2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
@yapayalnız1 benim kvalidem de beğenmiyor beni. Bu gittiğimde onlardaki tüm fotoğraflarımı toplayacağım. Bir gün bir komşu gelmiş de oğlun koç gibi maşallah çok yakışıklı yağız bitane aslan gibi ... demiş gelinin de bu mu demiş benim için. Oğlunun yanına yakışmamış pek demiş.

Ki zannetmiyorum kimsenin öyle dediğini. Ben de "sana ne aptal kadın, oğlum beğenmiş almış sana mı düşer yorum yapmak" diyemediğin mi anneciğiiiiim dedim :KK70:
Hay ağzın bal yesin,lafı gediğine koymuşsu :KK70: biz ilk evlenipte buraya geldiğimizde ben evdeyim. Kayınvalidemler eşimle apartman girişinde yukarı çıktılar,g0ya ordan bi komşu oğlunu yeni görmüş ne yakışıklı oğlun var demiş,boylu poslu (175 boy). Güldüydüm bende bıyık altından. Şimdi ben bu kadına annemlere her gittiğimde (yeni taşındı annemler,bende her sefer farklı bi komşuyla tanışıyorum orda da çok kalmadığımızdan) komşuların kızın çok güzel bekar mı,başka kızın yok mu,bize de senin kız gibi biri lazım dediğini mi söyleyim yani hava mı atayım:KK3:

Herkese günaydın. Buralar iyice sessizlesti heeey millet nerelerdesiniz? Biz de hastaneden sonra huy değişikliği yaşıyoruz önceden ayagimda salliyordum uyuyordu şimdi uyumuyor yatirdigim an nefesi kesilene kadar ağlıyor. Tekrardan bebek arabasina döndük :KK43: dün tam 7 aylık olduk çok şükür zaman geçiyor. Ek gida da alerji durumundan dolayi hala tam olarak iyi sayılmayız. Bakalim insallah 8.aya kadar bir düzen kuracağız. Bir de bu aralar iyice bana bağımlı oldu. Babasiyla oynarken bile beni gorse hemen mizmizlaniyor kollarini açıyor beni al diyor :)
Sorununuz çözülüyor artık en azından, sana pek yiyecek içecek kalmıyor ama kuzun iyi olsun da geçici nasılsa idare edilir.
Allah şifa versin canım çabuk atlatırsınız inşallah.
Uykuları da düzene girerse harika olur :)
O süt içirmeyi de ilk defa duydum şart mı acaba?

Canım bizimde süt ve yumurta alerjimiz kesinleşti yanına birde antep fıstığı ve fındık duyarlılığı eklendi.
Şimdi sincanda kayınvalidemlerdeyiz dün geldik öncesinde annemlere gelmiştik. Allah biliyo ya buraya gelmeyi hiç istemiyorum,istemeyişimin nedeni de kayınvalidemin abuk subuk söylemleri. Biraz önce odadayım kapı kapalı kızımı emziriyorum çocuk ne güzel emiyo uyumuş kucağımda,kendi kendine de ninni söylüyo inler gibi sesle,kaynanam kapıyı itmiş içeri girdi uyuyo diyorum kaş göz sesli bi şekilde

-sütün mü yetmiyo yapraq
-(ben artık milyonuncu kere sorulan bu sorudan bıktığım için gözümü devirerek)bilmiyorum ki anne
-sütün azdır yavrum,sütün yetmiyodur
(azra uyandı tabi kaynanama gözlerini dikti) yavrum sen doymadın mı,kurban olurum sana,uyumucan mı,oynamak mı istiyon
Kızım sen kahvaltıda domates,salatalık yiyebiliyon mu?
-yemiyorum anne
-niye?
-dokunuyoya azraya salatalık belki
-uyuuacak mı o?
-uykusu var anne,emsin de uyuyacak
-sütün yoktur yavrum
-yok anne sesten,sen şey ette ben gelirim
-hadi uyutabilirsen,uyut
-sen şeyedersen inşallah uyur anne

Allah'ım bu kadının sürekli bana sütün yok,yetmiyo muamelesi beni çıldırtıyo. Vanda göğsümden taşan süt buraya gelipte bu lafları işiteceğimi bildiğimden stresten kaçıyo. Uyuyan çocuğu uyandırdı,uykusu var ağlıyo ama uykusu kaçtığından uyuyamıyo. Delircem ya yemin ederim fıttırcam. Bir daha bişey derse süt yetmiyo diye al sen emzir anne dicem,7 ay boyınca sen mi baktım dicem. Ayıp falan demicem dicem artık. Ben nelerle uğraşıyorum(Allah beterinden korusun) bu kadının derdine bak.
Benim annem yapıyor bunu.
Gerçi etrafımda çok söyleyen var ama en çok annemden duyuyorum her gün söylüyor herhalde.
Bebek neden uyumasınmış, demek ki sütüm yetmiyormuş.
Aç olsa anlarım herhalde ben.
Takmam böyle şeyleri diyordum da fenalık geliyor bir yerden sonra.

Bir de köye gittiğimizde herkes benden iş bekliyor. Sülale kalabalık biz gittiğimizde de çoluk çocuk herkes bizde oluyor kime misafir gelse bizde ağırlanıyor yenilip içilip s.çılıp herkes kendi evine dağılıyor tüm iş bana kalıyor.

Mesela yemek yapılacak herkes oturur tuğba yapar, tuğbanın tatlısı güzel oluyordur hadi bi çay koysundur...

Çok geri kalmışlar kafa olarak, ama cin fikir dedikodu dedin mi bizden yüz yıl ilerideler. Bilmemkimin elektrik düğmesinin üzerindeki tozu bilirler.

Ayy sinir oldum du gidip kocama çatayım :KK70:
Bence sen fazla beceriklisin ya :)
Hamileliğin de son zamanlarında misafir ağırlıyordun ya, ne enerji diyordum, nefes almak bile yoruyordu beni o sıcakta.
Az çocuğu bahane et her şey sana kalırsa artık, canına yazık ya.
Adama sarma boşver, sendeki etki ona geçmez hiçbir zaman :)

Canım benim testlerde çıksada denemeden inansam sadece alerji olduğuna doktorlar abartıyor yok bişeyi derim bu yazıyı okuduktan sonra ama ben kızıma hipp sütlü elmalı mama yapıp verdiğimde önce ne var ne yok kustu her seferinde en sonunda da vücudunda yaygın bir ürtiker oluştu,çocuğun kabarmadık kızarmadık yeri kalmadı,keşke fotoğraflasaydım ama o anda aklıma gelmedi telaştan.
Y yapayalniz1 'ın kızına süt içirmelerinin nedeni de kanda çıkmayıp deride çıktı ya doktor tamamen emin olmak için yükleme testi yapacak. İyi de yapacak. Hastane ortamında yapılıyor ki Allah korusun oluşabilecek herhangi bir alerjik şokta müdahale edilebilsin. Aslında sırtta çıkan 2×2mm'nin çokta bir anlamı yok. Bizim antep fıstığı ve fındıkta aynı ölçüdeydi,doktor duyarlılığı var dedi. Sizin besin yüklemesinden sonra anlaşılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıyı okudum maalesef bizim öyle değil ilk 2 aylıkken kakasinda kan damarı olduğu için şüphe edildi çok ufak sadece anne sutu alıyor diye doktorumuz bekletti bir ay ben ne yedikten sonra oluyor diye bakıldı 3. Ay test yapıldı sut ve fistik alerjisi çıktı 6. Ayda bir kibrit kutusu inek peyniri yememi söyledi doktor ertesi gün yesil kaka yüzü ensesi kabardı şimdi bir yaşını bekleyip bakicaz doktorumuz kan almak yerine bu şekilde bakıyor alerjisinin geçip gecmedigine

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese merhabalar..
uzun zaman oldu giremedim geçmişi e oku oku bitiremedim vallahi kızlar..
dün 7.ayı bitti oğlumun hala dişler patlamadı ve el sürekli ağızda ...fırıl fırıl dönüyor ,geriye emekliyor ama emeklemeye çalışıp gidemeyince sinirleniyor kalkıp yürümek istiyor sanki ne zaman kucağımızda hooop aşağı bırakıyor kendini adım atma çabasında... çok hareketli..valla emeklemeden yürümeye başlarsa koş peşinden bakalım paşanın :)

bu arada blw ile sebze meyve tadımlarını tamamladım,kefir ve yumurta kaldı,onları da yapıp öğünlere başlayacağım. Bakalım neler bekliyor bizi..klasik beslemelerde çoktan çorbalar,köfteler başlamış 7.aydakiler. Başta ben de püre,çorba versem mi diye düşünmüştüm aslında ama eliyle tutup da havuç patates peynir elma armut avokada pırasa soğan yediğini görünce umutlandım inşallah devamı güzel gelir diye.Blwciler sizde nasıl durumlar?
Bir de uyku eğitimi vermeye çalışıyorum karşılıklı direniyoruz bakalım bu sefer başarılı olabilecek miyiz öğlen uykusuna 10dak direnip daldı gittikçe azalacak ve mışış mışıl uyuyacak inşallah.
ve..çok geç kaldık ama bu ay içinde sünnetini de yaptıracağız inşallah.Babası kıyamadığı için erteleyip duruyor neyse hayırlısı olsun artık..
Herkese bol sütlü bol uykulu neşeli mutlu günler dilerim :)

Canım benim testlerde çıksada denemeden inansam sadece alerji olduğuna doktorlar abartıyor yok bişeyi derim bu yazıyı okuduktan sonra ama ben kızıma hipp sütlü elmalı mama yapıp verdiğimde önce ne var ne yok kustu her seferinde en sonunda da vücudunda yaygın bir ürtiker oluştu,çocuğun kabarmadık kızarmadık yeri kalmadı,keşke fotoğraflasaydım ama o anda aklıma gelmedi telaştan.
Y yapayalniz1 'ın kızına süt içirmelerinin nedeni de kanda çıkmayıp deride çıktı ya doktor tamamen emin olmak için yükleme testi yapacak. İyi de yapacak. Hastane ortamında yapılıyor ki Allah korusun oluşabilecek herhangi bir alerjik şokta müdahale edilebilsin. Aslında sırtta çıkan 2×2mm'nin çokta bir anlamı yok. Bizim antep fıstığı ve fındıkta aynı ölçüdeydi,doktor duyarlılığı var dedi. Sizin besin yüklemesinden sonra anlaşılır.

Sağ ol canım içimi rahatlattin ya aynen kesin emin olmak için yapacak sanırım. Neyse insallah sorun çıkmaz. Ama diyet yapınca düzeldi sanki azicikta olsa

Canım bizimde süt ve yumurta alerjimiz kesinleşti yanına birde antep fıstığı ve fındık duyarlılığı eklendi.
Şimdi sincanda kayınvalidemlerdeyiz dün geldik öncesinde annemlere gelmiştik. Allah biliyo ya buraya gelmeyi hiç istemiyorum,istemeyişimin nedeni de kayınvalidemin abuk subuk söylemleri. Biraz önce odadayım kapı kapalı kızımı emziriyorum çocuk ne güzel emiyo uyumuş kucağımda,kendi kendine de ninni söylüyo inler gibi sesle,kaynanam kapıyı itmiş içeri girdi uyuyo diyorum kaş göz sesli bi şekilde

-sütün mü yetmiyo yapraq
-(ben artık milyonuncu kere sorulan bu sorudan bıktığım için gözümü devirerek)bilmiyorum ki anne
(azra uyandı tabi kaynanama gözlerini dikti) yavrum sen doymadın mı,kurban olurum sana,uyumucan mı,oynamak mı istiyon
-yemiyorum anne
-niye?
-uyuuacak mı o?
-sütün yoktur yavrum
-hadi uyutabilirsen,uyut

Allah'ım bu kadının sürekli bana sütün yok,yetmiyo muamelesi beni çıldırtıyo. Vanda göğsümden taşan süt buraya gelipte bu lafları işiteceğimi bildiğimden stresten kaçıyo. Uyuyan çocuğu uyandırdı,uykusu var ağlıyo ama uykusu kaçtığından uyuyamıyo. Delircem ya yemin ederim fıttırcam. Bir daha bişey derse süt yetmiyo diye al sen emzir anne dicem,7 ay boyınca sen mi baktım dicem. Ayıp falan demicem dicem artık. Ben nelerle uğraşıyorum(Allah beterinden korusun) bu kadının derdine bak.
Cnm ya cidden bu söylemler sütü keser bizzat yaşadım hemde annem Tarafından direk uyar ben anneme kızdım sonunda bi daha da sormadı çok şükür 7 aydır emziriyorum onu dinlemiş olsam Çoktan Kesilmişti sütüm

Y

-sütün mü yetmiyo yapraq
-yemiyorum anne
-niye?
-uyuuacak mı o?
-sütün yoktur yavrum
-hadi uyutabilirsen,uyut

Yaa sinirden kudurdum burada. Ne süt yetmemesi çok şükür ek gıdalarını da alıyorlar artık. İlk 6 ay yeten süt şimdi niye yetmesin. Bu eski kadınlar da bir kuyruk acısı var ondan böyle konuşuyorlar. Hiç ama hiç takma kafana. Biri bana süt konusunda birşey dedi mi hiç umursamıyorum.

Ha birde babamın cenazesi için ankaraya geldik ya köyümüze defnettik dönüşte de kaynanam yanıma oturdu arabada yine süt muhabbeti oldu tabi orası artık alıştım. Kızımla konuşuyo diyor ki
-kızım sen nerelere geldin,ankaraya mı geldin? Hava da iyi değil ki çocuğun şansına,hava güzelleşseydi,etraf yeşillik olsaydı gezerdi kızım. Şöyle yaz olsaydı gezidirirdim seni yavrum.
Allah'ım dedim içimden ben keyfe geldim sanki buraya,biraz önce babamı toprağa vermedim sanki şu kadının dediğine bak. Şansına hava kötüymüş,gezememişmiş.
Ankarada bi hafta falan kaldık eşimin izni yoktu,tutturmuş bize gelin. Biz kayaştayız onlar sincanda biri bi ucu ankaranın biri diğer. Ben cenaze evini bırakıp nasıl geliyim size,ben evden çıkamam anne dedim artık.
Yok artık ya sanki gezmeye gitmişsiniz by kadar anlayışsızlık ve kabalık olamaz. Neyse ki aynı şehirlerde yaşamıyorsunuz.

Herkese günaydın. Buralar iyice sessizlesti heeey millet nerelerdesiniz? Biz de hastaneden sonra huy değişikliği yaşıyoruz önceden ayagimda salliyordum uyuyordu şimdi uyumuyor yatirdigim an nefesi kesilene kadar ağlıyor. Tekrardan bebek arabasina döndük :KK43: dün tam 7 aylık olduk çok şükür zaman geçiyor. Ek gida da alerji durumundan dolayi hala tam olarak iyi sayılmayız. Bakalim insallah 8.aya kadar bir düzen kuracağız. Bir de bu aralar iyice bana bağımlı oldu. Babasiyla oynarken bile beni gorse hemen mizmizlaniyor kollarini açıyor beni al diyor :)
bağlanma atağı geçirdik birkaç hafta önce biz şimdi de siz geçiriyorsunuz demek ki. Kesin bir derdi vardır canım inşallah çaresi bulunur ikiniz de rahatlarsınız. Diş çıkınca rahatladı bizim ki. Bu gece yine çok kalkacak gibi duruyor üst dişi şişmiş belki de ondan rahatsız .

Cnm ya cidden bu söylemler sütü keser bizzat yaşadım hemde annem Tarafından direk uyar ben anneme kızdım sonunda bi daha da sormadı çok şükür 7 aydır emziriyorum onu dinlemiş olsam Çoktan Kesilmişti sütüm

Valla şöyle bi müsait zamanını kolluyorum,anne senin sütün mü yetmedi de çocukları emziremedin bi sıkıntı mı yaşadın dicem. O der bişeyler tabi,bana da sürekli böyle diyosunda kendin gibi mi sanıyosun sürekli böyle söyleyince bişey değişmiyo,aç olsa zaten durmaz bu çocuk diye arkasından aklıma geleni dicem. Bir de artık kayınbabamın yanında falan meme falan diye bahsetme dicem. Ay valla bi gelini daha var bu kadının ona neler etti düşünemiyorum. Onunda iki çocuğu var.

Y

Yaa sinirden kudurdum burada. Ne süt yetmemesi çok şükür ek gıdalarını da alıyorlar artık. İlk 6 ay yeten süt şimdi niye yetmesin. Bu eski kadınlar da bir kuyruk acısı var ondan böyle konuşuyorlar. Hiç ama hiç takma kafana. Biri bana süt konusunda birşey dedi mi hiç umursamıyorum.

Aynen bende öyle düşünüyorum ne yaşadıysa. Kişi kendinden bilirmiş işi derler ya. Umursanmayacak gibi değilki milletin içinde de sürekli böyle diyo. Kayınbabam bugün mama yapmıştım verdim onların yanında yemedi.
-vay yavruuuum bu mama da yemedi,bi duraksadı eminim utanmasa sütünde yetmiyo diyecekti vallahi ağzı doluydu hissettim onu. Napacak bu yavrum dedi. Anladım kaynanam kayınbabama da diyo bişeyler. Sinirlendim aldım çocuğu odaya kaçtım orda güzelce yedi. En çokta adamı arkadan arkadan sinsi sinsi dolduruyo ona delleniyorum.

Yok artık ya sanki gezmeye gitmişsiniz by kadar anlayışsızlık ve kabalık olamaz. Neyse ki aynı şehirlerde yaşamıyorsunuz.

Allah'tan yaşamıyoruz yemin ederim ya soğuk davranır arayı açardım,ya yine uzak ilçelere giderdim. Şurda üç günlüğüne dayanamıyorum. İzan yok ki,ne dediğini bilmiyor ya kulağı duymuyor. Allah akıl fikir versin.

bağlanma atağı geçirdik birkaç hafta önce biz şimdi de siz geçiriyorsunuz demek ki. Kesin bir derdi vardır canım inşallah çaresi bulunur ikiniz de rahatlarsınız. Diş çıkınca rahatladı bizim ki. Bu gece yine çok kalkacak gibi duruyor üst dişi şişmiş belki de ondan rahatsız .

Bizimde alttaki iki disimiz baya yeri belli olmuş ama henuz cikacak kadar sismemis. Aylardir şu dis sıkıntısı bitmedi her buldugunu agzina atıyor arada benim burnumu kulagimi isirmaya çalışıyor cocuk :)

Bizimde alttaki iki disimiz baya yeri belli olmuş ama henuz cikacak kadar sismemis. Aylardir şu dis sıkıntısı bitmedi her buldugunu agzina atıyor arada benim burnumu kulagimi isirmaya çalışıyor cocuk :)

Yaklaşık bir aydır 2 dişimiz var canım ama o her şeyi ağza atma olayı geçmedi, sanırım dişle alakalı değil keşfetmek için ağızlarını kullanıyorlar :)

Günaydın herkese. 7,5 aylik bebegim var, emziriyorum. Disime kanal tedavisi yapılacak ama oncesinde hafif şişlik olduğu için dr antibiyotik yazdı bebeğe bi zararı olmadığını söyledi. Ilacın içeriğinde emzirenler kullanırsa emzirmeyi kesmeli yazıyo. Off çok ikilemde kaldım,ne yapsam, sizler antibiyotik kullandınız mi

Günaydın herkese. 7,5 aylik bebegim var, emziriyorum. Disime kanal tedavisi yapılacak ama oncesinde hafif şişlik olduğu için dr antibiyotik yazdı bebeğe bi zararı olmadığını söyledi. Ilacın içeriğinde emzirenler kullanırsa emzirmeyi kesmeli yazıyo. Off çok ikilemde kaldım,ne yapsam, sizler antibiyotik kullandınız mi
Danışabileceğin bir çocuk doktoru varsa ona mı danışsan?
Emzirirken antibiyotik kullanan oluyor ama her antibiyotik değil tabii.

Danışabileceğin bir çocuk doktoru varsa ona mı danışsan?
Emzirirken antibiyotik kullanan oluyor ama her antibiyotik değil tabii.
Doktora sordum dış hekiminin önerdiği güvenli bi antibiyotigi kullanabilirsin dedi. Diş dr da kullanbilirsin bebek ıshal olursa başka bi ilaç veririm dedi:mad:

Doktora sordum dış hekiminin önerdiği güvenli bi antibiyotigi kullanabilirsin dedi. Diş dr da kullanbilirsin bebek ıshal olursa başka bi ilaç veririm dedi:mad:
geçmiş olsun canım yanlış bilnitorsam antibotiklerin sınıfkarı oluyor. A sınıfı,b sınıfı gibi özel durumlar için. Google dan bi araştırms yap istersen kullanan olmuş mu, birde hangi antibiyotik olursa olsun bağırsak floramızı bozacağından yanında mutlaka probiyotikle desteklememiz gerekiyor. Probiyotik takviyesi almanı tavsye ederim.

X