Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
kızlar hepiniz sağolun duaya ihtiyacımız var bebeğim doğdu acil sezeryanla normal için herşey o kadar yolundaydı ki sancılarım bile başlamıstı ama oğlum bütün doktorlara şok geçirterek ters dönmüş sancı çekerken acilen sezeryana alındık şu an yoğun bakımda 2 buçuk doğdu dua edin bi an önce çıksın Allah'ın izniyle
hayirli olsun cnm ... en kisa zamanda toparlar Allahin izniyle masallah kilosu da iyi ;) sen nasilsin nasil gecti ameliyat

bana artık uyku haram. rüyalar kabuslar benim işim. dün kontrolüm vardı bebek baş aşağı dönmemiş ben tabi döner mi dedim
. rahat bi şekilde umut ediyoruz dedi. neyse muayene bitti iki hafta sonraya randevu verdi su takibi yap dedi bu hatalardan sonra doğumlar başlayabilir dedi. muayeneden çıktım orda çalışan bi görevliyle konuştum bana ne dese iyidir. son ana kadar dönmesi için beklerler eğer dönmezse döndürmeye çalışırlar olmazsa sezeryana alırlar. o arada tel geldi gitti. ben dona kaldım. eve geldim döndürme işlemlerine baktım kolay gibi görünüyor ama öyle bir bastırıyor ki bebeğe zarar ihtimali de çok. sabaha kadar uyumadım. gece eşimi kaldırdım ben istemediğim sürece bana yapamazlar diye teselli ettim kendimi. gerekirse kıyameti kopartırım derim Türkiye ye gidecem diyorum. ayyy ya çok panik yaptım normale kafayı takmış olmaları da kötü. sabaha kadar rüyalarımda hastaneyi ayağa kaldırıyorum. bu günler nasıl geçecek canım çok sıkkınn
Canım sen de biliyorsun ki orası sağlık kuruluşu,başından beri kendimizi, bebeğimizi güvenle emanet ettiğimiz yer, böyle düşünmeye çalış, ne senin ne de bebeğin için uygun olmayan yanlış bir şey yapmayacaklardır, olumsuz düşüncelerle kendini üzme boştan yere, inşallah dönmüş olur, kolay bir doğumun olur. Bak ben normal doğum istiyorum, kafası da aşağıda ama kafa gelişimi önde olduğu için normal doğum zor dedi doktor, tıbbi gereklilikler neyse o olacak, bizim tercihlerimiz çok da etkin olmuyor. Kendinize dikkat edin, sağlıkla kalın canım.

Aslında uçak şansım var ama çok uğraştırıcı olcak hem aktarmalı hem de uçak için burdan yine 4saatlik bi yol yapmam gerekiyor.. O yüzden otobüsle giderim diye düşündüm...
Umarım karıştırmıyordum canım, Konya'ya gelecek olan sendin değil mi? Bahsetttiğim Dr.Dürdane Nil Okur nihayet özel Selçuklu Hastanesine geçmiş, muayene ücreti 78,5 tl, hastanenin yeni doğan yoğun bakımı var, doğum ücretlerini sormadım , doktor arayışın olursa gözüm kapalı tavsiye ederim kendisini, daha önce de söylemiştim, ben bu saatten sonra doktor değiştirmek istemiyorum ama hala aklımda da o var.

Benim Bebek dönmemiş kızlar 3200 olmuş kilosu 49 cm boy
Canim burda bebek donmediginde bazi hareketler var yaptiriyorlar internette te videolari var tabiki, ,,, ama dogum aninda bile donen var kizimda cok gec donmusdu son ana kadarda allahdan umut kesilmez dogum aninda bas asagi olan bebek bile ters donebiliyor ,,,,

Benim Bebek dönmemiş kızlar 3200 olmuş kilosu 49 cm boy
maşallah kuzucuğa, kilosu boyu ne güzel öyle. canını sıkma canım. doktor dönmesiyle ilgili bişi dedi mi, daha da dönebilir değil mi? ama ne olursa olsun, ne şekilde gelirse gelsin önemli olan sağlıklı olması. sen içini rahat tut.

bizim hastanede de nst'ler 35ten sonra her gittiğimde olacakmış. ama ben kasılmalardan şüphelenip ilk nst'mi geçen gidişimde yaptırmış oldum. bu konuda tecrübeli annelere ve daha önceden nst'ye girenlere bir sorum olacak. nst bağlanırken kemer gibi bişi koyuldu karnıma ve o beni çok sıktı. kadına sordum bu kadar sıkması normal mi diye, elini bandın altına geçirip e elim giriyor yani normal dedi. bu kadar sıkması normal miydi kızlar? sanki bebişe zarar verecek kadar sıkıydı çünkü. sonra değiştirdi farklı bir şekilde bağladı gerçi. bir de her gidişimizde 10-15 dakika mı kalacağız nst'de? hiç sevmedim ben bu nst işini, doktor 15 gün sonraya çağırdı ama ben biraz daha uzatirim gitmeyi sırf bu nst yüzünden herhalde :KK12:
Canım cmtsi günü ilk nstye bağlandım ben de biliyorsun, ama o bandajlar gayet esnekti, hatta problar kaymış, bir an sancıları düşük okudu, yerini sürekli sabitlemek zorunda kaldık, 15 dk diye başladık, toplamda 50 dk kadar nstye bağlandım ben, sancılar düzensizdi, sanırım o yüzden, sen de kafana takma , zaten farklı şekilde bağlanmış sonrasında, bebişe zarar vermez endişe etme, çok dayanıklı ve korunaklılar melekler, öpüyorum seni, sağlıkla kalın.

2 kına, 3 düğün, 3 farklı şehir derken geri dönüşü aft dolu bir ağız ve boğaz enfeksiyonuyla oldu. Ağız yarası insanı hayattan soğutan bir şey gerçekten. Siz bebeğin pozisyonundan bahsederken benim de içime kurt düştü. 4-5 gündür ayakları sağ üstte hissetmem gerekirken sol alt kısımda hissediyorum. Onca hareketli günden sonra başı üste gelmiş olmasına şaşırmayacağım ama öyle bir şey olursa da üzülürüm açıkçası. Neyse cuma günü kontrolüm var göreceğiz ne durumda olduğunu.
Çok geçmiş olsun canım, hayatı boyunca afttan çok çekmiş biriyim, düğün öncesinde ve finaller zamanı stres tavan yaptığında 7-8 tane aynı anda olmuştu, çaresini de bulamadım, dut pekmezi nispeten de olsa iyi geliyordu, dondurmadan uzak dur,biliyorsundur belki, soğuk çok kötü geliyor. Bebiş de pozisyonunu değiştirmemiştir inşallah, güzel haberlerini bekliyoruz.

Kizlar bunlari konusmak icin erken mi bilmiyorum ama cogumuz calisiyoruz ve izinlerimiz kisitli sut sagma pompasi nasil olmali? Manuel mi elektrikli mi?
Sut posetlerinde hangi marka alinmali?
Sutleri buzluktan cikarinca nasil bir yontemle isitip icirmeliyiz??
Oo biz bunları çok daha önceden de konuşmuştuk, erken değil yani, bende çalışıyorum bebeğim 4-5 aylıkken en geç işe başlamak zorunda kalacağım onun için elektrikli lansinoh 2li aldım ama süt poşetlerinden henüz almadım içinden birkaç tane çıktı ihtiyaç oldukça alırım diye acele etmedim ona, son soruna cevap veremeyeceğim benimde hiç fikrim yok

Kizlar bunlari konusmak icin erken mi bilmiyorum ama cogumuz calisiyoruz ve izinlerimiz kisitli sut sagma pompasi nasil olmali? Manuel mi elektrikli mi?
Sut posetlerinde hangi marka alinmali?
Sutleri buzluktan cikarinca nasil bir yontemle isitip icirmeliyiz??
canım ben çalışmadığım için lansinoh manuel pompa aldım ama çalışanlara daha çok lansinohun çift taraflı elektrikli pompasını öneriyorlar. benim saklama poşetlerim kraft'ınkiler. lansinoh'unkilerin de tavsiye edildiğini gördüm aynı şekilde. sütleri derin dondurucudan çıkarınca bazı bebekler bu tadı sevmeyebiliyormuş. buzdolabında 4 derecede sütümüz 24 saat dayanıyormuş. yani mümkün olduğunca günlük olarak sağıp buzdolabına kaldırıp gerektiği an benmari usülü(biberon veya saklama kabı içerisindeyken sıcak su dolu bir kaba sokarak) ılıtıp bebeğe vermek daha mantıklıymış. fazla olan sütü ise derin dondurucuya atıp sonradan bebek ek gıdaya geçtiğinde ev yapımı mamaları içinde kullanılabilir diyorlar tadı açısından. çözdürmek için de buzdolabına koyup kendiliğinden çözülmesini beklemeyi öneriyorlar. yine buzdolabında bu süt 24 saat dayanıyormuş. bunlar benim okuyup öğrendiklerim tabi. deneyimli annelerin tecrübeleri daha önemli.

Oo biz bunları çok daha önceden de konuşmuştuk, erken değil yani, bende çalışıyorum bebeğim 4-5 aylıkken en geç işe başlamak zorunda kalacağım onun için elektrikli lansinoh 2li aldım ama süt poşetlerinden henüz almadım içinden birkaç tane çıktı ihtiyaç oldukça alırım diye acele etmedim ona, son soruna cevap veremeyeceğim benimde hiç fikrim yok
Tesekkur ederim canim ben grubu daha yeni kesfettigim icin oralari kacirdim:)

2 kına, 3 düğün, 3 farklı şehir derken geri dönüşü aft dolu bir ağız ve boğaz enfeksiyonuyla oldu. Ağız yarası insanı hayattan soğutan bir şey gerçekten. Siz bebeğin pozisyonundan bahsederken benim de içime kurt düştü. 4-5 gündür ayakları sağ üstte hissetmem gerekirken sol alt kısımda hissediyorum. Onca hareketli günden sonra başı üste gelmiş olmasına şaşırmayacağım ama öyle bir şey olursa da üzülürüm açıkçası. Neyse cuma günü kontrolüm var göreceğiz ne durumda olduğunu.
Ooo büyük bir aktivite atlatmışsın, bende pek aft olmaz onun için bişey diyemeyeceğim ama benimde bebeğim doğum pozisyonunda kasıklarımda hareket hissetmiştim doktora sordum elleri oradaymış, seninde hissettiğin elleri veya dirsekleri olabilir, minik boksörler:KK200::KK200: anneyi yumruklamayı pek seviyorlar:nazar:

canım ben çalışmadığım için lansinoh manuel pompa aldım ama çalışanlara daha çok lansinohun çift taraflı elektrikli pompasını öneriyorlar. benim saklama poşetlerim kraft'ınkiler. lansinoh'unkilerin de tavsiye edildiğini gördüm aynı şekilde. sütleri derin dondurucudan çıkarınca bazı bebekler bu tadı sevmeyebiliyormuş. buzdolabında 4 derecede sütümüz 24 saat dayanıyormuş. yani mümkün olduğunca günlük olarak sağıp buzdolabına kaldırıp gerektiği an benmari usülü(biberon veya saklama kabı içerisindeyken sıcak su dolu bir kaba sokarak) ılıtıp bebeğe vermek daha mantıklıymış. fazla olan sütü ise derin dondurucuya atıp sonradan bebek ek gıdaya geçtiğinde ev yapımı mamaları içinde kullanılabilir diyorlar tadı açısından. çözdürmek için de buzdolabına koyup kendiliğinden çözülmesini beklemeyi öneriyorlar. yine buzdolabında bu süt 24 saat dayanıyormuş. bunlar benim okuyup öğrendiklerim tabi. deneyimli annelerin tecrübeleri daha önemli.

Cok tesekkur ederim canim baya bilgilenmis oldum:) ben de elektriklilere bakmaya baslayim artik. Lansinoh sut posetlerini pek tavsiye etmiyorlar forumlarda ama bakalim

çalışabilir raporlarınızı aldnız mı 32. hafta için. ben 1 ağustos pazartesi günü alacağım. umarım 37 hafta sonuna kadar gücümüz yeter de çalışabiliriz.
Canım dün eşim gitti aldı çalışabilir raporunu ve ben bugün evdeyim, sancılarım çok şiddetli değil ama dün gece çok iyi değildim, bugün işe gitmemi istemedi eşim, evde rahat duruyor muyum, tabii ki hayır:KK43: ağustosun 3.-4. haftasına kadar devam etmeyi düşünüyorum bakalım, başka durumlar ortaya çıkmazsa.
Senelik izinim bu yıl için 14 gün onu doğum sonrasına eklemeyi düşünüyorum, kurban bayramı izni 9 gün doğumdan sonraki sürece onu ekleyebiliyor muyuz kızlar, eğer ki doğum bayramdan sonraya kalırsa?

Back
X