• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Ya akşamüstü çok fena vajinal kaşıntı başladı bende..gebelikten öncede olurdu fitil ve travazol krem kullanırdım..simdi aynisi oldum sanirim..37.haftalarda kullanmanin bi sakincasi olurmu ki..aranizda kullanan varmi? Internette arastirdim kullanilabilir yaziyo ama bide size sormak istedim..

BENDE ÖYLE DÜŞÜNDÜM İŞTE BI ARKADAŞIM AŞIYA FELAN GİDERKEN LAZIM OLUR DİYO KENDİ PORTBEBE ALMIŞTI KULLANDIM BEN KIŞ OLUNCA TABİ SICAK TUTAR DEDİ
Ben anakucagi aldim. 18 aya kadar oto koltugu da oluyor. Ayni zamanda arabasina takiliyor.Ilk 6 ay onunla gezeriz diye dusunuyorum.
Kizlar yardim edinn
Eger hic acilma sanci vs yoksa suni sanci öneriyor musunuz. Yoksa direkt sezeryan mi?
Ben kendi adima acilma sanci yoksa gunu de gectiyse suni sanci yerine sezeryan dusunuyorum. Suni sanci olacagina suni sezeryan olsun. Normal dogum sahane bir surec keske olsa ama olmuyorsa zorlamanin zararli olabilecegi fikrindeyim.

Bu konuda oyle bir konuki herkesin bunyesi, yasadigi farkli. Ben en basindan beri normal istiyordum aslinda ama son zamanlarda sezeryana sicak bakiyorum. Ama onceden alinmasina degil. 40 haftada kendi arzusuyla gelmediyse sezeryan planlanmali diye dusunuyorum. Ablamin etkisi buyuk bunda. O cok rahat az agrili bir sezeryan gecirdi. O nedenlede bana da onu oneriyor.

arkadaslar allah askına yardım edın bana dıs kulak ıntıhabı olmusum cok kotu durumdayım sadece damla verıldı ama ben öldüm ağrılardan parolda sabah ogle aksam ıcyorum ama 1 saat etkı edıyor bu durumu yasayan yada bılen varsa yalvarırım bana yardım etsın suan dogum yapsam hıc mutlu olamıcak kadar zor durumdayım:KK43:
Bilmiyorum iyi gelir mi ama benim geçende dış kulak ağrım için annem sarımsak soyup koydurdu, bir süre sonra acıyor biraz ama ağrısını şıp diye kesti. Bir dene istersen sende. Geçmiş olsun

Ben oto koltugu olarakda kullanilan puset aldim ama buyuklerden almadim. 1 yasina kadar kullanilabilen oto koltugu aldim.puset gibi, battaniyeye sarar onla eve getiririz arabaya koyup diye dusundum

Moon90 Moon90 ben kızımda Bebek arabasını vE pusetini siyah almıştım ilerde oğlum da olursa kullanır diye. O puseti kullanıcam arabaya da bağlanıyor oldukça güvenli
KIZLAR RESMİNİ ATARMISINIZ GOOGLEDEN YAZIYORUM AMA ÇEŞİTLİ ŞEYLER ÇIKIYOR

Ben oto koltugu olarakda kullanilan puset aldim ama buyuklerden almadim. 1 yasina kadar kullanilabilen oto koltugu aldim.puset gibi, battaniyeye sarar onla eve getiririz arabaya koyup diye dusundum

Moon90 Moon90 ben kızımda Bebek arabasını vE pusetini siyah almıştım ilerde oğlum da olursa kullanır diye. O puseti kullanıcam arabaya da bağlanıyor oldukça güvenli

Hiç sancı açılma yokken suni sancı genelde pek başarılı olmuyor. Duyduğum kadarıyla, moral bozmak gibi olmasın. DOKTOrun bi bildiği vardır. Sen teklif etsen önce fitil ile başlatmayı yada bu randevuda sorsan en azından. sunflower sunflower

Bende oyle biliyorum. Bakalim hayirlisi konusucam yine doktorumla

Ben kendi adima acilma sanci yoksa gunu de gectiyse suni sanci yerine sezeryan dusunuyorum. Suni sanci olacagina suni sezeryan olsun. Normal dogum sahane bir surec keske olsa ama olmuyorsa zorlamanin zararli olabilecegi fikrindeyim.

Bu konuda oyle bir konuki herkesin bunyesi, yasadigi farkli. Ben en basindan beri normal istiyordum aslinda ama son zamanlarda sezeryana sicak bakiyorum. Ama onceden alinmasina degil. 40 haftada kendi arzusuyla gelmediyse sezeryan planlanmali diye dusunuyorum. Ablamin etkisi buyuk bunda. O cok rahat az agrili bir sezeryan gecirdi. O nedenlede bana da onu oneriyor.
Aynen öle. Herkes normal ister ama zorlamanin da bi anlami yok olmuyosa. Ama yine de bi umut düşünüyorum işte. Bi de bu dogum olayi cok subjektif bi kavram. Kimine gore normal cok iyi ya da kötüdür. Kimine gore sezeryan. Anlasilan yasayip gorucez.

Biz arabasını hem puset hem ilk 6 ay için ana kucağı/oto koltuğu olarak kullanılabilen chicco liteway plus aldık. Eğer özel aracınız varsa kesinlikle oto koltuğu olarak kullanılan bir ana kucağı alın, güvenlik çok önemli. Riske atmamak gerek

Eklentiler

• IMG_7427.PNG
    IMG_7427.PNG
    192 KB · Görüntüleme: 54
Kızlar hastane için lohusa şerbeti yaptınız mı yaptıysanız bır tarif verseniZe
Kız kardeşim için yapmıştım
Malzemeler (5 Litre için)
  • 1/2 (yarım kg) Lohusa Şekeri (Kızamık Şekeri)
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 20 Su Bardağı (250 ml.lik bardak ile) Su
  • 4 Adet Çubuk Tarçın
  • 20-25 Adet Karanfil
  • 2 Adet Muskat
Yapılışı
  • Kızamık şekerini, şekeri ve 15 bardak suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 25 dk. kısık ateşte kaynatın.
  • Diğer malzemeleri (tarçın, karanfil ve muskat) ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dk. daha kaynatın.
  • Bu aşamada tadını sürekli kontrol ederek, su miktarını damak zevkinize göre arttırın.
  • Buzdolabında uzun süre bozulmuyor

Kız kardeşim için yapmıştım
Malzemeler (5 Litre için)
  • 1/2 (yarım kg) Lohusa Şekeri (Kızamık Şekeri)
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 20 Su Bardağı (250 ml.lik bardak ile) Su
  • 4 Adet Çubuk Tarçın
  • 20-25 Adet Karanfil
  • 2 Adet Muskat
Yapılışı
  • Kızamık şekerini, şekeri ve 15 bardak suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 25 dk. kısık ateşte kaynatın.
  • Diğer malzemeleri (tarçın, karanfil ve muskat) ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dk. daha kaynatın.
  • Bu aşamada tadını sürekli kontrol ederek, su miktarını damak zevkinize göre arttırın.
  • Buzdolabında uzun süre bozulmuyor
Sağol canım teşekkürler

Back