• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Bana neden cevap vermiyorsun? :KK61:

Ben varım canım 3 gün oldu. Mama sandalyesi ikea çabuk temizlensin diye aldım. Tepsi kısmını strec ile kaplıyorum. 2 tane önlük aldım biri ikea komple naylon kollu biri de lcw faaliyet önlüğü. Kolsuz. Lcw daha iyi diğeri ile tam tutamadı. Yere muşamba yerine çöp poşeti kesip koydum isim bitince atıyorum. Büyük sofra kağıdı da olabilir ya da gazete. Buharda pişirme aparatı @bluetweety tencere almış. Bernardo. Bende tencere kapağı gibi kullanılan silikon bir aparat aldım. Gelince resmini atarım.

Püf noktalar bebek ne aç ne tok olacak. Emdikten 1 saat sonra mesela. Biz kahvaltı ederken kuruyoruz sofrayı onu da oturtuyorum bakıyor bize. Yumurta sarısı ve havuç denedik henüz. İlk gün daha ilgili gıdalara 2 3. Günler daha az yedi. İlk 2 hafta tamamen minciklasa bile sıkıntı yok. Çünkü onun ne olduğunu keşfediyor. Bir de gözünüzü dikip bakmayın çok onun yerine yemek yiyin. Öğürme oluyor büyük parça alınca gayet normal. Kakasinda da yiyecekler çıkıyor. Biz memnunuz. Devam şimdilik.

teşekkürler canım,çöp poşeti pratik..güzel fikir valla.. önlüklere dikkat ederim, mama sandalyesinin tepsisini streç kaplamayı düşünmüştüm de işe yarar mı tutar mı bizim oğlan acaba diye tereddüt ettim sanırım işe yarıyor..
inşallah güzel sonuçlar alırız hadi bakalım afiyet olsun yarasın neva kuzusuna :))

Bizde haberler kötü. Kızım hala ateşli. Doktora da götürdük bir şeyi yok kan değeri düşük dedi sadece. Kan testini istemeden hemen antibiyotik yazdı kiii özel dr bu. Hiç bakmadan etmeden antibiyotik yazılır mı? Bizde herhalde diş dedik. Ki dişi kızarık biraz da kabarık. Neyse sonra bugün bi arkadaşımla konuştum o da kanında mikrop olmasın sakın dedi. Bende dr söylemedi öyle bi şey ki dedim. Neyse kurt düştü içime. Tanıdık bi dr arkadaşa testin resmini attık. Ki bu dr dahiliyyeci. Görür görmez kanda enfeksiyon var demiş. Biz şok. Dr önerisinde bulundu yarın sabah oraya gideceğiz İnşaAllah. Korkuyorum tabi. Rabbim bize bağışlasın. Bu durumu yaşayanınız var mı?
Bazen dr'ları dövüyorlar ya valla boşuna değil diye düşünüyorum bugün. Canparem daha 6aylık minicik. Saçma sapan bi dr yüzünden kaç gündür ağrı çekiyor. Bi dr nasıl bilmez kan testi okumayı??
Ahhhhhh çok sinirliyim. Yüreğim acıyor ayrıca. İnşaAllah şifa buluruz.

geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir kuzun..

ben de veriyorum, yavrum nasıl içiyor hemde lıkır lıkır =)

sağol canım teşekkür ederim defne adına =) emiyor hem hem mama veriyor annesi. doğum kilosuna gelmiş çok şükür

canım aslında sorun bebeğin doymamasıymış. doymuyormuş yani, nasıl bir midesi varsa miniğin :p
3200 doğan kız 15. güne 2200 kalmış. vücudu susuz kalmış böbrekleri zorlanmış kandaki tuz oranı çok yükselmiş. enfeksiyon nerden olmuş bilmiyorum herade vücut drenci düşünce olmuş.

bu arada benim kızım artık benim kahvaltıma ortak oluyor, az önce yumurta, salatalık ve kaşar peyniri yedi. bir yandan kızıyorum bana yedirmedi diye bir yandan hoşuma gidiyor iştahının yerinde olması :KK70:
Ooo masallah masallah daha da açılsın inşallah iştahı. Bizde beraber ediyoruz kahvaltı yoksa durmuyor.
gece2.30 gibi bir telefon geldi ankaradan buraya bizimle beraber tayin olan arkadaşımızın suyu gelmiş=) eşimi aradılar hemen hastaneye gittiler=) ne kadar romantik 14 şubatta doğacak minik
Ay ne hoş. Kiz senin de çevrende ne çok bebek hamile vs var? :anneadayı: bebek tutturamayan sana müracaat etsin. :anne::halay:

teşekkürler canım,çöp poşeti pratik..güzel fikir valla.. önlüklere dikkat ederim, mama sandalyesinin tepsisini streç kaplamayı düşünmüştüm de işe yarar mı tutar mı bizim oğlan acaba diye tereddüt ettim sanırım işe yarıyor..
inşallah güzel sonuçlar alırız hadi bakalım afiyet olsun yarasın neva kuzusuna :))
Sağol canım. Streci 2 kat yaparsan tutuyor. Bir de bütün herşeyi ayarla bebeği sonra oturt. Yoksa çabuk sıkılıyorlar. Bir de kıvam patates salatası gibi olacak. O patates nasıl hem bütün hem de elle ezince kolay eziliyor öyle. Daha sert olursa daha çok boğazda kalıyor. Bende öyle oldu havuçta. Diğer türlü de çok yumuşak olursa elinde eziliyor. Yarasın kuzulara.

Ooo masallah masallah daha da açılsın inşallah iştahı. Bizde beraber ediyoruz kahvaltı yoksa durmuyor.

Ay ne hoş. Kiz senin de çevrende ne çok bebek hamile vs var? :anneadayı: bebek tutturamayan sana müracaat etsin. :anne::halay:

Afiyet bal olsun Neva Sultana da inşallah.
öyle canım çok şükür=)) hepimiz aynı dönemde evlendik nerdeyse aynı dönemde de bebek istedik, aratmadı Rabbim çok şükür.bu doğum yapacak olanı tanımıorum aslında eşiyle eşim arkadaş sadece. bi de gidip geliriz artık=) bu akşam hastaneye gitmeyi planlıyorum incir kaynatacağım bol süt yapar inaşşşah=)

ek gıdaya geçtik su mu vermeyeyim dedim verme dedi açıklama yapmadı. hami şu sebepten verme diyorum dese bir nebze anlarım( yine de veririm su ama anarım yani :KK70:) aman o doktor bir garipti zaten, gidip suratına suratına fışkırtıcam sütlerimi

Ayy doğru sütün geliyor mu diye bakmıştın di mi, fışkırt anacım fışkırt bu aya nasıl geldi bebe süt yoksa di mi :D

Kızlar diş çıkıyor galiba dimi ustten olunca acaba dedim birde o taraftaki gözü bir kaç gündür sulaniyor acaba ondan mıdır 2017-02-14-16-41-26.jpg

Kızlar diş çıkıyor galiba dimi ustten olunca acaba dedim birde o taraftaki gözü bir kaç gündür sulaniyor acaba ondan mıdır Eki Görüntüle 1953739
Sankimmmm disi cikiyo
Masallah
Inci gibi disleri olsun
Hic curemesin, dolgu, kanal, kaplama, implant vs gormesin
Cok saglikli disleri olsun
Annesinin gogsunu isirmasin
Ayyy, cok heyecanlandim
Darisi basimiza
Tekrat masallah

bir yemek kşığı kadar zeytinyğında yazdan yaptığın melemenden(yoksa koyma) bir yemek kaşığı biraz da kıyma koyup kavur. üzerine ince dilimlediğin yarım havuç ve avuç içi kadar da brokoli. iki bardak kadar soğuk suda iyice suyunu çekene kadar haşla blendrdan çek iki gün yedir, afiyet olsun

bir orta boy patates avuç içi kadar kerevizi haşla iyice suyunu çekinde blendrdan geç birazcık zeytinyağı ekle afiyet olsun.

avuç içi kadar bal kabağını haşla içine bir yemek kaşığı kadar pirinç at blendrdan çek afiyet olsun

tahranayı önceden ısla bir yemek kaşığı kadar. zeytinyağında domates kavur küçük bir diş de sarımsak sonra tarhanayı dök, bir su bardağı da su karıştıra karıştıra pişir kıvamı koyulaşınca ver kuzuya.

benim kızım artık 6.5 aylık ben blendrda bir iki döndürüp pütürlü veriyorum çoğu şeyi ek gıdaya yeni başlıyorsanız sen iyice ez zamanla pütürlü bırakmaya başlarsın.

kendi kızıma yaptığım çorbalar bunlar. dün brokolili olanı yaptım mesela=)

bir yemek kşığı kadar zeytinyğında yazdan yaptığın melemenden(yoksa koyma) bir yemek kaşığı biraz da kıyma koyup kavur. üzerine ince dilimlediğin yarım havuç ve avuç içi kadar da brokoli. iki bardak kadar soğuk suda iyice suyunu çekene kadar haşla blendrdan çek iki gün yedir, afiyet olsun

bir orta boy patates avuç içi kadar kerevizi haşla iyice suyunu çekinde blendrdan geç birazcık zeytinyağı ekle afiyet olsun.

avuç içi kadar bal kabağını haşla içine bir yemek kaşığı kadar pirinç at blendrdan çek afiyet olsun
cok tesekkur ederim bi yerden tarif bakiyor musun

üstteki mesajıma ekleme yaptım canım. tarifden ziyade bu aylarda ne verilir ne verilmez ona bakıyorum. sonra da tuzsuz baharatsız salçasız kendi kafama göre harmanlayıp yapıyorum mevsim sebzelerini. inşallah güzel geçer ek gıda serüveniniz=)

üstteki mesajıma ekleme yaptım canım. tarifden ziyade bu aylarda ne verilir ne verilmez ona bakıyorum. sonra da tuzsuz baharatsız salçasız kendi kafama göre harmanlayıp yapıyorum mevsim sebzelerini. inşallah güzel geçer ek gıda serüveniniz=)

Canim ya masallah sana nasil guzel anne oldun :) sanki 2. Cocugunmus gibi rahat olman cok hoşuma gidiyor. Masallah :) darısı basima insallah şu ek gida olayi iyi geçer insallah... Gunde 4-5 çay kaşığı verdigim yiyecek bile kabiz yapiyor benim kizi :( nasil olacak bilmiyorum su da veriyorum halbuki

Sevgililer gününüz kutlu olsun kızlar, bugün evlilik yıldönümüz ama bi atraksiyon planlamadık :D size bişey soracağım deniz iki üç gündür çok huysuz, sürekli mızmız kucakta durmak istiyor, yenidoğan gibi sürekli emmek istiyor anlamadım dişten mi ataktan mı, geçtiğimiz gece toplamda 2-3 saat falan uyuduk mahvolduk uykusuzluktan...

Back