Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Öyle bir işlemse düşüncesi bile kasıyor zaten:KK43: Allah yardım etsin bize. 37. haftalarda mı yapılıyor canım bu çatı muayenesi, bir sonraki kontrolümüz 35. haftada.
sanirim 37.haftadaydi ya..ama ben yeni evliydim 2.ayimda hamile kaldim daha cinsellige bile tam alisamamisken cati muayenesi bana cok agir gelmisti hem utandim hem kasildim hem canim yandi...doktorumda kasilmamdan dolayi sezeryan yapti

Kızlar gec vermesinde sorun yok ama arkadaslardan bazilari da yazmis benim arkadasimin da basina gelmis kontrole diye gidiyor bebegin suyu azaldigi icin acil sezeryan diyor. En azindan randevu zamani az olsa daha erken farkedilip onlem alinabilir belki diye tedirgin oluyorum :( ben yarın arayip bir kac gün one aldiracagim imkan varsa. Ben en son 15 temmuzda gittim bir sonraki 8 agustosda

kızlar hepiniz sağolun duaya ihtiyacımız var bebeğim doğdu acil sezeryanla normal için herşey o kadar yolundaydı ki sancılarım bile başlamıstı ama oğlum bütün doktorlara şok geçirterek ters dönmüş sancı çekerken acilen sezeryana alındık şu an yoğun bakımda 2 buçuk doğdu dua edin bi an önce çıksın Allah'ın izniyle
Allah yardımcınız olsun canm inşallah en kısa zamanda kucağına alırsın yavrunu

Cok gecmis olsun canim. Midemin altinda demek istedin sanirim. Oyle bir agrim olmadi ama bi suredir devam ediyorsa ve oyle siddetliyse telas da yapmadan bi doktora danis istersen. Daha onceki aylarda gaz sikayetimden bicak batmasi agrim oluyordu ama sen onu az cok anlarsin diye dusunuyorum. Umarim iyilesirsin en kisa zamanda.
Cok saol cevapladıgın icin evet gaz sıkışmasını biliyorum o degil bir haftadır böyle eyiliyorum sanki bir bıcak cak kesiyormuş gibi kayın validem cocuk dayanıyordur diyor olur böyle birbucuk ay nasıl gececek önceki hamileligimde oluyordu ama bu başka canımı cok kakıyor:KK42::KK42::110:

Cok saol cevapladıgın icin evet gaz sıkışmasını biliyorum o degil bir haftadır böyle eyiliyorum sanki bir bıcak cak kesiyormuş gibi kayın validem cocuk dayanıyordur diyor olur böyle birbucuk ay nasıl gececek önceki hamileligimde oluyordu ama bu başka canımı cok kakıyor:KK42::KK42::110:
cocuk dayanıyor diye olmaz ki canım ya, sanmıyorum yani. sen bi doktoruna sor istersen. kuvvetli bir ağrı belli ki. kontrolüne çok varsa böyle çekecek misin, bayadır varmış ağrın da. bilemedim. netten baktım da göğüs kafesinin altında özellikle sağ tarafta batma olabiliyormuş. bunun için dik oturuş ve sola yatma öneriliyor. umarım geçer yakın zamanda, tekrar cok geçmiş olsun canım.

bizim hastanede de nst'ler 35ten sonra her gittiğimde olacakmış. ama ben kasılmalardan şüphelenip ilk nst'mi geçen gidişimde yaptırmış oldum. bu konuda tecrübeli annelere ve daha önceden nst'ye girenlere bir sorum olacak. nst bağlanırken kemer gibi bişi koyuldu karnıma ve o beni çok sıktı. kadına sordum bu kadar sıkması normal mi diye, elini bandın altına geçirip e elim giriyor yani normal dedi. bu kadar sıkması normal miydi kızlar? sanki bebişe zarar verecek kadar sıkıydı çünkü. sonra değiştirdi farklı bir şekilde bağladı gerçi. bir de her gidişimizde 10-15 dakika mı kalacağız nst'de? hiç sevmedim ben bu nst işini, doktor 15 gün sonraya çağırdı ama ben biraz daha uzatirim gitmeyi sırf bu nst yüzünden herhalde :KK12:

Ben de bir kez girdim ama ben cok sevdim nst yi cunku 15 dk bebegimin kalp atisini dinledim:KK15: cok guzeldi

cocuk dayanıyor diye olmaz ki canım ya, sanmıyorum yani. sen bi doktoruna sor istersen. kuvvetli bir ağrı belli ki. kontrolüne çok varsa böyle çekecek misin, bayadır varmış ağrın da. bilemedim. netten baktım da göğüs kafesinin altında özellikle sağ tarafta batma olabiliyormuş. bunun için dik oturuş ve sola yatma öneriliyor. umarım geçer yakın zamanda, tekrar cok geçmiş olsun canım.
Ayyy bilmiyorum valla kayın validei dinleyip gitmedimde olmazsa bir acile gideym kontrolüm ayın 1de cok cok saol canım:KK15:

kızlar hepiniz sağolun duaya ihtiyacımız var bebeğim doğdu acil sezeryanla normal için herşey o kadar yolundaydı ki sancılarım bile başlamıstı ama oğlum bütün doktorlara şok geçirterek ters dönmüş sancı çekerken acilen sezeryana alındık şu an yoğun bakımda 2 buçuk doğdu dua edin bi an önce çıksın Allah'ın izniyle
Tebrik ederim sağlıkla hastaneden eve çıkmak nasip olsun inşallah

bana artık uyku haram. rüyalar kabuslar benim işim. dün kontrolüm vardı bebek baş aşağı dönmemiş ben tabi döner mi dedim
. rahat bi şekilde umut ediyoruz dedi. neyse muayene bitti iki hafta sonraya randevu verdi su takibi yap dedi bu hatalardan sonra doğumlar başlayabilir dedi. muayeneden çıktım orda çalışan bi görevliyle konuştum bana ne dese iyidir. son ana kadar dönmesi için beklerler eğer dönmezse döndürmeye çalışırlar olmazsa sezeryana alırlar. o arada tel geldi gitti. ben dona kaldım. eve geldim döndürme işlemlerine baktım kolay gibi görünüyor ama öyle bir bastırıyor ki bebeğe zarar ihtimali de çok. sabaha kadar uyumadım. gece eşimi kaldırdım ben istemediğim sürece bana yapamazlar diye teselli ettim kendimi. gerekirse kıyameti kopartırım derim Türkiye ye gidecem diyorum. ayyy ya çok panik yaptım normale kafayı takmış olmaları da kötü. sabaha kadar rüyalarımda hastaneyi ayağa kaldırıyorum. bu günler nasıl geçecek canım çok sıkkınn
Canını sıkma öncelikle. Pozitif ol ilk hamile biz değiliz ilk dönmeyen Bebek bizimkiler değil. İçini ferah tut Bebek strese girip döneceği varsa da dönmez. Ayağının altına yastık koyup secde pozisyonunda kalm15 dk setlerle. Banyoda duşta hep masaj yap karnına belki hosuna gider bebeğin uzanmak da önemli sürekli oturur pozisyonda zaten sıkışık ortam Bebek Nasıl dönsün
Her türlü Allah'a emanetiz böyle düşünüp kendini rahatlat. İyi düşünelim ki iyi olsun:)

Canını sıkma öncelikle. Pozitif ol ilk hamile biz değiliz ilk dönmeyen Bebek bizimkiler değil. İçini ferah tut Bebek strese girip döneceği varsa da dönmez. Ayağının altına yastık koyup secde pozisyonunda kalm15 dk setlerle. Banyoda duşta hep masaj yap karnına belki hosuna gider bebeğin uzanmak da önemli sürekli oturur pozisyonda zaten sıkışık ortam Bebek Nasıl dönsün
Her türlü Allah'a emanetiz böyle düşünüp kendini rahatlat. İyi düşünelim ki iyi olsun:)
sağol canım ya dediklerini aynen bugün yaptım kendimi sakin tutmaya çalışıyorum ki bebek rahat olsun. ama bu saatten sonra bana biraz zor gibi geliyor canım ya. keşke dönseler.sağlıkla kall

Arkadaslar bugun doktorda onemli bisey daha oldu.ben bebegin kordon dolanmasi falan olmasindan korktugumu soyledim.doktorda bana kordon bebegin boynunda atki gibi duruyor dedi.ve bana kontrole gittigimde yani 1 ay sonra yine hatirlat bakalim dedi.simdi esimle panik yaptik.bisey olmaz dimi..ayy daha bir ay var kontrole ne yapacagimi sasirdim suan panik basti bizi:(

Arkadaslar bugun doktorda onemli bisey daha oldu.ben bebegin kordon dolanmasi falan olmasindan korktugumu soyledim.doktorda bana kordon bebegin boynunda atki gibi duruyor dedi.ve bana kontrole gittigimde yani 1 ay sonra yine hatirlat bakalim dedi.simdi esimle panik yaptik.bisey olmaz dimi..ayy daha bir ay var kontrole ne yapacagimi sasirdim suan panik basti bizi:KK43:
o da bombayı ortaya atmş kaçmş resmen..istiyosa 2 ay sonra çağırsaydı seni,böyle bi soruyla nasıl 1 ay beklenir.son haftalar hem neden bu kadar ara.nst ye sokacak m bari aralarda

Arkadaslar bugun doktorda onemli bisey daha oldu.ben bebegin kordon dolanmasi falan olmasindan korktugumu soyledim.doktorda bana kordon bebegin boynunda atki gibi duruyor dedi.ve bana kontrole gittigimde yani 1 ay sonra yine hatirlat bakalim dedi.simdi esimle panik yaptik.bisey olmaz dimi..ayy daha bir ay var kontrole ne yapacagimi sasirdim suan panik basti bizi:KK43:
canım geçen ben de araştırdım da bu durumu yanlış öğrenmediysem zaten doğum anına kadar kordon dolanması pek de tehlikeli değilmiş. doğum sırasında ise doktor bunu bilerek hareket edip bebeği kordondan kurtarıyormuş. bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı doğuma kadar bebeği bundan da koruyormuş yani. sık rastlanan bişeymiş. canını sıkma, içini rahat tut, bebişin de sen ne hissediyorsan onu hissediyor az çok. hem panikleyecek bi durum olsa doktorun bi ay sonraya randevu vermezdi canım. istersen randevunu öne çek, doktora daha ayrıntılı danışırsın bu konuyu da.

Back
X