- 25 Ocak 2014
- 434
- 871
- 34
Annelerin gücü adına konuştum kayınvalidemle. sabah kahvaltıdan sonra kimse yoktu kaynanamla tek kaldık. Dedim anne sen çocuklarını emzirdin mi,ne zaman inek sütü verdin? Azra'nın alerjisi var ya lafı ona getircem sandı,işte biri 3 aylıkken,biri 5 aylıkken,biri 7 aylıkken emmek istemedi bıraktı,sonrada inek sütü,bisküvi süt,pirinç unu verdim dedi. Acaba sütün azdı da ondan mı emmek istemediler ki anne dedim, bilmiyorum ki valla belki de dedi. Ondan mı sen bana bu çocuk aç,sütün az,sütün yetmiyo diyosun dedim. Valla buraya gelcem de sen bana böyle dicen diye aklım çıkıyo,Vanda göğsümden akan süt buraya gelince azalıyo stresten dedim. Yok yavrum hani herkes diyoya acaba sütün mü az,yetiyo mu,acı mı geliyo diye dedi ondan diyom dedi. Sen bakma millete onlar yanlış konuşuyo,boş konuşuyo ne dediğini bilmiyo dedim. Senin öyle demen benim zoruma ağarıma gidiyo,sanki ben bu çocuğa bakamıyorum,aç bırakıyorum,yetersizmişim gibi hissediyorum dedim. Valla öyle dediğimi hatırlamıyorum dedi,dedin anne dedim hatta mutfağa girdin bide orda söylendin dedim. İlk zamanlarda benim sütüm çok olurdu doluluktan göğsüm sızlardı,rahatlamak için sağıp dökerdim sen o zamanda aynını derdin dedim.
Hatta eltimin bi komşusu vardı yıllardır çocuğu olmamış sonra olmuş ilk zamanlar aman şöyle sütü var böyle var,kıyafetleri sütten ıslandığı için gezmeye gidemiyormuş falan,şakır şakır akıyomuş(vallahi abartmıyorum böyle diyorlardı) onunda bebeği emmek isteniyomuş. Aaa dedim bol sütlü nuraya nazar etmişiniz görüyon mu dedim,yok nazardan değildir dedi,nazardandır nazardandır dedim. Eltim sürekli diyodu şöyle sütlü böyle sütlü diye nazar etmişinizdir dedim. Sütlü nuraya demekki o bebeğinde nasibi o kadar dedim. Sütüm olmasa bu kıza başta ben sarılık olduğu için mama da verdim beni değil mamayı tercih ederdi,hatta herkes hem seni hem biberonu nasıl tutuyo,biberona alışır dedi ama azra beni seçti dedim. Bana lütfen bi daha böyle şeyler söyleme sen benim büyüğümsün annemsin uyarmak istedim,hoş bişey değil insan kendini yetersiz hissediyo dedim.
Azra çok şükür hareketli ondan kilo almıyo dedim. 7800 bu arada boyu da 70cm. Bir dk durmaz yerinde,emeklemeye başladı,ayakta tay duruyo,yere bırak yuvalana yuvalana her yere gider.Daha nolsun çok şükür maşallah. Ayhh dedim şükür rahatladım valla. Ben düşüneceğime o düşünsün.
Hatta eltimin bi komşusu vardı yıllardır çocuğu olmamış sonra olmuş ilk zamanlar aman şöyle sütü var böyle var,kıyafetleri sütten ıslandığı için gezmeye gidemiyormuş falan,şakır şakır akıyomuş(vallahi abartmıyorum böyle diyorlardı) onunda bebeği emmek isteniyomuş. Aaa dedim bol sütlü nuraya nazar etmişiniz görüyon mu dedim,yok nazardan değildir dedi,nazardandır nazardandır dedim. Eltim sürekli diyodu şöyle sütlü böyle sütlü diye nazar etmişinizdir dedim. Sütlü nuraya demekki o bebeğinde nasibi o kadar dedim. Sütüm olmasa bu kıza başta ben sarılık olduğu için mama da verdim beni değil mamayı tercih ederdi,hatta herkes hem seni hem biberonu nasıl tutuyo,biberona alışır dedi ama azra beni seçti dedim. Bana lütfen bi daha böyle şeyler söyleme sen benim büyüğümsün annemsin uyarmak istedim,hoş bişey değil insan kendini yetersiz hissediyo dedim.
Azra çok şükür hareketli ondan kilo almıyo dedim. 7800 bu arada boyu da 70cm. Bir dk durmaz yerinde,emeklemeye başladı,ayakta tay duruyo,yere bırak yuvalana yuvalana her yere gider.Daha nolsun çok şükür maşallah. Ayhh dedim şükür rahatladım valla. Ben düşüneceğime o düşünsün.