• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Ay kıyamam ben ona,ben mecbur alıştım,hafta sonu çok alışıyorum onla geçirmeye,sonra pazartesi sendrom oluyor.

Sorma sorma dişleri patlattık biz,ay ne sevimli görmen lazım. Çok tatlı yaaa. Ben oğlana yürüteç aldım,biliyorum erken diyeceksiniz ama ben öyle karar verdim. Çok koymak istememe rağmen yinede arada bir koyuyorum,koymamla evi turlaması bir oluyor. Bizim bu çocuk ciddiyim 7. ayda yürücek,şimdiden koltuk kenarında tay tay duruyor. Kemik yapısı çok hızlı gelişiyor ben anlamadım bu işi. bzen diyorum ya cahillikmi ediyorum.ama çocuk durmak istemiyor,yürümek istiyor,adım atıyor allahım yaaaa.
Çocuğuna göre davran tatlım ya. Bence Alp biraz önden gitmeyi seviyor. Baksana dişler bile gelmiş.

Katılıyorum tatlım hatta varsa imkanımız sadece kitabını okumakla kalmayıp eğitimini de almalıyız (bu arada özellikle blw için değil artık hemen herşeyi ağzına alabilen yakında yürüyen risk hale gelecek olan miniklerimiz için Allah korusun herşeye karşı bilinçli olabilmek adına ilk yardım eğitimi almalıyız)
Evet yaa keşke imkanımız olsa da beraber wom da alsak eğitim. Ben baya video falan izledim.
Kıız sabah 7de uyanmak? Normal artık işte :) akşam kaçta başlıyor Neva gelinimin uykusu? Buarada ben de hep diş sandım atakmış meğer yaaa 26. Hafta atağıymış hiç emmedği kadar memeye yapıştı ve her saat başı uyanıp emdi huzursuzdu vs ama geçti gibi dilimi ısırayım :) diş miş yok atakmış demek ki
Atak güzelim evet. Dilimi ısırayım 8.5 ta uyudu. Emme işi bizde de aynı. 2 saatte 1 yarım saat emiyor. Ağzında bekletme falan değil emiyor. Bir derisi kalıyor memenin. :ruh:

Bu arada ben burada blw nin yılmaz savunucusu gibi görünüyorum ama bu sadece benim fikrim. Elbette her anne kendi ve bebeğin imkan ve isteklerine göre bir seçenek belirler. Umarım hepimiz için sancısız bebeklerin seveceği kolay bir süreç olur.

Ay kızlar daha yeni yeni açılıyorum,işteyim pcye bakarak gözlerim açık uyuorum. DÜn gece atak bizede geldi,mahfetti alp beni,yarım saatte bir ağlayıp uyanmamı dersiniz,mama alıp doymamak mı dersiniz. Of of vampirella gibiydim yeminle. Yatağa yatıp 10 dk uyumakla tekrar ayağa dikilmem bir oldu. Ay çok zor bi geceydi,çocuğuma nazar değdirdim sanırım. Sabahta kalktı ben çıkarken oynadıp,öpüştük,şimdi ananede hala uyumamış. Anam ne atakmış bu yaaa.

Slm kızlar biz de başladık ek gıdaya ama oglusum hiç sevmedi midesini bulandiriyor bi de ağzını sıkı sıkı kapatıyor sevdicegim:KK70:ne yapsak alışır mi dersiniz. Bir de poposu putur putur pisik gibi de tam pisik de değil mantar dedi dr mantazol kullandık geçmedi aynı durumu yaşayan var mi

Bende başlayalı 4. haftadayım.ilk 2 hafta gerçekten çok zordu. Evde annem var her türlü ilgileniyor,eve de temizlğie biri geliyor,geri kalan herşeyi yine ben bakıyorum. Ama daha çok çocuğumla zaman geçirmeye çalışıyorum. Yani alıştık,gece uykularınada alıştım. Ben alışabileceğimi sanmazdım. Yani bilemedim,gözümde korkuttuğum kadar kötü değilmiş. İçine girmeden bilemiyorsun. Tavsiyem işe başlamandan yana,annen varsa gözün arkada kalmaz,annem çok güzel bakıyor. Çok mutlı,bana terapi gibi geliyor diyor.
İnsan her şeye alışıyor, başladığımda ona da ayak uydururum biliyorum.
Dediğim gibi aylar da var daha.
Evde durup durup ne düşünsem diyorum, bu bile yeter başlama kararına :)
Bir de bizim gece uykular iyi değil.
4. aydan sonra bir haller oldu, kaldırabilir miyim diyorum işte.

Annisler islak mendil ne kullanıyorsunuz? Biz unibaby yenidogan kullaniyorduk bitti islak mendillerimiz hala aynisina mi devam etmeli ?
Ben tuvalet eğitimine kadar yenidoğanda kalıcam sanırım :)
Şampuan da öyle, yenidoğan kullanıyoruz, onu kullanmasam zeytinyağlı sabun alırım, 2 yaşına kadar başka bi şey kullanmak istemiyorum.

Islak mendil uni yeşil paket mi diyordu acaba ablam, sarıdan bi renge geçtim diğerlerine göre az katkılı diyordu.
Ben şimdilik indirimde stoklayıp yenidoğan kullanmaktan yanayım.

Şampuan da öyle, yenidoğan kullanıyoruz, onu kullanmasam zeytinyağlı sabun alırım, 2 yaşına kadar başka bi şey kullanmak istemiyorum.

Islak mendil uni yeşil paket mi diyordu acaba ablam, sarıdan bi renge geçtim diğerlerine göre az katkılı diyordu.

Ben de degistirmekte tedirginlik yaşıyorum canim sanırım degistirmiycem

Kızlar selamünaleyküm
Ek gıda cok eğlenceli ve bissürü sorularla dolu süreç bence
Bnm sorum bu süreçte anne sütü + ek gıda alan bebeklerin kaşık maması devam sütleri neden kullanılıyor yada illa kullanmalımı doktorlarınız nasıl yönlendiriyor

Anladım canım,gece uykuları gerçekten mühim mesele,daha hamile kaldığımda,ben şimdi gece uyuyamazsam nabarım diye düşünüyordum. Bu ara dişlerini çıkardığı için gece uykuları düzene girmişti. Gerçi biz alerjik olduumuz için geceleri,alerji damlası veriyorum. Oda uyku yapıyor,mama harici uyanmıyor miss gibi uyuyordu bu ara. Ama Pazartesi gecesini salıya bağlayan gece varya,beni resmen öldürdü. bütün gece tepesindeydim. O kadar huzursuz,ağlamaklı doymak bilmeyen bir hale girdi ki şaştım kaldım. 1 gr uykum yoktu. O haliylede işe geldim. İşler olmuş dağ.yap yap bitmiyor,o kadar çok konuştum ki,2 dk konuşmadığım zamanlarda kafam masaya düştü,yorgun uykusuz,mutsuz,güçsüz,agrasif bişeye dönüştüm sadece bir günde. Allahım ya nolur bir kaç saat uyusun ben böyle işe gelmek istemiyorum,çalışamam ki böyle olursa dedim,önceki hallerime şükrettim. En kötüsünü görmeden insan başındakinin iyi hal olduğunu anlayamıyor. Şimdi benim çocuk gece 2 kere mamaya kalktı,en az 5 defada sağa sola dönerken uyandı.kalkıp tepesinde pişpişleme yaptım uyudu bende uyudum,böyle 1 saat 2 saat döngülerimiz oldu.Ama ben gece deriksiz uyumuşum gibi hissediyorum. Yani arada bir yerde uyumuşum ve cidden dinlenmişim. vuducum öyle bir kıtlığa girmişki,bu bile hiç uyuymamaktan iyidir deyip uykuyu hazmetmeye geçmiş. Yani demem o ki,uyku problemide öyle böyle düzene giriyor,çocuk düzene girememezse bile ebeveynlerin uykusu terbiye ediliyor. Garip bir durum. Ben cesaretli bir insanımdır. Gözüm kolay kolay korkmaz birşeyden. Ama annelik ve çalışan kadın olmak öyle herkesin kaldırabileceği birşey değil. Hele köpek gibi çalışıp eve gelince,düşüncesiz anlayışsız hala daha önüne hizmet bekleyen,evdeki yemeği beyenmeyen bir kocayla karşılaşınca daha bir kötü oluyor.mutsuzsun sadece çocuğun seni mutlu edebiliyor. Tamamen dünyan onun için dönüyor. Öyle bişiler bişiler işte,çalışmaya başlayınca depresyona girmeyin sakın,bunlar karşılaşacağınız şeyler. Nasıl bebek doğduğunda geceleri uykusuzluk çekeceğimizi biliyoruz ve kabul ediyoruz. Buda tıpkısının aynısı. Ama geçiyor zamanla bunada alışıyorsun. Sonra sen bir avare,o bir avare oluyor. Çocuk ilişkiyi her yönden etkiliyor. Sağlıklı bir karıkoca ilişkisi kalması benim fikrimce çok zor,çocuk olduktan sonra özellikle ayrılan çiftleri şuan daha iyi anlıyorum ve neler yaşadıklarını neden bu noktalara geldiklerini daha net görebiliyorum. Döktüm içimi rahatladım mı dersiniz? Hayırrrrr. Daha başka başka saydırasım var. Herkese günaydın bu arada,parlak bir gün olsun.

Anladım canım,gece uykuları gerçekten mühim mesele,daha hamile kaldığımda,ben şimdi gece uyuyamazsam nabarım diye düşünüyordum. Bu ara dişlerini çıkardığı için gece uykuları düzene girmişti. Gerçi biz alerjik olduumuz için geceleri,alerji damlası veriyorum. Oda uyku yapıyor,mama harici uyanmıyor miss gibi uyuyordu bu ara. Ama Pazartesi gecesini salıya bağlayan gece varya,beni resmen öldürdü. bütün gece tepesindeydim. O kadar huzursuz,ağlamaklı doymak bilmeyen bir hale girdi ki şaştım kaldım. 1 gr uykum yoktu. O haliylede işe geldim. İşler olmuş dağ.yap yap bitmiyor,o kadar çok konuştum ki,2 dk konuşmadığım zamanlarda kafam masaya düştü,yorgun uykusuz,mutsuz,güçsüz,agrasif bişeye dönüştüm sadece bir günde. Allahım ya nolur bir kaç saat uyusun ben böyle işe gelmek istemiyorum,çalışamam ki böyle olursa dedim,önceki hallerime şükrettim. En kötüsünü görmeden insan başındakinin iyi hal olduğunu anlayamıyor. Şimdi benim çocuk gece 2 kere mamaya kalktı,en az 5 defada sağa sola dönerken uyandı.kalkıp tepesinde pişpişleme yaptım uyudu bende uyudum,böyle 1 saat 2 saat döngülerimiz oldu.Ama ben gece deriksiz uyumuşum gibi hissediyorum. Yani arada bir yerde uyumuşum ve cidden dinlenmişim. vuducum öyle bir kıtlığa girmişki,bu bile hiç uyuymamaktan iyidir deyip uykuyu hazmetmeye geçmiş. Yani demem o ki,uyku problemide öyle böyle düzene giriyor,çocuk düzene girememezse bile ebeveynlerin uykusu terbiye ediliyor. Garip bir durum. Ben cesaretli bir insanımdır. Gözüm kolay kolay korkmaz birşeyden. Ama annelik ve çalışan kadın olmak öyle herkesin kaldırabileceği birşey değil. Hele köpek gibi çalışıp eve gelince,düşüncesiz anlayışsız hala daha önüne hizmet bekleyen,evdeki yemeği beyenmeyen bir kocayla karşılaşınca daha bir kötü oluyor.mutsuzsun sadece çocuğun seni mutlu edebiliyor. Tamamen dünyan onun için dönüyor. Öyle bişiler bişiler işte,çalışmaya başlayınca depresyona girmeyin sakın,bunlar karşılaşacağınız şeyler. Nasıl bebek doğduğunda geceleri uykusuzluk çekeceğimizi biliyoruz ve kabul ediyoruz. Buda tıpkısının aynısı. Ama geçiyor zamanla bunada alışıyorsun. Sonra sen bir avare,o bir avare oluyor. Çocuk ilişkiyi her yönden etkiliyor. Sağlıklı bir karıkoca ilişkisi kalması benim fikrimce çok zor,çocuk olduktan sonra özellikle ayrılan çiftleri şuan daha iyi anlıyorum ve neler yaşadıklarını neden bu noktalara geldiklerini daha net görebiliyorum. Döktüm içimi rahatladım mı dersiniz? Hayırrrrr. Daha başka başka saydırasım var. Herkese günaydın bu arada,parlak bir gün olsun.

Canim ne kadar güzel yazmışsın. Çalışmak eminim cok zordur hele bir de aylardir evdeyiz alıştık tekrar işe gitmek cok zorlar. P.tesi gunu okuka dilekçe vermeye gittim gitmisken de biraz oturdum esim bakiyordu elife. Eve gelince yemek evi topla falan derken kendimi o kadar yorgun hissettim ki. Ama bence çalışmak insani daha dinç yapıyor. Cok istemistim calismayi ama kismet olmadi. Eylulde bakalim duruma göre basliycam. O gece uykusu bizimde oyle bir ara 15 dk da bir kalkiyordu elif. Simdi kesintisiz 1 saat uyunca kendimi uykumu almis gibi hissediyorum baya zaman gecmis diyorum bi bakiyorum 1 saat geçmiş :) şükür bugunlerimize... Anlayissiz eş de gerçekten ayrı bir problem ve bence en zoru. Rabbim kolayliklar ve bol sabır versin

Annisler islak mendil ne kullanıyorsunuz? Biz unibaby yenidogan kullaniyorduk bitti islak mendillerimiz hala aynisina mi devam etmeli ?

Ben evde hep pamuk su ile siliyorm canm. Disarda ise unibaby yenidogan kullaniyorm hala. Oyle yapmaya da devam edicem, en azndan icerigi en masum islak mendil o :)

Kızlar selamünaleyküm
Ek gıda cok eğlenceli ve bissürü sorularla dolu süreç bence
Bnm sorum bu süreçte anne sütü + ek gıda alan bebeklerin kaşık maması devam sütleri neden kullanılıyor yada illa kullanmalımı doktorlarınız nasıl yönlendiriyor

Bizim doktorumuz kilo alimi normal oldugu surece kasik mamasina gerek yok dedi. Biz anne sutu arti ek gida devam ediyoruz ;)

Kac numara bez kullaniyor sizin bebisler? Aktif bebek 4 kullaniyoruz tekrar premium care donucez yine 4 mu almali kaliplari ayni midir? Bu sanki biraz iz yapiyor bacaklarda ama kilomuzda 15gun once 7300gr di 5 numara büyük olmaz mi? Kararsiz kaldim sizler kac numaradasiniz?

Bu gece bol çığlıklı bir geceydi. Çok zordu. Sabah Yataktan kalkarken bel ağrısıyla kalktım düşünün. Hani dinlenmee? Diş miş de yok. Sürekli ağladı. Yanıma aldım ama yine de çok sakinleşemedi. Nefesim ve tenim iyi geldi gerçi farkettim ama ben beter haldeyim.
Geçen bizimki de kakada zorlanıyordu. Gün kurusu verdim. Bu seferde üst baş battı. Üst değişmeyi hiç sevmiyor hanımefendi. Bağıra bağıra. Yapsa dert yapmasa dert. Off annelik nasıl zor bir şey yaaa..

Kac numara bez kullaniyor sizin bebisler? Aktif bebek 4 kullaniyoruz tekrar premium care donucez yine 4 mu almali kaliplari ayni midir? Bu sanki biraz iz yapiyor bacaklarda ama kilomuzda 15gun once 7300gr di 5 numara büyük olmaz mi? Kararsiz kaldim sizler kac numaradasiniz?
Biz 4 no. Prima aktif bebek. Kilomuz da 9 küsür. Sıkıntı yapmıyor. Çok sıkma sende. 5 bayağı büyük geldi bana

Ben evde hep pamuk su ile siliyorm canm. Disarda ise unibaby yenidogan kullaniyorm hala. Oyle yapmaya da devam edicem, en azndan icerigi en masum islak mendil o :)

Bizim doktorumuz kilo alimi normal oldugu surece kasik mamasina gerek yok dedi. Biz anne sutu arti ek gida devam ediyoruz :KK66:
Ayy güzel bir bilgi oldu benim için canım nasıl geçtin ek godaya anne sütü ek gıda dengen nasıl

Biz 4 no. Prima aktif bebek. Kilomuz da 9 küsür. Sıkıntı yapmıyor. Çok sıkma sende. 5 bayağı büyük geldi bana

Sağ ol canım sıkmamaya çalışıyorum ama daha da gevşek birakayim. Aktif bebekten ben memnun kalmadim ya cok taşırdı bizde. Bir de cis hep ön tarafta toplaniyor arkasi kupkuru. Tekrardan premium care dönüş yapicaz o yüzden

Bu gece bol çığlıklı bir geceydi. Çok zordu. Sabah Yataktan kalkarken bel ağrısıyla kalktım düşünün. Hani dinlenmee? Diş miş de yok. Sürekli ağladı. Yanıma aldım ama yine de çok sakinleşemedi. Nefesim ve tenim iyi geldi gerçi farkettim ama ben beter haldeyim.
Geçen bizimki de kakada zorlanıyordu. Gün kurusu verdim. Bu seferde üst baş battı. Üst değişmeyi hiç sevmiyor hanımefendi. Bağıra bağıra. Yapsa dert yapmasa dert. Off annelik nasıl zor bir şey yaaa..

Ayni seyi bende hep düşünüyorum :( her sabah akşam o kiyafer değiştirme rutini sinir ediyor. Geçen bizimki de kaka yapmıştı maşallah banyoyla ancak temizlendi :) geceler cok zor bu ara farkındayım :( ben de nasil olsa uyanir diye üstümü ortmemistim gecen sonra bildigin tutulmuştu her yanim :( büyüdükçe duzelir demek istiyorum ama bu ara konustugum herkes buyudukce daha da zor oluyor diyor... Bakalim bizi daha neler bekliyor :)

Back