• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

[QUO

Yok. Hastanedende kesinlikle yapmayın dendi. Yapmadım.
Kaynanam illa yapalım diyo. Vücudu düzgün olurmuş. Bende istemiyorum. Yok yok olmaz diyo. Bi de iple falan bağlamayı düşünüyor.bende olmaz iple dedim ben istemiyorum dedim kundak bezine sarasız yeter dedim

Doğum yapan arkadaşlar, yapacak olan arkadaşlar bebeği kundak la ma yi düşünüyor musunuz, yada kundak la diniz mi?
Sadece kollarin hafifce sabitlenmesi oneriliyor aslinda. Anne karninda kollarini rahat hareket ettiremeyen bebeklerin dogum sonrasinda kendilerini boslukta hissettikleri ve ozellikle uyku sirasinda ani refleksle kollarini cok hareket ettirip kendilerini uyandirdiklarini soyleyen psikiyatrlar var. Kendilerini daha guvende hissetmeleri icin yarim kundak denen kollari sabitleyen bacaklari serbest birakan kundak tipini onerenler var. Ben e-bebekten aldim. En buyuk boyunu aldim 10 kg ya kadar kullanilabilen bir boy. Kol sabitlemesi yapmayi dusunuyorum.

Hayirli aksamlar pek giremedim bugun.
Rahatsiz olan arkadaslara
Acil sifalar diliyorum.
Benimde kizim 2 gundur hapsuruyor
Burnu akiyo.
Son bi haftamiz var hasta olmayalim dedikce hastaligi cektim sanirim.
Insallah bebis evimize gelmeden kizimda iylesmis olur.
Yarin son doktor kontrolumuz var.
Hakkimizda hayirlisi.
Haftaya bugun gogusumde olucak oglusum

Kizlar benim.gibi son gunlerde uykuya doyamayan varmi?

Artik hersey vucuda fazla geldiginde uyku yapiyor mecbur dinlenip enerji depoluyor. 12ye kdr uyuyorum bazen :dondurma: nasilsa oglum dogduktan sonra bukdr uyuyamayacam. Keyif yapiyorum :dua:

Onceden gece 3-4 kere uyandigim halde sabah kalktigimda ve gun icerisinde uykum gelmezdi. 2 gundur gece daha rahat uyuyorum ama gun icerisinde oyle bir agirlik cekiyo ve uykum geliyirki anlatamam. Uyumamaya direniyirum gece uyuyamayacagim diye.

Az once sicak dus aldim kasilmalarim artti.. sizede dustan sonra oyle oluyormu alttan ustten sanci giriyor :KK64:

Artik hersey vucuda fazla geldiginde uyku yapiyor mecbur dinlenip enerji depoluyor. 12ye kdr uyuyorum bazen :dondurma: nasilsa oglum dogduktan sonra bukdr uyuyamayacam. Keyif yapiyorum :dua:

demekki agirlasmak buymus. Onceden gece evin icinde gezerdim. Simdi agrim olmasina ragmen uyumak istiyorum.

Onceden gece 3-4 kere uyandigim halde sabah kalktigimda ve gun icerisinde uykum gelmezdi. 2 gundur gece daha rahat uyuyorum ama gun icerisinde oyle bir agirlik cekiyo ve uykum geliyirki anlatamam. Uyumamaya direniyirum gece uyuyamayacagim diye.

Aynen o haldeyim canim gece 1-2 kez wcye kalkiyom. Onceden hic gelemezdim wcden geri. Birde gunduz uyku basiyor. Uyumamak icin zor tutuyorum kendimi

Spinal sezaryen olan arkadaslar ameliyat sonrasi ne kadar sure ac susuz kaldiniz? bas agrisi tansiyon dusuklugu yasadinizmi ? haftaya bende sezaryen olacagim icin cook heyecanliyim merak ediyorum:KK17:tecrubelerinize ihtiuacim varr

Kaynanam illa yapalım diyo. Vücudu düzgün olurmuş. Bende istemiyorum. Yok yok olmaz diyo. Bi de iple falan bağlamayı düşünüyor.bende olmaz iple dedim ben istemiyorum dedim kundak bezine sarasız yeter dedim

Ben kollarini sabitliyorum sadece yoksa cok sıçrıyo kendini korkutup uyandiriyo. battaniyeýi sıkıştırıyorum sadece yetiyo. ipe falan gerek yok bence de

Günaydın hanımlar
Dün gece doğuran var mı:)
bizim son 6 gün, kendimi çarşambaya hazırladım, önce gelecek diye çok korkuyorum :KK17:

Doğum yapan arkadaşlar, yapacak olan arkadaşlar bebeği kundak la ma yi düşünüyor musunuz, yada kundak la diniz mi?
çok sıkı olmamak kaydıyla yapacağım ben
Kış bebeği olacaklar hem sıcak tutar bi de eller bacaklar oynadıkça uyanır bebek

canım benim çarşamba, pazar günü halledeceğim ama senin günün net olmadığından 38 de yap hemen çıkmaz zaten ağdada
Hayirli aksamlar pek giremedim bugun.
Rahatsiz olan arkadaslara
Acil sifalar diliyorum.
Benimde kizim 2 gundur hapsuruyor
Burnu akiyo.
Son bi haftamiz var hasta olmayalim dedikce hastaligi cektim sanirim.
Insallah bebis evimize gelmeden kizimda iylesmis olur.
Yarin son doktor kontrolumuz var.
Hakkimizda hayirlisi.Haftaya bugun gogusumde olucak oglusum
geçmiş olsun canım1, benimki de kaç gündür öksürüyor, inşallah haftaya kadar geçer:dua:

Canım annem şöyle bi kundak yaptı ben onu kullanıcam
IMG_5694.jpg Bünün içine elyaf kaplattık kenarlara da düğme yerine fermuar koyduk modern kundak oldu :)

Kizlar gunaydin
Dogup yapip bebegini kucaklayanlari tebrik ederim; benim gibi son haftalari bekleyenlere de dua ediorum; rabbim hepimize saglikla kucaklamak nasip eylesin.. Pazartesi dr a gttigimde 3cm aciklik vardi NST de sancim vardi ama azdi.. Dun aksam birden bi agirlik geldi esnenemekten gozumu acamadim tansiyonum braz dusmus sonrasinda vajinada kasilmalar aslinda agri hissetmeye basladm saatlerce gecmedi zonklama .. uyudum arada ama uyandigimda da vardi hep simdi cok hafif var kasiklarimda da ayaga kalkinca sanci oluyor.. bir de ara ara mide bulantisi ... Bugun artik 38 hftalik olduk buarada sizce dr a gdeyim mi? Dr sancinin artnasini bekle demisti normalde hftaya randevu vermisti.. normal mi boyle boyle artmasini mi bekleyeyim evde .. Buarada kizim yukarda daha asagi inmedi ters donmedi..

demekki agirlasmak buymus. Onceden gece evin icinde gezerdim. Simdi agrim olmasina ragmen uyumak istiyorum.

Aynen o haldeyim canim gece 1-2 kez wcye kalkiyom. Onceden hic gelemezdim wcden geri. Birde gunduz uyku basiyor. Uyumamak icin zor tutuyorum kendimi
Senle ayniyiz cnm bnde iki uc gundur oleyim uykuya doyamiorum bi oglen gelio bi aksam ustu. En sonda 7 30 da uykum gelio. Gecede iki uc kere gidiorum wc. Ama yerimden kalkck halim kalmadi cok yorgun hssediyorum ustumden tir gecmis sanki. Agrilarm artti benm iyce. . . Bi gelseydi pasam artik. Telefonlar susmuyo. Annem yanimda ya arayan arayana. Iyiki annem yanimda valla. Saolsun bos durmayalim dedi onceki gun kofte yuvarlayp attik buzluga . Dun milfoy borekle kek yaptik attik buzluga. Bugunde bi kavanoz yapragm vardi onu saralim dedi duruma bakiyim onu yapcaz . Hazirinda dursun dedi. Her isimi yapio saolsjn ne guzelmis ya ewde yardim eden birinin olmasi. Bn kalkamiosam yapck biri var bu rahatlatio insani.
Canım annem şöyle bi kundak yaptı ben onu kullanıcam
Eki Görüntüle 1922390 Bünün içine elyaf kaplattık kenarlara da düğme yerine fermuar koyduk modern kundak oldu :)
Bnimde annem bundan ordu. Uyurken falanda icine koyabilmek icin. Disardada kullanilir. Hemen icine koyup alip cikilablir.

Kizlar gunaydin
Dogup yapip bebegini kucaklayanlari tebrik ederim; benim gibi son haftalari bekleyenlere de dua ediorum; rabbim hepimize saglikla kucaklamak nasip eylesin.. Pazartesi dr a gttigimde 3cm aciklik vardi NST de sancim vardi ama azdi.. Dun aksam birden bi agirlik geldi esnenemekten gozumu acamadim tansiyonum braz dusmus sonrasinda vajinada kasilmalar aslinda agri hissetmeye basladm saatlerce gecmedi zonklama .. uyudum arada ama uyandigimda da vardi hep simdi cok hafif var kasiklarimda da ayaga kalkinca sanci oluyor.. bir de ara ara mide bulantisi ... Bugun artik 38 hftalik olduk buarada sizce dr a gdeyim mi? Dr sancinin artnasini bekle demisti normalde hftaya randevu vermisti.. normal mi boyle boyle artmasini mi bekleyeyim evde .. Buarada kizim yukarda daha asagi inmedi ters donmedi..
Canm valla bana bile bu kdr agriyla ve basini indirmis olmasina rgmen haftaya carsambaya gun verdi zaten son gunu o. Ama bise olursa tabi kendinde gel dedi. Ve devamli dedigi sey 5 dkka 1 olmadan gelmeki burda gelen giden oynamasin senle... hep bunu soluyo. O yuzden bekle dakika tut. Hem daha bebisinde donmemis bulantin ayaklarindan oluyodur. Bn dun artik baya siddetli yasadim gecmez bu artik surer gece diodum. Hafifledi ole devam etti. Ama artik her hareketinde yerlesme agrisi seklinde agri yasiorum.
Sende bekle bence kanama su vs olmadigi surece. Bana o yerlesme agrilarni yasadikca bilki indiriyo kendini ve o baskiyla kese patlar genelde dedi ...

Back