• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kızlar ek gıdaya geçmemize 5 hafta var.o yüzden dolaba çorba için ispanak pirasa koymalimiyim? Yoksa yaz meyve sebzeleri yeterli mi?fikirlerinizi söyler misiniz

Herkese Günaydın,tek tek okudum,cevaplar geliyor.

saol tatlım,bizde aynı yuvarlanıyoruz,biz 2. dişide çıkardık :)1 hafta arayla iki diş çıakrdık. Çok huzursuzdu,ama dişler çıkınca herşey bıçak gibi kesildi. Dayanın dişler çıkana kadar geçecek hepsi allahın izniyle.

Canım çok sevindim sizin adınıza,inş hayırlısı olur. Benim eşim Kastamonu Cideli,eğer karadeniz sahil düşünüyorsan,Cide yede bir bak,hem fiyatlar iyi,hemde tam yaşanabilecek bir yer. Ben bir trakyalı olarak,cideye hayran kaldım.

Canım sendeki belirtilerde süt alerjisine benziyor,Alp ek gıdaya geçince,yoğurt verdiğimde,ciddi yanaklarında yara oldu ve hala geçmedi.

Bende başlayalı 4. haftadayım.ilk 2 hafta gerçekten çok zordu. Evde annem var her türlü ilgileniyor,eve de temizlğie biri geliyor,geri kalan herşeyi yine ben bakıyorum. Ama daha çok çocuğumla zaman geçirmeye çalışıyorum. Yani alıştık,gece uykularınada alıştım. Ben alışabileceğimi sanmazdım. Yani bilemedim,gözümde korkuttuğum kadar kötü değilmiş. İçine girmeden bilemiyorsun. Tavsiyem işe başlamandan yana,annen varsa gözün arkada kalmaz,annem çok güzel bakıyor. Çok mutlı,bana terapi gibi geliyor diyor.

Of şu atak ve diş karıştı birbirine,bizde çok zor geçirdik,ama şuan iyiyiz çok şükür. Gülücük kakakiki. Babayla oynaşmalar falan iyiyiz yaaa,gece uykularıda dişten sonra düzene girdi,Ben alpten bu performansı beklemiyordum. 10 a doğru uyuturum çokça mama alarak uyuyor. Sonra gece2-4 arası bir uyanır,mama alır,sonrada 6-8 arası sabah mamasını alıyor. Yani gecede 1 defa mama alıyor,bu çok çok çooooooook iyi birşey,maşallah deyin kızlar,kıpırtısız uyuyor,yüz üstü yatmayı öğrendiğinden beri pek bir huzurlu,dün gece çok sıcak geldi herhalde,sürekli dönüp durdu sadece. Ama ben dişe bağlıyorum,diş çıkınca kendi yapısına dönüyor. Onlar kendi düzene giriyor,o kadar zor uykuyada sokmuyorum. Kendi uyuyor desem yeridir.Ne kadar uğraşıyordum ilk aylarda,ne kadar aptalmışım. Her bebel zaten düzen sever ama bu zamanla oturacak.

Canım sen nerelerdesin, merak etme az daha sabır,geçecekk,şu dişler bir çıksın gerçekten geçecek.

Hepinizi öptüm.
Iki dk.birakamiyorum acı acı ağlıyor sanki etini koparıyorlar.6aydır dakika ayrilmadık valla.Alpin dişi cikti he maşallah:)

Iki dk.birakamiyorum acı acı ağlıyor sanki etini koparıyorlar.6aydır dakika ayrilmadık valla.Alpin dişi cikti he maşallah:)
Ay kıyamam ben ona,ben mecbur alıştım,hafta sonu çok alışıyorum onla geçirmeye,sonra pazartesi sendrom oluyor.

Sorma sorma dişleri patlattık biz,ay ne sevimli görmen lazım. Çok tatlı yaaa. Ben oğlana yürüteç aldım,biliyorum erken diyeceksiniz ama ben öyle karar verdim. Çok koymak istememe rağmen yinede arada bir koyuyorum,koymamla evi turlaması bir oluyor. Bizim bu çocuk ciddiyim 7. ayda yürücek,şimdiden koltuk kenarında tay tay duruyor. Kemik yapısı çok hızlı gelişiyor ben anlamadım bu işi. bzen diyorum ya cahillikmi ediyorum.ama çocuk durmak istemiyor,yürümek istiyor,adım atıyor allahım yaaaa.

Ay kıyamam ben ona,ben mecbur alıştım,hafta sonu çok alışıyorum onla geçirmeye,sonra pazartesi sendrom oluyor.

Sorma sorma dişleri patlattık biz,ay ne sevimli görmen lazım. Çok tatlı yaaa. Ben oğlana yürüteç aldım,biliyorum erken diyeceksiniz ama ben öyle karar verdim. Çok koymak istememe rağmen yinede arada bir koyuyorum,koymamla evi turlaması bir oluyor. Bizim bu çocuk ciddiyim 7. ayda yürücek,şimdiden koltuk kenarında tay tay duruyor. Kemik yapısı çok hızlı gelişiyor ben anlamadım bu işi. bzen diyorum ya cahillikmi ediyorum.ama çocuk durmak istemiyor,yürümek istiyor,adım atıyor allahım yaaaa.

Tamam cnm mutlaka bakacagim her gun iki kat artirayim diyorum bakalim ne olacak.

Canım bence annelik hissin en dogrusunu soyluyordur. Annem beni 4 aylikken yurutece koymus hic bisey olmaz merak etme. Benim kizda surekli ayaklarinin ustune durmak istiyor ben de korkuyorum ama napim agliyor diger türlü. Bizimki daha dönemiyor bile ama geçen besiginin kenarina tutunup ayakta durdu bir kac saniye. Tabi sevimlidir ya minnak iki diş :) darisi basimiza arada resmini at kuzunun da sevelim. Maşallah ona :)

Peki günlük hayatta biz niye o atomdan yemiyoruz? Çünkü tadı berbat. Ben kendi yemediğimi bebegime de yedirmem. Bak bana verdiği tarifte ne var? 1 ölçek formül mama içerisine 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı tereyağı 1 ck pekmez peynir ve ekmek içi veya bebe bisküvisi. Herkes kendi anneliginde özgür. Blw zor bir yöntem riskleri var çok pis. Ben olctum biçtim buna karar verdim. Bakalım neler olacak?
Zordan ziyade sabir gerektiren, bilincli olmayi gerektiren ve etrafi takmamayi gerektiren bir yontem ama senin basaracagina inaniyorum:) insallah bizde basarabiliriz canim

Herkese Günaydın,tek tek okudum,cevaplar geliyor.

saol tatlım,bizde aynı yuvarlanıyoruz,biz 2. dişide çıkardık :)1 hafta arayla iki diş çıakrdık. Çok huzursuzdu,ama dişler çıkınca herşey bıçak gibi kesildi. Dayanın dişler çıkana kadar geçecek hepsi allahın izniyle.

Canım çok sevindim sizin adınıza,inş hayırlısı olur. Benim eşim Kastamonu Cideli,eğer karadeniz sahil düşünüyorsan,Cide yede bir bak,hem fiyatlar iyi,hemde tam yaşanabilecek bir yer. Ben bir trakyalı olarak,cideye hayran kaldım.

Canım sendeki belirtilerde süt alerjisine benziyor,Alp ek gıdaya geçince,yoğurt verdiğimde,ciddi yanaklarında yara oldu ve hala geçmedi.

Bende başlayalı 4. haftadayım.ilk 2 hafta gerçekten çok zordu. Evde annem var her türlü ilgileniyor,eve de temizlğie biri geliyor,geri kalan herşeyi yine ben bakıyorum. Ama daha çok çocuğumla zaman geçirmeye çalışıyorum. Yani alıştık,gece uykularınada alıştım. Ben alışabileceğimi sanmazdım. Yani bilemedim,gözümde korkuttuğum kadar kötü değilmiş. İçine girmeden bilemiyorsun. Tavsiyem işe başlamandan yana,annen varsa gözün arkada kalmaz,annem çok güzel bakıyor. Çok mutlı,bana terapi gibi geliyor diyor.

Of şu atak ve diş karıştı birbirine,bizde çok zor geçirdik,ama şuan iyiyiz çok şükür. Gülücük kakakiki. Babayla oynaşmalar falan iyiyiz yaaa,gece uykularıda dişten sonra düzene girdi,Ben alpten bu performansı beklemiyordum. 10 a doğru uyuturum çokça mama alarak uyuyor. Sonra gece2-4 arası bir uyanır,mama alır,sonrada 6-8 arası sabah mamasını alıyor. Yani gecede 1 defa mama alıyor,bu çok çok çooooooook iyi birşey,maşallah deyin kızlar,kıpırtısız uyuyor,yüz üstü yatmayı öğrendiğinden beri pek bir huzurlu,dün gece çok sıcak geldi herhalde,sürekli dönüp durdu sadece. Ama ben dişe bağlıyorum,diş çıkınca kendi yapısına dönüyor. Onlar kendi düzene giriyor,o kadar zor uykuyada sokmuyorum. Kendi uyuyor desem yeridir.Ne kadar uğraşıyordum ilk aylarda,ne kadar aptalmışım. Her bebel zaten düzen sever ama bu zamanla oturacak.

Canım sen nerelerdesin, merak etme az daha sabır,geçecekk,şu dişler bir çıksın gerçekten geçecek.

Hepinizi öptüm.
Canım bız de dıs yok daha
Uykular duzensız
Hıc mamavermıyırum
Bıtmek bılmeyen kusmalarımız var
Nerdeyse emekleyecek kendı kendıne donuyor, tekrar duzelıyor, gerı ıtıyor yana donuyor
Konusma desen bu hafta ba baa dedııı
Kıkır kıkırrrr
Desteklı oturuyorr
Öte yandan 1.sınıfa gıden abı tatıldeydı onunla ılgılendım.
Oyle ıste durumlarr

Gece 3 ten beri uyanigiz kızımla. Döndüm temmuzdan beri okuyorum Ağustos 3 e geldim daha cogunuz doguramadiniz heheh. Ne kadar çok kisiymisiz şimdi kaldık 7_8 Allah hepimizin bebeklerini korusun kötü gün göstermesin insallah
Amannnn cok zor kı banyo yapcak vakıt yok nerde gelıp yazabılcennn

nymeria-burcu nymeria-burcu çok sevindim canım düzene girmesine. Neva hatun yenidoğan gibi emiyor bu ara. Diş mi yoksa atak mı bilemedim. Doyana kadar bırakmıyor yarım saat. Bizim de uykuya erken geçiyor artık şükür. Tabii sabah 7de uyanıyoruz o ayrı.
Gece uyusa duzgun erken kalkmasına rasıyımm

Açıkçası ben bu konuda hiçbir hekime danışmadım 2 kitap okudum az çok beni neyin beklediğini tahmin edebiliyorum. Doktorlara da güvenim kalmadı. Bebe bisküvisi ver diyor bana. Şekerli şeyin bebeğe ne faydası olacak? Anne sütü ara öğün listede. Halbuki 1 yasa kadar gıdanın %90ı anne sütü bakanlığa göre. Boğulma ve gıdasiz kalma ile ilgili genelde itirazlar. Hiç araştırma yapmadan okumadan verirsen eline uygun olmayan yiyecek elbette olur. Hep diyorum bir işe kalkisacaksak mutlaka kitabını okumalıyız.
Katılıyorum tatlım hatta varsa imkanımız sadece kitabını okumakla kalmayıp eğitimini de almalıyız (bu arada özellikle blw için değil artık hemen herşeyi ağzına alabilen yakında yürüyen risk hale gelecek olan miniklerimiz için Allah korusun herşeye karşı bilinçli olabilmek adına ilk yardım eğitimi almalıyız)

nymeria-burcu nymeria-burcu çok sevindim canım düzene girmesine. Neva hatun yenidoğan gibi emiyor bu ara. Diş mi yoksa atak mı bilemedim. Doyana kadar bırakmıyor yarım saat. Bizim de uykuya erken geçiyor artık şükür. Tabii sabah 7de uyanıyoruz o ayrı.
Kıız sabah 7de uyanmak? Normal artık işte :) akşam kaçta başlıyor Neva gelinimin uykusu? Buarada ben de hep diş sandım atakmış meğer yaaa 26. Hafta atağıymış hiç emmedği kadar memeye yapıştı ve her saat başı uyanıp emdi huzursuzdu vs ama geçti gibi dilimi ısırayım :) diş miş yok atakmış demek ki

Back