- 17 Eylül 2014
- 2.516
- 2.120
- 133
Masallah 8 ayi gectinizBenim tam bugün 35+2 oluyor![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Masallah 8 ayi gectinizBenim tam bugün 35+2 oluyor![]()
Teşekkür ederim kızlar, sağolun. Benim de 7 -8 aydır tek önceliğim bebişim, onlar sağlıklı olsun, mutlu, huzurlu olsun da biz veririz kiloları inşallah.
dilanbade nasil oldun canim, gittin mi acile?Umarim iyisinizdir. Bu sancilarin nasil oldugunu ben de anlayabilmis degilim. Seninkiler de hazirlik agrilari filandir insallah.Cok gecmis olsun.
Dalgalanmalarının aralarını say eğer düzenli geliyorsa 5 dk 10 dk da bir doktorunu ararsın. Bir de bulunduğun pozisyonu değiştir, ayaktaysan otur, oturuyorsan yürü mesela. Bol sıvı al, yanına ekstra meyve suyu tüketebilirsin. Tüm bunlar 1 saat içinde yanıt vermiyorsa ve halen düzenli aralıklarla gelmeye devam ediyorsa doktorunla görüş mutlaka. Bir de herkesin doğum dalgalanmaları farklıdır ama ortak olarak anlatılan dalgaların 50-60 sn süreyle gelip gittiği oluyor. Sürekli yaşadığın bir ağrıysa kas ağrısı da olabilir. Bende öyle olmuştu.
dilanbade hepimizin sıkıntısı bu galiba nasıl anlayacağız gelen sancıları. bu sıcakta terliyorum o bölgede ıslaklık oluyor acaba su mu geldi diyorum.onu bile nasıl anlıcam diyorum. bugün sabah kalktım ve ilk dediğim bu 39 gün bu sorularla nasıl geçecek
![]()
dilanbade canım umarım iyisinizdir ??? Bu ağrıların sancı olup olmadığını anlamak gerçekten zor. Son ay sürekli kendimizi dinlemekle geçecek herhalde
Ayy bel ağrısı dyolardı belirtilerde ihmal etme canım sakın
Geçmiş olsun canım, şiddetine göre karar ver, çok sıkıştırıyorsa git doktora bence, kaç saattir bu şekilde?
Bile bile aynı şeyleri beklemek ürkütücü geliyor derken ne ler bunlar. Benim ilk ama senin bu yazdiklarindan sonra merak icindeyimİkinci bebeğini kucağına alacak arkadaşlar sizde de bende ki gibi korku başladı mı
İlkinde birsey bilmediğim için sorun yoktu şimdi bile bile aynı seyleri beklemek ürkütücü geliyor
Kızlarrr alıntılayamadıgım daha kimler varsa çok teşekkürr ederimm gece doktoruma ulaşabildim ve yarım saatte bir görüştük agrıların geliş zamanları farklıydı kimi 10 dakikada kimi yarım saatte bir. Agrıda degildi değişik bi sızlama ama sancılı bi sızlama tarifi zor. Kendimi sakinleştirmeyi başarınca agrılarımda zamanları uzadı bol bol su içtim sizlerinde dediği gibi agrı zamanlarında sürekli pozsyon degiştirdim sabahta doktora gittik bi sıkıntımız yokmuş 1 haftadan beri aşırı stres halindeydim sanırım o yüzden oldu neyseki herşey bugum çözüme kavuştu bebişte bende çok iyiyiz şuan bu dogum sancısı dedikleri kişiden kişiye farkı büyük olan bi agrı galiba bütün gece okudugum hiç bir agrı çesidi benim yaşadıgım degildi. Sizleri seviyorum![]()
Oglum sezeryanla dogdugu icin sutum hemen gelmedi ve bende mama verdimCanım inşallah bol bol gelir sütlerimiz ama en kötü senaryoya bakacak olursak , diyelim ki sütümüz gelmedi, o zaman sarılık olmasın diye mecbur mama veriliyormuş, onu da mecburen biberonla vermeyecek miyiz, süt az da olsa gelirse sağıp kaşıkla filan olabilir ama hiç gelmezse ne yapacağız?
Ay canım benim yaa geneli hep dış etkenler ben de benzer korkuları yaşıyorum açıkcası bebeğin bakımı dışındakiler ve oğlumla kızım arasında denge kuramama korkusu bende de varBen kendi adıma
uykusuzluk zorlayan ilk şey. Ve dahası Bebek doydu mu kilo aldı mı gerginliği
Bebek uyusa neden uyanmadı
Uyansa neden uyandı
Ay anneliği becerebiliyor muyum düşünceleri
Etraftakiler Bebek doydu bence
üşüdü bence
sıcaktan pişti ,gazı var gibi sürekli bir eleştri halinde
ve sen öyleyse ben niye anlamadım diye kendine kızarsın
Benim ilk 40 günüm hep bu işler laflar düşüncelerle geçti
Halbuki
Her gelen bebeğe ben bakarım ki zaten uyuyor bebekler çoğunlukla
Her gelen maximum 30 dk otursa
Bana yakın olanlar aileden dediklerim yani çamaşır assa makina boşaltsa çamaşır katlasa yemek yapsa.
Sen yat dinlen. Duş al ben buradayken dese
Ziyarete gelenler
Bebek doğum ve emzirme dışında bişeylerden bahsetse
Eleştirmese karşılaştırmasa ne güzel olurdu
Şimdi 2. Bebekleri beklerken hem süreci biliyor hem de ilk çocuğu ihmal korkusuyla baş ediyoruz
Kendime evime eşime ilk yavruma ikinci bebeğime Nasıl yeteceğim diye endişeleniyorum ama ne desek düşünsek boş
Su akacak yolunu bulacak insallah
düşün artık okadar cahilim bu konularda :)))cokk tesekür ederimcvp verdigin için canım , peki netten nasıl siparişgecicem bunu emzikleri nasıl anlıcam numaralarını http://urun.n11.com/bebek-biberon/d...beron-seti-biberon-emzigi-hediyeli-P113083443 sunu alsam yeterli olur mu sencecanim biberon degil ucu belirliyor akis miktarini. normalde kucuk ml biberonlarin uzerinde 1 numara emzik bulunur. 200 mlliklerde 2 numara bulunur. ama benim tavsiyem avent icin 0 numara dr browns icin de p (premature) emzikle baslaman. 1 bile kucuk bebek icin fazla hizli gelebiliyor. zaten o cekme konusunda zorlanmazsa memeyi istemeyebilir. ayina gore diil talebine gore arttirmak gerekiyor surekli kullanilacaksa.
düşün artık okadar cahilim bu konularda :)))cokk tesekür ederimcvp verdigin için canım , peki netten nasıl siparişgecicem bunu emzikleri nasıl anlıcam numaralarını http://urun.n11.com/bebek-biberon/d...beron-seti-biberon-emzigi-hediyeli-P113083443 sunu alsam yeterli olur mu sence
Kızlarrr alıntılayamadıgım daha kimler varsa çok teşekkürr ederimm gece doktoruma ulaşabildim ve yarım saatte bir görüştük agrıların geliş zamanları farklıydı kimi 10 dakikada kimi yarım saatte bir. Agrıda degildi değişik bi sızlama ama sancılı bi sızlama tarifi zor. Kendimi sakinleştirmeyi başarınca agrılarımda zamanları uzadı bol bol su içtim sizlerinde dediği gibi agrı zamanlarında sürekli pozsyon degiştirdim sabahta doktora gittik bi sıkıntımız yokmuş 1 haftadan beri aşırı stres halindeydim sanırım o yüzden oldu neyseki herşey bugum çözüme kavuştu bebişte bende çok iyiyiz şuan bu dogum sancısı dedikleri kişiden kişiye farkı büyük olan bi agrı galiba bütün gece okudugum hiç bir agrı çesidi benim yaşadıgım degildi. Sizleri seviyorum![]()
evet kac numara oldugunu yazmamışBunu almanda bi sorun yok ama dedigik gibi ucunda takili olan emzikler 1ve 2 numara olacak. Hediye 2 emzik kac numara o belli degil. P hediye etmezler bulmasi bile zordu 2 sene once :) sen biberon al tabi ama jokere ebebege falan ugrayip ayrica satilan emziklerinden de almayi ihmal etme.
Sezeryan olacaklar sorum size
Planlı sezeryanı mı tercih edeceksiniz?
Bebeğin kendisi suyunu patlatsın doğmak için adım atsın doğumu başlatan hormonlardan faydalansın kısacası kendi doğum tarihi hazır olduğu Zaman'ı belli etsin seçsin istiyorım
Planlı sezeryana karşıyım ama doktora zamanlaması günü saati belli olması işine geliyor
Siz ne düşünüyorsunuZ
İlk bebeği sezeryan olanlar planlı mıydı ameliyatlarınız?
BU ARADA pp polikarbonat mı cam biberon mu ondada kararsız kaldım cam agır olurdiyorum zor olurdiye düşünüyorumevet kac numara oldugunu yazmamış
nette emizkleri arastırayım belki bulurum onlarıda sipariş gecerim cok teşekkür ederim
Kızlar resmen bel ağrısından uyuyamiyorum ne tarafa donsem geçmiyor. Erken dogumdan çok korkuyorum herşeyi ona yoruyorum daha önce yaşadığım için. Dr gitsem mi normal mi acaba? Rabbim kimsenin emeğini boşa cikarmasin insaallah zamanında sağlıkla kucağımiza almak nasip olur hepimize.
Cnm benimde ikinci sezeryan olacak inşallah doktorumu sordum kendinin gelmesini beklesek diye olur dedi ama bu seferde nöbetçi doktor kimse sezeryani o yapacak hastanedeki diğer doktorlarla ilgili pek fikrim de yok açıkçası bende karar veremedim.. Allahtan hayırlısı diyorum belki verilen tarihten önce gelecek o zamanda nobetci doktora kalacam ama kendi doktorumu istediğim için tarih ne verirse öyle yaparım diye düşündüm. Ay ne bileyim korkuyorum zaten hep şaşırdım Rabbim hayırlı doktorların eline düşmeyi sağlıkla doğurmayi nasip etsin inşallahSezeryan olacaklar sorum size
Planlı sezeryanı mı tercih edeceksiniz?
Bebeğin kendisi suyunu patlatsın doğmak için adım atsın doğumu başlatan hormonlardan faydalansın kısacası kendi doğum tarihi hazır olduğu Zaman'ı belli etsin seçsin istiyorım
Planlı sezeryana karşıyım ama doktora zamanlaması günü saati belli olması işine geliyor
Siz ne düşünüyorsunuZ
İlk bebeği sezeryan olanlar planlı mıydı ameliyatlarınız?