- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 158
- 35
İi bari bitmiş az kalmış canm orda ne kadar kalcaksınız ?? İnş sakinler bebiton
Neresinde sin canım istanbul un belki buluşma ayarlardık :)
canım Kadir Tuğcu diyor ki, "ev veya hava çok sıcak olursa, çocuk çok terlerse idrar azalabilir. çocuğun doymadığı idrardan değil kakadan anlaşılır. aç çocuk tıpkı koyun kakası gibi top top sert sert kaka yapar. çok emerse kakası sümüksü, yeşilimsi olur. bazı çocukların iştahı zamanla azalır."Arkadaşlar benim kız iki üç gündür bezini hiç ıslatmıyor nerdeyse. Çok çok az ıslatıyor. Kakasını her gün yapıyor ama. Neden olabilir? Ev çok sıcak terliyor ondan mı ki? Su mu versem acaba? Valla çok canım sıkıldı napsam ki? Bir de su versem nasıl vercem kaynatıp mı?
emme aralığı ne kadar?Çok sağol canım ya inşallah. Kimsenin yavrusuna bişey olmasın. Rabbim kimseyi rızıksız bırakmaz benim yavrumda aç kalmasın,rızkı artsın inşallah. Ne güzel insanlarsınız bende sizlere dua etcem. Yarın van tahlillerden biri çıkacak inşallah iyi haberler veririm.
Canım emzirip hemen mi uyudu? Eğer öyleyse muhtemelen aldığı oksitosin hormonu uyutuyordur ve etkisi geçince uyanıyor. Emzirmeden sonra memedd dahi uykuya dalsa faz çıkarıcak gibi omzuna koy uyanmasını sağla sonra fazla yormayacak aktivite kısmına geç. Aktiviteden kasıt illa oyun va değil kucağında bile oturtsan en az 20 dk oyalamaya çalış sonra uyku belirtisi verince yatağına götürEskiden olsa kitabin onsozune kadar herseyini okurdum, simdi ise isime yarayacak kismi hemen okuyayim diyorum. Emzirdim yerine koydum, bu defa basardim dedim, uyudugu saati not alayim dedim, dondum baktim uyanmis, simdi salliyom yine, insallah uyuyacak, oyle umut ediyorum, gece 12 den sonra uyuyup, gun icinde hic mi uykuya ihtiyac duymaz, duymasi lazim, sallamaya devam:)
Yok canım değil :) gerçi easy rutin oluşturmayla ilgili kısım :)")")Canim ya birsey soracam
Kusura bakma, easy kismi tuvalet egitimiyle ilgili, sende mi uykusuzsun:)
Yoksa ben mi yanlis anladim
9. Bolumden basla diyorsun yani
Canim cok gecmis olsun. Allahim bebegine acil sifalar sanada sabir ve kolayliklar versinKızlar çok üzülüyorum. Demiştim ya bebeğim iki gündür çişini çok az yapıyor diye. Bgn doktora gittik gaita ve idrar tahlili istedi. Bekle Allah bekle saatlerce idrar bekledik. Doktora çıktım çiş yok yapmıyo o zaman sütün beslemiyodur kaşık mamaya geçiş yapabilirsin dedi. Doğmadan önce anne karnında böbreklerinde genişleme görmüşlerdi doğumca tekrar ultrason yapıldı yoktu öyle bişey doktora söyledim ultrason istedi,baktırdık orda da normal çıktı. İdrar kesesine de bakarmısınız dedim çok az dolu dedi. Bana da dank etti sonra bu çocuk doymuyo diye çünkü çabuk çiş yapsın diye hem emzirdim hem su verdim biraz. Sadece su kadar bi yer doluydu. Çok az bişey idrar yaptı labaratuara onu verdik iki gün sonra çıkacak.Bugün eve geldik kaka yaptı üç kere hepsi çok suluydu sonra ayırdına vardım ki bu çocuğun diğer kakaları da suluydu. İshal oldu heralde. Yarın gaita alabilirsem onu da tahlile yollucam. Allah'ım hem ishal olma korkusu hem sütüm yetmiyomuymuş iki gündür açmıydı bu çocuk korkusu yedi bitirdi beni mahvoldumbgn mama aldık hipp hem biberon hem kaşık maması. Kaşık mamasını biraz yedi ama biberonu öldür Allah tutmadı. Benim göğüslerde inadına dolmadı. Çıldırcam kaç saattir. Tutmuyo bu kız biberonu napcam ben ya. Babası aldı o biberon vermeye çalıştı onda da almadı. Uykusunda da almadı atıyor kendini geri yay gibi oluyor. Su veriyorum ishal olma durumuna karşılık. Napcam ben ya çok sıkıntılıyım aklıma bişey gelmiyor. Bebeğimin aç olma ihtimali ya da ishal ya da idrar yolu enfeksiyonu deli edecek beni. Bi ara sanki başka hiç bi çocuk hasta olmamış mı ne var bunda geçer diyorum ama nasıl geçecek. Ne etcem ben Allah'ım sen sıkıntıda olanların sıkıntısını gider kolaylık ver içinde bizlere de pooooffff
Aynen canım bn de sık gıremıyorım artıklTatlımm cevaplıyorum evet :))
Bayadır giremiyorum fotumları tek tek okuyamıyorum gerçekten enes uyur uyumaz iş güc yenek koşturuyorum uyumadığı zamanlarda da oyunlar bakımlar falan sen nasılsın bebişin nasıll??
Aventin büyük boyu da küçük boyu da var canım elimde küçüğü kullanıyorum,emerken oynamasına,dokunmasına izin veriyorum aynı sebin dediğin gibi. İnşallah sever,aç kalmasın,vücudu susuz kalmasın en büyük isteğim oBoya gitmis canim ne guzel. Yinede psikolojini bozma ki sutun cekilmesin kuzun icin daha ihtiyaci var :) bizde mama takviyeli gittik ilk iki ay. Hipi sevmedi bizimki similac sevmisti. Bide küçük biberon verip kendi tutmasini saglasan belki onun hevesine icer
Canım evimiz pek sıcaktı bende petekleri kapattım terlemesin diye çözüm olarak. Hiç terlemediği zamanda çişi çok çok az. O ihtimali de düşündüm ama bu aralar pek iştahsız,dişine yoruyodum idrar falan azalıp kakası sümüksü,sulu olunca ishal mi yoksa ya da idrar yolu enfeksiyonu mu düşünceleri aldı yerini. Kendimi kızımı pek iyi gözlemliyorum anlayabiliyorum derdini diye pekte takdir ediyodum ama malesef dedim doktordan çıkınca öyle değilmiş. Yavrum açmışta ben anlamamışım. Yarın vana verdiğimiz idrar kültürü sonucu çıkacak inşallah,sonraki günde ercişe ilkine idrarı az verince nolur nolmaz diye bi de ercişe verdik gerçi o da az oldu da vandakine göre çoktu. Eşim son sürat gittim diyor erciş yarım saati geçiyor bizim buraya 20dk da gittim ki yetiştireyim diye diyor. Yarım saat içinde almaları lazımmış. İnşallah temiz çıkar. Sonra işimiz gaitaya kaldı o da temizse başka durumları değerlendircez artık. Ya burası iyi ki var gerçekten yoksa tek başıma düşünüp düşünüp kafayı yerdim. Annemlere falanda bişey diyemiyorun ki kadın telefonu açar açmaz yoksa azra hasta mı diyor. Bunu desem o da orda üzülür, sebebi benmişim gibi beni suçlar,kaynanamda ha keza öyle. Sizler iyi ki varsınız. Ağustos annelerimizden Allah razı olsuncanım Kadir Tuğcu diyor ki, "ev veya hava çok sıcak olursa, çocuk çok terlerse idrar azalabilir. çocuğun doymadığı idrardan değil kakadan anlaşılır. aç çocuk tıpkı koyun kakası gibi top top sert sert kaka yapar. çok emerse kakası sümüksü, yeşilimsi olur. bazı çocukların iştahı zamanla azalır."
Üzerinde sıcaklığı ayarlamaya çalışıyorum ev merkezi sistem ya yandığı ilk zaman aşırı sıcak oluyo,sonra soğumaya başlıyo. Bazı petekleri kapatmakta buldum çözümü. Üstünü hep ince tuttum zaten tek kat. En az 3 saatte bir emziriyorum daha erken verirsem almıyo. Şimdi deneme yanılma zamanı dediğin gibi hepsinü tek tek denicem düşündüklerimin,tavsiyelerinizin. İnşallah becerebilirim. Eşimle de konuştum yarın bi emzirme kanpı yapalım dedim sütüm çoğalsın diye eve çadır falan kurma yeni icatlar çıkarmada yaparız neyse o dediemme aralığı ne kadar?
kısaysa 3-4-5 saatte bir emzirmeyi dene. oda sıcaklığını 21-22 derecede sabitle. üstünde sadece çıtçıtlı atleti, kışlık tek kat kıyafet ve ayağında tek kat çorap olsun. 3-5 gün dene. inşallah ilaca gerek kalmadan toparlar.
Sağol canım Allah razı olsun. Sabra sa duaya da çok ihtiyacım var. Dualarınız ulaşacak bize inanıyorum. Dua herşeyin ilacı.Canim cok gecmis olsun. Allahim bebegine acil sifalar sanada sabir ve kolayliklar versin
Canım emzirip hemen mi uyudu? Eğer öyleyse muhtemelen aldığı oksitosin hormonu uyutuyordur ve etkisi geçince uyanıyor. Emzirmeden sonra memedd dahi uykuya dalsa faz çıkarıcak gibi omzuna koy uyanmasını sağla sonra fazla yormayacak aktivite kısmına geç. Aktiviteden kasıt illa oyun va değil kucağında bile oturtsan en az 20 dk oyalamaya çalış sonra uyku belirtisi verince yatağına götür
Günaydın anneler bebeği rahatsız olanlara şifa diliyorum öncelikle İnşallah önemli bir sorunları yoktur benim oğlum 23 eylül doğumlu siz tecrubelisiniz gaz sorunu bitti dedim iki haftadır falan akşamları aglamiyordu artık iki gündür yine başladı ama gaz mı ondan da emin değilim ağlıyor dolasinca susuyor uyku hazırlığına geçiyorum sakinleşince kundak yapmaya başlayınca gene çığlık çığlığa daha doğrusu sırt üstü yattığı an bağırmaya başlıyor aç değil biliyorum meme de tutmuyor zaten emziği de boş almıyor dün toplu iğne başı kadar pekmez damlattim öyle aldı emziği aldığı an da kapandı gözler ama bu yaptığım da doğru değil sanırım
Pekmez doğal köyümüzden hatta ben demir damlasi vermeyi de düşünmüyorum pekmez veririm zamanı gelince diyorum da küçük diye vicdan yaptım bu ataklarda da kriz akşam mı tutuyor kiAtaktır.
Atak zamanı çıldırıyor genelde bebeler.
Bir damla pekmezden bir şey olmaz ya.
Hatta pekmez iyidir doğalsa.
1 damla bile değil verdiğin, alıştırmak için ben de verdim, sanmıyorum zararı olsun.Pekmez doğal köyümüzden hatta ben demir damlasi vermeyi de düşünmüyorum pekmez veririm zamanı gelince diyorum da küçük diye vicdan yaptım bu ataklarda da kriz akşam mı tutuyor ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?