belki biraz riskli olur ama şehirde teksen çok zor bir durum. bence ne olursa olsun eşine doğruyu anlatmalısın. onun da hakkı var bilmeye. onun iyiliğini düşünüyorsun biliyorum ama sen de kendini onun yerine koy. ne zaman geri gelecekti eşin sanırım israildeydi?